Pilaaaaaates

jag har lovat mig sjåälv två saker detta år, man skulle kunna säga att det är ett nyårslöfte men säger jag det och det inte går så bra så känns det som om jag skjutit mig själv i foten. Nyårslöften har ju en tendens att aldrig hålla, de är nog till för att brytas tror jag. Men i år har jag lovat mig själv att bli av med mina nackbesvär/ryggont/låsning eller vad det nu än kan vara. Jag vill ju inte ha kvar det så därför är det dumt att kalla det nyårslöfte även om löftet uppkom någonstans mellan 23.58-00.02 under nyårsnatten. 
 
Mitt andra löfte är att jag ska prova på pliates. Med tanke på att januari månad är den kanske mest ekonomiskt tajta månaden  även om jag måste erkänna att det oftast är självförvållat med lite hjälp av en mellandagsrea  så trodde jag inte att jag någonsin skulle komma till skott, eftersom jag säkert skulle ha glömt det efter januari. Men nu är det gjort, eller ja halva steget i alla fall. Har kollat upp en pilatesstudie och har mailat att jag vill boka en introlektion. Inte nog med det blir det workshop i lyrisk jazz nästa vecka och terminsstart för hiphop, en rivstart med andra ord. Nu ska det där lilla irriterande i halsen som jag tror är kusin med en förkylning gå hem igen så att jag kan prova något nytt. För även om kontorsjobb och rygg inte fungerar så bra ihop gör faktiskt inte vila och ryggont/nackont det heller. Bara att köra, keep warm and flexible!
 

“i’m a pilates person. it’s great. i had a hip problem. i had a chronic back, a pinched nerve and a hip problem and it’s completely solved all of it.  i love it.  it makes me feel like i’m taller.”

jennifer anniston

 
 
 
 
 
 
 
 

Dag 2 och 3

Det tog mig fyra dagar innan konceptet fota varje dag klockan 21.00 gick åt skogen. Sätter man inte alarm på telefonen och om man tapat lite av ens tidsuppattning för att man är ledig, ja då är det inte lätt att veta när klockan slagit 21.00. Dock gör det inget om man en dag glömmer ett foto, då får man ta det när man kommer ihåg det. 
 
Har verkligen haft två riktigt mysiga dagar. Idag fikade jag med söta Mimi som jag inte träffat på ett tag och igår var jag med fina Kicki på säljakt (ja alltså inte jakt som i att skjuta en säl utan att få se en säl) på Måkläppen. Dock var vädergudarna inte på vår sida och efter att ha konstaterat att vågorna varit sugna på att ta med oss ut på havet beslutade vi att låta sälarna få en lugn eftermiddag utan två nyfikna tjejer. Vi var dock nöjda trots allt för både äventyret, den långa promenaden och den varma chokladen som vi belönade oss med (promenad = kalerinedgång = choklad för att fylla på). 
 
Torsdagskvällen spenderades sedan med mamma, pappa och fina syster där vi tittade på gamla videofilmer från när vi var små, Konstaterade att jag var familjens pajas när jag var liten och alltid glad. Insåg att jag varit ganska tjurig det senaste året, inte alls lika glad som när jag var liten. Är det för att man blir mer allvarlig när man är vuxen? Är vuxenhet förknippat med mindre skratt? Nej, det vägrar jag nog att tro på. Dock fick det mig att inse att 1. livet är för kort för att inte skatta varje dag och 2. jag ska jobba mot att vara lika glad igen. Tror mycket av den där glädjen snoddes från mig någon gång på mellan/högstadiet. Era jävlar, känner jag när jag tänker på det. Den, min glädje, mitt glada och väldigt positiva jag, den ska ni fan inte få behålla säger jag bara. Kanske borde prata om det? Ut med det? Bli av med det, om jag nu kan. Fånga, förlåta och släppa. 
 
