Happy birthday

Ett litet grattis till min underbara storasyster Nina som fyller hela 24 år idag, stor flicka^^

På grund av hennes icke gillande av att jag lägger upp bilde rpå henne som hon inte godkänt avstår jag från att lägga upp en. Är ni nyfikna på hur hon ser ut är det bara att använda fantasin:

Brunt hår
Rådjursögon
Späd kropp
Rosa läppar
Och alldelles genomgudasnäll och underbar

PhotoDj - redigering i mobilen

Vem har sagt att man får den roligaste bildredigeringen i photoshop?
Har du en sony ericsson är det bara att börja redigera dina bilder i PhotoDj. Simpelt men kul^^






Kiss the rain

Kiss the rain

Whenever you need me

Kiss the rain

Whenever I'm gone, too long.

 

 

If your lips

Feel lonely and thirsty

Kiss the rain

And wait for the dawn.

 

Keep in mind

 

We're under the same sky

And the nights

as empty for me, as for you

If you feel

You can't wait till morning

Kiss the rain

Kiss the rain

Kiss the rain

 

 

 

You sound so close but it feels like you're so far

 

Think of me

Only me

Kiss the rain

Whenever you need me

Kiss the rain

Whenever I'm gone too long

 

 

Kiss the rain and think of me

 

 

 

 


Teletras

Vad är vitsen med att behålla sin trasiga telefon, om den bara håller sig vaken ca 4 minuter av ett samtal eller måste laddas för längre samtal? Det spelar väl ingen roll om du fortfarande betalar, den nya telefonen behöver varken vara dyr eller betalas på avbetalning! Och hur svårt är det att ringa när man sagt att man ska! Om inget händer får du snart ärva min! 

Var tar tiden vägen?

"Det känns som om livet flyger förbi, ändå lever jag livet en dag i taget..."

Så känns det just nu för mig. Började tänka lite på vad de närmaste veckorna hade att erbjuda och insåg att juni kommer vara borta innan jag hinner inse att det ens är juni. Ändå har juni månad inte ens börjat! Bland annat börjar månaden med jobb de första två veckorna, dock inte så mycket. Sen är det studenter hit och dit. Efter detta har jag en vecka ledigt innan mitt sommarjobb sätter igång och sen, ja sen är månaden förbi. Som jag sa i början, det känns som livet flyger förbi och ändå lever jag livet, en dag i taget. Hur är det då möjligt att känna att dagarna bara springer bort? Någon gång under dagen måste man väl ändå sakta ner och känna, nu är väl sommarn ändå här, eller liknande.

Jag borde verkligen släppa loss...

Nej, nu ska jag ut i solen och känna av den milda värmen, innan den också springer bort!

Okej det funkade visst inte...

Njaa det där med drömmar kanske inte stämmer trots allt. Har inte drömt ett dugg i natt och ändå har jag inte sett en enda kärleksfilm. Visserligen såg jag The Mist igår, men inte är det så mycket kärlek i den. Möjligtvis den scenen då tjejen kysser killen och sen blir det inte mer än så, inte så speciellt romantiskt om man säger så. Jag får helt enkelt acceptera, att min teori om att jag skulle få drömma härliga drömmar ett tag, helt enkelt inte kommer inträffa. Ja, livet är surt ibland! Eller ja, ens drömmar...

Love trubble

Inatt drömmde jag att jag hade ett kärleksförhållande, precis som på film. Visserligen var jag blondin i min dröm, men som sagt, drömmar är ju lite knasiga ibland. I drömmen träffade jag killen på en föreläsning med bara en massa fjortisar, väldigt konstigt. Hipp och happ var jag och han i alla fall tillsammans och vi umgicks vid hans strandvilla och hade det sådär fantastiske kärleksfullt mysigt, är det inte typiskt filmer. Ännu mer typiskt är att när vi är som mest kära, säger hans mamma att de ska flytta och hela den underbara kärleksbubblan man befann sig i sprack. Dock vaknade jag lite efter det, så jag vet ju inte hur det gick men fram tills det att han fick reda på det var drömmen underbar, tro mig det kändes som en film. 

