Hej 2009, hejdå 2008

Nyårsafton, glitter och glammor. Nu ska det nya året invigas med pompa och ståt! Vad förväntas nu 2009? En sak jag tror de flesta förväntar sig är en ny start. För är det någon gång på året, som vi kan starta om på nytt, så är det på nyårsafton. Vissa firar sin nya start med sina vänner på krogen, andra med sina nära och kära, tryggt i hemmet. Möjligheterna känns på något sätt alldeles obegränsade. Själv ska jag inviga min nya start med min älskling och hans vänner. 

Hur var nu 2008? Är det ett år vi kan slå med hästlängder, eller var det de bästa året någonsin? Globalt sett kan man säga att på det ekonomiska planet är 2009 så efterlängtat, då ett mirakel kanske händer på börsen. Har vi andra möjlighheter att förvänta oss? Kanske minskar hungern? Kanske blir någon mer givmild gällade pengar? En god nyhet är i all fall att vi svenskar livit mer givmilda med pengar till välgörenhet, något som jag bara kan säga BRAVO till! 

Vad det gäller mig själv kan jag säga att 2008 verkligen varit varierande. Året invigdes verkligen lugnt, därefter det rullade allting på i en hektisk fart. Det har varit projektarbeten, inlämningsuppgifter och hemska prov. Dock har det även funnits stunder jag aldrig kommer att glömma. Några av dessa är: 50- och 100-dagarsfesterna, balerna och inte minst studenten. Den stora dagen som vi alla längtar efter den dagen vi passerat fyran på grundskolan. När man står där själv önskar man dock att man fortfarande gick i fyran. Studeebnten var verkligen rolig men samtidigt skrämmade, jag var hes som bara den och storgrät efter efterfesten. 

Från ett hektiskt tempo till en förväntansfull sommar, en sommar som skulle ha blivit full med jobb. Av alla mina potensiella lyckades jag kamma hem noll. Tur var väl kanske det, då vi minsann och dar kom iväg till kroatien. Min första semester men min älskling. Detta resulterade även i att vi fick en lång sommar tillsammans. Det var verkligen underbart och jag önskar att jag kunde stå där igen och bara känna hur underbar sommaren ska bli, alla dessa veckor, som jag ska få spendera med Marcus. Tråkigt nog går dessa bara att återlevas i minnet. Men jag kan alltid se fram emot fler. 

Från det där hektiska till en seg höst och vinter. Man blev 19 och storarbetslös. Min stora plan, att flytta till Växsjö gick ju inte så bra, då det gäller att klara sig hela vägen in i skolbänken, jag klarade mig bara till intervjun. Men det är jag stolt över, för av alla som sökte var jag en av de 50 som kom till intervju. Jobbet gick segt och jag har egentligen fortfarane inte hittat ett heltidsjobb. Dock trivs jag ganska bra med att känna mig arbetssam och ändå så tillgänglig. Har ju som sagt 3 jobb nu. Alla 3 lika underbara. Lite synd bara att ingen av dessa är i butik, men som sagt, känner man inte någon och inte vill ligga med chefen får man nöja sig med att vara kund. 

Jag känner mig nöjd med 2008. Det enda dålig är väl att jag är mer förvirrad än någonsin med av jag vill bli. Men det kommer jag komma på, om inte i morgon så i all fall när jag blir stor. Tack för 2008 säger jag och öppnar stora armar till 2009. Ta mig med storm!

En jobbig dag i december...

Livet blir aldrig som man tänkt sig. Det är 7 sanna små ord, det vet jag nu i all fall. Har haft fina små planer som jag inte kunnat genom föra pga av at det just inte blivit som man tänkt sig...för att ta ett bra exempel på att denna teorin fungerar: 

Planerade att åka upp och överaska Marcus den 26 december. Lurade i honom att jag inte skulle komma förrän efter nyår och, att jag lovat Alice, att jag skulle vara med dem på nyår. Kan säga att han svalde betet med gull och hår, sur och tvär var han i telefonen. Kan erkänna att det var frustrerande att hålla emot, ville bara skrika ut och säga jag kommer snart!

