Emily shoppar

Idag har jag varit i stan med Ninita. Supervarmt var det i stan så är ganska tacksam för att alla affärer satt full speed på sin aircondition. Är väldigt nöjd med mina kläder, även min mamma såg glad ut vilket är ett gott tecken. Sammanlagt blev det ett par shorts, en klänning och en vanlig mjuk tröja från HM, en otroligt fin minijacka från MQ och lite undisar från Kappahl. Eftersom batteriet på min kamera är död har jag fotat med min webbcamera, inte riktigt samma kvalité men det duger. Tack för en trevlig dag i stan Nina! 


P.s Idag lyckades jag stänga av Marcus Ipod utan problem...tjingeling!

Preko her I come!

Första veckan avklarad, nu är jag inne på andra veckan på dagiset. har tre veckor jobb, sen bär det av en vecka till min älskling. Efter den veckan bär det av till mitt egna lilla paradis, nämnligen Preko i Kroatien, min egna lilla pärla! För er som inte vet så är jag 50 % kroat, något jag själv är väldigt stolt över^^

Varje år brukar de flesta kusiner åka ner och då umgås vi alltid där nere. Tro mig de gör halva stället! Förra året ordnade några av mina kusiner fest i deras stuga i bergen. Till en början var det en liten skön grillning med lite dricka men det hela slutade med en fet fest, där vi till och med blev sponsrade av ett uteställe. Årets bästa festhändelse helt klart! Tror alla ungdomar i Preko befann sig där uppe, hur kul som helst =) Hoppas bara att detta året blir lika kul som förra, vissa kommer ju inte. Min älskling, André och Jessica och André nr 2 kommer ju inte. Däremot ska min älsklade syster med, ja båda två men det var bara Nina som inte var där sist. Behöver bara hitta en bikini så är jag redo!


Några av oss kusiner på stranden förra året

Konsten att hantera en Ipod

Min älskade pojkvän har lånat ut sin kära Ipod till mig, så att jag kan ha den under min kommande kroatienresa. Woho, tänkte jag, nu kan jag titta på film under de 2 dygn som jag kommer att spendera i vår bil. Hittills har jag alltid kunnat hantera Marcus Ipod fram tills dess att jag tappade den i golvet (nej det var faktiskt på mattan, du kan ta det lugnt älskling). Efter att jag krånglat med att få in musik pga av min dubbeklickande datamus  och sen kunde jag inte stänga av den, PANIK! Tack och lov var det inte mitt klumpiga jag som tagit sönder den då min pojkvän, efter min nervösa nyhetsuppdatering, förklarade att det var lite krångel med av och på knappen, jippie! 

I vilket fall som helst har jag nu lyckats lägga in musik som normala Ipodägare. Så lätt men ack så svårt för en nybörjare, som hittills bara kunnat kasta över random musik på sin lilla Mp3. Nu är det bara för mig att hitta en teknik för att kunna stänga av Ipoden. Det är inte så kul att inte kunna lyssna på musik bara för att jag måste ladda den på kvällen och inte kan stänga av den på morgonen, det är bara surt. Jag ska nog fixa det, om det nu inte är så att av-knappen helt gick i sönder när den åkte i golvet...tjingeling!

Knästrumpor och stayups

Idag sov Alice över hos mig, för första gången utan ett helt gäng andra galna vänner. Tittade på just like heaven och miss secret agent. I början av den sista filmen sa jag att det va 50 % chans att jag skulle somna, !5 minuter senare sov jag som en liten bebis. Vaknade några gånger av lite allt möjligt men när filmen var slut och vi skulle borsta tänderna fick Alice inte liv i mig alls. Jag sov som en stock, inte för att jag märkte något hehe. Stackars Alice som själv fått borsta sina tänder...

Idag bestämmde vi oss för att åka på stranden. Väntade på min nästkusin Karro sen stack vi allihopa till stranden. Lite blåsigt men superskönt på samma gång. Vattentemperaturen var väl ingen höjdare den heller, men jag hade ändå inga planer på att bada tack och lov. Mitt mål denna dag var endast att sola bort mina otroligt sexiga knästrumpor. Tyvärr gick det inte så bra, fick ingen färg alls och strumporna syns fortfarande. Dock skaffade Alice sig ett par bruna stayups istället så jag känner mig inte så ensam längre. 

