Släckte du ljuset?

Igår var dagen för det omtalade Earth Hour, en kampanj som belyser miljökampen. Jag måste säga att jag fått höra en hel del negativa utlåtande om detta, en del har även påstått att det där med miljöhot, bara är ett påhitt av politikerna, och därför i protest skulle tända alla ljusen. Andra menar att det gör inget för miljön att släcka ner i endast en timme. 

Vad folk inte tycks förstå är att allt börjar med gräsrötterna. Det handlar inte bara om att spara på strömmen, utan det är ett sätt att visa hur mycket man vill stoppa miljöhotet. Mer tydligt än att släcka ner hela huset finns inte. Dessutom är det ett ypperligt tillfälle att faktiskt umgås med sin familj och kanske tvinga sina barn att släcka ner datorn. Min tanke var att vi skulle spela spel, till ljuset av värmeljus, och som de på jämtkraft säger: Den bästa energin kommer inte ifrån en el-sladd, den kommer ifrån människor. Så frågan är:

Släckte du ljuset?



Mammas dag!

Eftersom att jag har Marcus hos mig denna och nästa vecka, lär det inte bli mycket blogg tyvärr. Men tänkte slänga in en snabbis idag till min kära mamma, som blir 59 år idag! Grattis älskade Mamma! 



Systembolagsåldern!

Idag blir min lilla Katti bolagsmyndig. En stor ålder då hon är den andra detta året som blivit äldre än mig.Det har ju sina fördelar i att hon inte kan slå på mig, å andra sidan kommer hon göra det ändå, så är fallet. Idag blir hon i varje fall 20 år och eftersom hon redan fått en present (två gånger) återstår det bara att säga, grattis gumman du är underbar <3

Igår var vi och firade Katti, vad hon först trodde skulle vara en lugnt pyjamaskväll med några få tjejer. Vad hon inte visste var att Julia och Nina varit fula nog att planera en överaskningsfest till henne. Med en stor övertalning fick vi upp henne hos sin morfar i tro om att vi skulle fixa en hemlig efterätt. En timme senare hade vi fixat in folk i lägenheten och tagit fram chips, bål m.m. Då ringde Katti Julia med en misstänksam fråga: "Det stod 2 killar med en blombukett utanför porten, det är inte hem till mig va?" Tack och lov är Julia snabb i mun och svarade "Sådan tur har du inte gumman".

När Katti anlände utanflr dörren, väntade jag med en ögonbindel och ursäkten att Julia och Nina glömt att garnera efterrätten. Som ingenting svalde hon betet ioch tack var det annars hade hela planen gått åt skogen redan i hallen. Väl inn ei vardagsrummet satte vi henne på en stol och rknade till 3, sedan tog vi av bindeln och började sjunga. Katti, som var osminkad och klädd i pyjamas skrek av förskräckelse och bara skrattade, sedan lämnade hon vardagsrummet i chock. Som tur var hade Julia och Nina fixat en födelsedagsoutfit till henne och Amanda hjälpte gladjeligen till med smink. Kul hade vi i alla fall och det blev riktigt lyckat. Hoppas bara Katti hade kul ute, då hon erkänt at hon tröttnat lite på att gå ut. Dock trro jag inte att hon hade tråkigt efter den uppväckelsen. 

Jag hoppas att min älskade kompis inte vaknade med någon huvudvärk och har världens skönaste födelsedag. Idag kan hon se det som sin mysikväll. Vad jag vet så kommer ingen våldgästa henne i bara pyjamas. Men det hade dock varit sjukt kul. 

Grattis, grattis, grattis...!



(Jag hoppas att hon inte dödar mig för denna)

Entré - modebloggarnas ämne

Trots alla finanskriser och byggstopp så öppnade det nya köpcentret Entré i malmö igår. Med tanke på trängseln i bussarna, antar jag att nästan hela Malmö var på värnhem igår. En del lockades av rean, andra av den snygga Carolina Gynning och en del endast av nyfikenheten om hur det såg ut. Antar att Malmös alla modebloggare redan berättat om den hysteriska invigningen och om respektive fynd de gjort. Självklart hittar man även bild på de olika inköpen antingen fotade direkt från galgen eller på självaste bloggaren själv i olika kombos. 