För att komma till mitt exempel kan jag berätta att jag vaknade den 25 december och kände hur tanden kändes konstigt, såklart hade retainern (metaklltråden på baksidan av tänderna) lossnat. Eftersom det var jul kunde ingen hjälpa mig förrän på måndag, vilket innebar att jag var tvungen att vänta med att åka till Marcus. Inte nog med att jag hade PANIK för att tänderna skulle flytta sig (sist fick jag glugg och hade tandslänninng i 1,5 år, alltså nyligen). På detta hade jag mensvärk hela dagen. Det kanske inte är så mycket, men för mig var det verkligen hela värden. Det enda jag kunde göra var att ta det som det var och göra det bästa av situationen. Fick i alla fall lite tid med syrran och lite jobb amed Kicki. 

Som om inte det räckte blev denna dagen inte bättre än torsdagen. Gick upp halv 8 för att ringa tandläkaren vid 8, ville försäkra mig om att jag var först. Såklart hade de pratat med min tandläkare och sagt att de inte kunde ha jour idag. Dessutom så hade de fullt upp idag. Fick ringa upp min tandläkare igen och 2 timmar senare ringer han upp och säger att jag visst kan få hjälp av dem. Ringer till en annan reglering i Malmö, den största. Det frågar hur gammal jag är sen säger att de att jag måste söka privat, TACK FÖR DEN! Det är det andra stället som jag känner mig diskriminerad för min ålder. Skulle jag ha fyllt 20 innan nyår då hade jag säkerligen fått en tid, då betalar jag ju själv, så snålt.

Efter ett till nej, ringde jag tillbaka men nej det fanns inget någon kunde göra. Valen var att ringa i morgon eller skita i det och åka till Marcus. Tack och lov räddade min mammas tandläkare mig. Visserligen är han inte specialist men han ställde upp. Egentligen kunde jag inte få en tid förrän vid 5 men så snäll som han var, klämde han in mig vid 12. Fick veta en del om tandregleringen. Tydligen innehåller skånes tandreglering mer skvaller än en se och hör. 

Blev klar vid kvar över, köpte en tågbiljett haqlv 1 och tåget åkte vid 1. Snacka om Tajming. Hade dock problemet att Marcus var på lan, men tack och lov så fick jag följa med. Trots att jag ansträngt mig fick han en föraning av sin 5-årige lillebror, men vad gör det. Han blev glad ändå =) Så nu sitter jag här. Mycket senare, fast jag fick höra att jag hade kjunnat pka i fredags om jag hade velat, för det hade inte varit någon fara för tänderna. Men hur ska man veta. Trots att ingenting gick som jag tänkt mig så har jag insett att det sker om vi vill. Det kanske inte blir just när vi planerat det...



Filmkvällen

Äntligen kommer den där filmkvällen som jag berättade om. Visserligen har den redan varit men nu skriver jag om den, för alla er som väntat. De mesta vi gjorde var densamma, dock hade kvällen med sig lite överaskningar. 



Nina och Johan kom redan vid 6 tiden, eftersom jag väntade på schampot kunde jag inte duscha förrän de kom. In och ut samt en snabb sminkning senare anlände resten av folket. Alla utom Alex och Disa, som tvunget skulle åka till Pizzerian i tygelsjö för att äta deras kebabpizza, såå typiskt Alex. När de väl anlände bestämde vi oss för att "busa" lite. Alla gömde sig och vi släckte hela huset. Till Alex sa jag att endast några få kommit. Vad han inte lade märke till var att allas jackor och skor fullkommligt tog över min hall och två typer klättrade fram bakom trappan. Eftersom budskapet inte nådde ända fram valde folk att överge sina gömställen, något Alex inte heller fattade. Fast Alex körde på lite italienarestil så det var kanske det som gjorde det hela. Nina Och Hanne körde på schoolgirl-looken.



