3 år och 6 månader <3


Tenta, tenta, tenta!!!

Fick min hysteri över tentan lite lugnad idag. Efter 3 timmars djup genomgång av alla instuderingsfrågor känns det som att resten av frågorna, som jag har kvar inte är sådär paniksvåra...hoppas jag inte sa för mycket nu *hehe* Nu ska jag bara överleva 2,5 dagars plugg sen slipper jag den tentan (förhoppningsvis). Kommer även att få reda på hur det gick på förra tentan, tack och lov efter den andra är gjord. Tror inte det är kul att få reda på att man inte klarat den första tentan och sedan sätta sig för att skriva den andra, mycket motivation man skulle ha...nej det är nog bäst för mig att jag klarar tentan för jag är bara så trött på att somna över böckerna när jag åker buss på morgonen, eller egentligen vart jag än pluggar...nej positiva tankar*

Sleeping through my studies...

I morgon ska jag vara en duktig flicka. Ska sitta på biblan och plugga instuderingsfrågor så att det gör ont i ögonen. Nu när det är novemberlov och ingen dans får man passa på att utnyttja tiden på bästa sätt, men det är sjukt vad jag är dålig på det ändå. Har somnat ett antal gånger nu med böckerna i handen, bla hemma hos min bror. Nej, har bestämt att jag ska svara på minst en fråga idag, så det är bara att börja om jag ska bli klar innan jag ska gå och lägga mig...håll mig uppdaterad om vad som händer i omvärlden är ni snälla =)

Låt er inte luras, jag må ha massa böcker, färgpennor och en dator nära till hands men det hindrar inte mig från att sövas...

En lååång bussresa

Kvällen igår var helt underbar! Maten var supergod, ja jag bara älskartacos och sällskapet var underbart! Roligast var ändå när vi skulle åka till Fridas arbetsplats och åkte i två  omgångar med bilen. Första var det tänkt att jag och Johanna skulle ta bussen vid 22 men vi kom inte längre än till slutstationen, en hållplats senare...min kommentar till Frida var: Frida om du inte gillar mig så bara säg det istället hehe...Så istället för buss blev det bil. Första åkte Andrea och Kristina och lämnades på baren tillsammans med Frida och Johannas kompis. När vi kom dit var Kristina redan inne i dimman då hon och Andrea bjudits på en hel bricka shots. Antar att Kristina sov gott i natt^^

Nej det var helt underbart igår, tack tjejer för en trevlig helg =)

Tacos, bad, mys, fest...

Ikväll blir det fest med några tjejer från klassen i en liten "håla" med tacos, bad och mys, sen ska vi dra vidare ut till bla Fridas arbetsplats. Frida har även tvingat oss att sjunga kareoke på detta ställe, jo det kan ju nog klara...uppsjungning skulle inte sitta fel, stackars lyssnare, håll för öronen! (Nu kansk eni tror att jag är tondöv men så farligt är det inte, jag lovar^^)

Choklad á la espressohouse

Under mina plugg timmar idag var jag sååå sugen på varm choklad, och inte blev det bättre när jag tittade på ett foto från den sjukt goda varma chokladen jag drack från espresso house i veckan. Till slut kunde jag bara inte hålla mig så satte mjölken på värmning och tog fram chokladsåsen, kom på att man behöver ju faktiskt inte ha oboy hemma föer att göra varm choklad. Jag kan lova att det blev fantastiskt gott, speciellt med grädden på toppen, synd bara att jag inte hade några marshmallows hehe

Espresso house varma choklad
Min choklad, du MÅSTE prova detta hemma^^ Ser det inte gott ut?

Bort med "hot or not"?

Det finns ett begrepp som används flitigt i bloggvärlden, nämnligen "hot or not". Första gången man hör det känns det orginellt, kul och ja sådär lite top notch nästan...men NU känns det mer som en dålig sommarplåga som fortsätter att spelas trots att det är vinter. Uttrycket kommer upp på blogg.se var och varannan dag om diverse grejer, men jag menar det finns väl andra sätt att ställa en fråga på som fortfarande låter chict, lite fantasi tack!

