Apr. 30, 2013

Igår firade jag de två största kärlekarna i mitt liv. igår var det internationella dansdagen vilket bara är så härligt att det finns en sådan dag och sen firade Marcus och jag 7 år tillsammans. Det är ganska sjukt att man efter 7 år fortfarande kan känna att man saknar en person även om han ligger bredvid mig, att en kyss är allt men ändå inte nog, att han är det, kärleken. Tänk att killen som ville ge musik på Lunarstorm en gång i tiden nu är min sambo. Känslan är häftig.

Jag vet att de säger att 7-årskrisen ska komma men vem bryr sig. Låt den komma för jag tänker då gå där vinnande ifrån med min Marcus i handen. Finare än honom kan men inte vara :)


Låt er ej luras!

På senaste tiden har jag föreläst lite i ämnet silikon här på bloggen, och då gällande hår. För att ge en snabbrepris så plastar silikon in och täpper till vilket gör att ingenting kommer in och inget kommer ut. Är man då torr från början så för mig man oftast torr för att håret andas inte. Detta gäller även hudvård.

När jag bytade hudvård till bare minerals hade jag ett krav, inga parabener! Detta har jag lyckats följa och den enda parabenen jag har kvar att fasa ut ur mina skönhetsprodukter är min duschkräm. Nu när jag fördjupat mig i ämnet silikon genom mina hårprodukter så har silikon blivit en ganska stor grej för mig. Idag upptäckte jag till min fasa att även mina hudkrämer innehåller silikon. Jag använde först bare minerals för normal till torr men gick sedan över till bare för torr hy. Den som är för normal är tack och lov silikonfri men inte den för torr som jag har nu. Inte konstigt att min hy varit ur balans på sista tiden med torr innan krämen och fet efter någon timme med krämen. Tack och lov är krämen nästan slut så det är dags att byta. Dock upptäckte jag att även min ögonkräm innehåller silikon vilket nästan känns värre. Har inte haft en ögonkräm tidigare och så smetar jag på något som gör att huden inte andas.

Japp, är det något jag konstaterat så är det att jag troligtvis kommer ha rynkor före alla andra (som inte använder produkter med silikon) eftersom min hy varken har fått ansats eller blivit återfuktad. Så en liten flagga för alla er andra, KOLLA INNEHÅLLSFÖRTECKNINGEN!!!

Mina tre aja baja är: silikon (står som dimethicone, eller någon form av siloxaine), paraben (isobutyl, methyl, butyl, propyl, etyl och följs av paraben) och sulfater (som kan finnas i rengöringen komma efter sodium laruel sulfate eller någon annan form av sulfate/sulphate). Och kom ihåg att även ekologiska eller "naturliga" produkter kan innehålla dimethicone så låt er ej luras av en bra säljslogan.

Nu blir det ut på jagt efter en ny ögonkräm och eventuellt en ny kräm... Ja i alla fall en för solen eftersom bare minerals solskyddskräm innehåller silikon. Även om bares produkter visat sig vara lite skumma än jag trodde så ska påpekas att det finns bra produkter i deras serie som inte innehåller en massa aja baja. Skönhet är verkligen som en djungel men skam den som ger sig i kampen mot en äkta bättre hy.



Note to self... En strategi för sömnlösa

Det finns två dagar på året som gör att jag kan ha svårt att sova. Den ena är när det är julafton och den andra är på min födelsedag... Idag är ingen av dessa dagar. Jag vet inte om det är trycket på jobbet, den eventuella bakteriahärden som tar sig ett varv i kroppen (tar det en annan dag), teet som jag drack vid nio eller om jag bara är förvånansvärt pigg ikväll som gör att jag inte tycks kunna somna. När jag går från upp från sängen och ställer sig för att städa handfatet på toaletten ja då är man minsann pigg. Inser ju själv hur sjukt det låter. De flesta (normala människor) brukar läsa, tända tv:n eller kolla mobilen men nej jag fattar mig en disksvamp och hugger i.

Orkade inte duscha ikväll och tänkte att jag går upp tidigt och gör det i morgon... Skulle kanske tänkt om där. Jag kan ju inte sätta igång det projektet nu, stackars grannar. Så nu ligger jag här med mitt otvättade hår och citrondoftande händer och försöker hitta en strategi för att kunna somna. Räkna får är ju välkänt men om sanningen ska fram... Vem tusan räknar får i dagens samhälle? Dricka ett glas varm mjölk eller äta en bit ost ska ju också fungera men frågan är hur kul tänderna tycker det är (vem orkar borsta tänderna igen???).

