Hur märker man att man blivit vuxen?

Vuxen är något vi alla vill bli men seriöst det är en smygande process som man märker sakta. Jag säger inte att alla har samma vuxenindikatorer, vissa saker gör man inte ens när man är vuxen, men om vi tänker så finns det ett snitt, några av dessa (enligt mig):

Du dricker vin istället för cider på fester först vitt, rött kommer med åldern

Du tycker att kaffe faktiskt är gott

Du tycker att halv 1 är sent vid festande

Du tycker att kaka är en obligatorisk efterätt

Du förstår dig inte på "dagens teknik"

Du förstår dig inte på "dagens ungdomar"


Som jag har sagt innan (i en kommentar eller så) ta inte detta helt allvarligt...det finns de ungdomar som dricker kaffe, inte förstår sig på andra fjortisar eller emos, älskar kakor men som fortfarande inte tar med sig vin till fester =)


Arbetslivet

Jag har alltid pratat om hur mycket bättre det är att plugga än att jobba. Visst finns det saker som man måste göra med skolan som läxa och arbeten osv men när man arbetar är man trött på ett helt annat sätt. Men nu, och lite med tanke på sista terminens berg och dalbana (endast uppförsbacke) av skola, har jag verkligen fått mersmak på jobb. Bara tanken av att kunna göra vad man vill när man kommer hem från jobbet...ja det är underbart! Sen kan mycket bero på att jag har en riktigt rolig arbetsplats, att jag inte jobbar så länge och att jag verkligen njuter av tanken på sommarlov...

På en dag hinner jag med allt som jag längtat att göra i ett halvår (och inte gjort)...och jag kan väl tycka att det är okej eftersom vårt jullov var mer av en svängdörr in på psyket (lite så var det faktiskt, man säger att man ska skriva tentan innan julafton men slutar med att skriva den veckan innan istället). Ja jag kommer kanske trivas med arbetslivet trots allt...!


Midsommar


Här kommer lite bilder från midsommar, so prepare yourself!

P.s Jag plockade aldrig 7 sorters blommer och la under kudden, men sen har jag ju också redan hittat min prins, så det fick bli kransar till folket istället...fint va??

Och så var det en sak till...det gröna monstret ska symbolisera en midsommarstång...men jag tror ni fattar det (det var förresten Ola och Johan som gjorde den, sen gjorde jag ringarna men det är en annan historia)

Och om ni under förmodan undrar vad jag och Johan håller med på golvet så kör vi krokodilen...eller Johan gör det, jag försöker mest bara hålla mig vid liv eller något...typ den döende krokodilen...vet inte varför men vi tycks alltid få för oss att träna (inte länge, vad tror ni om mig!?)??



Johanna!

Ja, jag är här!


Dreamhack

Igår var jag iväg på något lite udda om jag själv får säga det. Inte udda på ett konstigt sätt utan bara udda för mig. Igår åkte jag och Linda hela vägen till Jönköping och dreamhack (Sveriges största lan). Nu undrar ni säkert vad jag gjorde där men jag kan lova att det har en helt naturlig förklaring. Jag och Linda skulle hämta upp hennes pojkväns lillebror så vi tog oss en lite roadtripp ut i de småländska skogarna, och tro mig vi var verkligen i skogen! Snurrade in på Laget 157 och skulle sen ta en annan väg till Jönköping än den vi kom från och hamnade på en grusväg mitt i skogen...väntade bara att en älg skulle ställa sig i vägen! Lyckligtvis stötte vi aldrig på en älg (trots att området vi körde på heter älgaryd). Bort till dreamhack kom vi i alla fall och till minförvåning var där många tjejer...inte så att tjejer inte kan spela CS, WOW och allt vad det nu är men att sitta i en stor lokal i 3 dagar med en massa svettiga tonårskillar??? Ja tänk, det har säkert också varit min dröm en gång i tiden...sitta där och varva med joltcola och en massa dataspråk via vent...nej det är väl härligt att dreamhack finns, då kommer ungdomarna ut lite i skogen med...eller???



