Min stegräknare gick i sönder =/

Ja visst är det typiskt, först tar batteriet slut, sedan fixas det och allt blir bra...men vad händer sen? Jo jag ska förståss klämma på den på mina mjukisbyxor (som jag gjort flera gånger) och klämman går i sönder! Nu kan jag inte hänga den på mina byxor och då kan jag inte räkna steg mer. Den som skulle vara min motivationshjälp till att gå. Utan den hade jag aldrig fått för mig att gå ut i snön idag och gå en runda. Jag och syrran kastade oss i drivorna, som var djupa =) Ni kan du tro att vi gick fort hem eftersom låren höll på att frysa till is! Men vad ska jag göra nu? Hoppas att jag vinner den där tävlingen annars kommer jag reta mig på att jag inte kan få ta revansch...tur är väl att den gick i sönder idag (sista dagen på min och Johannas lilla gångtävling) och att dansen börjar denna veckan, yupp jazz och street ska det bli!

Tävling!

Oh ja just det, jag har glömt att berätta att min stegräknare är back in action och att jag denna vecka tävlar mot Johanna. Kan väl inte påstå att jag varit jätteduktig, men jag har försökt, vissa dagar har varit kanon och andra ska vi inte prata om hehe...I morgon (eller måndag??) ska det avgöras vem som är denna veckans gångmästare och jag hoppas innerligt att Johanna inte spelat fotboll eller fuskat och satt räknaren på sin hund Ivar. Hmm varför har inte mina katter halsband, keep in mind till nästa tävling haha (och nej jag är inte seriös :P) Hoppas nog mer på att Johanna varit insnöad och verkloigen bara tagit bilen överallt...vi får se, jag håller er uppdaterade på fronten =)

Kärlek och skola

Sorry att jag inte bloggat, men jag har haft lite fullt upp. Kärlek och skola heter det somhar snott min uppmärksamhet hela veckan och det har varit riktigt skönt måste jag säga. Ja jag vet vad ni tänker och jag menar inte skolan när jag säger så, såklart hehe...

Jag bara älskar att vara med Marcus, visserligen har jag plågat honom hela veckan men jag tror han ar det som en man hehe. Igår var vi i princip insnöade på kvällen, så vi gick ut och kastade oss (eller ja jag kastade mig) ner i snödrivorna. Varför gör inte vi så när vi blir äldre, det är sjukt befriande! Så mitt råd medan vi fortfarande har snö på marken, eller ja snö i dessa mängderna. Synd bara att det inte finns några pulkabackar i skåne??


Grattis gumman 21 år!





Irritation!



Försök er inte på att åka runt i stan med en otålig pappa och en bilrädd mamma. Det kan vara rätt komiskt när man aldrig varit med om det innan men efter ca 100 x 1 miljon gånger är det mer av ett irritationsmoment. Sen blir saker inte bättre av att man ska läsa en bok man inte har och inte kan få tag på. Jag säger bara: upp till bevis Lycknis, upp till bevis!


Okej här är en tanke....




Vad gör jag om dagarna?
Varför tar denna kursboken aldrig slut?
Ohh HM-katalolgen! Me buy mucho =)
Vad händer med min stegräknare?
Ja oj just det, vad hände med min "Jag ska bli hälsogood"?
Hmm picknick vår/sommar 2010??
Vad ska Kicki få i födelsedagspresent?
När ska Ola få sin?
Kan jag sluta prata om skolan?
När ska det bli filmkväll igen?
Hur ska jag palla festa januari/februari ut?
OMG är det snart februari!?
När ska jag fixa min bloggdesign?
Vem ska upptäcka min fototalang?
Hmmm antagligen ingen, men ändå...
Hur många gånger har jag tänkt att de bästa inläggen ligger i huvudet, när jag INTE har en dator!!
Okej detta var visst mer än en tanke...


Writing about sex...