Nu öppnade i och för sig Marcus ytterdörren och kom hem så får väl prova en väl beprövad strategi... Prata mig till söms. Den fungerar på så sätt att jag pratar tills Marcus somnar vilket gör att jag också kommer till ro... Jo, det får nog bli den. Funkar den inte får Marcus vagga mig till söms... Det funkade i alla fall när man var liten ;)


Hoppas du får träningsvärk Johanna :)

Buti yoga sprider sig som ringar på vattnet... Eller ja i alla fall från mig till Johanna (min f.d rumskompis om ni minns). Efter att ha pinats med att skaka min rumpa i Johannas huvud genom att köra buti yoga blev Johanna sugen på att testa. Om jag visste att min rumpa har den övertalningsförmågan hade jag börjat med buti yoga för länge sedan ;)

Johanna gav buti yoga 8,5 av 10 rumpskakningar och det verkar som om hon tänker köra buti fler gånger. Svettig och helt slut var hon med vilket hon var ganska tydlig med på Facebook. Vi får se om fler hoppar på trenden. Jag skulle i alla fall bli glad om detta blev nästa stora träningstrend efter zumban. Nästa plan är att få sis att prova buti...


Vill du ha Zlatans hus?

Ja för nu är det till salu och ligger uppe på hemnet till en okänd summa (finns inget utgångspris). Vad säger ni om 13 rum, 442 kvm boarea, 1852 kvm tomtarea och utsikt över havet?
 
 

Ja inte helt illa... Dock kanske man ska ha minst 12 miljoner på fickan eftersom det är snittpriserna i området. Sen har ju Zlatan bott där så det höjer nog priset an aning. Enligt DN så köpte Zlatan huset för 30 miljoner och har renoverat det för 20 miljoner. Då är ju frågan. Varför heter man Zlatan och köper ett hus för 30 miljoner när snittpriset i området är 12? Visserligen har man råd att skippa prutning när man heter Zlatan. Jag kan tänka mig att 30 miljoner är vad han lägger i sin matbudget varje månad. Samtidigt är det ju små utgifter som gör en rik inte stora utgifter... Och vi alla vet att det alltid går att pruta om ett hus är i behov av renovering. Zlatan då!

Det är egentligen helt sjukt vad dyrt det är att bo. Här sitter jag och Marcus med ett utgånget lånelöfte på en miljon och så finns det folk där det knappt känns på sparkontot att köpa ett hus för flera miljoner. De människorna måste ju bara vara dinosariegamla som lyckats spara ihop det. Det eller att de är vampyror känns ju som de enda logiska förklaringarna till ett sådant fenomen (ja det gäller även herr Zlatan).

Men don't you worry! I will get there too... Sådär när jag nått en mogen ålder på 100 år ;) Zlatan, släng dig i väggen!


Tummen upp för buti yoga!

Igår testade jag buti yoga. Japp, här stod jag i mitt eget vardagsrum och yogade och skakade med så gott jag kunde. Skämdes lite och bannlyste Marcus från att entra vardagsrummet även om han kom ut och smygtittade då och då. Jag vet inte vad det är men det är något pinsamt med att träna i vardagsrummet till en träningsvideo. Det påminner mig lite om 90-talet då jag och syrran stod framför Jane Fondas video och tränade lite på skoj. Så kanske är det att jag förknippar hemmaträningen med retro gympapass i en body med string och benvärmare som gör att hemmaträningen känns lite pinsamt. 
 
Men men... Buti yoga har gett mig en gedigen träningsvärk i ben (lår), rumpa, midja, rygg och armar, vilket känns riktigt bra. Det känns som om träningen verkligen tog där den skulle så rekomenderar det till alla. Ett tips är att strecha lite innan för att mjuka upp musklerna lite och avsluta med lite mysig avslappning.  
 
Ska jag testa det igen? Absolut! Är väldigt nyfiken att se vad buti yoga kan ge för resultat på denna kropp även om det innebär att jag kommer att få träna i vardagsrummet med Marcus som publik. Han inbjudit honom till att testa men han var inte lika pigg på att skaka rumpa och yoga. Det om något skulle vara en syn!

RSS 2.0