Efter några drinkar (för de som drack) var allt igång. Medan alla sjöng singstar och jag skulle spara min röst, satt jag,  Katii och Alice, i början och spelade Cluedo, något som hon såklart vann på varje gång...hmm vem vet hon kanske fuskade??



Söp Nina lite under bordet, tvingade henne att shotta, vilket ledde till en massiv kör som sjöng "Kan Nina dricka sprit?" Det är fult att supa någon under bordet jag vet, men om man inte själv dricker och alla andra inte är fulla när spriten lackar får man göra sitt bästa. Efter nån shotrunda blev det liv i luckan, fast på ett bra vis.



Ola dricker, Ola torkar...

Vi lekte även "jag har aldrig" och "sanning eller konka". Tråkigare rundor på det har vi nog aldrig varit med om, i och för sig fick jag veta något om Ola som jag frågat måånga gånger. Det blir alltid lite sämre när man lekt en lek för många gånger, med samma personer. Men som sagt, det konstaterade vi alla. Spelade twister med Johan lite, där jag för en gång skull vann. Detta endast för att ingen puttade på mig. 







Jag och Johan slog även ihop oss som lag i "Upp till bevis", och såklart var vi det oslagbara lag som vi ansåg oss vara. På kropp mot kropp slog vi nya rekord. Det är bra att vara vig, det upptäckte nog Icey och Hanne... 



Denna bild är värd att visas i stort format: Ola och lärjungarna...


Sköna mellandagsrea...

Igår var jag, Katti och Alice i stan för att kolla in mellandagsrean. Bestämde oss för att äta frukost i stan, givetvis blev det esspressohouse även om frukosten bara serverades till klockan 11. Bara en timme för sent men, men. Självklart var det smockat i stan, om inte på gatorna så inne i butikerna. Vi gick in på Sarah, där det antagligens var värst i hela stan. Överallt var det fullt med folk och trots att vi valde att prova våra tjejkläder i barnavdelningens provrum, fick vi vänta 20 min innan det blev ledigt, och då var det bara två tjejer framför oss. När vi alla tre bestämt oss för vad vi ville ha, ställde jag mig i den minsta kön, av alla 4 våningar! I den kön fick vi vänta i 40 min!! Helt ofattbart! När vi väl kom ut ur affären lovade jag mig själv att inte gå in i en affär med lika lång kö...fick i all fall köpt en klänning =) 




Senare gick jag och Alice hem till katti och åt våra chinabox medan katti åt julmat hos sin morföräldrar. Efter det stack vi hem till Alice, gick även förbi hemmakväll och hyrde She's the man, den är ju bara så härlig. En riktig feel-good-movie med tre sjukt snygga killar, det kan man bara inte tacka nej till. Detta var första gången jag var hemma hos Alice. Känner mig lite stolt att få komma dit innan Alex, Hanne och Icey. Kan lova att Alice var en bra filmkvällsvärd. Det var en skön kväll, tack tjejer! 




24 December

Julfton, den stora dagen med stort D. Även premiärdagen för mig och Kickis sång i kyrkan. Orolig, som jag var, att missa det på grund av min förkylning, hade jag laddat med te och halstabletter. Tur var gick det att sjunga utan att någon ströps, behövde dock lite backup från syster min, till kantorns stora förtjusning (då hon sjöng lite stämmor). Sången blev verkligen en succé och vi fick många lovord från åskådarna. Kicki, som såg så nervös ut i början släppte verkligen och sjöng, som en ängel. Från kyrkan hem till julstress, där paketen landade under granen, en halvtimme innan alla kom. Det blev verkligen liv i luckan och min enda tanke var "va familjens optimist, tänk glada tankar. Antingen blir det den bästa julen någonsin eller den sämsta". Tack och lov blev den inte den sämsta =) 



Efter Kalle Anka, julmat och en massa knäck var det julklappsdags och mamsen fick privilegiet att dela ut klapparna. Själv fick jag en massa singstar, en sjukt cool värmeljushållare, en snygg tröja, parfym, duschcreme, ljus och lite annat smått och gott. Fick även en sjukt snygg klocka av mamsen. 