Kom hem och åt en otroligt god middag och sen satte vi oss i trädgården och spelade skitgubbe, samtidigt som vi åt vattenmelon *mums*

Bjuder er på denna sköna bild. Alice i en minnesvärd min och Karro i lika ivrigt dokumentation till bloggen. En väldigt kul blogg för övrigt men mycket tips. Kolla gärna in den : Karrolinab.blogg.se



Tjingeling!

Mormor/farmor är inne!

Igår var jag i stan och shoppade med min syster, brorsdotter, svägerska och min systers kompis. Hittade en superfin minijacka på HM med rosor på, lite mormorsmönster. Men som min syster påpekade och jag formulerade om är mormor/farmor väldigt inne nu. Något säger mig att jag kommer lägga denna jackan till min kategori "Emilys stora modemissar från förr". Men jag gillar verkligen jackan, den är ju bara så retro! Synd att jag inte har en farmor eller mormor, vars garderob jag hade kunnat gå lös i, det är där man hittar vårens modeskatter...tjingeling^^

 

Up and run

Klockan är ju nu 10 på mogonen och jag har varit vaken i drygt en timme. Jag har fortfarande inte ätit frukost och jag är verkligen inte redo att möta dagen. Precis såg jag min kära granne, som joggade ut precis som om han fått i sig en hel pall med dextrosol. Fatta så dålig jag känner mig, vår granne är ju inte precis 25. Känns som om det är dags att bli aktiv på riktigt och kanske sno på mig mina löparskor, så att inte jag blir en av de sura tanterna som går med rullator och lider av benskörhet. Inte för att det är något fel med att vara det, men det är inte riktigt vad jag önskar mig när jag blir pensionär...

Antagningsbeskedet!

Aaaaa kan det inte bara komma snart, sitter som på nålar här och väntar på min framtid. Ja väntan på ett antagningsbesked kan vara väldigt frustrerande ibland. Vill ju så gärna komma in så att jag kan börja lbi vuxen på riktigt, kunna flytta hemifrån och sådär. Är ganska säker på att jag kommer in men samtidigt ska man inte ropa hej förrän man är över bäcken. Det är ju trots allt väldigt många som söker i år och har jag otur har alla som sökt socionom et snitt på 19.38. Men som sagt, hoppas hoppas!!

Thingeling och godmorgon på er föresten^^

Sommar, sommar och sol!

Ja det märks verkligen att det är fint väder! Förutom alla svettiga människor märkts det otroligt tydligt på bilddagboken, då endast en person uppdaterat idag. Under vinterhalvåret brukar den siffran vara mer åt 10-15 st. Antar att köerna till stranden kommer att vara massiva till helgen om den inte redan är det. Vilket fall som helst är vädret alldeles underbart och jag hoppas verkigen att det håller i sig. Ännu härligare är det att det är ljust ute så länge, solen går ju nästan inte ner, hur underbart som helst! 

Tjingeling och glöm inte bort solkrämen, tro mig ni vill inte se ut som om ni bär knästrumpor, som jag!^^

Jag "älskar" min bil

Jag älskar verkligen mina föräldrars lilla silvriga toyota som jag får köra. Den går som en dröm, är bensinsnål (när jag kör den)  och den är lagom stor för mig men den har ett fel, den går inte att starta när den stått i solen. Oftast har jag teknik som gör att jag får igång den till sist men idag var den verkligen död. Hade precis slutat jobba, satte mig i bilen och upptäckte att min otroligt stekheta bil inte ville starta, som vanligt. Tro mig jag provade ALLT, jag provade till och med att putta på bilen trots att platsen jag stod på inte gav något underlag att putta själv. Till slut fick jag tillkalla min syster, inte för att det hjälpte. Istället åkte mamma och pappa in och hela familjen fick hjälpas åt att putta igång den i hop om att det skulle fungera. Tack och lov funkade det men tro mig, det var sista gången jag parkerade i solen. Jag älskar verkligen bilen och jag får verkligen ångest när pappa säger att vi ska sälja den men samtidigt, hur långt ska man gå för sin bil?

Jag i min älskade bil...


Alla dessa kvinnor...

