Jag älskar dig



Är ett ord som vi alla hört eller kommer höra många gånger i livet. Vi alla kommer använda det någon gång. Det kan vara till en förälder, en pojk-/flickvän, eller till ett husdjus. Det finns ju så många olika sätt att älska på, kärlek kan göra oss galna, kan få oss att varken kunna äta, sova eller tänka. Många gånger kan kärlek sätta stopp för saker och ting. En del ger upp hela sitt liv för att vara med den enda personen som på något sätt gör att allt annat känns så obetydligt om man inte kan dela det med han eller hon, inget blir meningsfullt utan denna person.

Men kärlek kan också kännas väldigt orättvist, och speciellt orden "Jag älskar dig". För många är det alldeles för stort för att förstå, och vissa menar att det tar tid att känna en sådan typ av kärlek. Ja det är orättvisst! Varför tar det vissa flera år, medan det tar 1 vecka för andra att älska? Är den sistnämnda kärleken verkligen äkta? Kan man verkligen säga de där tre orden som betyder allt, som alltid kommer bli den största bekräftelsen i världen, efter en vecka?

De äldre säger att unga inte vet vad kärlek är. En del drömmer om det hela livet och kommer ändå aldrig helt säkert veta. De som säger "Jag vet inte om det var kärlek, jag var så ung", kanske helt enkelt gått in i ett livförhållande på andra premisser än kärlek, eller kan det de kände verkligen bäras upp av de tre orden? Hur kan någon annan än en själv dömma om det du har är kärlek eller ej? Varför är det lättare för äldre att säga jag älskar dig medan det inte är okej för tonåringar? Och spelar det någon roll om man givit sig själv till någon innan man sa dem att man älskar? Är man mer säker för att man haft sex?

Ja, visst känns det lite orättvisst? Här drömmer vi om kärlek vid första ögonkastet, men älskar tydligen inte förrän efter flera år. Men visst känns det även naivt att säga jag älskar dig när du inte verkligen känner personen. Behöver man verkligen känna en person helt innan vi kan säga att vi älskar dem? Kanske är detta vad kärlek handlar om, när du kan dela allt med en person och redan innan veta hur han eller hon kommer reagera, att vad du än säger kommer du vara älskad ändå. Är det kärlek, eller bara riktig vänskap?

Var hamnar nå nykär, förälskad och kär i detta sammanhang? Spelar dessa faktorer av hur kär man är någon roll för när man kan säga "Jag älskar dig"? Vem sätter alla dessa regler? Den viktigaste frågan är dock, vem passar bättre att sätta dessa än en själv?

Vem kan säga till mig det är fel att älska nu?


Wika på!

Vet ni så bra wikipedia är! Jag vet att det kanske inte är världens mest pålitliga sida men ändå, förstå hur mycket man kan lära sig bara genom huvudsida (sen är det en kul sida för man kan bara klicka sig vidare i all evighet!). Till exempel har jag idag fått veta att Ola har namnsdag enligt finska kalendern, så grattis Ola på din finska namnsdag =). Dessutom så invigdes triumfbågen denna datum, yes samma dag som Diana blev prinsessa med hela det engelska folket, vare sig Elisabeth gillade det eller ej!

Och visste ni att den första stripteasen utfördes 1894 i Paris (mycket startade visst i Paris) och charmen med det är inte själva nakenheten utan i det sensuella sättet att klä av sig. Dessutom är det vanligt att underkläderna behålls på för det blir "mer sensuellt" då.

Och visste ni att i Nigeria är 70 av andelen tjejer mellan 15 och 19 år gifta, snacka om sjukt! Oftast förekommer barnäktenskap i länder där det inte existerar en minimiålder för äktenskap...som sagt ibland kan det vara bra åldergränser!

Kan ju säga att det är bara att fortsätta klicka, har lärt mig en massa nu på 10 min...så wika på vet jag!