Se så lätt det är att påverkas av film,  jag undrar dock vilken film? Det känns lite high school musical 3, när de är så kära och så måste hon flytta, trots att de vill inget hellre än att vara tillsammans. Ändå känns det inte som den filmen. Om det är någon som kommer på en film som liknar min dröm, let me know! Ibland drömmer vi saker för att vi undermedvetet har ett behov av det, eller ja behov och behov. Kommer ihåg när jag drömmde en massa läskiga saker hela tiden, då sa Marcus att jag kanske skulle behöva se på en actionfilm. Självklart tog jag hans råd och efter det drömmde jag inga knasigheter mer. Kanske behöver jag lite kärlek nu när den känns, som att den jobbar hela tiden. Frågar är bara, om jag ska titta på en kärleksfilm nu eller fortsätta drömma lite till? De flesta kärleksfilmer brukar ha ett lyckligt slut ; dock så hinner man oftast vakna innan drömmen når sitt slut. Njaa jag tror jag väntar en dag till...det är ju så härligt att drömma!

Kakor!!!

Kom hem för några timmar sen från mitt kusinbarns kommunion. För er som inte vet vad det är så kan jag berätta att det är en cermoni inom katolska kyrkan, då man får ta vin och bröd för första gången. Efter kyrkan var det fest i klubben med en massa mat, nu igen tänkte jag. Är lika mätt som efter bröllopet och även om man tänker nej, nu kan jag inte äta mer, så kommer man på sig själv med att ta en till. Värst är nog att jag har fått otroligt goda kakor med mig hem, smördeg med en vaniljefyllning, sååå gott! Får hoppas att några extra kalorier inte gör någon större påverkan på mig, bikinisäsongen är ju ändå påväg...tjingeling!

Bh för män, ja eller nej?

Ja nu är den här, jag pratar om BH:n för män! Visst låter det märkligt men kanske inte lika chockerande är, att det är en affärsidé från Japan. Det är underklädesföretaget Wishroom, som säljer just BH för män under namnet "man bra" och tydligen ska försäljningen ha gått riktigt bra, bland de Japanska affärsmännen, främst i Tokyo. Vi får väl se hur långt utanför Japans gränser detta omtalade plagg når, men enligt min egen synpunkt känns den ganska onödig och väldigt avtändande. Vad tycker du själv, man bra, ja eller nej?



The projekt

Vill bara tacka alla underbara danskompisar för en härlig och rolig helg på Palladium. För er som inte såg föreställningen kan jag säga att ni missat något, bättre lycka nästa gång. Tjejer hoppas vi ses igen nästa år det är bäst för er! 

Ett stort tack till Anders för den fina koreografin!

För er som blev superimponerade av vår dans, här är alla som var med:

Anna
Erika
Stina
Agnes
Stephanie (tror du stavar det så)
Fenja
Cissi
Frida
Vanja
+ Mig


Vänta lite, vem var nu vem ?? 



Bröllop a la kroatien

Igår var vad man skulle kunna kalla en hektisk dag, från en bröllopsmottagning till en dansföreställning och tillbaka till bröllopsfesten igen. Det var min kusin som gifte sig igår och eftersom att både bruden och brudgrummen har kroatiskt ursprung var bröllopet också i tradition med kroatiska seder. 

Bland annat var det bröllopsmottagning hos brudens föräldrar, med mat och musik redan tidigt på eftermiddagen och tro mig när jag säger att det var fest! Hela vardagsrummet fylldes av folk, då brudgrummen skulle hämta sin brud, musikerna spelade och sjöng för fulla halsar, kvinnorna skrek så att man skulle kunna tro att det var ett barndlarm och alla hade kamerorna i högsta hugg. Mitt i denna tumult stod jag och skulle ta mig tvärs över för att komma till utgången, ingen lätt uppgift. 

Detta var inte den enda sed som följdes, nej, nej. Alla gäster fick traditionsenligt  en liten blomma, som visar att de är bröllopsgäster, männen fick en, som de fäste på sina kostymer och kvinnorna fick en, som de kunde ha runt armen, såklart betalar alla för sina blommor. Kroater är väldigt generösa med pengar när det är bröllop, vilket visade sig inte minst när alla dansade med bruden. Alla får betala ett valfritt belopp, vilket oftast brukar ha ett minimum på 100 kronor men självklart lade många 500 lappar också. Dansa fick de i all fall, i ca 10 sekunder innan näste kom och tog över. Men dans fick vi i alla fall inte för lite av. Kroatiska bröllop är väldigt glada och festliga, alla dansar och sjunger och jag vet inte hur många meter folkdans vi dansade igår, men kul var det. 

Mat fick vi även i massor, först vid bröllopsmottagningen. När jag anlände till festen fick jag en stor tallrik mat, efter det var det många olika sorters goda kakor och kaffe. Lite senare anlände den otroligt goda bröllopstårtan men vit choklad och jordgubb/hallon formage överst och kola/caramell formage under. Nu räcker det kanske ni tänker men nej då var det bara att ta fram nattmat med potatissallad, frukt och kött. För att sammanfatta det hela, hungrig var det sista jag var den dagen/natten.