Ni män må ofta ha ert huvud på skaft och har alltid varit den "stora" överlevaren men ändå är ni alla lika tappade bakom flötet. På ett eller annat sätt har vi kvinnor alltid lyckats få inflytande över våra män genom att linda dem runt lillfingret. Talesättet "bakom en framgångsrik man står en framgångsrik kvinna" är nog inget som är påhittat av en slump då vi genom historien haft många kvinnor, med större rubriker än sin man, som lyckats nå dit utan att behöva köra hela maktspelet med sina konkurrenser, då deras män gjort det redan. Bla nämns det redan i fornnordisk sagolitteratur om kvinnor med auktoritet och hur de sporrade sina män till hämd, och tog full kontroll över hushållet så fort då de blev kvinnan i huset.

De allra bästa erövringarna och kanske de mest pinsamma för männen genom tiderna, är alla dessa otroligt orealistiska förklaringar, som man ifrågarsätter med "Är du helt dum i huvudet, som tror jag går på det där". En sådan är de kvinnor som faktiskt lurade i sina män att anledningen till att deras nyfödde barn var svart var helt enkelt pga att hon druckit för mycket choklad och absolut inte att hon haft en romans med en av husets slavar. Jag bara totalbeundrar den kvinnan som kläckte den kommentaren och är verkligen nyfiken på hur hon lyckats lura i sin man denna dumma "förklaring". Antingen hade mannen verkligen inget iq eller så berodde det helt enkelt på att hon hade så stort inflytande på sin man, att han vågade inget annat än att tro på henne. 

Sen har vi självaste Marie Antoinette, som måste skratta sig till lycka så poppis som hon blev genom filmen om hennes liv. Helt plötsligt fick vi alla en förståelse för denna giriga dam, som frossade i det mesta i brist på kärlek från hennes man. Det tråkiga är väl att hon även dog pga vem hennes man var, så nästa gång du ska få auktoritet genom din man, välj man noga. 

Det är till alla dessa kvinnor jag vill hylla, speciellt kvinnan med mjölkchokladen, för säg vad du vill, men det där är bara fyndigt^^


BBQ i Olas stuga...

En mycket trevligt kväll igår i Olas sommarstuga, ett mindre slott skulle jag vilja påstå då alla som kom dit sa "Wow". Grillningen ansvarade Nina och Patrik för medan andra tog det lugnt i en solstol. Men tro inte att vi bara slappat för vi spelade även kubb och om jag själv får säga det var tjejlaget överlägsna, eller hur tjejer? Även Therese halvengagerade spel gav resultat.

Lite halvsegt blev det på mitten, ungefär samma tid som Gustav hämtade mer folk. Detta bevisar att desto fler man är desto bättre blir inte festen. Några vevor av en gammal Petterlåt senare kom festen dock igång, lagom tills alla gick in. Detta var innan Ola bestämde sig för att bomba Alice med Torgny Mellins, något som Alice är totalt allergisk mot. I total skräck av Olas fötter erbjöd hon sig dock att lyssna på Torny i 2 timmar bara han inte kom i närheten med dem. 

Ola fick dock känna på sin egen medicin då han desperat öppnade dörren där jag, Vinne och Therese sov och utbrast "Nej, nu orkar jag inte mer, Tias skedar mig!". Kvar lämnade han stackars Alice som nog aldrig legat så nära en sängkant innan. 

Kul var det i all fall och bättre blev det på morgonen då jag och Alice för första gången vann på kubb som ett lag, det har aldrig hänt förr. För att fira detta åkte vi ner på stranden och badade fötterna. På köpet fick jag en otroligt snygg solbränna. Numera har jag ett sträck på mina ben under knät, ena halvan av benen är röda andra vita, precis som bonnabränna. Jag som trodde att solen inte tog någonting, dumma lilla flicka!

 


Förhandstitt...

...på mitt pågående projekt "spinning emotions", som går lite segt fram. Här är i alla fall det jag lyckats åstadkomma hittills, lovar att visa den när jag är klar...Tjingeling!


Glad midsommar!

Ville passa på att tacka Therese för den trevliga midsommarkvällen. Har aldrig firat midsomar på stranden men kan säga att det verkligen var en höjdare, om man då bortser från mina fötter, som har ONT! Antar att det är så när man suger på fotboll, dock lyckades mitt lag vinna ändå, starkt jobbat =) Vilket teamwork säger jag bara!