Och kom ihåg att internet ska tas med en klackspark innan motsatsen är bevisad ;)


Och just det! Grattis Ola =)


Actionsleep

Hur kan man titta på en film och ändå lyckas med bedriften att känna att man ändå inte sett filmen?? Speciellt en film som man verkligen ville se? Vet att jag blundade två min eller så (för jag var bara sååå trött) men ändå? Och ändå var det en rikigt actionrulle...och jag gillar verkligen action!! Aja det är bara atts eom, någon som vill se the loosers med mig ;) Fast vet ni vad det riktigt störiga är?? Att jag hade ett så bra blogginlägg i mitt huvud, vi pratar ett as-kickin-inlägg, som jag helt totalt har glömt bort vad det var...surt!



Ohh nu blev jag bara såå sugen på jordgubbar!!


Charlie St. Cloud

Igår (när jag ändå inte hade något bättre för mig) tittade jag på lite olika trailers för både gamla, nyutgivna och kommande filmer. Medan jag gled runt på de olika sidorna hittade jag denna filmen, Charlie St. Cloud.  Det ironiska var att när jag och Marcus bläddrade så i samma stund utbrast båda "Ohhhh!", han till en actionrulle och jag till denna, eftersom jag såg Sac Effron på fodralet (och ja jag är en liten high school musical nörd, men han är ju också sjuuukt snygg (tycker jag) och spelar faktiskt riktigt bra). I alla fall, döm själva men jag tror det kan bli en riktig snyftis (och nej inte bara för att Sac Effron är med). Och eftersom youtube är lite knas idag så får ni in och se trailern på denna länken.


Vad är Lolita??



Tittade precis på ett av inläggen som kommer upp på blogg.se startsida. En av dessa inläggen berättar en tjej om en lolitapicknick hon varit på. Nu har jag bara en liten tini tiny fråga: Vad ÄR lolita?! Av bilderna att dömma fattar jag lite, men det känns ändå väldigt förvirrande. Är detta en blandning av Emo och fjortis korsat med 1700-tal? Och så har jag en annan fråga...hur länge har detta varit poppis och hur poppis är det?? Okej det var kanske två frågor men som sagt, I'm a bit confused!

Googlar faktiskt på det i skrivande stund. Vad jag hittills kommit fram till är att Lolita är både en blogg och en film. Hittade även olika defenitioner på wikipedia, följande:

Lolita kan syfta på


Jag tippar på att det är en japansk modestil. Det känns liet mer passande på en picknick vid Drottningsholms slott. Gogglade lite till och jag kan faktiskt säga att vissa klänningar är väldigt söta och flickiga/dockiga. Kan man hjälpa att man gillar dockiga kläder??


Perspektiv

"Oh detta rummet har blivit så mysigt nu!" Utbrister jag

"Tycker du verkligen det?" Frågar Marcus

"Ja verkligen"

"Nu när du har kastat ut alla kläder på golvet?"

"Jo men i denna hörnan!"


Spagettikonst



Det där med att koka spagetti kräver verkligen en hel vetenskap. För säg att du ska koka spagetti till 4 personer. Ja antingen blir det för mycket eller för lite. Har hört någonstans att ett knyte lika stor som en 5-krona ska räcka men asså det känns väldigt lite...vad gör vi när magkänslan inte funkar?? Kanske borde man önska sig´ett spagettimått när man flyttar hemifrån trots allt!


George Clooney

Vem skulle kunna tro att denna killen skulle bli en av Hollywoods hetaste?? Ja kanske vi inte ska dömma efter utseende trots allt!



Mina vänner

Oh mina älskade kompisar! Ni är det bästa som finns det ska ni veta! Vissa dagar är man bara så otroligt arg, ibland är det befogat av någon annan, ibland är det över irriterande elektronik och ibland är det helt enkelt så att meningar blir till tankar som blir till ilska...men ni ska alla veta att det värmer att veta att man har så bra vänner i sådana stunder. Har sån lust att baka muffins med er alla! (Ja jag vet det är knäppt men det är ju bara så gott!). Tror att livet är lite som ett ljus, det brinner inte alltid jämt och fint. I och för sig så kan inte ljus baka muffins men ändå...