Tröjan jag fick av syrran...


Klockan från mamsen...

Några julklappar och ännu mer knäck senare lekte vi julklappsleken. Och för er som inte vet hur det går till kan jag berätta att man köper något för max 30 kronor, som man slår in. Alla julklappar läggs på bordet och man sätter kockan på hur lång tid man vill spela. Sedan kör spelet igång. Man slår tärningen och den, som får en etta eller sexa får ta en julklapp. När paketen är slut på bordet, snor man från varandra. I år hade jag laddat upp med  den största julklappen. Givetvis var det den som cirkulerade mest, tro mig det var väldigt spännande. I sluttampen slogs pappa och Veronica om den stora klappen. I sista sekunde precis innan min bror hinner skrika stopp, får min mamma en etta och snor den stora klappen från Veronica som blir så paff. Snacka om att bli snuvad på vinsten. I och med detta fick ingen deras familj någon julklapp. Själv lyckades jag norpa åt mig en burk med värmeljus. 





Några saker jag inte kommer glömma denna julen är: när både jag, Kevin och Krille somnade i soffan. När Pappa sjöng singstar Abba (premiär för hans singstarsjungande) och Kevins dåliga spelanda. Mammas snuvning på Veronicas vinst och Ninas otroliga koll *ironisk* på vilken smak det var på de olika laxrullarna. Måste även tillägga Kevins motvilliga kramande med mamma. Med andra ord blev det en jättetrevlig jul och jag längtar redan till nästa ^^


Pappa sjunger Abba...

Mamma och Kevin, som är lite motvillig...

Filmkväll hos mig..kommer snart!

Hade filmkväll i lördags hemma hos mig. Egentligen var det en fest men vi kallar det alltid för filmkväll, trots att vi aldrig ser på film längre. Ska lägga upp och parat lite om vad som hände denna kväll men jag har inte tid just nu. Därför får ni nyfikna vänta lite längre. Vill säga att jag hoppas ni som var där hade kul, även Johan som utsattes för Hanne och Iceys hånglande (Det är inte fel att hångla med sin kille Hanne). Måste tacka Alice och Ola för det trevliga samtalet då alla somnat. Måste även ge en eloge till Icey som förgyllde in i det sista med sin stela fiskpinnepose, som du faktiskt inte kommer ihåg (konstigt nog)...Här har ni i alla fall ett  litet smakprov på vad som kommer....det får illustreras av Icey, Hanne och Disa. Superhärlig pose må jag säga =)


Inte nu!!

Jag har åkt på en förkylning, som satt sig i halsen precis lagom till att jag och Kicki ska sjunga på julafton. Det är tacken för att man leker med småbarn och torkar näsan på dem. Det börjar dock övergå till näsan nu så om jag har tur, kan jag sjunga i kyrkan på julafton, fast lite svagare än vanligt. Syrran har lovat att ställa upp och sjunga om jag inte kan eller om jag behöver backup med rösten. Men vad som än händer ska jag vara med i kyrkan, som stöd till Kicki. Tycker hon är modig som vill ställa upp på detta. Om det är jobbigt men känniskorna elle rom hon glömmer texten kan jag sitta längst fram och mima, så slipper hon känna sig förvirrad. Går i all fall på en kur gällande citron-te med honung och mjölk, samt halstabletter och näsdukar. Vi får se hur det slutar...vill ju så verkligen sjunga i kyrkan!!

Är nu nöjd John?

Såja nu har man lagt ut bilder på mitt äckliga hår. Tack och lov är det feta borta nu, känns som paradiset, även när mitt hår är smutsigt. Men det kommer jag nog inte tycka om några dagar igen då det blir smutsigt igen. Lösningen blev otaliga gnugningar i håret med Biolage schampo. Det funkade bäst...visserligen blev jag anklagad för at ha gjort slut på halva min systers schampoflaska, men min systerdotter kan intyga att mitt hår var en katastrof och har man erbjudit sig sitt schampo i stora katastroftider så får man räkna med det. Får tacka henne med en liten julklapp, om jag hinner köpa en...jobbade idag och ska jobba i morgon så vi får se. Har ju så mycket att göra på jobb...Men det är roligt tycker jag=)

Aja, det var John som tjatade på mig att lägg aupp bilder så om ni tittar på inlägget som heter "Tips" så hittar i bilderna längst ner i inlägget. Är du nöjd nu John? 

