Detox?

Det är roligt när internetet ligger nere, heöa världen stannar upp. Vad som händer på facebook stannar på facebook och man tycks inte heller bry sig vad man missar. Ja känslan är ganska skön och det visar hur stort behov man är av en internetdetox ibland.

Så vad har hänt de senaste 4 dagarna?
Idag fick jag förfrågan "om jag har snopp?" av en väldigt nyfiken unge, när jag jobbade på dagis. Vad svarar man på en sådan fråga? "Ja" känns inte så riktigt samtidigt som "Nej, jag har en ******" inte heller känns så pedagogiskt. Ja barn vet allt hur man ska sätta vuxna på pottan. Kommer då aldrig glömma den gången en unge (ca 2 år) gav mig en rak bitchslap, arg var egentligen det sista jag kunde bli eftersom hela jag var i något slags chocktillstånd. Man vet ju egentligen inte om man ska skratta eller gråta.
Var på ett sjukt svettigt breakdancepass igår. Hade på mig mitt tunnaste linne och det var lika blött som om jag tagit det ur tvättmaskinen. Alla andra träningsformer kan ju slänga sig i väggen för jag har nog aldrig tränat något annat som får mig att svettas och rysa på samma gång, vilket resulterar i en veckas träningsvärk. I morgon är det tänkt att gymmet ska få sig ett besök, men vi får se hur effektivt det blir eftersom jag är en sådan person där träningsvärken växer fram efter någon dag...
Jag måste även bara få utbrista i ett litet skål för i morgon är det exakt en månad tills jag och Marcus bli sambos =)

Etiskt mode

Jag har ett litet problem, mer av ett så kallat etiskt I-landsproblem. Jag har ett par solglasögon som är jättefina. Problemet är att varje gång det är varmt ute (eller jag har haft på dem för länge) färgar de av sig så jag ser ut som jag genomgått en misslyckad brun-utan-sol-behandling (men endast runt ögonen). Då har jag som tur är ett par till. Problemet med dessa är att det står Marlboro på sidorna, vilket är ett ciggarettmärk.

Alla som känner mig vet att jag verkligen HATAR ciggaretter (och jag är inte en person som hatar). Så ska man ha på sig ett par solisar man inte kan ta av för att man blir gul av dem, eller ska man göra reklam för något man absolut inte står för???


Midsommar

Inga midsommarlekar, ingen majstång (träsktroll), inga rädisor, inga snapsvisor eller snapsar (om man inte räknar med lakrisshoten senare på kvällen), inga kransar och ingen midsommardans. Även om vi saknade alla dessa sakner så kan man säga att vår midsommar syntes på vädret och maten. Är ganska övertygad om att alla befann sig i en matkoma igår bestående av köttbullar, potatis, prinskorvar, bröd, jordgubbar, grädde, grädfil, lax, sill (bara Johan och Tina som åt sill) och mycket mycket mer. Dock blev det en mysig midsommar bestående av kubb, mat, singstar, en massa ballonger och Mimis extremt röda läppstift.

Jobbade min första natt på jobbet igår så hade sovit gott men kort, vilket resulterade i att jag somnade väldigt snabbt. Så snabbt att Mimi i lugn och ro kunde få utlopp på sin kreativa sida med sitt läppstift och min arm. Är dock väldigt tacksam att hon inte använde en rakhyvel och mina ögonbryn så som Johannas kompis Jimmy gjorde på vår inflyttningsfest. Sen var jag i och för sig vaken hela tiden till skillnad från killen som vaknade upp utan ett ögonbryn.


South Park



South Park är inget som jag vanligtvis brukar titta på. Oftast brukar jag sucka och byta kanal eftersom det inte är tecknat som tilltalar mig. Dock har jag (som några gånger tidigare) fastnat för South Park igen. Det är så otroligt skönt med en serie som vänder upp och ner på alla perspektiv och fördomar, driver med folk och samtidigt kan förmedla ett budskap. Rekomenderar det verkligen, bara ge det en chans och förhoppningsvis kommer ni skratta som jag. Älskar tex avsnittet då Cartman fått sin (vad han tror är) mens och kör hela vägen ut med jungfruträffar, eller det avsnittet han är tandfé. Just nu är kvällsunderhållningen South Park! Hoppas bara att jobbet har MTV, annars kommer det bli en lite tomm arbetskväll...


Uttråkad!




Bot nummer 1 mot rastlöshet: Trötta ut dig! Gå upp tidigt och lägg dig i tid. Sommarlov är jättekul och jätteskönt men inte när man är själv hemma. Det är verkligen en helt annan sak att ha sommarlov när man bor hos mamma och pappa än när man bor själv. Visserligen gör jag mer hemma hos mig eftersom jag måste hålla mig sysselsatt men å andra sidan är det mindre roande på ett sätt. Det är bara upp, äta frukost, laga mat, diska...har diskat sisådär 4 gånger idag.