Tack även, Joanna och Dennis för bla skjutsen och det trevliga sällskapet!

Nu är det bara att återhämta sig innan jag bli host för min egna grillfest. Måste komma ihåg att ta med kubb, för säg vad ni vill men det är en höjdare medan man väntar på att maten ska bli klar, när man grillar såklart!

Tjingeling!

I've been away, as you may have noticed...

Hej mina kära bloggläsare, jadå alla 4 hihi^^ Som ni märker har jag inte varit aktiv på väldigt länge, jag vet fy mig! Men även jag måste få ha lite semester och när jag har det så är jag hos min älskling. Dessutom har han inget internet, vilket gör det ännu mer omöjligt för mig att blogga; och även om det är kul att skriva om allt möjligt som far fram i mitt stora huvud så måste jag säga att det har varit jätteskönt att få vara lite avskuren från omvärlden. Visserligen har min mobil varit på men inget internet och inga tv-kanaler. 

Ingen tv och inget internet, vad har hon gjort under hela tiden? Kan tänka mig att den tanken for förbi och jag kan säga det att glass är det sista jag vill ha nu. Har ätit glass i 3 dagarna, eller är det kanske 4? Det värsta är, att trots att jag tycker att det är för mycket så kan jag ändå inte rå för mig att svepa upp en massa glass på tallriken, för det ÄR ju SÅÅÅ gott! Bättre blir det inte när min älskade köper hem ännu mer när det tagit slut. Sådana ätarveckor borde alla ha någon gång, kroppen tar inte stryk av det för att du någon gång i ditt liv frossar lite extra, så länge du håller dig inom en veckogräns. Dock kände jag av att jag inte tränat på ett tag då jag och Marcus fick byta en punka på hans bil, men bultarna satt så hårt att vi fick låna ett kraftigare verktyg av en väldigt hjälpsam man. Det var en ganska knasig känsla, att känna sig chic när man byter däck med en vit tröja och är kolsvart om fingrarna, jadå jag fick även lite olja på kinden. Roligt var det i alla fall. det bästa av allt är att jag fick dela upplevelsen, med min fina Marcus, en riktig kämpe till man <3 

Pimpa din skokartong!



Är du likadan som jag och låter också dina gamla skokartonger damma igen i garderoben? Ändå vill du inte slänga dem för "de kan vara bra till någonting". Gör då som jag och damma av dina skors bästa vän och pimpa den! Det är kul, billigt och miljövänligt, sedan blir det snyggt också! För lite extra inspiration har jag dokumenterat hur jag gjorde en av mina lådor.

Börja med locket!
  1. Börja med att mäta ut hur mycket tyg du behöver till varje del och klipp eller riv ut. Glöm inte att stryka tyget innan, med rätsidan nedåt ifall det skulle hända en olycka med stryckjärnet.
  2. Stryk på ett textillim eller spraylim på locket ovansida. Glöm inte att smeta ut det och låt det halvtorka om du har lim på burk, detta för att unvika misstaget att få limmet att gå igenom tyget, inte alls någon höjdare.
  3. Sätt locket försiktigt på tyget, men pressa inte ner det. Vänd på locket och stryk lite lätt med handen så att det blir en jämn yta.
  4. Stryk på lim längs lockets innerkant (långsidan), en pensel ger bästa resultat. Vik över tyget och stryk lite lätt med fingret, undvik att presa. Gör samma sak på andra långsidan och klipp tyget innan om detta skulle behövas.
  5. Tryck tyget längs kortsidans ytterkanter så att tyget viker ner sig på, som när man slår in ett paket. Stryk med strykjärn för att det ska bli så hållbaka kanter som möjligt. Det bli lättare att jobba då.
  6. Limma först fast tyget, som hänger över, på lockets innerkant. 
  7. Lägg sedan lim på tyget innan du viker över biten.
  8. Lägg sedan lim på innerkanten och vik över tyget. Gör samma sak på motsvarande kortsida och voilá vi har ett lock!
1-3

