Superkänsla!

Hej kära bloggläsare...nu känns livet underbart. Kan inte skriva mycket men vill bara berätta att jag fått en anställning. Från och med nu är jag ledsagare. En person som guidar in en annan person in i det sociala livet. Det känns toppen, speciellt för att jag får vara det till min bästa kompis sen dagis. 

Förutom detta måste jag bara yttra mig om att jag har världens underbaraste och mysigare pojkvän ever! Måste bara få yttra min kärlek för jag älskar han så mycket. Kanske låter lite fjortis men så är det med kärlek. Man blir så full av kärlek och glädje att det spricker ut överallt. Det är inte fjortis, det är UNDERBART! 

Tjingeling, och fortsätt läs^^

Sex and the City

Jag har sedan sommarens slut maniskt tittat på sex and the city boxen. Jag fullkomligt älskar hela gänget och det finns ingen man kan tycka illa om. Alla 4 är så underbara att man bara vill krama om dem och önska att de var mina egna vänninor. Miranda är den lite mer pessimistiska tjejen som har de absolut roligaste reaktionerna till allt. Jag bara älskar hennes sätt att prata om något som hon tycker är konstigt. Charlotte är den där knäppa och halvdumma tjejen som är helt galen och samtidigt så pryd att hon skulle kunna vara ljungfru Maria. Samantha, den mest sexfixerade tjejen som faktiskt skulle kunna vara min kompis Alexander, om hon var kille alltså. Sen har vi Carrie, tjejen som alla vill vara. För let´s face it, vem skulle inte vilja vara i hennes skor. Om inte för personligheten så kanske för skorna själva. Hon är tjejen som inspirerat oss alla till att faktiskt skriva. Vet många bloggar som startat endast på grund av henne. Hon är skrivandets gudinna, i alla fall bloggarnas. 

Vad jag vill komma till är att jag precis sett det sista avsnittet och det enda jag kan tänka på är hur fint slutet var och att jag bara vill ha mer! Har fortfarande filmen kvar tack och lov. Måste säga att slutet var perfekt, jag hade inte ändrat på något om jag var regissören. Till honom måste jag säga BRAVO! Jag storgrät till och med, pinsamt men sant jag måste erkänna. Kalla mig nörd om du vill men så var det. Jag vet inte om det var det så känslofulla slutet av förtvivlan, kärlek och lycka eller det faktum att jag nått seriens slut. Men jag säger då det. Ibland önskar man att livet var som en film. Skulle jag få välja en hade jag nog valt Sex and the City. För sådan vänskapskärlek är ovärderlig. 



Till Sophie

Idag fick jag reda på att min kompis Sophie brutit upp med sin pojkvän. För mig kom det väldigt oväntat. För mig såg deras kärlek så vattentät ut. Jag själv har aldrig sett Sophie så kär och för första gången lycklig efter henes förra uppbott. Hela hon bara strålade när hon pratade om honom och hon har aldrig sett så förtvivlad ut som när hon saknade honom, och ingen förstod hur man kunde sakna någon man träffar varje dag. Men det är ju som man säger: Kärlek gör en galen. Och är man nu inte galen av att vara kär sä är det att sakna någon. 

Jag vet att Dick aldrig skulle såra Sophie medvetet eller vilja henne något ont på samma sätt. Men ibland känner man bara att man inte kan möta sin kärastes behov. Ibland räcker inte känslorna till. Det är så typiskt oss kvinnor att behöva så mycket. Det är som när man ska ska lägga på ett samtal med den man tycker om. Samtalet kan vara dött men på något sätt vill man ändå inte lägga på. Man behöver mer. Man behöver känna sig behövd. 

Sophie och jag är ganska lika när det gäller kärlek. Vi är som hopplösa romantiker som inte går in i ett förhållande om vi inte satsar fullt ut. Vi är tjejerna man har seriösa förhållanden med och jag tror att Sophie för första gången kände sig hemma med Dick. Han var killen hon skulle kunna älska och vara med föralltid. 

Känslan att förlora någon är fruktansvärd. Det är så det måste kännas att förlora den man älskar och veta att han kommer att vara någon annans att älska. Det är som en storm som överaskar en. Från vindstilla till full storm där det som går i tusen bitar är hjärtat. Och varför tycks allt bra tills det bara går utför. För vad gör man när inget går att räddas längre. Hur ska vi lära oss att se varningsskyltarna? 

Slutligen vill jag bara ge några ord till min fina vän Sohpie. 