Det är ganska sjukt att då man inte kan så vill man och när man kan så är det inte lika roligt längre. För som jag har längtat efter sommaren och att komma hem och göra precis vad som faller mig in. Nej i morgon blir det nog till att inviga staflit jag fick när jag fyllde 20 (ja det är hemskt men jag har inte haft tid eller inspiration till att måla på så lång tid). Det blir till att kladda och kladda och kladda!

Vad har ni för bot mot rastlöshet? Lite tips tack!


Kalaskul!

Bästa ordet för att sammanfatta helgen är kalas. Födelsedagskalas, askalas (njää inte riktigt), kalastrött, kalasdop, kalaskul och kalastårta. Ja en riktigt toppenhelg om jag får säga så, och lite spontan. Har fått dansa häcken av mig och för första gången varit som en i killgänget. Kände mig dock lite som lillsyrran när vi gick ut då Nisse (som jag numera vill kalla princess) frågade mig: "Ska du inte välkomna oss till lilliputt" och påpekade hur kort jag är jämfört med lilla ligan.

Blev dock lite förvånad att "en kväll med grabbarna" inte innefattade potentiella ragg för mina killkompisar. Detta kan dock bero på att jag sa att vad som än händer får ni inte följa med en tjej hem, inte för att jag trodde att de skulle lyssna på mig...vanligtvis ser det ut såhär:

För er som undrar är det Robins finger (och ja han har nagellack på sig)

 


Stopp i lagens namn!

Det tycks verka lite konstigt men varje gång jag befinner mig i en viss stad så händer det alltid något, speciellt trafikrelaterat. Förra gången träffade jag på farbror blå då jag (som annars aldrig trotsar lagen) cyklade mot enkelriktat. Till mitt försvar är det enda vägen fram och tillbaka som jag kan, vilket  polisen dumförklarade med att alla skyltar ser likadana ut.

Idag såg visan lite annorlunda ut. Jag också Kicki letade efter parkering och körde lite rundor för att hitta en lång parkering. När jag skulle svänga in på en gata började bilan hacka sig fram och displayen var helt svart, vi hade fått motorstopp! Så där står vi, Kicki och jag som två kokosnötter och försöker mäta upp 50-100 m från bilen för att sätta upp varningstriangeln, sen upp med motorhuven för att kolla oljan.

Nej, det är inte lätt att befinna sig i denna stad, inte för varken mig eller Kicki. Dock har vi något att dela med oss till våra framtida barnbarn!

 


Sommarjobb någon?

Nu har fiskmåsarna hittat till min balkong och upptäckt att jag planerar att få jordgubbar i sommar. Snälla som de är har de festat loss på de omogna som redan fanns! Seriöst, vad hände med tålamod! Det ironiska är att jag igår tog hem grenar för att bygga ett skydd men fåglarna hann visst före. Tror det officiellt är krig nu och obligatoriskt för mig att skaffa en fågelskrämma i sommar. Någon tonåring som behöver sommarjobb?


Potential



Vad lite inställning kan göra skillnad. Idag var jag sjukt pepp på att gå och jogga men så fort jag kom hem kände jag hur benen hängde och ögonen blev tunga. Både jag och Johanna kände nog samma sak eftersom vi tog genvägar till parken. Dock slutade det med att vi joggade 1,5 varv och gick ett halft. Första gången som jag känt att jag klarar lite till, fy vad bra! Kan ju också bero på att jag blivit meddragen ett par gånger nu så då blir det lite enklare. Jag får hoppas att det finns lite potential i denna kropp.

Idag fick jag även med mig lite pyssel från mamma och pappa, bland annat mina målarsaker, dukar och glitter så nu kan jag äntligen börja måla lite igen. Låt oss se om sommarSverige har potential att ge lite inspiration.



Jag skapar kaos



Jag skapar krisen
Jag bryter isen
Jag är där för dig
Jag gör allt för jag bryr mig
Jag är där
Jag väntar mig inget men hoppas på en del
Jag mår bra av dig du gör mig hel
Jag är klassisk, förhoppningsvis tillräcklig
Jag är modern
Jag älskar kaos om jag får skapa struktur
Jag är en kontrast, vet inte hur
Jag är speciell

Jag är drama
Jag skapar kaos
Jag ger icke-existerande problem en lösning
Jag tänker för mycket
Jag känner alltid
Jag dansar i huvudet när jag sitter på bussen
Jag suckar mycket
Jag behöver en komplimagn då och då
Jag tycker om det

Jag skapar kaos


Någon annans perspektiv

Har du någonsin gjort något som du inte anser vara konstigt men som i andras ögon inte är passande? Frågan är då hur vi motiverar detta? I förhållande är det ganska vanligt att sådant händer. Dock tror jag att allt beror på hur avsundsjuk man är som flickvän/pojkvän och var ens egen gräns för vad som är okej är.