Hårkatastrof del. 2

I tisdags berättade jag om min hårkatastrofoch berättade att jag längtade tills nästa dag jags kulle duscha. Det slutade såhär...Till min stora besvikelse blev det inte bättre, av att jag duschade igen. Tyckte till och med att håret såg mer fett ut, än dagen innan. Denna gången fönade jag även håret, för att hinna med Nea till skolan. Jag satt bokstavligen och grät framför spegel och funderade på att ställa in allt...bestämde mig istället för att sätta upp håret bak och sätta luggen i klämmor. Tack och lov blev det inte så tydligt då. 

Efter en hel skoldag med min systerdotter Linnéa duschaed jag hemma hos dem. Provade med deras Biolage schampo och tro mig, jag duschasd verkligen..stod framför spegeln och knuggare hårbottnen i två lååånga omgångar. Såg även till att det löddrade ordentligen. Tack och lov gick det feta bort, dock inte helt. Antar att jag måste duscha några gånger till. Dock behöver jag inte gå runt och känna att håret inte är tvättat på flera veckor. Nu känns det mer som tredje dagens smutsighet. En stor förbättring. Har även kommit fram till att det kanske inte enbart var kalkpudret. Tror att kalket tillsammans med vaxet skapade detta. Måste ha varit kalket som kapslade in vaxet så det blev svårare att tvätta. Aja hur det än gick till så var det produkternas fell...Har lovat mig själv att aldrig låta en frisör sätt något i håret än hårspray och saltvatten...

Förkyldningsexpressen...



Förkyldningsexpressen verkara vara i full gång igen. För en månad sedan hade min kusin både halsfluss och körtelfeber (han är frisk nu), sedan dess har det bara fortskridit i olika förkylningar och influenensor. Har vikarierat på dagis nu i två dagar och där är som gott, som varannan unge förkyld. Jag vet inte hur många näsor, som jag har fått torka idag. Jag vill heller inte veta hur många, som hostat på mig idag. En av ungarna lekte hund och satt och flåsade på mig. Lyckligtvis är hon inte förkyld, jag hoppas bara att hon inte bär på smittan. Höjdpunkten idag var nog när jag satt och åt frukost på småbarnsavdelningen, där Siri satt och slickade sig runt munnen, med en grön snorsträng hängandes från näsa till munnen, äckligt! Ja, i och för sig spydde Ivan vid maten, då han satt i Maggans knä. Det tar ganska mycket det med...

Jag hoppas verkligen inte att jag blir eller har blivit smittad. Ska sjunga i kyrkan på julafton och en förkylning skulle vara katastrof! Har försökt att undvika sjunga eftersom jag känner att rösten varit lite sliten, men det är svårt för en som alltid sjunger i duschen...Ska proppa i mig frukt, som en galning. Var i stallet idag med Kicki och började nysa som tusan. Hoppas att det var dammet och inga förkylningsbaciller. Det är bara att klä sig varmt och försöka stoppa det, annars kommer det bli en förkyld jul, med och en hes röst...


Kunde bara inte motstå att lägga upp enna bilden, den är så lik min Vicky...

Jordbävning i Skåne!

Som de flesta på bilddagboken redan räknat ut så är det dagens stora samtalsämnen jordbävningen här i skåne. Jordbävningen började någon gång runt 06:20 och mäte upp till 4,5 på richterskalan. Detta var det kraftigaste jordbävningen vi haft i Sverige på över 100 år. Tydligen är det oklart var skalvet uppstod men expterna uppger att det är någonstans omkring sturp och skurup. Jordskalv uppkommer oftast vid kontinentalplattornas gränser, men kan även inträffa mitt under en kontinentalplatta, vilket var dagens händelse. Efterskalv är troliga att vänta, men troligen inget vi kommer känna av.




