The last Bounce!

jag säger bara såhär: Alla ni som inte gillar dans, gå och se The last Bounce! Ni som älskar dans måste definitivt se den! Jag kan lätt säga att detta var en av de bästa julklapparna jag någonsin fått! För er som inte hänger med är Bonce Sveriges bästa dansgrupp, ever! Nu har de sin sista koncert innan de slutar och jag fick biljetter till den i julas av min älskling. Skulle kunna se den igen, så bra var det! Och även om vi satt där i 2,5 timmar, önskade jag att det aldrig skulle ta slut, för så bra var det!

Det återstår bara en sak...vad ska nu Sverige komma med?? Vi har ju inget som kan toppa detta! Seriöst Bpunce vad det som gjorde Sverige coolt, nu finns det typ bara dansband och bugg! Nej seriöst, tror vi får ha en Rebounce snart!

P.s Bilder får showen kommer, snart!


Dans <3

Om man bortser från en psykiskt påfrestande reflektionsuppgift så måste jag säga att det känns sjukt bra. För första gången känns det som om jag är one step ahead, i alla fall inför näst, nästa veckas föreläsningar. Nej det här ska jag minsann klara! Nu ska jag bara fatta det också...men det oroar vi oss inte för nu!

Nu blir det plugg i nån dag sen till helgen ska jag och min älskade, underbara (ja jag får spä på om jag vill) pojkvän fira 4 år tillsammans. Var tar all tid vägen? Samtidigt så är jag lika kär idag som jag var då (varför lät det precis som en evighet sedan jag var 16???) Det kommer i alla fall bli sjukt kul. Ska få checha ut min julklapp som är biljetter till Bounce. Jag bara längtar! Såg en kille på dansstudion som lekte runt och jag höll på av dö av avund för hur han kunde dansa, och det var säkert bara hans uppvärmning! Undrar om jag kommer kunna sitta still under föreställningen. Om det rycker i mina ben när jag ser dansfilmer, let's dance eller dansar i mina tankar när jag åker buss, hur ska det då gå på föreställningen?! Som sagt, jag bara älskar dans!


Ide

Hej min älskade bloggis!

Tar en välförtjänt paus med mat efter några timmars intensivt pluggande. Tro mig eller ej men jag har varit så effektiv jag bara kunnat! det är inte lätt att vara trögläst och försöka koncentrera mig när syrran är på besök. Nej hela familjen fick skickas bort och både tv och dator fick bannlysas. Nu måste jag dock lägga mig i en pluggide i ett par dagar eftersom jag fick reda på att en bok jag har måste vara inlmnad senast på tisdag klockan 23.59! Så det är bara att läsa, läsa, läsa...jag komemr vakna igen på onsdag så tills dess får ni ha det underbart. Och lyckas jag nu komma in på bloggen får ni straffa mig med, ehh ja...gärna en sympatikram eller liknande!

Måste även skänka en tanke till Kicki som ska åka till Rom på onsdag. Jag hoppas att hon kommer iväg! Hade jag vetat att det skulle komma ett vulkanutbrot som skulle frysa hela Europa och övrig flyktrafik i tid hade jag lätt kidnappad Marcus och dragit ner till Thailand...för jag menar om man inte kan medverka i skolan eller uppgifter pga av ett vulkanutbrott?? Det borde vara ett bra skäl till att man inte kan medverka på obligatoriska saker, eller?? Hade inte haft några problem att plugga i en lite bungalow i Thailand! Let me know when we're leaving! Vi ses på onsdag!

Skin Deep

Jag har hittat en jätterolig sida, där du kan hitta länkar till stora designers hemsidor. Skin Deep är en liten affär i Stockholm som säljer just designer kläder. Eller vad sägs om Diane von Furstenberg, Chlóe eller Dagmar?? Gå in och frossa här!

Lunchbowling

Här kommer lite bilder från en mysig bowling och lunchrunda med några av mina chicas!

Först lite lunch, gott!


Kicki och jag valde pasta


Mimi och Nina körde på BK




Från detta hållet ser jag ganska proffsig ut, men ni skulle sett Kickis bild från sidan...då är det en helt annan historia!



Sen blev det lite freestyle-bowling, här är Mimis val..



Söta Nina väntar på sin tur



Vem vinner?? Mimi ser lite nervös ut, kan det bero hennes förslag om att vinnaren bjuder på glass??



Joanna, looking good!


