Bara en liten tanke...



Om kvinnor får mindre betalt än män varför sitter det inte fler kvinnor på chefspositioner? Det borde ju bli mer kostnadseffektivt, eller?


Hämta Johanna



Hämtade Johanna för en stund sedan, från en klubb som hon blev ditdragen av hennes bror och kusin. När jag kom dit fanns det ingen riktigt plats att stanna så jag stannade efter ett övergångsställe i en gata. Lite lagom kalas öppnar Johannas bror förardörren, slår huvudet i dörren och ger mig en hejdåkram. Ropar på kusinen att han ska komma och säga hejdå på "rätt" sida av bilen. Med båda dörrarna öppna, en skrattande Johanna i passagerarsätet, en kramande bror och en diskussion mellan bror och kusin står en bil som ska in i gatan och en cyklist som ska cykla förbi, total kaos! Kan inte låta bli att skratta åt situationen, speciellt när Johannas bror slår huvudet i bilen...man kan ju kalla det för skadeglädje men ibland blir det bara för kul. Ja detta var nog en helt vanlig hämtning av Johanna, även om det var den första =)

Nu blir det nybäddad säng med vita påslakan...har verkligen fått någon sorts hotellkänsla i mitt rum, om man bortser från dammråttorna som jag inte tog mig tid för idag (Nej det är inget permanent!). Natti natti!


Anorexia Nervosa

Innan du ser detta glöm inte bort att du duger precis som du är. Vacker är något man är på insidan. Det som speglas på utsidan är hur bra man mår på insidan, inte hur mycket man lyckats gå ner i vikt...

"Glöm inte bort att du är vacker som du är"


Babymania!



Ja det pågår sannerligen babymania i kretsarna, jag ska förklarar varför...

I veckan som gått har jag fått två nya kusinbarn,
Min syrra har två kompisar en av dem väntar barn medan den andra nyligen blivit mamma
Ur min grundskoleklass har en fått barn medan två väntar barn
Johanna har två vänner som fått barn
Min systers kompis har i juni varit mamma i ett år
Marcus kompisar väntar barn ihop
Min kompisa Challe och hennes pojkvän är de enda i hennes pojkväns umgängeskrets som inte har barn

Jo som sagt, babymania...skulle inte förvåna mig om jag kommer på fler efter detta...känner du någon som ska ha barn?


Underbar kärlek



Då var man hemma igen efter 2 veckor av underbar kärlek! Ibland frågar jag mig om han verkligen finns, det känns liksom för overkligt för att vara sant...hur kan man vara så underbar? Det värsta är att i morgon är det föreläsning sen väntar ytterliggare en lång veckas tentaplugg...det suger att två obligatoriska dagar ska stoppa en från att bara vara ännu längre med världens bästa. Jag bara hoppas och längtar nu tills vi skapar vårt hem, känns lite som att vi väntar ett barn eller något, man vet liksom inte när vattnet ska gå (alltså när Marcus flyttar ner).

På tal om bebisar...det känns lite som att det pågår något slags babymania bland folket just nu...berättar mer i morgon...just nu vill jag bara drömma och låtsas för en stund att jag inte åkte hem.


Veckans snackis

Sj gillar inte min webbläsare!


Två av mina kusiner har fått flickor, inom en veckas mellanrum--> Undrar hur det blir med dop då?


Tärneklänningarna är beställda


Marcus har hittat kanske världens enklaste men godaste recept


Harry Potter-maraton...matade verkligen Harry Potter för att kunna se den sista filmen på bio idag. Till vår stora besvikelse visas den 12.30 varje dag...hmm vi har en film kvar innan vi kan se den 7:e, tror ni vi hinner på en timme??

Jag har börjat läsa på min 6:e bok för denna veckan eller ja 1,5 blir det ju nu...riktigt stolt!

KompisNina gjorde sin första salstenta, vet hur det är så är stolt att hon tog sig igenom den.

Är så trött på godis, eller??

Nu blir det en till Harry Potter =)


Smak för en dyr livsstil!