Shake it like it's hot!

Jag är så sjukt peppad idag. Hade en jättebra dansklass idag med hiphop vikarien, istället för min vanliga jazzlärare och vi gjorde en otroligt tjejig dans. Fatta sån energi jag har i hela kroppen! Nej är det något som får en att må bra så är det dans, speciellt när man får spela ut, shakea på rumpan och vara extra kvinnlig och sexig. Nej det är något alla måste prova på MINST en gång i livet..man mår så bra! Och vill du inte gå på klass, bli galen hemma och skaka allt du kan eller släng dig på golvet och låtsas vara Baby i Dirty Dancing, bara kör!

Chokladtomtar!!!

Jag vet att det inte är jul än men under hela min pluggtid har jag inte kunnat låta bli att tänka på chokladtomtar. Jag menar, de är ju bara så goooda! Längtar till julen nu så jag bara kan smaska i mig några hihi. Det bästa av allt är att jag vet ett ställe där tomtarna bara kostar 5 kr efter jul...storhandel hejsan =)

Ja, jag ska plugga...

Om en vecka och 5 dagar ska jag göra min andra tenta och just nu känns vägen dit aaaaaaaaaalldeles för lång! Är ganska ofokuserad och gör inte alls vad jag ska, vad är det med mig? Aja nu har jag åtminstone lovat mig själv att göra minst 3 frågor idag och jag vet att jag kan klara det om jag bara skärper mig lite...så ja just det inte blogg på någon timme...ha de så kul så länge =)

Temafest

Snart fyller jag 20 år (kan inte fatta det själv) och såklart hade jag tänkt  fira detta med en riktig brakar fest. Frågan är bara vad jag ska ha för tema?? Har funderat på länder och varit inne på det ganska länge, samtidigt vill jag att det ska bli så bra som möjligt så måste tänka igenom det noga. Om det är någon som har ett kul tips på ett tema så får ni gärna tipsa mig...några som jag redan hittat är:
  • Barbietema
  • Filmtema/kändistema
  • Pyjamas party
  • Barn-kalas
  • Hawaii
  • Och så en gammal klassiker: Ombytta roller...
Detta är från min 19-årsfest, då jag var byggare Bob och Ninita var en nostalgitripp tillbaka till 20-talet.

Bounce

Såg precis reprisen från Världens barn och såg Bounce uppträda och snacka om att jag är avundsjuk! Önskar att jag kunde dansa så! Det är bara så sjukt coolt...snacka vad B min dansgrupp är om man jämför med dem haha! Hörde att de även ska ha sin sista föreställning någonsin nästa år, så nu har jag bestämt mig för att det är något jag måste försöka se...hiphop Sverige kommer bli tomt utan dem! För let's face it, vad har vi kvar: Dansbanssverige? Jo men det ser ju coolt ut *Host*. Menar inte att det är något fel på dansband men det är inte precis tung sjöng musik med bra beat och sjukt skickliga steg. Nej, dansband är snarare medelålderssvensson med fin skorna en lördag kväll fram tills klockan 22 på kvällen. Inte riktigt mitt forum...

P.s Kolla gärna in deras miljonklipp på youtube som en hyllning till Michael Jackson =)

Jag är så stolt över Kicki...