Inte för att 2013 inte gav glädje och positivitet men 2013 var nog ett ganska vuxet år, mycket vuxenpoäng på samma gång. Inte för att jag någonsin kommer att lära mig att dricka kaffe men tack och lov för att jag inte gillar kaffe. Så, 2014 = bra år = mycket skratt = lycka = glädje = positivitet = aldrig dricka kaffe (usch). ..
 
Och på tal om att fånga, förlåta och släppa. Lärde mig precis något värdefullt av Nelson Mandela som jag tycker är värt att dela med mig av.
 
 

Dag 1

Så då kom äntligen 2014! Som alla andra första dagar på ett helt nytt år så skapas en massa förhoppningar. Dock känns det verkligen som om 2014 kommer att bli ett riktigt bra år. Visserligen försöker jag alltid toppa vart år och det känns möjligt även detta året, även om 2013 har varit ett riktigt bra år. 
 
Under år 2013 har jag tagit examen (kändes som om studierna aldrig skulle ta slut!), jag fick en fast anställning, jag fick min första betalda semester (har inte haft semester på flera år så det var verkligen lyx) och som grädde på det moset av semestern så åkte vi till Kroatien och gick på bröllop. 2013 gav mig även en fet nacklåsning men den planerar jag att byta ut under 2014 men några extra muskler =). Ja det är i princip mitt nyårslöfte. Känner att det där med att börja träna det kommer aldrig ske, det gör jag redan i den mängd som jag mår bra av. Dock har jag lovat mig själv att prova pilates i vår.
 
Även om det hände väldigt bra saker 2013 så var det ändå inte mitt bästa år. Tror verkligen att 2014 kan toppa 2013. Hoppas på lite fler skatt, mindre soffpotatisliggande och en riktigt fet nyårsfest inför 2015. Hoppas även på den bästa 25-årsfesten man kan ha samt två djävulska möhippor för både Evelina och Johanna som tänkt "close the deal" med sina fästemän. Hoppas även jag får ha ett litet finger med i spelet när det gäller min kompis Johans svensexa som jag velat gå på sedan jag var 16 (han har sagt nej vid varje förfrågan but I won't give up).
 
Ohh tänkte även försöka ta en bild varje dag klockan 21.00. Har snott konceptet från en riktigt smart kille som gjorde samma sak fast varje fredag. Kommer dock spara the "masterpiece" tills 1 jan 2
15. Det blir ju roligare så ;) Kan avslöja att första bilden togs på Icey, Jens och Marcus när vi spelade hjärnsläpp. 
 
Så vad har hänt under dagen år 2014? Jo!
 
Första smset kom in 00.04 av Kevin som skrev: "Gott nytt år Emily <333". Jag svarade med "Gott nytt år gullunge". Första maten intogs någon gång under natten och det var självklart pannkakor med Nutella. Det första jag såg på tv var Paradise Hotell Danmark, det första godiset jag åt var Rocky Road och den första jag pratade med i telefon var mamma. Den första vännen att träffa var Icey och hans Jens och det första sällskapsspelet vi spelade var "Hjärnsläpp". Med andra ord så får 1 januari 2014 en 10 av 10 möjliga. 
 
Jag vill även säga några kloka ord om nyårslöften. Dem slår inte in om du verkligen inte menar det, seriöst 10 kilo går inte av av sig själv. Världsfred är inget dumt nyårslöfte även om det känns omöjligt. Så länge man gör vad man kan och försöker bidra med världsfred så är det är just det som räknas. Det är inte alltid resultatet, det där mest perfekta som är det viktigaste. Det är det där lilla steget mot förändring, den lilla skillnaden som gör skillnad och hopp om att det någongång kan bli så som vi strävar.
 
Och så var det en sak till... Det är okej att inte vara perfekt. Hellre vara lite naggad i kanterna med potential att bli fantastisk än att redan vara fulländad. 
 
Som sagt...
 

RSS 2.0