Det perfekta sommarjobbet!

Nu när man blivit student och flyttat är sommarloven inte lika farytaleaktiga som när man var liten, för att tala klarspråk: Det är dags att söka sommarjobb. Efter lite funderingar har jag hittat det perfekta sommarjobbet till mig, nämnligen busschafför! Seriöst, jag tror jag har alla kvalifikationer som krävs:

Körkort: Klart att jag har! (i många fall undrar jag inte om jag haft mitt längre än busschafförerna
Tidsoptimism: 5 minuter hit, 5 minuter dit! Det kommer ju en buss till.
Ställa sig så nära den andra bilen/bussen/lastbilen som möjligt: I can do it! Jag kan få hela bussen att gunga precis som de andra!
Ta för givet att alla vet hur det går till när man åker buss: Vad det kostar, hur man gör med busskortet, när bussen går...det är ju passagerarnas uppgift att hålla reda på det!
Köra fort: Min mamma säger att jag kör rally!
Sur: Ingen fara, har du träffat mitt andra jag?

Sååå vad är det mer man måste kunna som busschafför? Som sagt, Skånetrafiken vi ses i sommar!

Ohh lovade er bilder på mina fina skor, såhär ser de ut:


Shopping with my fellas

Idag har jag syndat! Köpte skor! Jag vet jag skulle inte men de var billiga, snygga och tjejerna (challe och Sophie) tyckte det var synd att inte köpa dem...Till mitt försvar så gick jag 40 min istället för att ta bussen till fikan, fika en god fika med mina chicas (smoothies är bara mums) och bara tog mig tid med dem.

Läste i metro (tror jag) att man sparar 2500 kr per år om man struntar i att fika i á la 50 kr. Har nog sprängt den budgeten innan maj...fika är så underskattat! Det är antingen fika eller facebook numera, så vad är de 2500 kr när man kan träffa sina vänner live.

Se det som en investering =)

P.s skobilder kommr i morgon =)


Ursäkta röran - ombyggnad på gång



Då var det ny design på bloggen, fint va? Den är dock inte klar, kanske blir helt annorlunda när Marcus fått gå loss på den. Måste säga att times new roman måste vara världshistoriens mest osexiga text någonsin (om inte tjock arial tar priset), så det ska definitivt röras runt lite mer. Ni får helt enkelt ursäkta röran!

 


Emilys cocosnöt

Såg en gång en film med Sandra Bullock, då hon spelade en missbrukare som åkte in på ett rehabcenter. I filmen säger ledarna på centret att man var redo att skaffa ett förhållande när man kunde ta hand om sina växter och hålla dem levande i ett antal (månader, år?? Kommer inte ihåg). 

Grejen är då den att min lilla (ja lilla och lilla) cocosväxt har gått och blivit lite brun, är den påväg att dö? Å andra sidan ser alla andra blommor sjukt fina ut (även om de inte är mina så sköter jag dem). Sen att min julstjärna säckat ihop ett antal gånger det är en annan sak, den lever fortfarande, är inte brun och har till och med växt lite...

Med andra ord är det tur att jag inte legat inne på rehab, annars hade det tagit mig 100 år att ens få chansen att skaffa ett förhållande. Men hur gör folk? Hur får de sin cocosväxt hälsosam??

Nej jag och loveplants (eller ja stora växter i alla fall) är nog ingen höjdare, antar att Marcus blommor har större chans att överleva om han tar hela vårdnaden.

 


Dirty Laundry

Då var tvätten tvättad! Inte visste jag att det kunde vara så kul att hänga i tvättstugan, nästa fest kanske? Det är ju trots allt ett utrymme jag aldrig visat!




För att jag är en så snäll roomie

Degar i soffan med Johanna, har tvingat henne att sitta uppe bara så att hon kan hålla mig sällskap medan jag snokar på facebook. Som om inte dett avar nog har jag gjort så hon missat hennes två favoprogram på tv för att jag och Kicki skulle kolla på film. Ja visst är jag en sann rumskompis? Så är det när man bara har en tv :P



När du inte finns

Känslan av att bara kunna titta på och inte kunna påverka det som händer är fruktansvärd
Att veta att hur man än gör kan inget förändras
Att i efterhand se hur det blev är hjärtkrossande
Om jag bara kunde gjort något
Att jag inte kunde göra något

Hur kunde livet bli såhär?
Vad ska jag säga när hon saknar dig
När hon säger att du borde vara här
Hur ska jag kunna stödja som du gjorde?