Yes det är precis vad du tror att jag gör. Sitter och skriver på en reflektion om bland annats sex. Hur ofta får man chansen att skriva om sånt på universitetet?? Har verkligen hängt upp mig på just det ämnet, får hoppas att min handledare inte påpekar detta som något negativt. Fast vet ni vad det mest ironiska är?? Denna uppgiften ska vara mellan 1000 - 1500 ord och för att vara en väldigt sexuell person (pratar och skojar otroligt mycket om sex) har jag ganska lite att skriva om. Har kommit upp i 500 ord, och känner mig ganska uttömd, precis som alla andra i min klass. Kan det bero på att jag inte kan skoja eller vara så ingående i ämnet?? Vill ju inte uppfattas som en snuskis som missupfattat hela ämnet...det är ju ändå universitetet vi pratar om!

GÅ UR gruppen "2 kr till offren på Haiti" på facebook!

Innan har man hört om grupper som bytat namn för att avslöja sina riktiga uppsåt med grupperna. Nu har denna gruppen blivit så stor på facebook att den inte få byta namn. Pengarna kommer från Sveriges nekrofiliklubb eller vad de nu kallas...AHjashoföhas jag blir så äcklad när jag hör det! Och inte nog med det pengarna ska gå till att få hit barnkroppar som gud vet vad dessa äckliga människor ska göra med...mår illa, mådde illa bara jag gick in på gruppens sida och såg deras bild...GÅ UR NU!!


Ny, ny, ny!

Ny dag, ny termin, ny uppgitf och 3 hemlånade kursböcker. Jag vet vad jag borde göra men jag orkar inte riktigt. Har ändå haft "semester" från i torsdags nu, eller var det fredags?? Hade en ganska mjuk start idag. Introduktion, nya grupper och filmvisning osm sista lektion, en ganska bra lektion dessutom. Kinsey hette den, och handlar om en man som på 30-40-talet utförde en stor studie om människors sexvanor...något i den stilen. Visst låter det lite annorlunda för att vara universitetet?? Men soo sweet =)

Hälsouppdatering...

Så det gick inget vidare med min kompensationssöndag, bland annat för att min stegräknare slutade fungera. Visst är det typiskt! Den har legat i en låda hela tiden, sen hittar jag den, använder den i tre dagar och så tar batteriet slut (om det nu var det). Aja, nu får stegräkningen ligga på is ett tag. Har i alal fall haft en ordentlig kompensationsmpndag istället. Var och simmade med mamsen idag, 60 längder = 1,5 km...ni kan tänka er att jag var trött vid ca 8-tiden...nu blir det nog sova, så får vi se vad som blir morgondagens motion...en promenad till och från skolan kanske??

Unga mödrar...

Idag såg jag en intervju i Malous program "Efter 10" om en kille som födes som flicka men vid fyra års ålder insåg att han var en pojke. I intervjun berättade bland annat mamman om de fördomar som hon möttes av som förälder. Mamman fick barn som ung och hon berättade att det finns många fördomar att vara just ung mamma, man måste vara perfekt.

Just den meningen fick mig att fundera lite. Vem är det som sätter alla dessa förutfattade meningar om vad man som ung inte klarar av och speciellt som förälder? För tänk efter, visst är det lite konstigt. Generationen innan oss, våra föräldrar, en hel del, inte alla men många gifte sig, flyttade ihop och fick barn innan 25 och definitivt innan 30! Idag ser det helt annorlunda ut, det är nästan ovanligt att man skaffar barn innan 25. Eftersom det inte finns ett riktigt mellanting så måste tankarna om unga mödrar ligga hos våra föräldrar, generationen innan oss. Men visst känns det lite konstigt att de som själva gifte sig och fick barn i unga år, är dem som "sätter mallarna" för när man är lämplig. Fast egentligen, vad är lämpligt?

För att det inte ska ske några missförstånd så vill jag försäkra er om att detta är mina tankar och tolkningar. Dessutom är jag mycket väl medveten om att det inte alls behöver vara som det är, det är baar en teori jag har...men visst är det lite lustigt att det inte var så längesedan man väntade med att flytta ihop tills man gifte sig och sedan skaffade barn. Är det vad generationen innan oss kallar för "att vara ung och dum"?

För att jag har världens bästa pojkvän <3

Har tittat på en extremt bra film (för andra gången) gråter floder varenda gång. My sister's keeper heter filmen, ett måste att se! Men för allt i världen, glöm inte näsdukarna!