Det gör ont och det gör det länge. Det svider och man har svårt att andas. Man får panik och man tror man drömmer. 
Vad som än händer ska du veta att du är värd allt som livet kan ge. Det är okej att gråta, man behöver det ibland. Men du ska inte glömma bort att det är hans förlust och inte din. Han är inte värd dina tårar. Du är underbar på alla sätt. Du får alla att le bara genom ditt glada jag. Du är verkligen som en enda stor energikicki. Jag älskar dig som vän och jag lovar, även om det känns tungt just nu kommer du att resa dig och fortsätta gå på vägen som vi kallar kärlek. Och jag vet att du kommer göra det med en ass-kick till catwalk. För det är du bäst på!

Jag älskar dig gumman <3 Muchos besos para ti <3



Skånevinter

I torsdags hade ingen kunnat ana vad fredagens moln skulle dra med sig. Den första snön kom i små sölta flingor och min tanke var att det aldrig skulle lägga sig. För det första är det skåne och för det andra kom snön inte förrän i frebruari förra året. Men ibland kommer tomten tidigt och de lätta snöflingorna lade sig som ett fint täcke över de kala åkrarna. 



Dagen efter blev underbar precis, som en vacker snödag ska vara. Kändes kanske inte som hevinter men det kändes som en bra bit in i december, då man kan njuta och fortfarande längta tills den dagen man dricker glögg och sjunger julvisor. Dock är det julklapparna som alltid är julens höjdpunkt. För vissa är det när Kalle Anka börjar och för andra är det när julen är över. En som inte uppskattade vinterns tidiga ankomst var mamsen min. "Jag är ingen isprinsessa". Det är inte bara isen som ouppskattas. På något sätt är jul mer som en stressig tid där man ska förbereda och slösa pengar. Dock tror jag inte att hon förkastar julen. Hon bara blandar den med delade känslor. Jag tror att julen får en helt annan innebörd när man blir äldre. Vissa ser det som en övergång när man är den som får vara tomte. I så fall kan jag berätta att det inte leder till någon övergång, för jag var tomte och jag älskar julen mer än någonsin!

Någon som tyckte snö var lika mysigt som jag var min katt Lisa. Hon skuttade runt och struntade i om det var kallt på tassarna. Dock ville hon kela hela tiden vilket kan ha misslett mina tankar om att hon skulle tycka om det. Hon såg i all fall inte isen som ett hinder för lite kärlek.



Bond, James Bond

Igår var jag och älsklingen på bio och såg den nya bondfilmen. Eftersom min syrra varnat mig för en total besvikelse kom jag dit med så låga förväntningar som möjligt. Dock måste jag motgå min syster som tyckte den sög värre än en sugpropp och säga att den var heöt okej. Kanske ingen wow-film-upplevelse men helt okej sevärd....dock skiljer sig denna bond mycket från de andra filmerna då denna är med personlighetsfokuserad. Detta har gjort att man missat många klassiska moment som gör bond till den han är. Kvinnotjusaren är fortfarande kvar men i en lite med förmildrad eller så kallat kallare version, Less buttery helt enkelt. Men som sagt, scenerna är coolare än någosin och bilarna snyggare. Dock är det nog lättare att hänga med i de gamla filmerna då man måste ha sett casino royal för att kunna se quantum of solance. Men älskar man bond över allt annat gör man uppoffringar, försöker hänga med och klagar inte. En annorlunda bon är kanske vad vi behöver i vårt lite hårdare samhälle. En som faktiskt blöder efter bara en liten fighting-scen. Någon som inte låter sig luras och som faktiskt har känslor trots att hela ansiktet ser ut att vara av sten. Hård och brutal men mjuk på insidan. Det är vår nya Bond.


Jobbsökandet

Har inte berättat på sistonde hur det gått i min fotsatta jakt på arbete. Det beror på att det inte hänt så mycket. På något sätt känns dte inte som om jag har någon motivation till att söka. Är det lönt at söka något man inte kommer att få? Visst kan det vara det men ändå det känns så meningslöst. Det är som att skänka pengar som aldrig kommer fram till de behövande. Mycket av mitt icke-motiverade-jag ligger nog i arbetsgivarens bemötande, tror nog jag fortfarande ger folk dålig magkänsla ibland. 

Men jag lovar att jag inte gett upp kampen än, jag ska bara komma in i motivationsbanorna. Alla har bakslag och jag vet att jag verkligen inte är den enda tonåringen som känner sig slö. Har ju fortfarande lite ströjobb, även om det verkar som om de slutat ringa. Ska ta mig en dag och ringa runt till alla, även mina ströjobb och kolla/tjata om lite arbete...vi får helt enkelt se hur det fungerar och om jag kommer till skott innan jul...