Som person bryr jag mig inte om var saker kommer ifrån. För mig är det coolare om jag hittat plagget, prylen eller vad det nu kan vara i en secondhand affär än i en dyr och exklusiv affär. Dock har jag upptäckt att jag har smak för dyra desigprylar. Grejen är den att det inte är dyrheten som gör att jag gillar prylen utan det är just den retroklassiska designen från 50-, 60- och 70-talet.

Jag menar, vem kan motstå plektrumborden som var poppis på 50- och 60-talet? Eller Stig Lindbergs underbara design! Och alla underbara möbelklassiker som återskapas gång på gång av en massa företag! Kanske här burkar blivit lite av en fetish för mig, de flesta burkar har retromönster...

Som sagt, i ny eller gammal tappning, nyinköpt eller secondhand never mind! Har dock insett att min smak för gamla klassiker eller nya designgodingar tydligen är de riktiga klassikerna som är svåra att fynda eftersom de flesta känner igen dem...

Min stora "love-at-first-sight" just nu heter Berså av Stig Lindberg, bara sååå underbar! Vill ha tekopparna, tekannan, sockerskålen (eller sylt?), skålarna, ja sånt som man plockar fram för att man vill känna sig lite retro! Skyller Stig Lindbergs manin på Kicki. Jag har alltid gillat Berså-servisen men det är Kicki som fått upp mina ögon för just Stig Lindberg och det var hon som lärt mig att det är Stig Lindberg som gjort Berså...jodå, hon har bra smak min kompis! Bra är hon även på att smitta av sig gällande smak!

Önskar mig även en av de två versionerna det finns av en trådstol (fotölj, som säljs på posh living...Acapulco och Condesa! Hee lounge chair är inte helt fel heller....som sagt min smak gifter sig inte riktigt med den budget som jag lever på just nu...

Julklapp?

Får lägga allt mitt hopp på min blivande finansman, fast jag tänker inte bli en bortskämd liten hemmafru! Jag hade tänkt äga mina egna pengar!

Ny strategi är hittad! Köpa lite i taget heter det...jodå en dag ska jag äga en tekopp ur Berså-servisen! Förhoppningsvis så kommer jag äga tekannan med, även om det tar ett tag =)

Fast när jag tänker på det känns ett loppis eler secondhandfynd som det ultimata köpet!

Natti natti



Tveklöst

Vill man verkligen gå och fönstershoppa när man inte har ett kontokort? Är det bättre att åka till Ikea där man redan sett allt? Vill man spendera hela dagen i ett varuhus när solen skiner? Ja lyxproblemen är många när man lever i min lilla värld...har ni också varit med om att man inte riktigt kan bestämma sig??  


Vad gör makten med oss?

I skolan sa dem att det är bara Kina och och Cuba har diktatur i världen, men på nyheterna rapporteras det om flera demonstrarioner i östvärlden där land efter land som en kedjereaktion kräver ledares avgång. Om det nu inte är diktatur, vad kallar vi dem som suttit på presidentposten i 3 decennier?

Det är egentligen ganska sjukt att vi nu 2011 inte har demokrati i hela världen, att vi inte lyssnar och ger människor de rättigheter som de har rätt till enligt FN:s konventioner. Man behöver inte tycka likadant, men alla ska ha rätt att uttrycka sina åsikter och majoritetens röst, folkets röst är den som borde gälla. Frågan är bara hur lyckas dessa härskare? Jag menar, en gång var de valda av folket (antar jag, hoppas jag) om de en gång lyssnat på folket vad fick dem att gå emot? Är det makten som tagit över dem? Kan vi verkligen skylla på makt? Och framför allt, kan man inneha samma visioner när man väl innehar den makt man behöver för att förändra? Förändrar makt oss? Förändrar den så mycket att vi inte är densamma längre, att vi går från älskad till hatad?

Kanske så är faller för vissa...Fidel Castro störtade den dåvarande prestidenten Fulgenicio Batista i hopp om att störta regimen som då höll Cuba med sin fasta hand. Vi alla vet hur sagan Fidel Castro slutar (eller ja fortfarande håller på) men det ironiska är att president Fulgenicio Batista i sin tur tog makten för att störta diktaturen.

Ja vad gör makt med oss egentligen?