Pimpa ditt anteckningsblock!

Jag har en kompis som en gång under vår gymnasietid gjorde något sjukt smart, nu ska jag tipsa om detta, som jag även själv testat. Allt du behöver är ditt anteckningsblock, en tidnining eller någon fin bil och lim (obs ta limstift och inte flytande som jag). Så bara klipp ut en bild och klistra på den på ditt anteckningsblock och voila!



Bilden är hämtat från Mangos tidning, med Scarlett Johansen som modell


Otrohet, kidnappning och äktenskap

Åsså jag vet inte vad det är med mig, jag kan inte somna när jag borde men kan knappt komma till sängen innan jag somnat de kvällar jag ska vara ledig dagen efter...ligger bara och tänker en massa bajs om vad jag ska plugga, vad jag kan och inte kan köpa just nu, vad jag behöver och saker jag måste göra...blir inte klok på det! En sak jag bara måste få ur mig är dock det här: jag saknar min pojkvän så otroligt mycke! Det är helt sjuk för det känns som om vi var gifta på var sitt håll...eller att marcus är otrogen med Burger king! Fast han spenderar mer tid där så då borde det vara jag som är hans älskarinna som får nöja mig med de stunder jag får....visserligen är det i det inte så konstigt med tanke på långdistanset...fast grejen är att om jag vänder på det borde jag vara gift med min skola och definitivt med mitt plugg, låt oss säga såhär: "jag känner hur håren reser sig av tanken, fruktansvärt!" Jag vet inte vad som är värst att konkurrera mot en tjej eller Bk! Visst tjejen kan vara snyggare men ändå olik mig vilket kan ge mig fördelen av unika egenskaper...men Bk ger pengar och erfarenhet, hur ska jag kunna tävla mot det?! Men men, what to do! Kan vara glad att jag får ha honom ibland...sen när han jobbar kan jag vara mitt plugg troget...det är sjukt att det är plugget som håller mig vaken om nätterna. Det borde vara marcus som occuperar mina tankar...detta är vad man kan kalla för definitivt ofrivillig otrohet och kidnappning av personlig tankeverksamhet! Nej i morgon är det jag som stämmer någon,eller något! Dock är det nog mer sane att stämma Bk för kidnapning av pojkvän...eller?

Sportmode

Jag är verkligen ingen trendslav! Köper jag eller har något på mig så är det för att jag tycker det är snyggt och inget annat! Visserligen kan jag ha koll på vad som är inne, men jag skulle aldrig slaviskt följa ett mode eller sluta använda något för att det är "last season". Nej nej nej, spar man så har man! Inspireras gör jag dock lite då och då, som i helgen, då jag tog modet i egna händer och hakade på sportmodet! Så i lördags så gick jag ut med sportbh och sköna dojor! För vem orkar egentligen komma hem efter en utekväll men blåsor på alla tår?? 

Mina föräldrars reaktion blev: "Ska du ha på dig det?" Mitt svar: "Eehhh ja?? Varför inte det är bekvämt och snyggt!". Förvånandsvärt nog ifrågasatte de en outfit som var varken för kort, urringad eller sexig, men nej! Jag vet inte om jag ska tolka det som en bra eller dålig sak?? Får väl säga som trendslavar gör: "Det är mode!"

Och nu kanske ni tror (med tanke på mina föräldrars reaktion) att jag hade på mig rena gympakläderna, men den så var det inte! Dessutom kan en sportbh vara sjukt bra för att dämpa ett djupt urringat linne, titta själva...



 

Blött olycka!

Jippie säger jag bara! Och inte på ett bra sett! Upptävckte precis att min vattenflaska läckt och att den sak som sög åt sig allt vatten var min älskade plånbok! Jag säger bara såhär: Alla mina pengar, kvitton, klippkort, fototn, busskort, BLÖTA! Får väl försöka se det från den ljusa sidan, åtminstonde så var det udnerdelen som fick ta mest skit, mitt bankort, körtkort, helt enkelt det viktigaste klarade sig från vätan. Men jag säger då det, vsd ska jag göra om mina presentkort blir avmagnitiserade!? Kul om dem pengarna ryker! Detta känns som en sådan sak som bara händer mig pga att mitt huvud tar semester utan min tillåtelse, därav den dåliga kommunikationen som säger: Emily du drack vatten, stäng korken!

För lata dagar





Riktigt lata dagar...