Alltid ensam

Av en slump hamnade jag på ett forum för unga, främst tjejer där de kunde dela med sig och prata om olika saker, tonårssaker. Först så tänkte jag gå ur men så hittade jag en länk som heter Alltid ensam och jag kunde inte låta bli att ignorera det. Inne på sidan var det en tjej som startat tråden eftersom hon kände sig ensam, hon var uppe i gymnasienivå och kände att hon aldrig haft vänner. Hon sa att det fanns ju dem hon umgicks med men ingen tycktes gilla henne ändå. När hon frågade om de ville vara så var de alltid upptagna och hon sa även att hon nu skiter i det eftersom hon inte orkar vara på fester där hon inte är helt välkommen. Tjejen beskriver sig själv som normal, söt, glad och positiv. Det sjuka är att jag verkligen fastnade för det hon sa och inte minst kände jag igen mig i en del av det hon sa. Att vara ensam är bland det värsta man kan gå igenom, speciellt om man är den som tittar på alla andras vänskaper men inte tillåts i den. Varför gör vi såhär mot varandra??
Det jag vill komma till är att under detta inlägg fanns det 100-tals andra som skrivit att de var i samma situation och de som tipsade om vad man kunde göra. En viss lättnad av att hon inte var ensam infann sig men den byttes bort relativt snabbt då jag insåg att många tvingats gå igenom en sådan sak. Det som dock oroade mig mest var att en del tog upp att man kunde skaffa vänner via internet sidor eller till och med en pojkvän på spraydejt! Det är inget fel att hitta sin pojkvän på Internet, jag gjorde det med, men jag är inte säker på att det är rätt lösning om man inte har vänner omkring sig. Men dessa unga berättar inte ens för sina föräldrar om vilken situation de är i och att träffa någon på Internet utan att berätta det för någon är verkligen det värsta man kan göra. Du kan ha tur, men du kan också ha väldigt mycket otur! Och vill du verkligen så berätta för föräldrarna, snacka länge med killen eller tjejen, kolla webbcam samtidigt om ni pratar i telefon, fråga om familj och det viktigaste av allt, HA INTE BROTTOM!
Jag blir alldeles mörkrädd när några skriver, men adda mig på msn. Det är bra om det faktiskt är två individer som båda blivit sårade, men tänk om denna individen inte är sån? Vi kan inte skydda unga mot att äldre dåliga människor tar kontakt med dessa unga, men vi kan hindra att unga tillåter dem att hålla kontakten. Tjejer och killer det är aldrig okej att göra något man inte vill bara för att denna personen får er att tro att han eller hon är er ända vän! Skulle verkligen vilja ge alla dessa tjejer en kram och säga: "Ni betyder något! Ni är någon! Låt aldrig någon få er att tro något annat!" Det spelar ingen roll vad ni har på er eller vilka ni umgås med, om ni är tjocka eller smala, för glada eller för sura! Glöm aldrig det!

Bröllop, bröllop, bröllop!!! (I like)

Idag är en dag som ingen annan dag! För idag har jag paxat tv:n och ska fullkomligt FROSSA i kungligheter! Säg vad ni vill men jag bara älskar bröllop och kungligheter...för mig spelar det liksom ingen roll att man kan födas till kung, jag menar hur konstigt skulle det bli om vi fick rösta fram vår kung...tänk så oelegant och otroligt ickemystiskt det skulle bli! Och det där med republik...nä fyy jag tror jag spyr på ordet...jag menar skulle reinfeldt vara den som ska representera Sverige?? Han skulle ha så mycket jobb att han hinner inte det...och då var det slut på det solidariska Sverige. Dessutom tror uinte jag att vi "vanliga" människor kommer känna av i plånboken, eller på sjukvården osv om vi fick en republik..nej jag tror att den som skulle få det är politiker och presidenten. Jag mebar kom igen, är det inte riktigt roligt med det mytomspunna kungahuset och dess historia, att vår kungafamilj är släkt med självaste Jean Baptiste eller Karl XIV Johan som han är mer känd som! Och alla dessa kungabröllop vi har haft, vilket historia! Nej hur kan vi slänga det i väggen för lite pengar som vi aldrig kommer få...så snälla tjata inte på kungahuset idag utan bara njut av den fest som vi faktiskt vår vara med på. En stor del av denna fest är ju faktiskt för folket! Som sagt, jag ska frossa!!!