Det enda jag kan känna att jag saknade, det var aktionen av brudens sko, men för övrigt var det underbart kul. Grattis säger jag till Natali och Zeljko!

Just det! Glömde säga att hela bröllopet gick lila. 

Här har vi det lyckliga paret. 

Innan rusningen av vardagsrummet


Jag dansar med bruden. Fråga mig inte varför jag har min hand sådär, men antar att det var i början.


Min syster får avsluta sin dans och pappa tar över


Jag och Steffie


Karro och jag i kön för kakorna, mycket gott.

Zeljkos vänner dansade en dans för honom, väldigt kul och ovanligt att se män dansa, så bra dessutom.

Här hissas brudparet


Och slutligen den goda bröllopstårtan


Konfirmation

Igår var jag som sagt på min brorsons konfirmation, detta var även premiärdagen för min klänning. För en gångs skull var vi i god tid i kyrkan. Detta kan dock bero på att vi lämnade maten till festen och då fick åka tidigare. Konfirmationen var verkligen fin och dagen till ära hade Kevin dessutom på sig jeans. För er som inte känner Kevin kan jag berätta att han är ett stort fan av mjukisbyxor utan dess like, allt med knappar och blixtlås går inte hem. 

Kevin skötte sig även bra i kyrkan, förutom de ögonblicket då han han faktiskt lite diskret svor ut: "va fan" i mikrofonen, detta eftersom att han kom av sig. Dock skötte han det bra, istället för att bli nervös eller bara skita i det, var han coollugn och bara bad om pappret. När ingen kunde ge honom ett gick han och hämtade det själv, som inget hade hänt. Även om alla inte hörde svordomen kommer nog alla ha det som ett kul minne, kanske något som kommer att följa honom livet ut. Det bästa var ändå att en del av släkten fick tillfälle att minnas denna stund, på första parkett i kyrkan. Bara så typiskt vår släkt...

För alla er nyfikna och oroliga för om jag hade svarta legging till min klänning, här har ni  en bild på min outfit.


Nästa veckas Schema

Jobba, möte
Jobba, tv
Jobba, repa dans
Repa dans, träning dans, tv
Repa dans
Repa dans, föreställning, paus, föreställning, bröllop
Repa dans, föreställning, paus, föreställning

That't about it!



Teknikens under!

Efter lite bestämmelser via sms, skulle jag hämta upp Kicki idag efter skolan. Innan jag åkte satt jag lite lugnt vid datorn och kollade runt, valde kläder och allt. Precis innan jag skulle gå kom jag på att det skulle vara bra att gå på toa. Inga problem tänker ni, grejen är bara den att när jag i all hast ska spola ja då lossnar skiten och det börjar rinna vatten i toan (efter att det spolat ner), tyvärr har vår toalett den tendensen att se till at spolknappen lossnar. Det var bara att försöka haka på den igen, vilket var lättare sagt än gjort. Eftersom att jag inser att jag kommer bli sen om jag fortsätter med detta, lämnar jag det och hoppas på det bästa. 3 minuter senare ringer Kicki och säger att hon slutat en kvart tidigare, då jag precis kört hemifrån. 

Jag inser dock ganska snabbt att jag måste nog ändå ringa till pappa och berätta vad som hänt med toaletten, bättre att vara ärlig när det precis har hänt och med telefonavstånd. Han ger rådet att stänga av vattnet eller försöka laga, vilket gör att jag måste vända hem igen för att försöka stänga av vattnet till toaletten. Efter en kvart sådär, då jag försökta att både laga toan, skruva på en ventil och insett att pressade situationer inte är min grej, tvingas jag stänga av vattnet i huset med hjälp av pappas guidning via telefon, med andra ord, inte det lättaste!

Off I go, och tack och lov är Kicki förstående i min toalettkris, även om hon fick vänta en halvtimme på mig (varför skulle den gå isönder just när jag är tvungen att gå). Idag hade jag i alla fall bestämt mig för att ta Kicki till sjöfartsmuseét, något som jag bara älskar. Från gamla bilar, till flygplan och en av mina favortier, U-båten, visst är det klaustrofobiskt att kravla sig igenom det lilla utrymmet och värre tror jag det var för Kicki, ändå lyckades jag få med henne hela vägen, en bedrift jag hoppas hon själv är stolt över. Slutligen hamnade vi på tekniktivolit, vilket bara är museéts höjdpunkt för nyfikna människor som oss. Vi gav oss på det mesta i klurighetens tecken, bla klassikern, "bilda en kvdrat av dessa 5 pusslebitarna". Dock skulle museét stänga så vi hade inte så mycket till att ta oss ann alla finesser. Jag röstar för ett återbesök i framtiden.

