Strumpbrist

Efter att ha använt sommarstrumpor ett par dagar, i brist på vanliga strumpor, tänkte jag att det skulle vara perfekt om jag passade på att tvätta i helgen. När jag väl tagit mig ner till tvättstugan, noterat var kalendern är och plockat fram mina nycklar upptäckte jag att vår tvättnyckel/bokningslås är borta. Så... Hur ska jag nu tvätta? Vaktmästaren måste fullständigt älska mig eftersom jag hör av mig lite då och då... Får helt enkelt låna Marcus strumpor. Vinnare finner lösningar får jag kallas det ;)


I godishyllan

Igår var jag på 30-årsfest för min kusin. Efter god mat, en tårta som var gudomlig och en Lennart senare började vi alla så sakta att även ta oss an godisskålen. Vet inte om ni också ätit Maoam när ni var små men har ni tänkt på att det är ganska snuskigt? Snuskigt är nästan en underbedrift med tanke på att detta hade klassats som porr om frukterna och den gröna perversa figuren varit människor istället. Jag och kusinerna fick i alla fall inga bra vibbar av detta godis. Har du någon gång tänk var barn får allt ifrån? Kanske dags att kolla godishyllan i så fall. Till och med jag skäms lite för detta godis och så är det något som säljs till barn...

Googlade på godiset nu för att se om det är flera som reflekterat över detta porrggodis. Ska inte spoila något men googla på Maoam med citron... Den där gröna gubben får verkligen ligga om vi säger så. Jag tror det är tanken att man ska börja med jordgubbsmaken om man ska äta godiset i följd. Och är du en sådan som inte gillar förspel ja då rekomenderar jag dig till att börja med körsbäret eller citron.

Maoam - istället för kama sutra. Ja, de kanske borde ha det som slogan istället, sex säljer brukar ju folk säga...


Är det så vi vänder perspekiv?

Slitz då... Blond, smal och naken tjej i minimala skjorts. Hon posar.
 
 
 
Slitz idag... Blond, stor och påklädd man i tajt tröja som viskar om att han ätit en pizza för mycket. Posar han?
 
 
Förlåt alla för att jag bloggar om en herrtidning (och visar upp naket i bloggen, fast å andra sidan det kanske lockar några fler att läsa :P) men detta är bara så konstigt att jag bara måste få kommentera. Är det bara jag som undrar vad som hände? För att ha varit en herrtidning somlivnärt sig på naket kan man numera knappt hitta en. Nej nu har mannen entrat Slitz och det med besked. Är väldigt nyfiken på att se vad männen på tidningen sa (eller reagerade) när chefen sa "Nu ändrar vi riktning grabbar och blir lite mer seriösa!".

En barnförbjuden nallebjörn

Idag hade jag ledsagning men min andra brukare. Denna gång blev det bio, närmare bestämt filmen Ted. Så varför bloggar jag om detta kan tro? Jo, för jag har då aldrig sett en nallebjärn som är hög på droger, tar hem prostituerade och lyckas med bedriften att bli anställd genom att berätta chefen att man legat med hans fru. Hela bilden av en nallebjörn som snäll och oskyldig bara flög ut när filmen kommit 20 min in i filmen (eller var det kanske 10?).
 
Åldersgränsen är 11 år men jag svär att det är bara för att det är en nallebjörn. Hade Ted (som björnen heter) varit en människa hade det varit andra åldersgränser kan jag lova. Men oavsett hur galen denna nallebjörn än må vara och hur sjukt vriden en barnvänlig nallebjörnskaraktär än kan göras måste jag säga att filmen var riktigt rolig. Gillar ni även Family Guy, ja då är detta verkligen en film du kommer gilla ;)
 
Och sitter du nu där hemma med en nallebjörn som du borde övergivit för ett tag sedan kan jag bara gratulera för har du tur så får man lov att umgås med sin nallebjärn när man är 35 om denna filmen får säga något...
 