Du föll som vintern, som snön...

Ingen kommer någonsin kunna vara som du
Just nu känns det väldigt vemodigt för jag kunde bara titta på
vad kunde jag göra bättre?
säg mig
vad kan jag göra nu när du inte finns?


En students I-landproblem

Min tvättkorg har börjat mögla =( Inte för att jag köpt den men det är ändå en riktigt snygg tvättkorg, what to do now? Har varit så duktig och gjort en budget men insåg samtidigt att de pengar jag har kvar ska vara både till denna och nästa månad. Tror det kommer gå riktigt bra, vet att jag egentligen kan köpa mig en fin tvättkorg om jag så önskar men samtidigt är det bra att ekonomiemy dyker upp och säger stopp. Kommer ha pengar kvar på kontot men det kan vara bra och veta vad de kommer gå till (och vad jag vill att det ska gå till). Det jag hittills kommit på är:

Kickis födelsedagspresent
Tågbiljett (tur och retur)
Något fint plagg under min och Kickis shoppingrunda
En sovkudde till?
Proviva, mjölk och hårinpackning

Ska jag då verkligen lägga pengar på en tvättkorg eller ska jag hoppas att min tvättkorg torkar. Kan tvättkorgar verkligen torka om de börjar mögla? Och kanske den viktigaste frågan, är det farligt? Å andra sidan är dessa tvättkorgarnapå kampanj nu och eftersom tvättkorgar är dyrt kanske man ska passa på, eller?



Världen godaste roomie

Johanna har varit på bakhumör idag och bestämde sig för att göra chokladmaränger. Till en början blev det bara en ganska rinnande smet som hon hällde lite (inte ens hälften upp) i muffinsformar, men när de åkte in i ugnen svällde de verkligen. Snäll som Johanna är så fick jag en god muffins...det jobbiga är att jag bara vill gå in i köket och äta upp allihopa! Oh sweet sugar what a hold you got on me...


Det finns bara en och han är helt underbar



Jag älskar dig <3


Serienörden

Nu har jag nästan tittat klart på alla avsnitt av desperate housewives (förutom säsong 7 som går på tv). Känns nästan lite sorgligt, fast å andra sidan kan jag ta mig an ghost whisperer som jag också har. Undrar varför de inte visat den 5.e säsongen av den serien då det nästan är ett år sedan det sista avsnittet visades i USA? Tråkigt! Som ni förstår så är jag verkligen en liten serienörd...mina favosar just nu är:

* My life as Liz
* Desperate housewives
* Ghost whisperer
* A shot at love with Tila Tequila
* Top model

Sen finns det en massa andra realityserier som är kul att titta på. Ja det är väl såhär det blir när man får fler kanaler....aj aj aj.

Jag



Jag:

Älskar:
morgonen, sommaren, ballerinaskor, mys med Marcus, pannkakor, pyssla, dansa, vara, lycka.
Hatar: Förutom krig, våldtäktsmän, snuskgubbar (ja ni fattar) så gillar jag inte mansgrisar, oengagerade människor, småkryp, trångsynthet.
Skulle vilja: Heja på Jon så han hyr Marcus lägenhet så Marcus flyttar in, hitta det perfekta soffbordet, dansa ännu mer, vinna på triss (ja vem vill inte det), vara riktigt smart med fotografiskt minne, resa, skaffa ett fadderbarn eller varför inte djur.
Förstår inte: Varför min datamus är knäpp ibland, varför viloläget (inte vila) har försvunnit från datorn, hur det blivit ett hål i mitt linne, vad mina grannar gör hela dagarna.
Drömmer om: att äga en forever21 butik, att få vara med Marcus varenda dag, en egen söderhavsö, en stor garderob med skor.
Om jag skulle byta hobby skulle jag vara/göra: Definitivt skejta eller vara bergsklättrare.
Har vänner som består av: En salig blandning av killar och tjejer, så olika att folk undrar hur vi får ihop vårt gäng, men det är mångfalden som gör det så sweet.
Skulle egentligen bli: inredningsarkitekt, vetrinär, stylist, ja en gång i tiden var till och med hästskötare ett alternativ.
Är ganska dålig på: att räkna i huvudet, höra av mig, göra klart saker (släktdrag)
Gråter alltid: till film (en gripande film får tårarna att rinna), när jag är arg, när jag ska säga hejdå och ska åka bort (gansko oberoende vem jag säger hejdå till).
Är en riktig: Tv-nörd, förr var det tv 4 nu är det MTV, datanörd.
Är mest trött på: Att jag inte kommer upp på morgonen, att läsa kurslitteratur (ja nästan allt som har med läsa att göra för tillfället).
Föredrar att titta på: allt som har med komedi att göra (svart, romantisk, action m.m.) eller riktigt onödiga realityserier eller serier, nyaste favoriten "My life as Liz".
Känner att jag: suttit allt för länge i soffan och borde ta mig ut och handla en present till Kicki.
Längtar efter: Våren, sommarn, solen, när man kan gå barfota eller i ballerina, ha tunna jackor och fina klänningar.