Älskar er allihopa! Ni är så fina på ert egna speciella sätt! Som jag sa till min mamma så kan man aldrig skydda någon annan från att bli sårad eller bli arg och ledsen ibland, man kan bara finnas där. Jag vet att jag är en dålig "pratare". Jag kan prata på som en kvarn ibland, så mycket att ingen tycks få luft men om andra saker är det lite svårare med. Jag vet verkligen inte varför det är så. Kanske verkar mina beskymmer så små i dagsljus, eller så kan jag inte riktigt definiera dem, eller så mår jag bara bra när jag är eller pratar med er att jag tycks glömma dem för en stund. Men det är svårt att öppna sådana samtal...jag är sämst på det (verkligen).

Det jag vill säga är, tack för att ni finns. Allihopa!


Sommarprojekt

Igår började jag på riktigt med mitt "sommarprojekt", antagligen med rädsla för att pappa skulle ha rätt när han sa att jag aldrig kommer bli klar...och sen lite stress. För er som int evet ska jag göra ett katthus till mina två katter. För er som du suckade och tänkte: "denna tjejen måste verkligen inte ha något liv" måste verkligen ta er en titt på det mina katter bor i nu. Ja det är deprimerande! Så nu ska de få varsitt krypin i en hallondröm med vita knutar...och så slipper vi ha en tråkig halinplastad träkloss stående vid huset. Det är ju faktiskt inte bara för katternas skull utan lite för det estetiska ögat, och för att stilla mitt kreativa jag (eftersom jag inte hittar min häftpistol). Det tråkiga är bara att jag måste gå på skattjakt varje gång jag ska hitta något eftersom pappa inte är känd för sin ordning och reda.


Jag vet i alla fall en som kommer bli glad...


Solkräm + Emily = Kompis <3

Sophia på stranden: "Oh du har lyckats att inte få något bikinisträck på ryggen"

Ca 1 timme senare + bildfärd hem gör jag den stora upptäckten att jag totalbränt mig på ryggen, rumpa, lår och vader...AJ! Jag som var naiv att tro att solen inte tar så bra vid 4-tiden och att när molnen ligger i innan dess att det inte är lönt att ta solkräm. Dessutom ringde ingen klocka när jag lånade ut solkräm till Nina som var alldeles röd i huvudet. Har verkligen lärt mig att aftersun är en skänk från ovan och att solkräm numera ska vara min bästaste lojala kompis...Tack och lov brände jag mig bara på ryggen och inte i ansiktet...då hade jag verkligen fått noja!

Solkräm + Emily = Kompis


Dagens störmoment a.k.a I-landsproblem

För ett tag sedan lämnade jag in min älskade Ipod på reparation eftersom grafikkortet (antagligen) pajade. Inte nog med att killen frågat mig 5 gånger om jag verkligen inte tappat den, utan han kommer sedan ut helt i extas för att han aldrig varit med om en sådan gammal version av mjukvaran. Eftersom uppdateringen inte löste mina problem fick jag en ny, som jag just nu sitter och fixar med. Och ni vet när man får en ny Ipod från ett lagningsställe. Ja då får man en helt ny som på kuppen är hårt inplastad. Ja verkligen så hårt inplastad att limmet på plasten sitter kvar som en liten störrig klick på min Ipod...vad gör man då med detta för att inte skrapa skärmen? Det kallar jag ett typiskt I-landproblem.

Behöver jag säga att jag lyckades lösa problemet?? Jupp, enzymer är det bästa mot klister! Vet inte om det är en landetgen, en kroatgen eller bara en sunt förnuftgen som löste det, men den uppskattas klart...

Dålig musiksmak??



Då har man varit i farten igen och shoppat, vilket kanske inte är en exemplarisk grej just nu med tanke på att min junilön inte kommer förrän i augusti...men för att försvara mig lite så ville Steffie verkligen att vi skulle ha en shoppingrunda och jag fyndade faktiskt en hel del...eller vad sägs om ett par shorts för 49 kr och ett par jeansleggins (numera kallade treggins av Hm) för 80 kr!?

Kan ävern berätta att jag nu fått reda på vem killen, som var förband till Paolo Nutini, är. Mads Langer heter han och han är bara så mysig med sin gitarr. Dock har han bara två låtar på spotify och de är inte lika publikfriande som hans andra låtar. Ja varför är det så att det alltid är technoversioner som spelas på radion? Jag menar vem har inte hört Rasmus Seebachs låt som plågas i radion nu? Inte den bästa av låtar, ganska tjatig och definitivt inte en av hans bästa. Varför spelar de inte bara Engel, som är en så mysig låt?? Hmm det kanske ligger något i det där med att Marcus säger att jag har dålig musiksmak??