Men vad händer om man själv tycker det är okej och inte förstår vad ens partner syftar på? Jo problem nummer två handlar om att vända på situationen. Många gånger när vi gjort fel är vi så färgade av vår egna version och vi tänker sällan iden andra personens situation. Så nästa gång du gör något dumt, vänd på perspektivet. Ställ dig frågan: "Vad skulle jag tycka om min flickvän/pojkvän gjorde samma sak som jag?". Ibland kanske man tycker det är okej, medan man andra gånger faktiskt kan få en förståelse för hur den andra parten känner. Dock är det viktigt att komma ihåg att bara för att man själv skulle tycka det är okej är det inte ett fripass till att tänka att ens partner är galen och paranoid. Det där med att se i olika perspektiv kan man ju faktiskt göra på flera olika sätt =)




Och kom ihåg! Detta gäller såklart även vänner, arbete och allt annat!


Olycka gå, gå iväg!

Vad ska jag säga, nu är vi här igen. Vad vill du uppnå? Vill du lära oss något eller vill du bara beröva? Att det ska vara så svårt, jag förstår ingenting. Jag vet inte varför men jag kände på mig att något dåligt skulle hända. När man har det bra och känner sig lycklig slår stormen som hårdast. Jag är ledsen på insidan för utsidan är fortfarande i chock. Vad hände? Hur blev det så här? Är det jag som gjort fel? Hade jag kunnat påverka?

Jag hade antagligen inte kunnat göra något annorlunda. Dock känns det så fel att jag kände för någon vecka sedan kände att jag var lyckligt lottad varje dag. Tog jag lycka från andra? Vad ska vi göra? Hur många träd ska jag plantera? Hur många magar ska jag mätta för att skapa jämnvikt?

Jag hoppas att olyckan är klar nu, för nu är det nog! Jag tänker inte skapa krig, jag tänker blicka frammåt. Det som händer får inte vara förgäves, nej det fr inte vara förgäves! Men som jag sa, nu är det nog.

Namm namm namm



Snabbt, gott och enkelt! Känner mig ibland som en liten mästerkock på mindre än 10 minuter eftersom jag inte bara måste komma på vad jag ska äta när det är brottom utan även laga det snabbt. Billys pizza, Familjen Dafgård, Findus och allt vad ni heter, slå er i väggen!


För den ytliga läsaren (men ack så roligt)



Rensade min sminkväska för ett par dagar sedan och upptäckte att jag hade så mycket som 4 mascaror i den (inte konstigt att det var trångt med plats). Det är inte så att jag missbrukar mascaror och inte använder dem ,men det är så smart att ha kvar en som är slut när man köpt en ny. Detta är mitt stora tips för fina ögonfransar till er alla. När man köper en ny mascara så är den ibland lite för "lös". Fransarna byggs inte upp utan mascaran lägg lite som en blöt hinna ovanpå. Men om man då först målar med sin gamla mascara och sen fyller i med den nya, ja då kan jag lova dig att det blir bättre!

Kan även passa på att göra reklam för min absoluta favomascara (som ni kanske redan listat ut på bilden): Maybellines Falsies volum express (den lila med blå text, inte svart). Den behöver man oftast inte använda sin gamla mascara och preppa innan nej det är bara att köra på. Borsten gör verkligen att man får låååånga och fina ögonfransar. Kan lova er att ni kommer få en woweffekt första gången ni använder den för det fick jag (och detta är inget säljsnack). Här kommer bildbevis på det!

Efter    Före


Utelåst, innelåst, fastlåst, låst...



När jag var (ja vad kan jag nu ha varit??) ca 7 år gammal hade jag och min syster kaniner. Kaninerna bodde i ett hus, i rummet bredvid hade vi våra höns. En dag när jag och min syster var och hälsade på kaninerna ville jag vara kvar lite längre men det ville inte min syster så hon gick tidigare. Dock råkade min syster denna gång sätta för haspen vilket gjorde att det gick att öppna från utsidan men inte från insidan. Det hela resulterade i panik och i ren desparation krålade jag mig ut genom hönsluckan och lyckades ta mig ur den stora uteburen. Efter detta tog det lång tid att stänga någon dörr och framförallt låsa. Idag lyckades jag bli inlåst igen, fast på Marcus toa! Det är ganska roligt när man tänker efter då Marcus ringde och sa "Toalettdörren har gått i baklås...ja fast tjejen är fast där inne".

Tror inte detta kommer bli som sist men nu har jag lärt mig en sak, att låsa när man är själv är ett big NO NO. Ha alltid med dig telefonen ifall olyckan skulle vara framme och framförallt ta det lugnt! Att jag alltid ska lyckas alltså :P


RSS 2.0