Känslomässig bakgrund

Vad gör man när två personer inte ser något positivt, när de slutat lyssna på varandra. Varför blir alltid par som förlorat sin kärlek till varandra som två dagisbarn, som bara tjafsar men inte hör att de pratar om två olika saker? Och vad gör man när hjälp bara förvärrar situationen. När två människor ska se något gott i varandra bara kan fokusera på det negativa. Det är som att besvikelsen och allt det negativa totalt överbemannat förmågan att se ljuset i tunneln. När inte ens en enkel övning som "nu-är-det-jag-som-pratar" inte fungerar för att man måste säga något. Är det för att man måste försvara sig eller är det bara för att man måste bara uttrycka sig? Om det är så att något hänt i det förflutna är vi verkligen kapabla till att låta det vara helt och hållet. Eller är det just den sårbarheten som blossar upp i oss gång på gång då vi ställs på spets av vår partner. Måste man dra upp sådant som hände för 20 år sedan. Om motparten visar ånger varför drar man ändå upp händelsen i en konflikt? Det är som att vår känslomässiga bakgrund alltid kommer att spela oss i ryggen. Hur vi än bär oss åt, kommer vi alltid att påminnas. Tänk innan, vår kommande handling kan ha stor känslomässig effekt hos vår motpart. Och det kommer vi inte undan då våra förhållanden ställs mot sin spets...

Maskeraden

Maskeraden blev väldigt lyckad...måste verklitgen ge alla creed för att de ansträngt sig så för maskerad. Det var verkligen många olika karaktärer. Alex var förymd fånge från kumla, Hanne var maffia/businesswoman, Nina var 20-tal, Alice körde på Hippie medan Katti lekte Hermanie i Harry Potter. Johan var Eddie från tecken 3, vilket tog mig lite tid att förstå. Älsklingen min var farmor, Sara cowboy, Robin Scream och Kevin var döden med bröst. Sedan var även rockiga Joanna där och Kicki med den maskeradigaste masken. Challe som skulle vara 70-tal körde lite sin egen grej och det blev kanske inte mycket utklädnad men vad gör det, hon kom i all fall. Hon hade sällskap med Gustav och Rikard som heller inte klätt ut sig. Men om Gustav bara körde lite mer backslick och ett par solbrillor hade han varit en brat upp i dagen...själv var man byggarbetare.






Överträffade min förra fest i alla fall om man frågar Katti. Och den var rolig, tyckte dock att jag kunde få förlora på twister på egen hand. Av någon anledning måste alla putta mig bara för tat leken ska ta slut, vad är det för fel på att putta Robin??? Men som sagt Robin, leken är inte avgjord än! Vi lekte även en massa andra lekar och i singstar tog mitt lag hem segern, Johan blev så inspirerad att han konverterade men jag tror dte var pga att Katti sa till honom...




Ska även passa på att tacka alla för era fina presenter, speciellt ditt Lucialinne Gustav. Nina tröjan passar, tro det eller ej och Kicki jag kommer definitivt att baka något ur kakboken (gottegris som jag är). Har dock inte så mycket bilder på mina presenter. Men jag har i all fall på spargrisen jag fick av Joanna och Arnes tvillingbror, som jag fick av Robin, Kevin och Sara...och inte minst min kakbok och hjärtmått...



Dock måste jag säga att hela kvällen inte var en höjdare. Vissa saker hade kunnat vara annorlunda...hade jag kunnat somna klockan 6 som alla andra hade jag gjort det...istället straffade min kropp mig genom att hålla mig vaken och illamående hela natten, något som mammas golv inte uppskattade. 




Makeradtime

Redan sedan Icey hade sin 70-talsfest har jag varit helt laddad att ha min egna födelsedagsfest. Till en början var 80-tal det ända jag tänkte på med efter hand och en del bilddagböcker senasre insåg jag att 80's är årets födelsedagstema. Istället fick det bli en valfri maskerad...