Av en kompis fick jag höra att det var trafikkaos och eftersom att vår dansskola ligger precis på torget, var chansen till parkering inte så lovande. Fick även höra att gatan där parkering efter klockan 6, redan var packad med bilar som trotsat klockan. Körde upp min syrras pojkvän och hans kompis, "hittar jag ingen parkering har jag inte kört till träning förjäves", tänkte jag. Men pro som man är hittade jag en parkering precis i den gata, jag alltid parkerar i. Fick min dansträning i alla fall, och OM jag fick den. Hade redan träningsvärk från min gympa med Kicki dagen innan och idag är det inte bättre. Det är kanske inte den värsta, men den känns: baksida lår, baksida vad, revben you name it! 

Kan i alla fall inte säga, att jag inte jobbat på mina muskler! Tjingeling!



Barnsång vs teckning

Jag har känt att mitt arbete på dagis verkligen påverkat mig. Grejen är den att jag vet inte om det är bra då jag numera börjat sjunga alla barnsånger jag kan, i stil med "ekorren satt i granen" och "krokodilen" osv...Inte nog med detta har jag även börjat fundera sjukt mycket på barn (nej jag vill inte skaffa barn nu) och sådana saker som hur mina barnrum ska se ut. Knasigare blir det inte tänker jag, speciellt inte när jag tänker på om jag ska ha könsneutrala rum eller totalt flickiga/pojkiga. Jag har själv knasat över mina tankar och månag gånger frågat min mamma vad är det med mig varje gång jag börjat sjunga.

Tack och lov är jag inte den enda som har konstigheter för sig när det gäller barn. Var med Nina idag och vi satt och skissade och ritade lite. Vet ni vem som ritade barn!? Jo minsan, min kära kompis Nina, och inte blev det en bild heller utan flera. Efter ett tag bestämde hon sig för att inte rita det men då ritade hon ett ansikte hon inte alls tycker om och började måla möbler, gissa vem som satt på möblerna? Jo precis barn. Det roliga var att hon försökte att inte göra det men ändå så kudne hon inte låta bli. Dessutom satt hon och kommenterade hur söta de var och något i stil med "de har en pappa men han är inte med här". Med de orden sagt kan jag härmed känna att jag inte är den enda och inte den värsta. Sorry gumman men denna tog du hem stort hehe (A)

Morgondagen

Solen glittrar på morgondagens fönster
Jag vaknar, är jag vaken?
var är stormen?
jag väntar på den, den finns
den ligger under ett täcke av närhet
ett täcke av hopp
det kommer gå bra
bra
ljuset känns välkommnande på min utmattade kropp
jag vill känna vinden
illande mot min panna
jag överlever men lever fortfarande på tvivel
jag är stark
vi är starka
svagheten gör mig stark
jag kan känna lyckan vända 
jag kan känna lyckan sträva mot mig
plus och minus
det händer för mig med
överlevnad
jag
lycka


Ingenting

Ingenting...
Ingenting handlar inte om mig, ändå berör det mig mest av alla
Beslutet är mitt, och ändå vinner jag ingenting, hur jag än gör
Att ta ett beslut och ändå vänta på ingenting
jag är sönder...
inga känslor, massa känslor
ingenting
jag döljer ingenting under en yta av glädje
jag går i sönder, det rinner
ofta
magen är tom, även om den känns full
förtvivlande
varför denna ingenting?
jag förlorar ingenting, men vinner ingenting
jag har ingenting
jag är ingenting
Ingenting har förblindat mig, från att kunna se ingenting
levde jag också på den perfekta ytan?
Nu känns det ingenting
jag vet ingenting
jag gör ingenting
jag saknar ingenting, och gråter tyst
ändå hörs ingenting
jag ingenting...