Blommiga skor

Framgången håller i sig, har precis (eller ja för 1,5 timme sedan) pluggat mig till ett par nya skor! Marcus lovade mig att han skulle köpa ett av de två par skor jag spanat in om jag läste ut boken jag hade idag. Sagt och gjort! Uppe med tuppen (eller ja Marcus som skulle jobba) satte jag ig¨ng och pluggade, kapitel för kapitel. Belönade till och med mig själv med en stor varm choklad med kardemumma, skummad baristamjölk och som om inte det var nog toppade jag allt med grädde och chokladsås (jag socker ÄR gott), men som sagt på något sätt måste man hålla sig vaken.

Nu är jag i alla fall färdig, så här sitter jag i en nydamsugad, nydiskad, soptömda och avdammad lägenhet, en bok mindre att läsa och ett par skor rikare!

Ser det lite som en alla hjärtansdag-, motivations- och "jag vill bara ge dig"-present. Somliga får rosor, jag får skor (med blommor på), med andra ord två saker i en! Ni kan ta det lugnt, jag har faktiskt varnat Marcus om att skorna är blommiga...


1-1



Det är ganska sjukt att man tar med sig 7 kursböcker när man ska tillbringa 2 veckor med sin pojkvän. Det sjukaste är att jag fortfarande tror att jag kommer kunna läsa alla utan att försumma allt för mycket tid från Marcus...ger mig själv en 10:a om jag lyckas med denna bedrift! Nu blir det mat (Marcus lagar) och jag ska välja film...jag vet, jag är allt för bortskämd av Marcus. Å andra sidan fick Marcus faktiskt massage efter en dag på jobbet och sin tvätt tvättad...man kan väl säga att det är lika då?



En heeelt vanlig tv och ett heeelt vanligt par



Vanliga par brukar vanligtvis ha tv:n på med något bra (eller dåligt) program och slappa i soffan. Men på vår (eller ja Marcus) tv kan man följa hans match i starcraft som han spelar på datorn. I hörlurarna spelas just nu "Always look on the bright side of life"...själv sitter man i soffan med laptopen i knät...en helt vanlig kväll?? Who knows :P

 


Balklänningtips

Om ni inte använt er balklänning på ett tag och ni har ett smalt blixtlås, börja inte med att sätta på er klänningen och stänga blixtlåset. I lördags satt jag gisslan i min egen balklänning eftersom blixtlåset inte gick att dra ner. Det var trögt från början när vi drog ner det (för att jag skulle kunna hoppa i den) men så fort mamma drog upp blixtlåset insåg jag att jag nog inte skulle kunna komma ur den. Och mycket riktigt...

Blixtlåset var totalfast vid mitten, precis sådär lagom att jag inte kunde komma ur den. Där stod jag i min balklänning med min svägerska, brorsdotter, bror, mamma och pappa som försökte få ner blixtlåset. Efter ett tag bestämde jag mig för att helt enkelt bara "suck it up" och åla mig ur klänningen. Låt mig säga det, planen var klockren! Dock fick vi fortfarande inte ner blixtlåset!

Efter att ha sutti och "motionerat" blixtlåset insåg jag att det nog inte skulle gå alls, då kom pappa med förslaget att jag skulle smärja med ett ljus. Efter att ha gjort det på baksidan så gick faktiskt blixtlåset att dra ner. Överlycklig smörjde jag som en liten galning och motionerade upp blixtlåset. Efter att ha testat ett par gånger (att dra upp och ner blixtlåset ett par gånger) så känner jag att jag nog skulle kunna ha på mig min klänning igen. Fast inte utan minst 2-3 pers som står beredda ifall den inte skulle gå av...

Såå vad har ni då att lära av mitt lilla gisslandrama? Jo! Ha alltid ett ljus i närheten och prova att dra blixtlåset upp och ner ett par gånger innan ni hoppar i er balklänning. Och ja speciellt om ni inte använt den på något år...


Karma eller bara bad luck?