Under denna händelse sov jag. Vaknade av ett högt dån, precis som nör det oskar nästan. Skalvet var över inna jag uppfattade att sängen rörde sig. Hörde min mamma gå ner, trodde att hon skulle skäll ut papap för att ha väsnat och väckt oss. Tänkte att det kan inte ha varit pappa för det lär för mycket, hans bil kanske? Dock satt han och åt frukost voh det visade sig senare vara en jordbäving. Mamma berättade att hela sängen och lamporna hade skakat. MIn syster trodde det spökade hemma hos henne och bad hennes pojkvän att stanna hemma. 


En häftig och speciell upplevelse i och med att det inte händer så ofta. Tur att ingen kom till skada. Måste säga att jag ångrar att jag sov...

Tips!

Jag har ett stort tips eller rättare sagt ett råd, som jag hoppas alla följer. Var hos min frisör igår och klippte mig och, som alla frisörer brukar göra, så stylade hon mitt hår med. Såklart blev resultatet superfint och jag gick därfrån nöjd men som alltid vaxig i håret. I håret satte hon 4 produkter: Vax, nån spray, fix till luggen och ett kalkpuder, som ska ge mer volym. Det kalkpulvret också gör är att håret blir matt, och då menar jag väldigt matt. 

Saken är den att i morse när jag skulle upp och duscha upptäckte jag att mitt schampo inte löddrade av sig så mycket. ibland är det för att håret är extra smutsigt, själv tänkte jag att det kan ha varit alla hårprodukter. Efter 4 löddringen var det fortfarande helt segt uppe på huvudet och det kändes torrt. Lita balsam kanske löser saken? Men nej det gjorde det inte! Så nu sitter jag här med rent hår nertill och slickat, äckligt, fett, vaxigt hår där uppe! Det är jätte äckligt och det ser ut, som om jag inte duschat på flera veckor...mitt tips är att aldrig sätta kalkpuder i håret. 

Jag vet att det går bort efter några tvättar men håret måste torka emellan och det är så äckligt. Om någon har ett bra tips så är det läge att dela med sig. Längtar tills jag ska tvätta håret i morgon, ska även impacka det. Hoppas det vill bort, ska följa med min systerdotter till skolan och man vill inte ge intrycket av att jag aldrig tvättar håret. Mellanstadie/högstadie ungar dömmer ofta innan de vet fakta...keps är ju inte att tala om! Men som sagt, glöm inte BOJKOTTA KALK!!

Ska lägga upp bilder på mitt hår, måste bara ladda kameran!

Här kommer bilderna jag lovat, tack John för påminnelsen. Måste även påminna er om att det var värre än vad det ser ut att vara...


Här hade jag duschat på morgonen och blöttat det en gång, Här är håret torrt...





Här ser ni att håret var rent där nere...som ett nytvättat hår skulle varit...





Förhållandeexpertis

Kan man vara expert på förhållande även, om man inte har så mycket erfarenhet? Och har man rätt att leka Afrodite, även om man aldrig kunnat sätta sig in i samma kärlekssituation?

Fick precis reda på att mina två kompisar haft en het diskussion angående svartsjuka i förhållanden. Det hela har lett till att de inte pratar med varandra och att vi har fått en så kallad "dagissituation", dvs att båda beklagar sig och ingen vill ta steget till förlåtelse. Som kompis till båda kommer jag bli inblandad även om jag inte vill. Och detta endast för min livsmotto "Alla ska leka med alla". Jag gillar inte när folk är ovänner och jag är en sådan person som ofta ingriper för att få dem sams. Detta har jag gjort lite för många gånger med mina föräldrar, vilket inte funkat på dem. Dock är mina föräldrar lite av ett dött lopp, som levat ihop lite för länge. Så långt har min vänner inte kommit än, hoppas jag i all fall.