 


Blir helt trött av att gråta, har verkligen gått från överglad till superirriretad idag. Ska nog gå och lägga mig och läsa min cosmotidning, som är en av de 12 som jag ska få. Fick nämnligen en helårsprenummeration av cosmo i födelsedagspresent av Marcus. Tycker själv att det är en riktigt bra present, en present som dessutom håller ett helt år! Jag kan verkligen säga att jag har världens bästa pojkvän!


Några höjdpunkter från jul...





Kompensationssöndag

Jag är så kass på att uppdatera så det finns inte! Fast samtidigt så läser inte så många när det är helg, så det kanske jämnar ut sig...ikväll blir det myskväll hos Johanna med chips och popcorn, lite dålig tajming eftersom att jag börjat med en hälsosam linje, i form av goda frukostar, stegräknare och bättre snacks. Hittills (ja dessa två dagarna då) har det gått helt okej, det hade gått bättre om inte min mamma och svägerska severade kakor (och såklart jag som åt dem). Kicki var här igår och tittade på let's dance och film, Kenny begins (riktigt bra), medan hon satt och åt chips lyckades jag hålla mig till min grönsaksdipp. Nu kanske ni tänker att dippa inte är så nyttigt, men så länge man blandar det med filmjölk istället för gräddfil. Det smakar faktiskt likadant, det är bara lite rinnigare, men det kan jag leva med...men ikväll kan det bli lite svårare, får se om jag lyckas. Tror inte jag kommer komma upp till 10000 steg heller...tror jag får satsa på kompensationssöndag =)

bowling...

jag var ganska duktig ändå...sådär medel, det kjan jag leva med...bättre än dåligt :P

Seg onsdag..

idag hade jag planerat att jag skulle sova, eftersom det är något jag längtat efter i flera dagar nu. Dock blev det inte sovmorgon mer än till klockan 8. Höll verkligen på att somna på bussen och tåget, tror till och med att jag fick påminna mig själv om att jag började drömma. Nu har jag i alla fall fått min lilla sömnstund, inte för att det gör mig mindre mör eller så. Och var tog all tid vägen?? Nej jag borde sova när man ska sova...men grejen är den att jag lägger mig i tid, sen att jag pratar med Marcus någon timme och sen inte kan somna det är en annan sak...eller?? Ikväll är det på tal om bowling i alla fall gratis bowling i en timme, kan man tacka nej till det? Nää skulle inte tro det. Dessutom känner jag att jag måste ta revanch från förra gången...


Här är lite bilder fårn den förra bowlingen...


Det spökar på slottet...

Det var egentligen tänkt att vi skulle gå på nyöppnade moderna museum...men eftersom jag trodde att museet bara hade byggt ut gick vi runt i museébyggnaden och letade efter den "nya" delen. In i alla vrår, allt från fängelsecellerna till den kinesiska porslinsutställningen. Vilket fall som helst hade jag och Kicki en roliga dag på museét. Det är lite läskigt med gamla slott (som museét är), men tanke på den låga folkströmningen och det stora antalet rum kunde jag och Kicki verkligen hörja runt hur vi ville! Nere i de märka vråerna hade de fängelseutställningen med en massa läskiga ljud, bland annat av ett skott som fick oss båda att hoppa 2 meter upp i luften...


Trots att vi inte kom till moderna museét har vi i alla fall lärt oss mer om Nelson Mandela, Skåne och Kinesiskt porslin! Kicki hittade även lite roliga telefoner och så hittade vi en chillhörna. Efteråt virade vi oss fram till espressohouse och tog enligt traditionen varm choklad *mums*

Jag och Kicki i chillhörnan vi hittade...

Kicki och hennes telefoner, hon är bara för rolig!


Och så var de bara 3...