Dumt nog så har jag själv haft lite svårt med vad jag ska ha på mig med med lite systerhjälp så hart det blivit nörd, och om jag nu inte får till min outfit så kommer jag att bli min pojkväns man då han bestämt mig för att vara en kvinna. Vet även att katti ska vara Hermine i Harry Potter men sedan har jag ingen aning hur någon annan ska se ut. Har dock en liten önskan om att Alex ska vara Tiffany Persson från Hipphipp, men tror inte det kommer hända....tror inte Alex vet vem det är, bara jag som nördar med äkta torr, skånsk humor...Hör av mig så fort jag fångat alla på bild och någon ärvt Mimmis hink från förra året, lyckligtvis slipper Mimmi den själv då hon är tvungen att jobba, bra taktik^^



12 November

JAG HAR TAGIT AV MIG MIN TANDSTÄLLNING!!!!
Har längtata efter denna dagen i ett och ett halft år och äntligen har den kommit...Har lite före och efter bilder...de togs dagen innan jag tog av den och samma dag som den vart borta...bilderna är kanske inte de finaste men vem bryr sig, jag är 19 år och tandställningsfri...bättre kan det inte vara^^

Före



Efter




11 november

Igår fyllde jag 19 år en ålder som jag inte riktigt velat komma till än..känner mig fortfarande som om jag var 10 år men som sagt min pappa skulle fortfarande vara 5 år, så ung, är nog något man bestämmer sig för att vara och även om kroppen inte håller så kommer sinnet alltid förbli ungt!

Allt efter att dagen gick så insåg jag att jag ska ta 19 med ett välkommande jag, jag har ju som sagt bara ett år kvar som ungdom. PÅ natten sov jag inte mycket,  vet inte om det var barnet i mig som gav mig de där kalaskänslorna i kroppen som gör att man inte kan sova dagen innan ens födelsedag eller om det bara var att sängen var för liten...Gick upp och gick o lade mig igen....efter att ha hämtat Marcus vid bussen tyckte jag att han gick konstigt. Såklart lurara han i mig värsta historien som jag går på, men som visar sig vara en gömd ros under jackan. Kan man vara mer underbar? Rosen var så stor, fin och underbart röd...såg ut som sammetsblad...



Efter en härlig frukost och ett sex and the city avsnitt senare bakade jag två kakor (som jag kan garantera er blev supergoda) och jag städade även hela huset....Fick lite stressont vilket uppkom då jag kände mig minst stressad men så kan det vara...

Gjorde även en rolig upptäckt, de flesta i min släkt plingar på ringklockan på exakt samma sätt, är det genetiskt eller bara för att vara störiga mån tro? Är nog bara jag som lägger vikt på sådana händelser :P

Måste tacka alla mina fina släktingar för presenterna, fick bla en bok, mascara, halsband armband m.m. Här kommer lite smått och gott i bildväg...



Så nu vart man 19 år och jag har bestämt mig för att mitt år ska bli, som Samantha Jones brukar säga "Fabulous"!


Ålderskris?

Idag slog det mig, om två dagar blir jag 19 är gammal...ena sidan av mig vill bli stor få barn flytta hemifrån men andra sidan har juts nu bara panik....är det möjligt att ha ålderkris när man blir 19? Om nu de flesta kvinnor drabbas av den så kallade "40-års krisen" vill jag inte veta hur min egna 40-års kris kommer att vara, speciellt inte om jag har kris redan nu...19? det låter så gammal och vuxet och verkligen inte som jag...Jag skulle vilja vara 10 år igen och fortfarnde leka med mina älskade barbie eller mitt fina lego, kan fortfarande minnas mina fina lekar...eller varför inte 16 igen då man var ung fräsch ( ja jag vet jag är fortfarnde ung) men det var året då allt inträffade....pojkvän, gymnasiet, vänner, oskuld m.m. Det var för mig ett så bra år att jag aldrig riktigt släppt taget om det, saknar det för jag hade allt då...det känndes så säkert att veta vad man ville i livet....fanns inga andra jobb och inga andra intressen...Livet lekte. Även om jag inte kan komma tillbaka, kan jag alltid minnas det som den hittills bästa perioden som tonåring...har ju trots allt ett år kvar, får se om det kan slå mitt 16 åriga jag med häppnad. Jag hälsar mitt 19:e år välkommen och hoppas på det bästa....men som sagt..jag har fortfarnde 2 dagar kvar som 18 =)


Min födelsedag förra året, här med syster min och mina söta brorsbarn.


Rastlöshet eller omöjlighet

Lite nyheter på arbetsfronten...har nässlat mig in i ett företag nu som ringer mig efter hjäp vilket är toppen så kan inte påstå att mitt jobbsökande står i en återvändsgräns precis...

Men trots detta stora framgång känns mitt liv mer rastlöst än någonsin, orkar inte ens träna hemma vilket bara ökar min lathetskänsla...det känns nästan omöjligt att få igång mig..känsn som jag inte har lust till någonting och det i sin tur gör mig bara så frustrerad..känner mig som den stora tjocka pandan i kung fu panda...Någon som inte tycker om sig själv eller sitt beteende men som inte kan eller orkar ändra på sig...ibland hoppas man på det där jobbet och man satsr på det, jag ser det lite som en vändpunkt i livet som ska få mig att ändra mig. Göra mig studentrik och låta mig leva, spara och andas liv...för i många stunder känns det som om jag bara genomlever dagen utan att verkligen njuta av den....det är nog den tanken som gör mig mest frustrerad på mig själv...var är livsnjutningen?