Terapi för själen..

kallas shopping! Jo idag har jag fått shoppa av mig lite med min älskade Mami, hon är bara super att gå i affären med! Har både hanlat med ögat och med hjärnan och såklart med hjärtat med! Blev ingen blommig klänning men vad gör det, känns inte som om jag kommer sakna en...





Effektiv

Märks det att jag har tråkigt eller vad! Seriöst, här tror jag att jag ska skriva min reflektionsuppgift snabbt och smärtfritt, eftersom artikeln jag valt är intressant men nej. Under dessa timmarna har jag lyckats skrapa ihop ca 250 (av 1000) och jag har varit inne på facebook ett antal gånger, sett första avsnittet av Bella & Tyra show och varit inne på wikipedia och läst om fuktkräm. Jag skulle inte vilja påstå att jag är vidare effektiv...aja det är väl som de säger, man måste bara börja. Fast i mitt fall är det snarare att jag måste ha lite inspirationspaus eller något...känner mig lite borttappad. Har nog lite ångest eftersom jag fick höra för 2-3 reflektionsmöten sedan att jag förbättrat mitt skrivande...kan inte påstå att jag blivit bättre på det, känns snarare som om jag är tillbaka på ruta 1...aja, det ska gå! Om inte idag så en annan dag! Positiva tankar!

Shoppingabstinens??

Jag tror jag hungrar ihjäl! Alfrig har jag haft ett sådant shoppingsug som jag har just nu, det är helt sjukt! Jag är inte den som shoppar ofta heller men jag känner att nu är det minsann dags! Vill köpa blommiga sommarklänningar, fina sneakers i rött/korall, bada i accessoarer och hotta upp min underklädersgarderob! Problemet?? Jag tycks aldrig komma till affären. Grejen är den att går man i stan själv, visst det kan vara roligt men det är inte samma sak som att få dela hela hysterin med någon...

Skulle gå innan påsklovet, men det blev inte av. Ville gå med Kicki men hon sparar sina pengar inför hennes Romresa (vilket är väldigt förståeligt) och Nina ska få hem sin fluffiga kisse idag (också förståeligt), så vad återstår då?? Ja okej, jag räddar mina pengar på kontot, och får ägna dagen åt något kanske inte fullt så roligt (alls) men ändå så nyttigt....plugg! Är det inte det jag ägnat mig åt nu i 7 månader?? Tycker jag allt är värd en blommig klänning! Har ni sett HM:s Garden Collection?? Jag tror jag smäller av!

Dessa plagg står bland annat på min önskelista:


Modellsession

Kicki







Nina







Foto och styling: Emily (jag)
Modeller: Kicki och Nina


Spice:a up ditt CV!

Det där med CV är minsann inte alls lätt, vi ska både synas och höras, samtidigt ska vi ha bra meriter. Men vad gör vi egentligen när vi inte lyckas få jobb och tvingas vara hemma? När du hängt hemma så länge att du kan hela tv tablån utantill och dör när klockan ringer vid 11 på förmiddagen, är det dags för lite change! Jag har lösningen på hur du kan göra nytta och samtidigt öka statusen på ditt CV.

Tipsen kallas Volontär! Det behövs alltid och kommer du inom rätt bransch så ökar chansen för dig att få jobb inom samma bransch, då du har erfarenhet av det. Dessutom kan ju känna att du gör nytta och öppnar ögonen för nya arbetsmarkander. Egentligen finns det oändligt många olika organisationer du kan vara volontär hos.

Att vara volontär innebär inte alltid stora arbeten som att åka utomlands och rädda barn från hunger. Är du riktigt flitig och har lite vilja kan du nästan arbetar varsom. Till exempel finns det många skolor, som skulle behöva en "extrahjälp" i klassrummet, allt handlar om att fråga! Hos Rädda barnen kan man till exempel hjälpa barn med läxorna i deras hem. Så gå tillbaka till din gamla skola, fråga grannen om du kan klippa gräset eller om du råkar vara en höjdare på husdjur kanske du kan hjälpa till på ett djurhem?? Möjligheterna är oändliga! Bland annat kan du gå in på volontärbyrån och volontärresor  m.fl för att hitta volontärarbeten.

Kom ihåg att det är kanske inte väger lika tungt som en arbetslivserfarenhet men det visar att du är villig att arbeta, är hjälpsam och har ett stort engagerat hjärta! Vilken arbetsgivare kan motstå en sådan inspirerande person som du! Men kom ihåg att det är inte för CV skull som du ska vara volontär, referensen är endast en stor bonus!