Ni anar inte hur det är att ta "jullov" samtidigt som man försöker njuta av julen har man en efterhöngsen hemtenta somligger ovh trycker. Så har det vart fölr mig hela julen. Men nu är i alla fall den där hemska tentan inlämnad!! Det var så befriande att lämna tentan, göra klart redovisningen men framför allt att träffa mina älskade flickor =) Dock fick jag reda på att idag var Frida och Johannas sista dag eftersom de ska sluta, vilket jag tycker är väldigt tråkigt...och så var de bara 3...dock är jag glad att de började, har verkligen fått underbara vänner, allihopa!


Let's dance

Ikväll är det premiär för let's dance igen, något jag verklgen ser fram emot. Jag tror att det kommer att bli en superbra säsong eftersom det är en riktigt bra blandning av människor. Två idoler, snickaren Willy och självaste Elin Kling och Gudrun Schyman, nej det kan ju inte bli annat än bra! Mina förhandsfavortiter är dock de två damer jag nämnde här ovan. Jag menar Sveriges modedrottning måste ju bara vara bra på att dansa och tänk vilka klänningar hon kommer få...sällskapsdans möter fashionsweden! Ni har väl inte missat den röda klänningen fröken Kling har i reklamen till let's dance på tv4, me want!




I'm bored

Jag har verkligen tröttnat på att sitta med alla dessa böcker för att få till en bra hemtenta...ni måste ju vara sjukt uttråkade vid det här laget. Tro mig, det finns ingen mer än jag (och en massa andra SOPOR) som längtar tills på måndag för att kunna lämna ifrån mig denna tentan...sen har vi ju kompletteringar att se fram emot...har var varit så snäll att jag slipper mån tro??

Hem

Då var man packad, alltså färdigpackad för att åka hem, tyvärr =/ Det är skönt att komma hem, sova i sin egna säng, ha lite mer urval av kläder och inte behöva snåla med strumporna...men det stora minuset är att jag lämnar Marcus kvar...livet hade varit så bra om vi hade kunnat vara med varandra och åka tillsammans överallt. Det kommer ju bli så, men tills dess är det frustrerande att inte kunna åka till honom när jag vill, inte kunnat terrorisera honom på morgonen och krama honom när han sitter vid datorn..ni vet alla de där små sakerna...jag längtar. Nu bär det i alla fall hem, tydligen är jag ganska saknad vad jag vet...lite härligt det med på ett sätt ^^ Fast på måndag börjar skolan, kansek inte det jag ser mest fram emot...möjligtvis att träffa my girls och lämna in och bli av med den där efterhängsna hemtentan!

Mammagrisar

Jag har tänkt på en sak...hur många gånger har vi inte hört våra föräldrar, vänner eller övrig familj säga att vårt framtida hem kommer att vara lika med en soptipp eftersom vi inte kan eller gör något hemma?

OKEJ, HELA MITT INLÄGG FÖRSVANN JUST FRÅN DENNA SIDAN OCH JAG FÅR INTE TILLBAKA DET, NU ÄR JAG RIKTIGT FÖRBANNAD!!!!

Saken är den att man vill inte själv leva i skiten. Jag tror man blir ganska medveten om smuts bara man kommer hemifrån. Och i de flesta hem är det exeptionellt rent, om man nu bortser från ungkarlar som fortfarande bär hem tvätten till mamma och inte orkar att lägga in förra veckas disk i diskmaskinen (det är ju såååå jobbigt). Många föräldrar tror jag tjatar för mycket, vilket gör att barnen "slappar" lite för mycket när de väl lämnat hemmet. Dessa föräldrar fattar inte att eftersom barnen städar lär de själv tycka att det är äckligt att bo i skit, för eller senare lär de städa. Sen har vi de föräldrar som tjatat för lite, och som bara tar givet att det är som det är. Min mamma gör väääldigt mycket för mig, det ska jag inte ljuga om men jag är i alla fall medveten om det. Jag skulle ALDRIG be henne tvätta min tvätt, ALDRIG. Dock är jag tacksam om hon gör det...

Jag har märkt att jag fått mycket av henne, jag har ärvt lite av hennes givmildhet och tänkande. Ska jag tvätta, kan jag lika bra fylla på med andra tvätt också...ska jag laga mat för att jag är hungrig kan jag lika bra laga till allihopa för de är säkert hungriga de med...