Melodifestivalen

Ikväll eller snarare exakt NU börjar melodifestivalen och ikväll avgörs det vem som ska presentera Sverige i den stora finalen. Egentligen har jag inget emot vem det än är som vinner, till och med Caroline af Uggla kan få vinna ikväll. Nej jagtycker inte att den är bra men det skulle inte störa mig om hon vann. Jag tror att vi i Sverige ibland måste släppa iväg något annorlunda, något som vi kanske skämms för men som ändå kan bli bra, allt upp till Europa. Nej nu får jag sluta skriva, men heja Agnes och Alcazar...dock tror jag vi komemr få en skräll som Marlena...bara för att de är annorlunda...upp till bevis!



Fruktuppföljning

Ni som trott att jag inte komemr äta frukt kan jag berätta att kag varit duktig! Kanske inte så duktig att jag ätit 5 olika frukter om dagen men jag åt minsan både, banan, äpple och ett halft granatäpple häromdagen. Sedan dess har jag tänkt på att åtminstonde få i mig en frukt om dagen! Idag har jag bara fått i mig en päronbit så ska ner och ta mig ett äpple smatidigt som jag tittar på avslutningen av let's dance. Heja Laila!

Facedagboken


För någon dag sedan, till min egen förvåning, skaffade jag mig facebook. Visserligen hade jag tänkt på det jättelänge innan jag skaffade men eftersom jag alltid varit så anti facebook kändes det lite emot mig själv att gå med. Til slut insåg jag, att jag var ensam med att inte ha facebook, och ja det är svårt att stå emot trycket när alla sa "bilderna finns på facebook" man bara: "jag har inte facebook", i denna stund möts man av ett "ohh okej". När jag dessutom såg att min kära kompis NIna öppnat portarna för bilddagboken kände jag att det var dags. Ironiskt nog skaffade vi våra olika konton på samma dag...men börja inte fråga om olika funktioner, är fortfarande en riktig nybörjare, som tex när man fick sin första lunarstorm eller som en nybörjare på internet, ja nästan som mamma min. Kan väl erkänna att jag har ett större förstående för hennes datavana...

För många kockar, ingen soppa...


Vem har sagt att man inte kan koka nudlar i ett stökigt kök?
Detta har jag och Nina konstaterat idag att det faktiskt går. Det blir inte krångligare och ja man kan hitta sakerna när man lagt ifrån sig dem! Omringad av frukt och grönsaker gjorde vi (Nina) nudlar till oss. Mumsigt blev det i all fall och trevligt med den mysiga solen som sken upp köket. I ett prat om allt möjligt lyckades jag analysera Ninas liv ur min synvinkel. 

En lägenhet i en mindre stad, helt genomsyrad med asiatisk inredning. En affärsman som är utbildad ekonom och jobbar delvis i asien eller en kille som hon träffat genom Japan programmet i lund. Nina kommer få lugna och harmoniska barn och kommer att jobba i en liten butik som säljer japanska/asiatiska kläder. Ja, bara tiden kan säga hur mycket rätt eller fel jag kommer att ha...spännande!




Barndomsnostalgi

Jag vet att mina rubriker lika bra kunde ha varit skrivna av en 60-årig gammal gubbe, som smuttar på vin och drar gamla historier om hur det var förr i världen, men det finns ingen bättre förkorting på det. De senaste dagarna har jag kollat på gamla videofilmer på när jag och min syster var små. Jag var verkligen en liten teaterapa med massa fantasi. Sjunga det gillade jag med, jag vet inte hur många låtar som jag kunde texten på, även om jag bara var 3 år eller så. Något som man inte kan tro när man träffar mig idag är att jag älskade att diska när jag var liten. Mamma min sa att jag alltid skulle stå där vid diskbänken på en stol och försiktigt öppna den tröga vattenkranen. Idag öppnar jag bara den kranen när jag ska skölja tallriken, som ska in i diskmaskinen. Något som fortfarande inte ändrats är min förkärlek till att bada och duscha, kan stå i flera timmar. 