That's about it people, veckans lördagsgodis! Tjingeling!


Längst ner i garderoben

Hittade en massa bilder i kameran och i min telefon, gamla som nya...jag i ett nötskal och några av mina fina vänner (inte nödvändigtvis i ett nötskal) :P


Min älskling mms:ar


Johanna hälsar på, vilket krävde en ansträngning på 20 steg...jobbigt!


Tänk er Marcus svarade faktiskt ja när jag friade till honom, vem kan motstå en sån pudding!


Bilden som fick Marcus att säga: "Ohh jag visste det, att bo med dig kommer bli som att bo i en regnbåge!"
(kompromissade ner det till 3 färger istället)


Funderar seriöst att adoptera babyface till min lillebror, lockarna, tandproblemen, charmen...skulle blivit den bästa storasyrran ever!


Första tanken om bilden: "Vem tusan är tjejen med kruset som sitter bredvid Nina?". Det tog mig ett tag att inse att det var jag.


Nej jag kan inte sikta när jag är full...


...Och marcus kan inte hålla ögonen öppna när blixten kommer


Gårdagens middag, biffar men ris, sås och lingonsylt...hade till och med sallad med minimozarella. Det är inte så deprimerande att laga mat till sig själv (som jag först trodde)


Detta sammanfattar i princip vissa av höstens föreläsningar (nej inte dina morten)...lägg märke till att det inte bara är Andera som sover...


Kicki ska lätt vara tomte hos mig nästa år!


Vit chokladparfait med mangosås

Tänkte dela med mig av den goda efterrätten som jag bjöd på på nyår. Jag kan lova dig att du kommer älska den! Älskar du glass så är detta ännu bättre. Dessutom kan man lägga i vad man vilken smak man önskar, bär, choklad, jordnötter, sylt, you name it!

Grundrecept parfait

Ingredienser: 6 portioner
3 äggulor
4-5 msk florsocker
2,5 dl vispgrädde
Ditt smakämne (vit choklad)

1. Vispa äggulor med florsocker, hårt, det ska "gå att skriva i den".
2. Vispa grädden, tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistens.
3. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda ditt smakämne i de vispade äggulorna, blanda grädden i din äggblandning. Chokladen kan ha tendens att stelna lite.
4. Frys 5-6 timmar i lämplig form, ta ut parfaiten och låt den tina i kylskåp i ca 15 minuter innan servering.

Mangosås
En mogen mango
Florsocker
Vaniljsocker
(har säkert glömt något)

1. Skär mangon i små bitar.
2. Lägg mangobitarna och florsockret i en bunke.
3. Mixa med en stavmixer tills den blir en slät kräm.


Voila!
Förbered er för en smaksensation beyond borders! (jag lovar)


Frestelser

Jag är verkligen gottegrisen no1! Igår hade jag ett så fruktansvärt sötsug att jag till slut inte kunde motstå frestelsen att jag tryckte i mig två marshmellows. Efter ett tag kände jag att detta intevar npg så tog lite 70 % choklad...efter 15 min sa jag till Johanna "Nej nu går jag och tar ett knäckebröd"...

Idag var det samma visa, fast då blev det en polkagris istället (men vi måste bli av med dem). Meeeen det är ju ite knas att ha sötsug och jag tycker verkligen att man ska få unna sig...dock hade jag föredragit något godare än polkagris, inte nödvändigtvis sött...