Man blir väldigt medveten när man kommer från hemmet, det vet jag om. Man kan stå hemma hos någon annan och äcklas över bestiklådan medan man själv inte märker av förra årets lunchsmulor i sin egen bestiklåda...grejen är den att man vaknar, växer och utvecklas. Jag har till och med tendens till att bli minimamma när jag är borta, ni kan ju fråga min kompis Ola om ni är osäkra...han brukar svara med ett "hej mamma"...

En sak har jag i alla fall lovat mig själv...kommer mina framtida barn hem med tvätten, då ska de få gå hem och tvätta den själv! Men jag tror att minimamman finns i oss alla, vare sig vi vill det eller inte...alla vill vi att det ska vara fräsch och snyggt...(ja om vi nu bortser från mammagrisarna såklart)

konståkning

Idag åkte jag skridskor och trots att det var rikgti längesedan så har jag fortfarande inte glömt bost att jag är då dålig på att åka. Åkte inte mer än ca 15 eller så och ja jag höll på att ramla. Visst en liiiten sådan där snurr fick jag till (fast i mitt huvud räknades det nästan som en piruett)...nej får väl erkänna att jag nog aldrig kommer att bli en konståkerska, men det kan jag definitivt leva med :P

Åka hem?

Idag är det tisdag, imorgon är det onsdag...sen är det dags att åka hem...hatar när den dagen håller på att närma sig, allt blir så tomt och knasigt. Det värsta att känslan av att sakna blir bara större och större. Här sitter min tönt och lyssnar på musik och han är bara sötare än någonsin, sjungandes till scooter, vem kan inte älska det?

När är nästa gång?

Jag kan inte fatta att:

Jag spenderade 3500 kronor på julklappar! Jag som är student och allt, egetligen har jag ingen aning vad jag har köpt...det ljusa i det är väl att alla blev otroligt glada i år, inklusive min pojkvän. Något säger mig att han var den som gjorde att min budget (inte för att jag hade någon) sköt i höjden...



Jag kan heller inte förstå att jag faktiskt satt i 3 dagar och klistrade på små små bitar presentpapper på denna lådan, allt för att envisas om att man kan göra en själv! Visste blev den fin dock?



Slutligen kan jag inte fatta att vi faktiskt hade en hel del snö i skåne, innan jul! Sen att snön bestämde sig för att smälta bort lagom 2 dagar innan julafton det är en annan sak!


Morot =)

Jag måste få belöna mig med en morot (blogga + facebook). Har suttit från..ja när skrev jag mitt senaste blogginlägg? Aja från senast jag skrev har jag suttit och skrivit på min tenta och endast haft 2 matpauser (och mat måste vi alla ha) Ja jag har gått in på facebook, men jag har varit duktigt och skrivt ganska så mycket (enligt mig)...detta kanske lite flrstör fö rmig men jag är inte klar med uppgiften men en större del av den. Har bara en pyttebit kvar + lite nedkortning eftersom jag ALLTID har en ovana att skriva för mycket. Hade till och med en lärare på gymnasiet som sa att jag är för överkvalificerad för att skriva korta texter, DE NI!

Vilket fall som helst är det ca en timme kvar tills Marcus kommer hem, jag längtar!!! Det tråkiga är att det är nästan läggdags sen ska Marcus upp igen och jobba, och jag ska skriva tenta =/ Men nu tänker vi inte mer på det!
Hur är er söndag?

Dagens uppdrag:




Dagen uppdrag blir att tenta tenta och återigen tenta! Marcus har åkt till jobbet och kommer inte hem förrän 9 ikväll...nu ska jag bara lyckas att vara lika produktiv som honom (hjälp!). Dessutom har han lovat mig massage, så det är mycket som står på spel...inget facebook är nyckelordet. Får väl se om jag lyckas idag...paus måpste jag ha såklart, men kanske inte varannan minut so jag haft hittills...oh ja just det, mejlen ska ju också kollas! Jag håller er uppdaterade!