Hjälpte en dam idag att köpa en resa idag på stationens automater, hon såg så otroligt glad och tacksam ut. Efter det hjälpte jag ytterliggare en kvinna...när jag väl laddat mitt busskort och ska ta biljetten upptäcker jag att kvinnan glömt 20 kr i automaten. Jag tar upp pengarna och kollar om jag kan se kvinnan, NEJ! Lägger pengarna i plånboken och har då busskortet och mitt bankkort i handen. Lägger ner busskortet i fickan men tar upp det i all hast eftersom jag behöver det till bussen...kommer någon timme senare till dansen och öppnar min plånbok, "Var är mitt bankkort?!!!!!!!!!!!!!!!"

Min första tanke "Det är karma!". Ja det kan ju inte vara något annat...borde inte ha tagit pengarna, tänk om kvinnan hade kommit tillbaka (jag vet det var bara 20 kr men ändå!), men å andra sidan så hjälpte jag faktiskt två stycken...två goda gärningar väger väl över ett minus? Jag förstår ingenting....

Å andra sidan ligger pengarna där tryggt och säkert (hoppas jag), spärrade i alla fall kortet...tack och lov för att banken har 24-timmarstelefonspärrning!

"It's important to have a twinkle in your wrinkle"


Dagens irritation

Mannen som pratade högt på tåget med kvinnan (ja jag hörde henne väldigt tydligt från telefonen). Killen praktiskt taget skrek. PÅ med Ipoden skönt! Efter 1 min dör batteriet, jippie!

I morgon blir det historien om hur jag fastnade i min balklänning i helgen...tjingeling

Medkänsla



När Chokladfabrikens praliner fått defekter eller blivit lite fel så skänkte de chokladen till de hemlösa.
När MyOne har djurfoder som håller på att gå ut sin datum skänker de den till djurens vänner.
När ICA har köttfärs som håller på att gå ut märkde de om den och säljer den på nytt. Och har de andra produkter som går ut säljer de det till ett billigt pris eller slänger den.

Varför gör inte ICA som de andra affärrena. Förstå hur mycket pengar som går i spillo som faktiskt hade kunnat användas till något bra, de hemlösa till exempel! Ja jag undrar verkligen varför ingen affär kommit på detta än och varför de inte marknadsför sig som ett så bra företag? Det är ju sjukt bra marknadsföring! Är det så att vu är för rädda om var våra pengar går och så fördomsfulla att vi inte vill skönka våra pengar ill de "misslyckade" i samhället? Är inte detta lite av en 1800-tals syn på sociala problem. Vad hände med medkänslan för andra människor. Tänk bara vad ett mål mat faktiskt kan betyda något för någon...

Nu ska jag inte bara hänga ut ICA som syndabocken, de andra är inte så mycket bättre om man tänker efter (förutom att vi inte vet om de också packar om sin köttfärs)...så vem vill vara först. Vett att min blogg inte är så stor men ibland önskar man bara att högsta chefen kände någon, som i sin tur har en moster som känner någon som känner någon som har en engagerad student som av en händelse läser min blogg och får lite fart på dessa grossistgiganter till mataffärer....

Som Iprenreklamen säger:


"Är man stor måste man vara snäll"


Tillägg på busschafförslistan

Som ett tillägg på kriterier man behöver för att arbeta som busschafför...man ska även köra mot rött lite då och då, definitivt sätta gasen i botten vid gult. Helst ska man inte heller stanna på den rätta busshållsplatsen utan gärna några meter längre fram på någon annans busshållsplats eller sisådär mitt på vägen när det är fullt på hållplatsen...sa jag förresten att man ska ha dåliga dagar?? Sen kan man ju vara glad ibland och är man riktigt glad kan man berätta för sina passagerare att man inte har något över för psykologer och vill sparka dem allihopa...

Som sagt....

Heja heja träningsvärk

Idag börjar dansen igen, så sjukt härligt! Även om det varit skönt med lite jullov (soffpotatis) så ska det bli väldigt skönt att komma igång. I år är det uppvisning dessutom och då blir det extra kul! Hoppas nu bara på en riktigt bra koreografi á la lyriskt eller á la skönt beat annars blir jag ledsen...Känner redan hur träningsverken sköljer över mig och hur jag kommer sega mig hem för att låren värker. Nej det ska fortfarande bli kul och dansa!

Dessutom blir det våfflor med sylt och grädde efteråt, då kan man verkligen inte låta bli att dansa!


RSS 2.0