Idag tog hon ett stort kliv framåt enligt mig. Eftersom det varit en tuff vecka bestämde jag mig för att själv välja aktivitet. Det absolut första jag bestämde mig för var bio och att aktiviteten skulle innehålla en bussresa,eftersom det är det vi måste jobba på...eftersom Kicki inte hade någon aning om den planerade bussen blev hon lite orolig och trots att det var läskigt så klev hon på bussen...och tro det eller ej men vi tog oss hela vägen in till stan. Det blev ingen bio men det gör inget, den vi ville se gick ändå inte förrän på kvällen... Istället blev det lite lätt fönstershopping för att lugna tankarna. Visst var det lite ostadigt vilket gjorde även mig lite nevös men Kicki var jätteduktig! Där har ni anledningen till varför Kicki är modig...jag hoppas att hon är stolt över sig själv, det borde hon vara! Många av oss springer nog iväg och undviker sådant som känns obehagligt men inte Kicki, hon jobbar på det och jag ser på henne så gärna hon vill. Jag hoppas innerligt att hon fokuserar på det goda och det roliga hon fått ut av dagen, det är det som är min målsättning just nu, att göra bussresandet till något positivt och roligt. Även om jag vet att det kommer ta lång tid med mycke tålamod så är varje minut jag spenderar på bussen med Kicki värt det...för även om jag inte lyckas helt, så kommer jag för alltid vara stolt över alla de gånger Kicki utmanar sig själv, för det är precis det hon gör, varje gång hon kliver på bussen = )

Nytt hem

Det första Frida sa till mig när jag kom till skolan idag var: "Jag har någonting till dig". Denna sak visade sig vara ett "hem" till min nya Ipod. Eftersom den har fått bo i en strumpa, en helt vanlig vit strumpa, sedan jag köpte den var det väldigt uppskattande. Nu slipper jag stå och sätta på musiken i väskan och skämmas. Frida och Johanna, ni är bara för söta^^
Min Ipods gamla hem...
Min Ipods nya hem =) Fin va?? Och Roosa <3

Think Pink...

Idag drog jag mitt strå till stacken och köpte ett rosa band. Bara fullkomligt älskar rosa bandet kampanjen, oktober månad är verkligen kvinnans månad. Om du nu tillhör den grupp som skäms över dina bröst tycker jag att du åtminstone ska blomma ut och vara stolt över att du har ett par. Genom att köpa rosa bandet så ger du även dig själv och andra en stor chans att få behålla dem också^^ Så var stolt, var kvinnlig; och gud vad det lät klyschigt, som i en reklam för venus rakhyvlar eller en ny tampongsort...Aja men ni fattar vad jag menar ;)

Små bibliotek <3





Jag bara älskar lokala bibliotek! När allt är utlånat på de stora biblioteken och kölistan är lång, kan man ha turen att hitta den på just dessa små bibliotek, som jag hade idag. Hittade 2 böcker, som jag behövde, vilket jag är väldigt tacksam över. Det är egentligen inte klokt att jag precis (i fredags) hade tenta och att jag nu om 2,5 veckor ska ha en till. Det är bara att sätta sig och plugga, när jag fått tag på alla böcker. Tacka vet jag mitt lokala bibliotek. Det mina kära vänner, är mitt stora tips till er som pluggar/ska börja plugga och som inte tänkte på detta. Det är så värt ett besök!

Hittade en kul bild, som jag bara var tvungen att lägga in...snacka om nytänkande eller för mycket fritid


Det är seeegt...

Vissa dagar är det bra, andra dagar vill jag bara skrika: SKYNDA DIG! Sen finns det dagar då jag bara ger upp och andra då jag faktiskt försöker inbilla mig själv om att pappa uppgraderat så det är fortare. Men jag antar att det är såhär det är att leva med 0,25 mbit i bredband. Idag är det ju bara så olidligt trögt...fast ska ändå vara nöjd, för vi kunde faktiskt haft kvar modemet än idag och DÅ hade jag varit en mycket olycklig flicka...ni skulle bara veta hur det är att komma hem till Marcus som har 24 mbit, det är SNABBT! Och ni kan ju ana vilket omställning det är att komma hem från Marcus och sätta sig och surfa...*andas 1,2,3*

Thailand

Det vart ju på tal om en resa till jul, men den verkar inte bli av alls, vilket jag verkligen sörjer. Drömmer verkligen till detta underbara land, har aldrig varit så lockad men nu vill jag bara så gärna ta del av allt det har att erbjuda. Titta bara på de vita stränderna, de färgglada fiskarna och strandparasollerna! I Thailand är alla glada, till och med hororna och det växer träd ur kokosnötterna! Oh, oh, oh! Önskar att jag kunde få känna det som min syster kände när hon var i Thailand för 3 år sedan...bara kolla vad hon fått se!