Ja, ibland är det bra att se filmer på sig själv, som liten. Det får en ibland att skratta och ibland att gråta. Ibland händer blir man påmind om något bra, och ibland något man helst vill glömma. Hela tiden har jag och min syster trott att hon inte gillade mig när jag var liten, men genom videobanden upptäckte vi att det visst fanns ljuv syskonkärlek (tack och lov för det). De senaste dagarna har barndomsnostalgi fullkommligt svällt över som en våg och ännu mer blir det när man jobbar på dagis. Längtar tills min syster får barn, även om det kommer bli om sådär 100 år. Tror jag kommer bli den som kommer skämma ut hennes framtida barn mest, om nu inte så är jag två i all fall. För visst är barn söta? Till och med de fula är söta! För även om jag hade ett fyrkantigt huvud och pottfrilla, tycker jag att jag minsan var en charmig unge. Även om ingen annan gör det så kommer mamma alltid stå på min sida och säga att jag är och var den sötaste ungen som finns och detta trots att min syster såg ut som en docka! Här kommer en bild på mitt lilla jag!




ÄT MER FRUKT!

Idag fick jag höra att om man äter minst 5 olika frukter om dagen, kan man förlänga sitt liv med 14 år! Visst kanske det låter helt otroligt och kanske lite för bra för att vara sant men läkaren, som bekräftade detta menade på att det är bevisat i olika studier. Om jag tänker efter så säger de att en apelsin, äpple eller vad det nu må vara håller oss borta från doktorn, tänk dig då vilka underverk hela fruktberg gör! Jag kommer kanske inte att proppa i mig 5 frukter per dag direkt, känner jag mig själv så kommer det bara hålla i en vecka. Dock har jag bestämt mig för att göra det till vana, att äta minst 1 frukt om dagen, slutligen kan man öka då man gjort det till en vana. När jag tänker efter är frukt ganska underskattat idag, det ligger där på grönsaksavdelningen och ser inbjudande ut men det är sällan, som någon verkligen tänker "Idag ska jag äta äpple". Bestämmer man sig äntligen för att köpa hem frukt, brukar det stå där hemma på bordet, tills de möglat till oigenkänlighet. Tråkigt men sant. Men nu har jag bestämt mig för att ändra på saken, ÄT MER FRUKT är ledorden. Istället för att hitta ungdommens källa i dyra krämer, som ändå inte stoppar åldrandet kanske du ska prova en ny metod, FRUKT! 



P.s granatäpple och guava är de absoluta superfrukterna som gör underverk, bla sänker de kolesterolet.

Soffliggarhelg

I fredags vad jag så glad, efter en hel vecka av jobb och tidiga morgonar, skulle jag äntligen få sova ut lite. Visserligen skulle jag upp tidigt i lördags för att sjunga med Kicki på en gravsättning, men det är ändå 2 timmar mer än när jag jobbar. Även om det var en gravsättning, som vi skulle sjunga på, såg jag ändå fram emot det. Det är inte ofta man får göra lite sångframträdande med publik, och när förra gången blev sucé är det  ännu mer kul att få göra det igen. Men, som många andra gånger ville kroppen inte, som jag ville och jag vaknade klockan 4 med illamående, som vanligt kunde jag inte somna ifrån det, utan fick istället spendera natten med hinken. Någon gång vid 7 somnade jag och insåg ganska snabbt att det inte skulle bli någon sång för mig den dagen, jag som tränade hela dagen innan. Några timmars sömn senare ringde jag Kicki och berättade att jag inte kunde komma. Istället spenderade jag hela dagen i framför tv:n och myste med katten, men det var ganska mysigt det med, om inget annat blev katten i all fall glad. Senare på kvällen kom Nina och André och höll mig sällskap, medan mamma och pappa var på kalas. Ännu bättre var det för Vicky, som fick komma in och ligga på soffan samitdigt, som hon blev kelad och matad med ett och ett annat chips, av Nina och André. Helglyx för en katt. 




Framsteg!

Ett litet kliv för mänskligheten, ett stort kliv för Emily. Jag har nämnligen lyckats ta med Kicki på Ki balance. Visst det kanske inte är så mycket tänker du, men du anar inte som jag har kämpat varje onsdag, för att aktivera Kicki med till friskis. Var ganska orolig att det inte skulle bli av, men Kicki lät väldigt positiv när jag pratade med henne igår, kanske även lite frånvarande pga TV:n men ändå. När jag väl skulle åka och hämta henne idag, fick jag inte tag på henne, varken på mobilen eller hem. Det var en ny variant tänkte jag, men som tur var va de hemma när jag kom förbi. Kicki hade även klippt sig och till min stora förvåning var det kort, väldigt snyggt måste jag säga. Off we went och även om det var lite svårt för Kicki att hänga med i början, var hon otroligt duktig! När vi stod i plankan gjorde hon det på det svåra viset och hon kämpade verkligen. Jag undrar om hon inte kommer att vakna upp i morgon, med träningsvärk i muskler som hon inte trodde att hon hade. Även om nu Kicki bestämmer sig för att hon inte vill gå mer har jag fått henne dit och det var det viktigaste för mig, att prova på. Jag är så stolt och även glad när hon sa: 