Blommor, klänning, tårar, alla kungligheter, de andras klänningar, tårtan, kortegen!!! 13.00-00.00 here I come! Jag säger bara att det är tur att vi har fast elräkning =)
BTW Grattis Victoria och Daniel <3

Relationstrender

Jag tror seriöst att detta året från förra sommaren tills denna har varit singlarnas år. Något är det i alla fall för jag vet inte hur många av mina vänner som blivit singlar efter både långa och korta förhållanden. Det är precis som om det är trend att bli singel. Sen har ju några av mina vänner som varit singlar länge även hittat någon, vissa har stannat, andra har tröttnat...så vad är det har hänt? Är det den beryktade 7-årskrisen?? Seriöst jag vet inte ens vad det är...varför just 7 år?? Det är som när min syrra nämnde det och min bror bara tittade på sin sambo och bara "7-årskris, vadå 7-årskris?? När vad vår 7-årskris?? Vi har nog aldrig haft nån". Måste erkänna att det är skönt att inte alla låter sig påverkas av trenden (eller vad det nu är).

Detta känns precis som den period då alla mina vänner tycktes förlova sig. Och trots alla förfrågningar och påtryckningar kunde jag inte låta bli att undra "Men vadå? Varför just nu?". Ja visst är det konstigt??

Jisses, jag är verkligen en sådan person som alltid vill gå mot strömmen. Jag lovar dig skulle någon be me gå till höger skulle jag gå till vänster...sen när jag inser at jag borde gå till höger gör jag det,men av eget val. Är det envishet kanske?? Gud vet vilka diskussioner jag och mina vänner haft angående om man ska ha facebook eller bilddagboken...men det är lugnt jag har mognat nu =)




Eller har jag??


Och så var det de där med att tvätta




Hej gott folk, hoppas ni har det bra.
Tänkte dela med mig av hur det är att vara lite bortskämd. Det är ju ett känt faktum att bortskämda barn inte behöver tvätta sina kläder själva (samtidigt, ska man ändå tvätta och det finns plats varför inte slänga i sina barns kläder??). jag tillhör denna kategori av ungdomar men det betyder inte att jag inte kan tvätta! Nej, nej, nej...tro mig jag kan sortera efter både färg och grader, och jag vet hur man hänger kläder snyggt och prydligt så att de är skrynkelfria när de är torra. Jag vet till och med att diskmedel r den magiska fläkborttagaren!!! För att bevisa detta tänkte jag att jag skulle ta mig ann och minska Marcus tvätthög lite...

...Grejen är den att jag vet hur man tvättar och fick därför för mig att gå loss på just Marcus tvätt...sen kom det till de där med var tvättmedel och sköljmedel ska vara...trust me people I'm not dumb, men maskiner kan vara riktigt förvirrande om det finns 3 hållare och konstiga tecken, vilken ska var då??...Marcus chinos ligger ju där i alltså är experimentering eller uteslutningsmetoden uteslutet!

What to do?? Ja får väl helt enkelt inse att jag är en bortskämd unge med en bra lyssnarförmåga (och en massa tvättråd) Eller bara att Marcus har en stenålderstvättmaskin och mitt tekniska jag klarar inte av sådant...jag vet trots allt hur maskinen hemma funkar! Seriöst jag är nog lika handikappad med tvättmaskiner som vissa medelåldersmänniskor är otekniska. De får panik när de klickar fel på datorn, jag blir förvirrad om det finns mer än två behållare...that's life! När jag flyttar ska jagminsann lusläsa instruktionsboken till tvättmaskinen!! Eller kanske jag bara ska överlåta tvättningen till Marcus?? *Mohahah*


Ungsbakat

Har precis smakat de nya ungsbakade chipsen med sourcream och sweet chilli. Ska jag vara ärligt?? Friterat är godast! Visst är smaken god, vilket gör att man fortsätter äta men man saknar liksom det där flottiga. jag menar, är det fest så är det fest...varför börja bli nyttig nmör vi slänger i oss alkohol och en massa godis...om man nu bestämt sig för att äta en påse chips har man redan valt att vara lite onyttig...det är som att köpa en plusmeny på Mcdonalds och välja cola light...det funkar liksom inte! Så nu vet ni, om ni funderar på att lägga 20 kr på någon chips, släng ut det på de flottigaste (påsen är dessutom större) ^^

Sluta äta upp mig (barn läs inte denna)

Jag är så sjukt arg och har just nu dåligt samvete upp över öronen så jag vet inte ens vart jag ska ta vägen! Det värsta är att jag kan inte ens blogga fritt om det!!! Gaaaahhh asså gerejen är att jag vet inte om jag bara ska bli arg och bara skrika och kasta mig över någon eller om jag faktiskt borde skämmas och kanske se över hur jag borde göra....jag menar är det bara jag eller borde man inte vara två???