5 enkla tips för en friskare dator!

Idag gjorde pappa en scanning av datorn, som hittade 3 virus och 4 spionprogram! Inte konstigt att datorn var så seg...vill därför ge lite tips för att undvika att sådana saker händer er:
  1. Skaffa ett BRA virusprogram!
  2. Scanna din dator ofta, gärna en gång i veckan!
  3. Se alltid till att ha brandväggen aktiverad!
  4. Underhåll din dator med diskrensning, defragmentering och framför allt, fragmentera hela datorn!
  5. Det viktigaste av allt: Se alltid till att ha dina foton och filer på MINST 2 ställen, och då menar jag på två olika hårddiskar, skivor you name it!
Har jag glömt något viktigt så kommentera så att alla kan ta del av det^^ Oh kom ihåg! Håll inte på och surfa på en massa konstigt sidor som inte är tillförlitliga...ha de fint!

Tack för en underbart mysig vecka älskling <3


Och livet känns underbart!

Tentan är avklarad och platsen för mitt kommande studiebesök!
Marcus är här!
Idol är på tv!
Jag har marabou dark milk som gisslan!
Jag har simmat idag!
Och jag ska få sova länge i morgon!

Ja det är när livet känns som bäst! Tänk att jag är garanterad minst 3 dagars pluggstopp, det är bara ljuv musik i mina öron! Nej nu är det idol igen och jag måste hindra Marcus från att äta upp min choklad! Tjingeling!



P.s Tentan gick bra, men har inte känslan av att jag klarat av det, bara ,så vill inte säga för mycket förrän jag får tentaresultatet i min hand, men jag lovar att jag satt minst 3,75 timmar i sträck och svarade på alla frågor =)


Som en liten plugghäst

Jag är så spänd för i morgon är det dags för min första tenta, någonsin! Eftersom gårdagens plugg blev en total flopp har jag varit duktig idag och pallat mig upp klockan 8 för att plugga, även om jag bara sovit 6 timmar. Blev förhörd lite igår så nu sitter i alla fall några av förkortningarna, förhoppningsvis alla...nu återstår det bara att hitta fakta om en massa gubbar och gummor a.k.a betydelsefulla människor i socialt arbete, sen är det bara för mig att stenhårt trycka in allt i huvudet. Även om det känns som om jag inte kommer klara tentan så känns det ganska bra ändå, får hoppas att jag har samma känsla i morgon efter tentan, fast med tron om att jag klarat det!


Min älskling ligger fortfarande och sover, funderar på om jag ska väcka honom och äta frukost för jag är så sjukt hungrig nu. Passar på att göra ett blogginstick i mina studier, även innan han vaknar så han inte kan komma med pekpinnen, vilket han BORDE göra...men som sagt plugg var det ja! Ha de fint...uppdaterar er snart om hur det gick =)

Så måste jag plugga idag, som en liten plugghäst!

Snart tenta

Godmorgon på er! Gud vad tiden går snabbt, om två dagar är det dags för min första tenta *nervöst* Känns som om det inte kommer gå bra men jag är ändå förväntningsfull, vill bara att det ska vara över...men som sagt så behöver jag inte vänta länge till hehe... Idag blir det plugg och kanske lite simning, och så ska jag och min älskling bjuda mamsen och papsen på thaimat, som vi ska laga själva! Nej frukosten väntar! Tjingeling...

Ipodbloggning

Sitter med min iPod touch och testar bloggkapaciteten med den...kan säga det att det är inte det enklaste men det är kul! Tog ett tag att hitta alla funktioner och det är knasigt att skriva med tangentbordet, men man vänjer sig...Denna veckan är Marcus här och på fredag ska jag skriva min första tenta så det blir kanske inte så mycke blogg, men sluta inte att läsa för det =) Tjingeling!