"Vi kan väl ge det en chans" 

Bajsdesign!

Jag har tidigare uttryckt hur ful min bloggdesign är och jag vet att jag inte ändrat den än. Får sån ångest med alla som har så fin design medan min ser ut som en 7:e klassare har gjort den. Färgen är inte bara så avtändande utan det är nästan lite pinsamt att ens göra reklam för sin blogg, som jag faktiskt gör. Tänkte att jag skulle göra min blogg vit men har insett att alla färgar sina bloggar vita, är de inte vita så är de rosa. (sorry för er som har det. Ta inte illa upp, det är bara konstaterad fakta, inget annat). Det handlar inte om att fler ska se min blogg, för mig spelar det inget roll att det bara är 6 pers som läser den på en dag, det är stort för mig. Det viktigaste kommer inifrån och just nu säger min magkänsla att den skulle kunna spy på min bloggdesign, om den fick möjlighet. Är ens det jag skriver om intressant, borde jag ens ha en blogg när jag inte följer en tråd? Kanske har alla de som säger, att blogg är sjukt tråkigt och att jag inte har något att skriva om, rätt? De som menar att jag inte är intressant nog? Jag menar bara för att jag inte är en modell eller har koll på allt mode, finns det väl fortfarande något som är bra med mig? Min målsättning var att blogga om mina tavlor, dock har det inte kommit ut så mycket. Det beror ju på mig själv, fan asså. Ibland känner jag att jag inte ens kan skriva helt simpla ord för att det alltid finns någon som tar åt sig. Så vad är yttrandefrihet då? 

Jag minns en gång i högstadiet, då det var så himla viktigt med ordval. Använde man ordet faktiskt i en mening som handlade om vikt kunde det spela stor roll. Den tiden kändes det som om jag inte kunde vara jag och jag försvann verkligen. Jag blev som osynlig bland mina så kallade vänner och när jag väl talade var det ingen som hörde. Sa jag något opassande eller visade mitt glada jag, fick jag istället kalla handen. Det jag vill säga är att ibland är det svårt att vara jag om jag inte kan få just vara jag. Men mina ord. Inte för att just det har med min bloggdesign. Tyckte bara att jag kunde ta upp det medan jag ändå klagade, på mig själv ingen annan. Ha aldrig en ursäkt för hur du är. Den dagen du börjar tänka på vad du säger (tankar som, hur reagerar de om jag säger så, tycker de jag är knas, blir jag utanför nu) den dagen är du inte du längre. Tänk på det. Kanske borde säga: Tänk på det Emily. 

Är Emily en Shoppaholic?

Njaa, så illa är det kanske inte, för det va ganska längesedan jag handlade kläder. Senaste gång finns till och med dokumenterad här. Men nu har jag i all fall varit igång igen, den här gången på nova lund. Fick inhandlat två ja vad ska vi kalla dem? Korta koft/tröj/jackor, en grön stickad och en svart i något annat tyg. Köpte även ett mjukt linne, allt detta från HM. Inhandlade även ett par jeans från Gina Tricot, som ni säkert sett på reklamen, de lite sitna korta ni vet. Älskling, svimma inte nu, men jag handlade även ett par skor. Det var ett par svarta gladiatorskor  men typ "nitar", dock inte utåtstående, från Din sko. Kan även säga att jag inte bara spenderat pengar på mig själv, bjöd minsan min mamma och min syster på lunch på Wok House, inte illa va? Kanske inte blev de bästa av bilder men min kamera dog. Och snälla mobba inte mina ben eller mina inte allt för fina tår...





RSS 2.0