Välkommen hem:

Till mitt och Marcus blivande sovrum! Jag bara älskar denna färgen, lila = mystiskt, sexigt och personligt!
Sen att dessa bilder är tagna inne på IKEA det är en annan sak, jag vill ändå ha den färgen i vårt sovrum + den där svarta lampan på bilden längst ner =) Det märks att jag är redo att flytta va?

Första dagen på ett nytt år...

Gott nytt år på er alla och god fortsättning! Jag hoppas att ni alla haft en bra nyår. Det var min i alla fall...ja fram tills... vad kan klockan ha varit, 3 kanske? Mådde bra hade kul och min fylla hade precis börjat släppa lite, dessutom höll jag på att somna. Självklart så skulle jag innan jag la mig äta varma baguetter och vitlöksbröd, och om vi säger såhär...sen mådde jag inte lika bra länge...allt la sig som en klump i magen vilket resulterade i att jag hela natten pendlade mellan sängen och toaletten. Tror jag borstade tänderna minst 3 gånger inatt! När klockan var 9 på morgonen mådde jag fortfarande illa! La mig i soffan, sov 2 timmar innan jag vaknade och la mig hos Marcus igen.

För att summera det hela kan jag säga att jag känner mig GANSKA så MÖR idag. Har redan sovit en timme och något säger mig att det inte kommer ta lång tid att somnna ikväll...ska nog gå och borsta tänderna nu när jag tänker på det...måste dock bara få kommentera detta lite närmre:

Snacka om "bra" inledning på det nya året: spendera den med en toastol! Jodå det är goda tider det...tror att lilla Emily ska ligga lite lugnt med sprit nu..inte för att jag gör det ofta, men för att magen ska må bra =) Får hoppas att inledningen inte speglar hela året, för då är det lika bra att ge upp....hur var dina första timmar på året?

Operaion överraska Marcus

Som ni kanske fått en hint om överraskade jag min älskling på hans 20-årsdag. När jag fick reda på att det bara skulle vara han och jag hemma på hans födelsedag så var jag bara tvungen att släppa loss surpricelisan inom mig. Kontaktade några av Marcus närmaste vänner, fick sms hela dagen utan att Marcus fattade något (var ytterst noga med att radera alla sms). Fick smsa alla under tiden Marcus försökte få igång sin mammas bil (som gjorde att vi satt fast på busstationen i en timme), tack och lov märkte inte Marcus att jag "snokade" bland kontakterna på hans telefon...

Körde verkligen med Marcus hela dagen. "Älskling, kom så städar vi", "älskling hoppa nu in i duschen med mig" och "älskling skynda dig vi måste till systemet"...det ironiska var att han inte ens fattade när jag började göra mig snygg och bad honom att sätta på sig sin nya skjorta...

Väl inne i byn frågade jag efter pizzerina (där jag skulle häma Alex), sen tog jag bilen. Inte ens när Alex klev in på pressbyrån fattade Marcus något. Tror inte ens att han hängde med när Alex sa "jag hade vägarna förbi" (baaaaara 1,5 timmar från hans hem). Väl inne på ica tvingade jag Marcus handla en massa godis, chips och choklad (han fattade fortfarande inget). Inte heller när jag sa att vi skulle bara 2 stora pizzor hemma förstor han något.

Dock började gå upp för honom att något var på gång när jag började förklara vägen till hans hus. Det var väl tur det eftersom hade Marcus vetat, hade det inte blivit nåon fest.

Kvällen blev i alla fall superbra, var ett litet gäng på 7 pers som spelade spel (gud vad alkocider mättar), sjöng och åt en massa pizza (mums så gott). Marcus uppskattade det väldigt mycket men det bästa av allt var ändå att jag lyckades planera något så bra utan att han fattade eller ens anade något. Inte ens när jag stressade runt och bad han att klä på sig så fort han ätit upp...är inte överraskningar de bästa som finns =) (Jaja, I know, så länge man inte blir utsatt för något man inte vill) Men ändå...=)


Har tyvätt inga bilder, men jag hoppas att ni kan föreställa er Marcus förvirrade jag...speciellt eftersom han hela tiden sa "Men det är min födelsedag, låt mig bestämma själv"


Slutligen vill jag bara i efterhans säga...grattis min älskling <3


RSS 2.0