4


5-8


Gör samma sak med själva kartongen!
  1. Börja på samma sätt som med locket och stryk försiktigt tyget med handen. Låt det torka lite med botten upp, för att förhindra att limmet går igenom eller torkar fast i golvet. 
  2. Limma även på långsidorna, endast i kanten går bra och lägg även där tyget försiktigt på. Gör samma sak på andra sidan.
  3. Limma även över tyget på lådans innerkant, dock bara på långsidorna!
  4. På kortsidorna blir det väldigt mycket tyg. Klipp bort i kanterna i form av ett bakåtvänt L, se bilden. Kom ihåg att inte klippa bort för mycket, ta lite i taget!
  5. Sätt lite lim på kortsidan och stryck till lite tyg. Glöm inte bort att testa först hur du ska ha det. Det kan bli svårt sen när limmet torkat.
  6. Limma mittendelen på kortsidan och även lite ut på tyget, akta så att du inte trycker limmar för långt ut. Vänd på tyget och stryk lätt.
  7. Limma fast sedan FÖRST fast sidotygbitarna innan du tar mitenbiten. Alltså tvärtemot vad du gjortde med locket, där du började med att limma fast tyget sidobitarna som hängde över. 
  8. Stryck fast och gör samma sak på andra sidan. 
  9. Nu har du förhoppninsgvis en snygg kartong som är mer personlig och billigare än de du köper på Ikea! Lycka till!

1-3
 

4


5-8


9




Bara för att...

Det går väl sådär med min superbraiga dag. Den är inte dålig, den har bara inte riktigt gått, som jag tänkt mig. I och för sig så behöver inte det vara en nackdel, men ändå...Det började i alla fall med jobb, som alltid är kul, säg vad ni vill men ungar är för härliga! Tyvärr hade min spansklärares son blivit dålig, så det blev inget besök och inte heller någon sång med Kicki, vilket jag kan förstå, eftersom hon har en hel del inför sin student i morgon. Har inte så stora förväntningar på att Marcus ska komma heller. Det skulle inte förvåna mig om han ringer och har fått förhinder som gör att han inte kan komma. Vill så gärna att han kommer, men så är det för mig, när det går lite snett brukar det mesta bara haka på, bara för att, så att säga...

Europavalet





Igår var det val till europaparlamentet och jag var en av de, som fick privilegiet att sitta i vallokalen. Kan inte påstå att folket störtade in i lokalen, nej det kändes mer, som en snigelstafett. Trodde även att jag skulle vara yngst men som tur var, hamnade även André där, som är ett år yngre. Tror att de timmarna jag satt där hade gått såå mycket långsamare, om jag inte hade haft någon att prata med, det är ju lite svårare att få ett samtal att flöda med en äldre person. Trevligt var det i alla fall och kul att se några av sina gamla klasskamrater. Såklart skulle mina föräldrar börja fotografera, när några av dem stod i kön till röstbåset, oh yes verkligen mitt livs bästa stund! Trots detta lilla störmoment gick det bra ändå, kände mig för en gångs skull snygg och otroligt nöjd med mitt självförtroende. Dessutom kändes det extra bra att  le, nu när jag inte har min tandställning. 

Bloggkramp??

Nej, jag kan inte påstå att jag varit en aktiv bloggare de senaste dagarna men tro inte att jag bara inte orkat skriva för nej, nej här har man varit flitig och gått på student efter student. Har även en kompis som tar studenten idag, ett stort grattis till dig Gustav (stor pojke nu hehe), och så ska jag på min sista för i år på onsdag. 

Kan i alla fall se fram emot en (och kanske en halv till) underbar vecka med min älskade pojkvän, som möjligvis kommer i morgon. Men innan dess ska jag jobba, träffa min supersnälla spansklärare och sjunga med Kicki. Med andra ord är jag övertygad om att det kommer att bli en superbra dag i morgon. Skulle nu Marcus inte kunna komma blir det nog bra ändå, då kan jag längta lite extra till torsdag istället =)

En ful grej

Idag gjorde jag en ful grej. Jag körde hem på motorvägen och skulle köra om två lastbilar. När jag var förbi den ena lastbilen upptäckte jag att det var totalt stopp på motorvägen och skulle då försöka klämma mig in mellan dessa två. När jag upptäckte att jag ändå skulle missa avfarten fick jag avbryta min inklämming och ställde mig fint i den totala bilkön, som var occuperad av de båda körfilerna. Alla ni som vet hur otroligt drygt det är att sitta i en stor bilkö vet att man helst underviker den om man kan. När jag stod där i kön såg jag att bilarna som stod på påfarten till motorvägen vände om körde tillbaka, trots att alla av- och påfarter är enkelriktade. Jag ville verkligen inte sitta i den bilkön, så när jag kom fram till början av påfarten svängde jag efter några bilar framför mig, uppför påfarten och körde mig förbjudet ur bilkön. Det enda som cirkulerade i mitt huvud var: "snälla hoppas inte att farbror polisen ser detta". 