 
 
Och sen glömde jag nämna att han även är en liten snuskis dessutom. Tänk om ditt barn hade en sån nalle, totalt barnvänlig!
 

Det enda jag kunnat tänka på idag...

Idag har det dansats i huvudet, i hallen, på föreläsningen, i soffan och på tv:n. Mitt huvud har verkligen koreograferat flitigt om jag inte "dansat". Musklerna har ryckt men så härligt är det. Även om jag anstränger mig så rycker det i kroppen för min kropp vill så gärna dansa med. Förlåt alla underbart professionella föreläsare jag lyssnade verkligen men ibland kan jag inte hjälpa det att jag dansar mig bort...


Mysiga söndagsbak

Idag har det bakats med kärlek ska ni veta. Både jag och Marcus har varit i baktagen och jag misstänker att det varit så för att vi båda har behövt plugga idag. Jag fick min uppgift inlämnad så det känns kanon. Kvar återstår då bara alla dessa kolasnittar som jag bakat idag. Som grädde på moset är lägenheten städad från topp till tå och två avsnitt So you think you can dance ligger och väntar på att bli tittade på. En superbra avslutning på söndagen med andra ord!
 
 
 
 
 

Cause I'm proud!

Idag är det exakt en månad kvar tills jag blir 23 år. Måste säga att tiden rullar fram som en racerbil emellanåt. Här är jag nu, 22 bast och 11 månader gammal. Mitt bland kurslitteratur om familjeterapi, två fifaspelande göteborgare (Marcus kompis är på besök), delad vårdnad om en socialsekreterartjänst, två brukare, en halft uppsatt lampa och en för tillfälligt lånad hund som heter Dilma. Vad är det man brukar säga, I turned out good?

Ja jag är nöjd för det där är bara en liten bit av kakan. Det finns ju mycket, mycket mer! Tror inte det kommer bli svårt att intala sig själv sen att jag är 23 för även fast jag fortfarande är 22 har jag säkerligen spenderat 2 av mina hittills 11 månader som 22 i tron om att jag är 23. Med andra ord kommer det inte vara så stor skillnad. Sedan min kompis pappa gick bort efter en lång kamp mot cancer så har jag lovat mig själv att bli stolt över att jag varje år lyckas fira ännu en årsdag och se det som en bedrift. Så alla ni som varit 25 år sedan 80-talet kan ju ta och börja tänka lite på om det inte är dags att bli 26.


För att det är viktigt

För snart två veckor sedan bytade jag preventivmedel. Just då var det väl ganska turbulent, ja nästan lite traumatiskt. Just de följande 3 dagarna (speciellt den första) kändes det kanske inte värt att vrida sig för den mensvärk jag hade och jag började tänka: har jag gjort rätt? Nu när oktober är här så påminns jag varför jag gjorde detta och varför det kändes så viktigt att byta.
 
Oktober är bröstens månad. Både min mormor, moster, syster, dagisfröken och granne har en gång drabbats av bröstcancer och jag har sett och fått berättat för mig hur de har kämpat. Några förlorade kampen, andra kämpar med den fortfarande. Just för dessa och alla andra kvinnor som ännu inte drabbats känns det värt det. Det känns värt att byta preventivmedel, värt att eliminera paraben i mina skönhetsprodukter så långt det bara går, värt att använda en deo som kanske inte håller i alla väder just för att hedra dessa kvinnor och stå upp i kampen mot bröstcancer. Denna månad känns det viktigare än någonsin att tjata, informera och sprida information kring parabeners effekter och tips på parabenfria produkter eller andra farliga produkter. Tips på flera sätt som du kan göra för att minska risken för att drabbas av bröstcancer.
 