Här är några organisationer som du kan arbeta som volontär hos:


Tankar

Okej hur ska jag kunna hinna låna boken som står kvar på hyllan tills klockan 07.00 på biblan om de inte öppnar förrän 09.00??

Skaffa aldrig körkort, eller kör alltid själv när du fått det! Varför har jag blivit så allergisk av när andra kör dåligt? Seriöst, en bil som skriker efter en ny växel får håren att stå i nacken! Och då menar jag inte på ett bra sätt!

Antibiotika dag 4, hmm är det bra att dansa när jag går på medicin trots att jag mår bra??

Ohh I'm all about drama! Seriöst jag borde ge ut en manual för hur jag fungerar till folk jag träffar...

Ny kurs i morgon: Samhälle (hmm okej funkar), politik (engagerande men kan bli en plåga i debatter som inte leder någonvart) och ekonomi (ehhhmm surprice me)

Mina föräldrar sitter och löser ett Addo pussel, kul att se dem göra något tillsammans och dessutom samarbeta i fredligt tempo, jag säger bara som alla andra skulle säga: Naaaaaaaaaaaaaaw!

Okej nu är min macka antagligen lagom varm för att ätas, in tunga får avgöra =)

Natti natti


Singelbeteende

Har ni tänkt på att det finns saker vi älskar att göra men som blir absolut pinsamt eller ganska udda när någon ser en eller kommer på en. Några av mina sådana saker (för att vara lite personlig) är till exempel ego-bilder, vem gillar inte att ta dem? Hur många undrar inte varför man putar med läpparna som en fjortis? Några andra är sjunga i duschen (fast jag egentligen i smyg försöker hitta en bra låt som skulle passa till idolaudition), att jag fortfarande hoppar som ett barn inombords för att jag fått en chokladkalender, eller det faktum att jag tittar på dubbade Hannah Montana för att jag tycker det är extremt kul. Visste det är kul men det är inte lika kul att fråga om man får titta på Hannah Montana på en annans tv, eller bli dömd för ytlighet för ens ego-bilder.


Carrie Bradshaw, vår allas älsklingsskribent, skrev en gång om singelbeteende. Ni vet, saker vi gör när vi är singlar men som försvinner så fort vi träffar "the one". Jag skulle snarare säga att när någon känner oss riktigt bra så vet de allt detta. Det är bara de man verkligen älskar som man släpper in på skinnet. Marcus har till exempel sagt att jag egentligen är en 12-åring, men att jag är hans lilla barnunge. Trevligt, pinsamt men otroligt tryggt. Han kan ju mobba mig på ett sätt som bara han kan, jag har ju samma hållhakar på honom...så istället för singelbeteende skulle jag vilja kalla det för hemlighetsbeteende, frö det är lite så det är. Vi gör det i hemlighet och endast för en liten välvald grupp av människor som vi vet inte kommer tro vi är födda på Mars. Eller njaa kanske för stunden men de älskar oss ändå!

1:e April

Med tanke på att 1:e april verkligen är en riktigt skojardag (trots att många skämt är både torra och genomskådliga) är det ganska svårt att tro på det som har hänt i historien denna dag, enligt wikipedia. Eller vad skulle du som konkurrent säga om det den 1:e April 1976 startades ett företag som heter Apple, speciellt om Steve Jobs denna dag skulle säga att Apple ska bli störst?? Eller när sjukvården fick ett samtal 1984 om att soulsångaren Marvin Gaye blivit skjuten av sin far i ett bråk? Eller varför inte när media rapporterade 2001 att Slobodan Milošević blivit arresterade och satt i husarrest! Jag menar tänkt om någon skulle påstått sig ha hittat Usama Bin Ladin idag, jag skulle nog inte ta det på allvar om någon sa det en dag som denna. Men vad jag menar är att hur otroliga händelserna än är så kan det vara sant, om vi ser till historien då...men för säkerhets skull, ta det med en nypa salt! Är det sant så finns det alltid en 2:e April som kan bekräfta det du hört!

På tal om Usama Bin Ladin, visste ni att han en gång varit "USA-stödd"?? Och att han påståtts ha besökt Falun ett par gånger under 1970-talet?? Ja det är sant...wikipedia baby!

RSS 2.0