Sen att hela julen varit som en enda stor smällkaramel gör väl inget, var faktiskt på afrodans idag och även om det bara kompenserar de 2 marshmellowsarna så ska ju rörelse inte handla om att bli av med kalorier, det handlar om att ha kul...kanske ska jag unna mig en chokladbit till?

Min nya soffa

Idag kom äntligen min fina soffa hem, inte för att jag väntat länge eller varit sofflös så länge men det var riktigt skönt att slippa att sitta på golvet. Känns riktigt skönt att lägenheten börjat arta sig nu, det enda som saknas är egentligen en säng (nej jag sover inte på golvet), så att syrran kan få sin. Nej nu blir det Top Model i soffan, tjingeling!

 


Ekologisk ansiktsbehandling



Idag har jag varit på min första ansiktsbehandling och inte vilken ansiktsbehandling som helst utan ekologisk! Min mammas kusin håller just nu på att utbilda sig till ekologisk hudterapeut så fick prova på en behandling idag. Eftersom jag aldrig varit på en ansiktsbehandling så har jag inget att jämföra med men kan säga att det var riktigt underbart. Känner mig lugn som en filbunke och alldeles babylen i ansiktet. Det är ganska häftigt att ansiktet är kopplat till så många organ i kroppen och att vårt inre välbefinnande speglar vårt yttre.

Kan verkligen rekomendera att ni testar. Eftersom hon behöver träna så tar hon inte så mycket betalt, så om ni är sugna på att testa på är det bara att säga till mig så kan jag fixa er en behandling...



 


Fredag



Fantastiskt lång sovmorgon kommer
Roliga saker på tv:n utlovas
En himla massa saker kan utföras
Dagsrytmen sätts ur spel
Alkoholkonsumtionen ökar hos vissa
Glas med vatten får hinkas på söndag

 


Samla folket

Efter att ha varit sofflös i nu exakt ett dygn har jag kommit underfund med att det inte är tv:n som samlar folket, det är soffan. Jag och Johanna sitter just nu i varsitt rum, med varsin dator, förr hade vi i alla fall soffan. Ska bli riktigt skönt när den kommer, måndag!!!! Då får vi i alla fall varsin divan att hänga vid. Oh min soffa är så mjuk, eller ja den i affären, håller tummarna för att min är så mjuk som den i affären. Försökte verkligen sitta på ställen där ingen annan kunde tänka sig sitta, jag hoppas jag lyckades.


Den soffan vi hade här innan, min systers soffa den samlade allt och alla, se bara!




grönt ljus

Är du också en sådan som känner dig lite dum för att du är den enda som väntar på den gröna gubben vid ett övergångsställe? Det slog mig idag, varför har alla så brottom? Varför kan vi bara inte vänta tills det är grönt? Eller är det så att vi alla har så brottom att gå framåt, göra karriär, skaffa hus och barn, utbilda oss att det påverkar vårt vardagsliv? Är vi så vana av att allt går så snabbt att vi till och med måste ta första tillfälle att gå så fort sikten är fri? Ja det är lite konstigt det där med grönt ljus...


Shoppingmania

Även om pengarna nu flyger all världens väg (även om jag inte riktigt känt av det än) så känns det rikgti bra. I veckan har jag köpt en riktigt fin soffa, som jag bara är supernöjd med och idag blev det både stolar till matsalsbordet och en och annan pryl från Ikea. Måste erkänna att jag njuter varednda minut av att få med mig en massa saker hem. Att shoppa hemprylar är lite som julafton i repris, eller en heldag på Ullared. Nämnde jag förresten att min badrumshylla äntligen kommit?

Underbart!


Gammal vänskap

Alla har någon, en person som du varit riktigt bra vän med men som när livet tog tag i er, gled vänskapen isär. Trots att det gått många år, så undrar du ibland hur livet skulle varit om ni fortfarande varit vänner. Skulle denna person vara den jag skulle anförtro mig mest? Skulle jag vara annorlunda?