Byt deodorant, byt produkter som innehåller paraben, bli så ekologisk eller medveten du bara kan, använd inte p-piller om du inte behöver. Detta är saker du kan göra och tänka på hela året men just denna månaden kan du göra en sak till. Du kan stödja kampen mot bröstcancer genom att köpa rosa bandet och alla andra rosa produkter som säljs i alla dessa kvinnors ära. Jag brukar ha tävling på bloggen varje oktober och locka med en fika. I år kommer jag inte att locka med en fika utan endast äran att bli årets bröstkämpare. I år handlar det om kvinnor, kvinnor som gått igenom detta helvete och är ute och lever och lär, stöttar och ger all sin kraft till kvinnor som precis fått samma besked. Bröst är vackert och jag tycker alla ska få ha dem så som de föddes med dem. För dessa underbara kvinnor som blev berövade sina vill jag bara säga att ni är mina hjältar. Ni går igenom detta med hakan högt och lyser även när cancern berövar mer än bara ert bröst.
 
Ingen ska behöva vara rädd mer och just därför uppmanar jag er alla, KÖP rosa bandet. Den sista oktober kan ni kommentera här på min blogg, facebook eller om ni har mig i telefonen hur många rosa produkter ni köpt. Den som köper mest vinner titeln "Årets bröstkämpare". Donerar ni i bössor räknas tillfället som en produkt. Gör det för att vinna, för att få äran eller för att vara bäst men gör det i äran av kvinnan och alla de som varje år drabbas. Plattbröstaf, storbystad, oproportionelig, hängiga, fasta, enbröstat, avbröstad, felbröstad, falskbröstad eller mansbröstad. Det spelar ingen roll. Tänk rosa, för att ingen kvinna ska behöva leva med beslutet av att förlora bröstet eller förlora livet och ständigt leva med skräcken, det tysta hotet, om att cancern jagar en igen... Det är något vi ska bekämpa tillsammans. För att det är viktigt.
 
 

Olovligt bortförande av annans fritid

Ny dag = nya utmaningar. Målet idag är att läsa ut boken om anknytning på mina beräknade 6 timmar. Delmålet är väl att ha läst åtminstone hälften av det jag har kvar. Det realistiska målet är dock att läsa ett kapitel för att sedan roa sig med en runda på Ikea och sen fixa i köket med de hyllor jag tänkt köpa. Känner att jag verkligen har mål för allt här så jag kan ju knappast bli besviken, eller? Det är ganska sjukt att skolan kan få en lördag till att bli en perfekt pluggdag, borde kanske stämma universitetet för olovligt bortförande av annans fritid. Får bli något att sätta på min "what to do" lista!

Sen var jag en fråga... Sen när blev det höst? Svär på att det nyss var sommar och att det inte alls var lika kallt förra året. Lite confused må bag säga...


För att gammal är ung...

Hej alla fina läsare. Måste säga att ni ät söta som kikar in även om jag inte skrivit på mer än en vecka. Har varit lite dålig så har inte kunnat skriva och som grädde på moset har jag en massa kurslitteratur att läsa ut och sen har jag även börjat extrajobba på nästan halvtid (har även min ledsagning kvar). Summan av kardemumman: Tiden har inte riktigt räckt till och fortfarande är det lite så. Har numera även en liten lista på tv-program jag har att ta igen och veckan kan definitivt inte beskrivas med andra ord än familjeterapi i alla dess former. Men tro inte att jag inte saknat att skriva!

I fredags var jag och Kicki på tutankhamonutställning. Visste ni att hans styre betraktas som det mest storartade av alla faraoner? Ändå var han bara 18 år gammal när han dog och fick under denna tiden även två barn (som dock inte överlevde). Så nästa gång någon diskriminerar er för er unga ålder vet ni vem ni ska referera till. För även om han hade rådgivare så var det ju han som tog alla beslut och valde vem han ville ha omkring sig. Ja sjukt cool kille om man säger så.

Kicki skulle nog också passa som farao. Hon verkar hadet inom sig som en naturbegåvning. Inte minst passar hon i guldmask. Hade inte vågat möta henne i en trappuppgång lagom till halloween om vi säger så...


RSS 2.0