Massa babbel om positiv

Min pappa sa en gång att jag var inbillningsmästaren. Tro mig det är jag verkligen. Men varför använder jag den aldrig till något bra?? Seriöst, de säger ju att hjärnans tankekraft är så utomjordiskt kraftfull att den kan utföra mirakel. Varförgör vi inte detta då?? Det borde ju göra att vi är mer positiva, så varför är människan så negativ? Är det hjärnans sätt att förhindra att bli utnyttjad för minsta lilla?? Njaa kanske inte...

Jag försöker alltid vara positiv och titta på bra saker om människor men det är inte svårt när man bor med jordens lite mer pessimistiska folkslag. Seriöst, jag tror att om man försöker tänka en positiv tanke varje dag och inte bara tänka densnabbt utan verkligen registrera att man tänker något bra, så tror jag verkligen att man bli lite gladare. Vi får väl se om dagens glada dyker upp här senare...min dagens ska nog vara detta. Om min farbror och arbetskamrat båda vunnit stort på triss, ja då ska jag det också! Nej jag ska minsann ta och köpa en triss idag! (Och kom ihåg att om ni också gör det, försök se det som att triss erbjuder spänning, vinst är bara bonus)

På marknad med Ninita och Mimita


Varför ska allt vara så petnoga?!

Jag säger bara vissa människor! Idag var jag och pappa på media markt för att vi skulle hämta min ipod, som arit på lagning. Eftersom vi lämnade in bilen på morgonen så var vi bland de första kunderna vid öppningen. Där står vi mellan två killar och en man i medleåldern och jag är en av de första på mion sida av dörren som kommer in i varuhuset. Väl påväg mot informationen fick jag ögonkontakt med killen som hade hand om det där med garanti och reparation. Eftersom det inte var något folk (och jag trodde jag var den enda) så tänkte jag att det var väl lite onödigt att slösa på moder naturs resurser och ta en nummerlapp, så jag får direkt fram till killen i kassan, ger honom min lapp ch säger att jag ska hämta min ipod.

Jag hinner knappt säga ordet Ipod förrän kvinnan bakom mig (som tog en kölapp när hon såg att jag gick först till kassan) säger, var det inte nummer 1 först?? Trodde seriöst att jag trodde jag skulle få spel på kvinnan, men istället bet jag ihop och bara ja men gå före då! Jag menar, var hon tvungen att ens säga det, det var inte mycket folk så vad hade det gjort om hon hade låtit mig gå först (eftersom jag faktiskt kom först!)...

Nej det är samma sak som den mamman inne på gamestore som handlade ett spel. När expediten sa priset sa hon: är det inte en kronas rabatt på det? Seriöst, en krona vad är det att ens kommentera?! Eller när expiditen i samma affär sa till en annan kund: Ja denna är med sladd men den andra är wireless...som om ordet trådlös är ett svårt ord att förstå. Det kanske låter bättre men åter igen, helt onödigt!

Så varför måste vi kommentera saker som vi vet inte gör någon nytta eler någon glad. Ni vet sådana meningar som man bara leker sig duktig av eller gör av principsak. iI vissa stunder kan jag förstå att rätt ska vara rätt, jag ska inte sticka under stolen med att jag också leker fröken duktig ibland, men seriöst...om rätt nu ska vara rätt så hade kvinnan inte ens påpekat att hon hade lapp nummer 1, eftersom hon såg att jag kom först. Men tydligen måste vi hela tiden racea till närmaste kölappsautomat...ska köpa en och ha hemma, så kan ju mina framtida barn få lära sig spelreglarena (eftersom ingen sagt dem till mig)


My pussy has attityde!


Bröllopsfixarna!


Någon som vill gifta sig?? Steff gjorde en bukett och jag gjorde den lilla bröstblomman till brudgummen...superfint va?? Fett bröllopsföretag nästa!