Någon sa att det är de små sakerna i livet som gör oss lyckliga, håller med..men om de är lika små som att få äta frukost, varför är jag inte nöjd? Eller handlar det bara om att jag så olidligt mycket tror att ett jobb skulle göra allt bra, som gör att jag missar att se de där små sakerna i livet, som ska lysa upp mig på vägen mot mitt mål? 

Precis som pandan då, som kan kung fu men som inte riktigt vet det än...



Den orättvisa tv:n

Igår var jag och älsklingen i Trelleborg och tittade. Inne på Åhlens var det 50 % rea på filmer och spel woho tänkte jag, hoppades på att hitta ett nedsatt singstarspel, men alla spel var verkligen spålöst försvunna. Detta hindrade oss inte från att kika lite bland filmerna. Tog upp James Bond - Die another day och sa till Marcus denna vill jag se en dag!

Väl hemma satt vi på ovanvåningen och mös lite framför tv:n, då jag helt plötsligt upptäckte att jag kunde se 5:an 3:an ja alla kanaler som inte funkat på tv:n innan. Och gissa vilken film som började klockan 9 på 3:an om inte Die another day! Konstigt? 

Blev i all fall superglad av att kunna se mtv, 3:an, 5:an och mitt älskade disney channel. Tråkigt nog blev alla dessa kanaler, jag plötsligt fått tillgång till, kodade igen. Precis efter top model i morse. Kanske var det bäst att de blev kodade igen, annars kanske jag hade suttit uppslukad framför den tv:n under hela min arbetslösa fritid...men roligt hade det varit^^


Den stora kärleken

För ca en vecka sedan firade jag och min underbara pojkvän Marcus 2,5 år tillsammans. Han kom ner i fredags och ska nu vara här i ca 3 veckor eller mer för att ta sitt körkort. Har längtat efter detta i flera veckor och kan nu bara se fram emot att ha honom sovandes i min säng hur länge som helst. För er som inte känner mig kan jag berätta att Marcus och jag har ett så kallt långdistansförhållande. Han bor i Västra götaland och jag bor i Skåne. Många klarar inte av det men som jag brukar säga: Är man verkligen kär, så kämpar man för att det ska funka. Eller bara tar i ända ner från tårna^^ Man ger inte upp något som känns så bra. 




Varje gång jag är med Marcus känns det som om jag drömmer eller är i paradiset. Den tråkiga biten är när man ska ta tåget hem, vilket jag brukar kalla för vakna-upp-sträckan. Då måste man helt plötsligt komma tillbaka till verkligenheten och börja sakna igen. Tillbaka till att vara bara Emily. Men som sagt, alla bra saker kommer med en bieffekt. Man kan ju inte kasta i sig sötsakerna utan att förvänta sig att bli tjock. Dock kommer det en dag då man kan kombinera allt. Längtar efter den dagen då jag bara kan slänga mig i soffan med Marcus och titta på en mysig film, i vår egna lägenhet. det skulle betyda allt <3






Kransar

Nu när alla helgona helgen har tagit slut har många hälsat på sina nära och kära som avlidit. De flesta tänder ett ljus för dem och nästan alla har med sin en krans, ett hjärta utav mossa eller något liknande. Varje år köper mamsen kransar till våra nära och kära, alltid för en ganska generös slant. Men efter äntligen-hemma-bosses inslag om hur man gör kransar bestämde hon sig för att vi skulle göra dem i år, istället för att köpa dem. Några dagar senare hade hon köpt halmkransar för ca 25 kronor styck, ståltråd och sedan plockat all tillbehör i trädgården. Eftersom att jag lärt mig binda kransar (genom praktik i en blomsterbutik) fick jag bli den som band fast granriset och allt var det nu va, runt halmen. Med utterliggare lite dekoration fick vi en krans som var lika snygg (om inte snyggare) som de kranar man köper i affären. Genom detta tjänade vi in pengar samt fick jobba lite kreativt med händerna. Med detta sagt vill jag bara inspirera er till att göra egna , för det är kul och dessutom kommer ingen annan människa ha den på sin grav. 

P.s Om man nu inte vill/kan/har råd att köpa en halmkrans kan du alltid ta pinnar och forma dem....

Här har ni resultatet av mina tre kransar!


RSS 2.0