Trots detta var vi nöjda ändå, eller vad tror ni?


Föresten några visa ord till er med tandläkarskräck: 
Var glada för tekninkens under, för tandläkarborren har inte varit nådig förr, inte smärtan heller...


Colours



För alla er som älskar dans vill jag tipsa om föreställningen Colours, som kommer äga rum på Palladium i Malmö den 16-17 Maj. Som det kanske framgår av namnet är just färger temat för i år och jag kan garantera att det är något värt att se. Det är dansstudio No 1 som sätter upp en elevföreställning, så det kommer att bjudas på allt från street (som jag ska medverka i) till balett, det mesta helt enkelt. Andra medverkade förutom danseleverna är dansakademin öresund, som jag kan lova håller hög kvalité, och dansesteterna från Cybergymnasiet. Om du blev nyfiken eller inte har något bättre för dig, gå in på kulturcentralen.se och beställ biljetter... tjingeling

Ett grattis till min syster, som fyller år idag!



Jag har en rättelse att göra...

Jag har glömt bort att nämna att inte bara min ena syster fyller år, utan även min andra storasyster och min supergulliga systerson/gudson också fyller år. Sammanlagt för denna månad och början på juni händer följande:

  •  3 födelsedagar
  • 1 bröllop
  • Minst 3 studenter, eventuellt flera
  • 1 konfirmation
  • Morsdag
  • Och så ska jag jobba

(Psst, dessutom har jag namnsdag)

Har jag glömt något nu får det va helt enkelt. 

Här kommer föresten bilderna på mina klänningar som jag lovat att visa.





Dresses

Ohh yes jag har hittat den, eller dem kanske jag ska säga. Jag pratar förstås om klänningar till alla mina event, som jag ska gå på. Vet inte om jag berättade att jag hittat en klänning, som jag inte kunde hitta någonstans uppe hos min pojkvän? Vilket fall som helst hittade jag den idag och såklart köpte jag den. Ska lägga upp en bild på den senare men just nu känner jag mig inte så sugen på att leta efter kameran. Kan säga att den är i siden med mest vitt, men även lite blått och rosaröd, ja lite som kroatiska flaggan (vilket passar bra eftersom jag ska på ett kroatiskt bröllop) fast med fel röd. Den andra klänningen är helt vit med lite brodyr eller vad jag ska kalla det, supergullig. Min pappa ifrågasdatte dock om det var en klänning eller ett nattlinne men, så är han ju också min pappa så det är inte så konstigt. Han påpekade även att jag måste sola och därför föreslog, att han skulle väcka mig klockan 6 i morgon för att möta solens första strålar.  

Antar att jag får förbereda mig för en tidigt väckning, även om jag känner mig själv så pass bra att jag kommer somna om igen..dröm sött och sov gott^^



1:e Maj

För en stund sedan kollade jag på bilderna i min mobiltelefon, där jag hittade ett foto taget för någon månad sedan. Grejen med detta fotot är att det var minusgrader och en massa snö. Det var då det slog mig hur fort allting har gått, för inte så längesedan hade jag fortfarande min vinterjacka på mig och det fanns ingen grönska på långt håll. 

Efter ett skönt valborgfirande hos pojkvännen med ett glatt fyllesamtal från Ola och Nina, samt en kebabrulle i morse känns det som om allt har vaknat. Nu väntar bara varma, ljusa och inte minst underbara sommarnätter med en massa kul. Bland annat så har jag bestämt att våren/sommaren 2009, ska bli picknickens och utflykternas år och, som ni redan kanske har märkt av här på min blogg. Men jag har mer att vänta; bara de två kommande veckorna har jag ett bröllop, en konfirmation, två födelsedagar och en dansuppvisning, sedan fyller min syster år och mors dag väntar också, men detat är senare i maj. 

Allt detta påminner mig om att jag fortfarande inte hittat en klänning till alla dessa event. Jag har spanat in en klänning på Gina men den verkar inte finnas här uppe hos min älskling, jag har dock ett reservköp tror jag, samt min systers marimekoklänning. Men som sagt har jag litet tid kvar innan jag bestämmer mig. sålänge kan jag bara njuta av det fina vädret och de ljusa kvällarna...

...vad väntar dig i Maj? 

Psssst, du har väl inte glömt att köpa en majblomma...

Tjingeling!

RSS 2.0