Jag vet att det är ajabaja att göra så, men jag lovar att det inte kommer bli någon vana. De som känner mig vet att jag inte brukar vara såhär laglydig. Jag har inte ens snott ett tuggummi eller "provsmakat" godiset i affären, det säger väl en hel del?

Busskräck?

Nu ska ni få en liten update på mina ledsagningstimmar med Kicki. Det har väl gått helt okej, kanske inte supertoppenbra men helt okej. Sommaren börjar ju närma sig och Kicki har haft mycket i skolan nu, sista året och allt. Numera har jag bara 10 timmar i månaden med Kicki, eftersom att Kicki skaffat sig en ledsagare till. Det har väl funkat bra och så, lite surt var det väl kanske att inte kunna utnyttja timmarna själv men det är ju bra då de lär de inte gå till spillo. Jag och Kicki har ändå inte lyckats utnyttja fulla timmar,  och jag vet att hon nog har det roligare med sin andre ledsagre, då det kombineras med hennes intresse. 

Men jag ger inte upp bara för att jag blir den som får dra med henne på allt hon tycker är lite obekvämt! För att vara helt ärlig kan det vara skitjobbigt ibland, men samtidigt är det kul när det funkar. Det är bara svårt att försöka smitta av sin energi på en person som ibland verkar resistent mot min motivation. Fick ju reda på i veckan att hon har busskräck, ännu en ny grej, som sätter totala käppar i hjulet för mitt nya "miljötänkande". Jag får ingen ersättning för bilresorna och det kostar mig just nu mer än vad jag tjänar, därav tänkte jag att bussen är det ultimata, både för min ekonomi och för miljön. Men jag ger inte upp! Jag ska försöka få henne att åka buss, då vi minsann gjort det en gång tidigare, vilket Kicki inte minns. Kanske var det för att hon tänkte på vad vi skulle göra i stan, mer än hur vi skulle ta oss dit...

Kreativt ryck

Jag har länge sagt till min pojkvän att jag ska skriva en låt till honom en vacker dag. Den vackra dagen har han väntat på nu i mer än ett år och det är inte så att jag är så kärleksfattig, att jag inte kan yttrycka min känslor i text, men det är svårt att skriva en låt till den man känner. Man vill inte att det ska kännas för tillgjort så att säga. 

Jag hade en låt som jag började på men efter en vers, ett litet stick och en refräng med olika text varje gång, kändes det som om jag inte kom någonstans. Eller rättare sagt, jag satt fast. Men nu mina damer och herrar har jag lyckats få ett kreativ ryck och kommit halvvägs på en låt, som jag faktiskt känner att jag kan slutföra. Jag har vers, stick, refräng med text. Nu ska jag bara kunna uttrycka mig lika bra i del 2...Låten heter i alla fall "Du" och är skriven på svenska. Det är första gången som jag gör det, så det var lite ovant, men resultatet blev väldigt bra. Det känns mer ärligt när jag gör det...

jag hoppas att magin inte brister bara för att jag skriver om mitt kreativa flöde...vilket fall som helst tror jag att Marcus kommer, kanske inte gilla gilla, men uppskatta det jag gjort. Det är inte hans musiksmak, därav ogillandet men han kommer nog tycka det är gulligt. Ska försöka bli klar innan han kommer^^

Sol, sol, sol!!!


Håll med mig när jag säger att vädret verkar lovande i år. Ja, jag vet att det har varit en massa regn men nu känns det som att ingen kan stoppa sommarsolen. Trodde jag i alla fall, tills man läser i metron att det ska bli fult väder igen! Tack för den! Förhoppningsvis ljuger metro i brist på andra nyheter, hoppas kan man ju alltid...



RSS 2.0