Hej

Hej jag heter Emily och jag snygg..

Jag är en klagig bitch

Alla har vi bra och dåliga sidor och just nu har jag ett stort behov av att bikta mig om en av mina dåliga sidor. Jag har lärt mig att man alltid ska framstå som bra och inte prata ner sig i sådant man är mindre bra i, som jag tex ibland gör och påpekar att jag bara är "halvbra". Men just nu handlar det endast om att få ut min sida på papper, för då kanske jag kan skapa mig lite distans till min mest onödiga sida, för JA den är ganska ironisk och onödig.

Ibland älskar jag mig själv för att jag att jag försöker se saker ur en positiv vinkel och jag önskar verkligen att jag kan leva livet ut med det. Men så kommer vi till den andra sidan på myntet, vem orkar vara positiv hela tiden? Ja jag undrar jag...men vem vill inte vara det? Jag har en oförmåga att ibland vara OTROLIGT klagig av mig. Ja, som ibland, när jag bestämt mig att jag ska ömka och inget är bra så blir det så. Jag kan vara så OTROLIGT sur för egentligen ingenting och kan kasta ur mig kommentarer, som jag verkligen får äta upp ibland. Egentligen är det ganska ironiskt att man kan klaga på småsaker som att någon inte har tillräckligt med kläder! Jag tänker såhär till det utlåtandet: Men herregud Emily! Låt människan vara ifred visst en ny tröja då och då men vad ditt problem!?

Inte för att försöka göra sig oskyldig men jag tror verkligen att min uppfostran har en stooor påverkan på min klagighet. Ni som varit hemma hos mig och kommit "lite mer in på skinnet" (endast metaforiskt) förstår vad jag pratar om. Om man lever i ett ganska pessimistiskt klimat så blir det svårt att alltid vara helt klagofri. Grejen är ju att desto mer någon stör sig på hur den andre tex äter (dvs ju mer onödiga negativa kommentarer/klagomål) desto mer påverkas jag och på så sätt blir mina egna klagomål mer oviktiga.

Nej fy skäms på mig! Borde namnge min klagiga bitch så att någon kan påpeka att hon kommit fram. Gud jag låter som en schizofren människa! Det är inte på det sättet det är, jag lovar. Ville mer bara få lite distans till mig själv så jag faktiskt kan se hur otroligt löjlig jag kan vara ibland och se mig själv ur ett annat perspektiv. Fast om jag tänker efter, kan vi inte alla vara det?

Inte min dag!

Det är verkligen inte min dag, tror egentligen inte att det varit min vecka heller. Har kallat Anton i skolan för Emil, fått mig att framstå som otroligt korkad på min pojkväns facebook och nu senast idag spillde jag ut min mat! Hade grupparbete idag, så vi alla i gruppen satt i en stor föreläsningssal och försökte få ihop postern som vi skulle visa upp idag. När vi skulle diskutera hur den skulle se ut så fick jag en lysande idé och slängde mig fram till whiteboarden. I all hast flög stolssitsen upp som slog till minibordet, så att min lunch flög all världens väg och jag fick pasta över hela min tröja. Ett verkligt "jippiemoment". Men som sagt, det är ju så typiskt mig så det är inte sant! Ett praktiskt exempel på konsekvenser av Emilys ivriga jag...

Kom även på en annan sjuukt irriterande grej, var tar min bok vägen?! Beställde 5 böcker från lycknis ,men fick bara 4 och den 5:e boken har fortfarande inte kommit trots att det gått minst 2 veckor nu. Tur för lycknis att min föreläsare i den kursen är en hejare på att förklara och ger fina anteckningar. Men det känns verkligen inte sådär jättenödvändigt att få en bok när tentan är förbi, dock så behöver jag den i delkurs 2 med...aja måste börja plugga lite här, något vettigt måste jag ju få gjort^^

RSS 2.0