Sen kommer den där vändpunkten, ni stöter ihop på Ica, ni snubblar över varandra på facebook, ni hamnar på samma fest. Vad det än nu må vara så erbjuder livet en chans att ta tag i allt igen och det är just i denna sekund som allt kan vara avgörande. Efter en tyst pinsamhet är man lättad att man går därifrån men samtidigt besviken över hur en så bra vänskap kunde leda till att man nästan är som främlingar för varandra. Men ett bra samtal då? Ja då kommer ett annat, ni vet den fina frasen "låt oss ta en fika en dag!". Sjukt bra initiativ, men samtidigt et jag av erfarenhet att det inte är alltid man kommer till skott, inom det närmaste halvåret. Och vad gör man då om det gått längre tid och man verkligen vill gå på fika? Är det konstigt och opassande att höra av sig så sent när man inte gjort det på ett halvår?

Egentligen finns det inget rätt och fel, speciellt inte om man inte är den enda som inte hört av sig. Detta var dock fikavänner, dem man ändå kommit ett steg närmare...Men vad gör man med dem man önskar att man aldrig blev av med? Dem som bara gled? Vad gör man när kalendern är full? Men framförallt, vad gör man om man är osäker? Osäkerheten kan komma från att personen verkar ha blivit en annan. Ja egentligen borde man bara skaka av sig allt och ta reda på det genom en djupanalys via en fika, men vad gör man då när man under samtalet inser vad man fruktat, hur avslutar man en vänskap man påbörjat? (Och nej jag har aldrig gjort så, eller tänkt så!)

Men vad gör man då om två av ens tidigare vänner helt plötsligt blivit bundisar? Hade jag kunnat vara den tredje? Dock tror jag det är värre att se på samtidigt som man sakta glider ifrån, ni vet om man varit en del från början. För hur gör man när man ska ta upp kontakten med två? Börjar man med en och sen fortsätter? Tar man kontakt som ett par? Ja det där med gammal vänskap är svårt...svårast är nog starten. Tänk om personen i fråga inte känner lika starkt för en reunion som en själv?

Okej, våga satsa...om du har 10 st så lär åtminstonde 1 person tycka initiativet är helt outstanding. Ja det där med vänskap är svårt men tänk såhär...det är inte din förlust om du försökt...det är precis såhär jag också ska tänka...har man bestämt sig för att 2011 ska bli det bästa årets hittills så kanske man först måste städa lite i garderoben, vem vet det kanske ligger ett litet guldkorn där! För tänk så bra ni har de med dem ni en gång fann!


Jag och Nina är vänner sedan grundskolan, still going strong!


Världens finaste

Då har Marcus åkt...helt sjukt vad jag saknar honom redan, började sakna honom redan 3 dagar innan han åkte. Måste vara lite besatt tänker du, måste vara riktigt riktigt kär tänker jag. Tycker lite synd om Johanna som fick dras med mig idag, först förkrossad sen i världens städmani...känner mig lite som Orson Hodge idag, ni vet Bries man i Desperate housewives, killen som städar när han blir upprörd. Trust me, det är inget permanent, fick bara lust att städa och tvätta, nothing unusual with that, right?

Vilket fall som helst kan jag säga att detta varit en av de mysigaste jul/nyår jag någonsin haft. Ni som inte varit med om det än kan jag lova att vakna upp med mannen i sitt liv på julafton *myyys*...jo galet, roligt, mysigt, underbart, kaos...ja allt, men främst bara helt fantastiskt! Jag bara älskar dig <3






Bloggplaner



Nytt år, nya planer, fräsch start! Årets nyårlöfte är att låta 2011 bli det bästa året hittills! Trots att det nu börjat med att jag förlorat i Monopol (och det verkar som om min älskling vinner för första gången) så tror jag ändå att det kommer bli riktigt bra.

Bland annat har jag att se fram emot:
Min brors bröllop
Mitt kusinbarn föds och döps
Marcus flyttar in
Jag har en hel del möbelköp att göra
Kanske en nystartad blogg?

Jodå, jag och Johanna har planer på att starta en blogg ihop. Om det blir någon det får vi se, ni vet det där med namn är väldigt kompliucerat, man vill gärna ha något riktigt bra så som andra har. Tex Bloggystyle, riktigt bra namn som verkligen passar...man vil ju inte vara sämre eller? :P

Ja vi får helt enkelt se hur det blir...men jag tror minsann att det kommer bli ett bra år, jag känner det på mig!


RSS 2.0