Citat á la Steffie



Min brorsdotter är bara så supersöt. Idag blev hon biten av en myra på rumban och i över en timme gick hon runt och kved. Hon provade verkligen allt för att bli av med det svidande bettet: smörjde in med salviablad, jag fick smörja in med myntablad, sen provade hon en isbit. Inget av detta verkade funka eftersom hon kved:

"Jag har ont i min rumba!"

Ja slutligen fick vi smörja in henne med nån apotekssalva  men då började hennes ena öga rinna och så klagade hon över rivmärkena hon fick av solstolen. Ja det är inte lätt att vara 13 år med insektsbett på rumpan!

Dock finns det fler härliga citat av Steffie, som denna vid matbordet:

"Per, du har ju skägg. Vad händer om man inte rakar sig? Växer det hår på läppen då? Ja men det borde det ju egentligen göra!"


En helt vanlig bakstund med Emily och Steffie

Jag och Steffie fick för oss att baka lite idag. Det blev chokladmuffins med cheesecakefyllning och så en vanlig cheesecake. Dock så råkade muffinsen växa på fel håll men smeten var i alla fall god =)



För blommigt är gulligt!


Idag har jag avverkat lite av mina inköpsmåsten! Jag har i alla fall avverkat 3 av 7 möjliga! Bland annat har jag köpt mig ett schampoo, nattkräm och ansiktsrengöring...sen att jag glömde fixa resten är helt okej, jag lyckades istället fynda två ursnygga skor! De blommiga är enligt mig bara urgulliga, så det klan inte bli bättre än så! Sen att jag lyckades få ett sjukt snyggt foto på dem är ju bara en bonus...min mamma och moster bara skrattade när jag kom med kameran och skorna..men så är det med kärlek vid första ögonkastet =)


Artist sökes!

Jag behöver seriöst hjälp med en sak. Var på en Paolo Nutini konsert med Katti den 9:e juni och jag kan fortfarande inte släppa killen som var förband till Paolo. Grejen är den att jag har ingen aning om vem killen är, han sa inte sitt namn. Det enda jag vet är att killen är dansk, sjunger på engelska och har extremt mysiga låtar med en gitarr...det är sådan musik som kan uppfattas som att alla sånger är likadana vilket är rent ljuv sommar i mina öron...så snälla om det är någon som vet..har youtubat, googlat, letat igenom Paolos egen hemsida men inget! Så snälla, snälla, snälla...om ni vet eller känner någon som vet...så får ni väldigt gärna skriva ner det!!

Och tack, tack, tack på förhand om ni hittar!!!


Inköpslista



Sittar och tittar på Hemma hos Caroline af Ugglas och kan inte sluta att avunda denna kvinna. Säg vad ni vill, ja hon är lite knäpp och knasig men det är just det som är så härligt. Hon kan och vet så mycket och ändå pratar hon inte med näsan i vädret som en akademiker. Det är vad jag kallar en riktig konstnär! Känner faktiskt att jag får tillbaka min målarinspiration vilket jag inte har haft på ganska länge, tråkigt nog...men nej nu ska jag börja igen! Dessutom har jag upptäckt att Rasmus Seebach äntligen kan hittas på spotify, gå in och lyssna på Engel för den bara rockar! (Ja hela hans album faktiskt).

Lägger även in en akut inköpslista medan jag ändå är i farten :P

Ansiktsrengöring
Schampo
Mascara
Bodylotion
Hårinpackning
Nattkräm
Vax

Ja som sagt, det är svårt att vara tjej...och dyrt!


För att träna i grupp är roligare!

I morgon börjar mitt sommarlov (igen) för då är det min sista dag på jobbet. Kommer verkligen att sakna det. Om folk bara visste vilken lyx det är att jobba på dagis och speciellt på sommaren. Du får vara ute hela dagarna (Och kan faktiskt skaffa sig lite grundfärg på ben och i ansikte), du kan sitta och läsa tidningen om du vill...men det bästa av allt är ändå att du får BETALT FÖR ATT LEKA! Ja det är helt underbart...har varit sjukhuspatient, häxa, mamma, prinsessa...ja lite av allt möjligt!!! Dessutomj har jag startat ett författarprojekt på dagis och fått barnen att göra sina egna sagor. Jupp dagis ska definitivt vara min backupplan om jag inte lyckas bli rich and famous (eller vad det nu är jag ska göra)