Det ironiska är att minst 70 % av er tror att jag bråkat med Marcus, NEJ så är det inte...vad ska jag ta mig till!!!
Man kan inte vara alla tillags men va fan om du vill så får du väl anstränga dig också!!! Nej, skuld är det värsta jag vet, speciellt när jag inte är säker på att jag borde ha det egentligen. Jag får fan skuldkänslor för allt, om jag råkar hosta på ett bibliotek får jag för tusan dåligt samvete!

Och nu kommer mina föräldrar hem...hur ska jag kunna vara trevlig nu?? Känns som att jag är sur, glad, förtvivlad och beklagande...den senaste månaden har verkligen varit ett emotionellt kaos av när ska jag kunna slappna av...och nu kan jag verkligen inte göra det längre! Ibland skulle det vara skönt att bara sticka till en öde ö och göra precis vad man känner för utan att folk ska hålla på och trycka på en! SLUTA ÄTA UPP MIG! det värsta är, att jag kan inte ens säga det till dig...

Go go go

Ni vet när man går ut för att dansa och endast dansa, varför dansar man då inte som man brukar göra hemma?? När det gäller uteställen så är det till för att man ska ta ut hela sin fascination för dansen på golvet, men varför slutar det med att det vanligaste steget är lågstadiedansen (steg, fot möter fot, steg, fot möter fot)?? Jag har tänk lite på det och insett att det även finns normer för vad som är normalt på utestället. Vad är det vi är rädda för?? det finns bara en person som jag kjänner som verkligen tar ut sig på dansgolvet som om hon dansade hemma och de är min kompis flickvän...jag säger bara how does she do it?? Tycker vi alla borde inspireras och våga se lite galna ut, för jag tror innerst inne att det ser nog bra ut om vi bara inte tänker på det själva...det är ju för musiken (om vi bortser från de som raggar) vi är där...vill du mima till Lena PH så gör det! Vill du go low så gör det! Och finns det en larvig koreografi som du och din kompis kan, ja kör den! Trust me det kan inte bli värre än 30 + som får nobben av 18+...till och med de lyckas ibland och det är ingen som dissar dem, trots att jag tycker vi kanske borde...för vad har de att hämta där egenligen???


Hair


Som ni kanske lagt märke till har jag verkligen en förkärlek för svart/vita bilder...har som sagt startat mitt projekt som verkar göra varenda en yr. Marcus frågade mig om det är ett livsprojekt och jag själv kom och tänka på att detta är nog något jag alltid kommer ha med mig...ett foto lite då och då. Jag hoppas ni gillar svartvitt för annars kanske det är dags att sluta följa bloggen. Självklart kommer färgbilder med, det är ju sommar!!! Här är i alla fall två bilder som jag bara älskar, det är mycket ansikte nu...har försökt gå loss på Marcus men det tycks inte uppskattas...behöver modeller nu! Nina och Kicki, do you mind??



En liten Maya

Ett stort grattis till Kickis syster som blev mamma till en liten Maya inatt och till Kicki som blev moster för första gången. Det är en väldigt häftig känsla kan jag lova. Första gången mina syskon fick barn var jag 5 år och trodde att jag skulle bli farmor, så som sagt det var ett bra tag sedan. Väntar bara på att jag ska få bli moster eller faster igen, men tills dess får jag glädja mig över Kickis mostersskap, så otroligt härligt! Är verkligen glad för Lisseth och Johans skull, och Kicki med, för jag vet hur nervös hon varit inför detta...

Eftersom jag inte har sett lilla Maya eller har någon bebisbild  så får det bli en bild på min egna bebis, även om hon är gammal tant i jämförels med mig...



Äntligen <3

Efter 5 månader kommer Marcus hem till mig =) Längtar så mycket att jag vet inte vart jag ska ta vägen, hur ska jag kunna komplettera om jag har fjärilar i hela magen?? Om han ändå bara kunde komma NU, NU, NU!!!

Svartvit - Face - inspiration












RSS 2.0