Genom dagfis har jag även motionerat hem varje dag och har faktiskt varit rikrigt duktig! (Tro det eller ej) men jag tackade faktiskt nej till skjuts hem av både mamma, pappa och grannen. Dessutom har jag gått senare på kvällen även om jag varit trött och idag började det dessutom regna. Problemet är ju bara det att jag kommer inte gå 5 gånger i veckan efter min dagisvecka. Fast jag har faktiskt varit duktig och skapat en träningsgrupp på facebook...dock är ju tanken mer att man ska umgås och ha kul (samtidigt som man rör sig). Det kommer bli kalas! I morgon är det badminton med Robin (och om någon frivillig vill hänga på) och sen blir det yoga på måndag! Tror det kommer lbi riktigt kul...och roligt att se när mina vänner ser ut som frågetecken, eller jag om Johan introducerar oss för kapioera, kapoiera, kapoera?? Ni fattar kampsport!


Twister kan också vara en sport...tro mig mina ben var spagetti efter denna omgång...en-timmes-twister...någon??


Killar kan!



Ja som sagt...låter nog bilderna tala för sig själv idag =)


Desperate Housewives

Jag har blivit besatt. Började titta på desperate housewives en kväll då Marcus jobbade, sen dess är jag fast! Men jag tror inte att man kan låta bli om man väl börjat se några avsnitt...allt händer ju verkligen i den serien! Såg sista avsnittet av säsong 2 häromdagen och jag fattar liksom inte varför Orson körde över Mike, när han verkar vilja lägga in stöten på Brie...har lovat Nina att jag ska avslöja orsaken så fort jag vet, antar att det lär ta 22 avsnitt innan dess hehe...behövde kanske inte ens nämna att jag gillar serien??

En sak som är dock lite läskigt är att när jag gör något tex smygstädar hos Marcus, så tänker jag ibland att det är lite "Brie van De Kamp-varning på detta"...har ni som också sett serien tänkt så??

Ett tips till er som precis som jag inte stet serien på tv och är någonstans i mitten av säsongen...titta inte på imbd.se, bara man tittar på hur många avsnitt alla är med kan spoila ganska mycket....fy mig!


Bloggar utomhus

Jag måste ha världens sämsta webbcam på min dator...försökte ta lite foto som visar att jag faktiskt tagit med mig datorn ut för att blogga...men då är det för ljust för camen att det ser ut som om jag inte ens har en näsa! Sen råkar jag ta för handen vid camen och därefter är bilden mer blåaktig...helt sjukt!


Semester med nackdelar

Jag har hittat den stora bakdelen med att åka på semester och bada i varmt härligt vatten, man vill inte bada i svenskt vatten. När alla sticker till stranden för att bada sitter jag på ett badlakan och ryser för att det känns kallt. Nej man måste verkligen ha tålamod i Sverige, för efter ett tag så köänns det faktiskt badvänligt och då har man näsat problem, resten av kroppen ska också bli blöt. Var ganska nära på att bada igår när jag, Johan och Nina var på stranden men har valt att skjuta upp det en vecka till...sen kanske vi kan tala om badtemperatur för min del =)

Vyn från mina ben...


Vyn från Ninas ben, välinsmoorda med solkräm :P



Vyn från Johans ben


Dags att börja skrapa triss

I helgen ska min arbetskollega skrapa fram månadstriss i tv. Detta är andra gången som någon jag känner skrapar i tv. Förra sommaren var semesterns stora snackis min frabror som skrapade fram 3 miljoner och nu händer det alltså igen!

Jag vet inte om detta är guds sätt att säga "Det kommer aldrig hända dig" och försöker påminna mig om hur spel verkligen inte är min grej eller om detta är hans sätta att säga "Snart är det din tur, börja skrapa!". Självklart hoppas jag mer på den sista, med tanke på att jag lovat Marcus en BMW en vacker dag men som alla brukar säga detta är en sådan sak som händer alla andra men inte mig...sålänge jag har Marcus så kan jag faktiskt leva med det...FAST det skulle sitta fint att skrapa fram 50 000 i 25 år!

RSS 2.0