Vad jag förstått så tycker min ena kompis att min andra kompis (som bara haft ett seriöst förhållande) inte har tillräckligt mycket erfaranehet till att uttala sig om kärlek och svartsjuka. Att han inte kan sätta sig in i hennes situation och förstå hennes resonemang och erfarenheter, för att hans förhållande enligt henne knappt räknas. Dock har min andra kompis varit med om svartsjuka, det kan ingen ha undgått. Händelser ger en erfarenhet. Vad jag undrar är; har man rätt att ge råd och ta ställning, även om man inte upplevt samma sak? Är man befogad att ge råd och tro sig få rätt i diskussioner? Och hur kan man veta att det är rätt?

Jag tar verkligen inte någons parti och jag vill verkigen inte att mina vänner ska vara ovänner, men deras diskussion intresserade mig. Kan en oerfaren vinna en diskussion med en erfaren? 

När jag gick i högstadiet  kallade jag mig själv för afrodite för jag la mig alltid i, i andras kärleksliv. Man kan säga att frågan "Hur går det med kärleken", var min rutinfråga. Jag var den som gav alla råd trots att jag själv bara fantiserad att kärlek skulle hända mig. Än idag måste jag störta in om någon har problem, jag ger råd och funderar lite då o då vad jag ska göra med mina singelkompisar...jag kan ju dock påpeka att jag inte längre behöver fantisera om kärlek. 

Trots att jag bara drömmde om kärleken, gav jag folk råd. Därav tror jag att man visst kan ge råd även om man saknar erfarenhet. Genom att höra om andras kärlek fyllde de upp en liten bit av det jag saknade. Det gjorde mig erfaren och visste vilka gropar jag inte skulle hamna i. Det gjorde mig erfaren.

Dock vet jag att ingen tycker om att bli uppläxad av en rookie. Vad tror ni Nelson Mandela skulle göra om någon försökte övertala honom att han har fel trots alla hans fleråriga erfarenhet inom FN? Samma sak är det när småbarn läxar upp en. Man tänker: Vad har du att komma med du, som är så liten, kom tillbaka när du är stor nog!

Frågan är, vilka erfarenheter som räknas och vilka som inte gör det? Kan man bli erfaren av andras erfarenheter?

Jag tror att min kompis blev arg för hans erfarenheter inte räknades för min andra kompis, som i sin tur inte gillade att bli "uppläxad" av en rookie. Egentligen vet jag inte vad som diskuterades eller vad som togs sades. Jag försöker hålla mig utanför och se det på olika sätt. För är det något mina erfarenheter och kära pojkvän lärt mig, så är det, att det alltid finns två sidor på ett mynt. Det gäller även att se den andra sidan än den man står på. Det är bara då vi kan acceptera varandra i diskussioner och skapa en djupare förståelse för, varför man har de tankar och åsikter, som man har. Det är då vi växer som människor...

Lucia

Av alla högtider, som finns måste jag säga att julen är den mysigaste av dem alla. Det bästa är, att den skapar en sådan mysfaktor. Sen har julen så många olika moment. Det handlar inte bara om en dag eller en helg, utan om lucia, julafton,juldag och nyår. Det är som ett stort kinderägg med massa överaskningar i en.

För mig är det väntan som gör den mest speciell. Visst är julafton mysig, men min favo är Lucia. Det är precis lagom inför jul, alla har pyntat upp med ljus och tomtar. Älskar att det är mörkt ute och ljusen är tända där inne samtidigt, som man sjunger luciavisor. Det skapar julstämming!



Var på två luciatåg idag. Det första var min systerdotter Linnea som gick lucia på Eskilstorps kyrka. Det enda jag kan säga är wow! Jag blev så imponerad, för det var bara såå bra. Hela stämmingen i kyrkan var så mysig, med de levande ljusen, luciatåget och musiken. Det var verkligen jätte vackert. För er som inte vet har jag sjungit i musikklass sen jag gick i 3:an till 9:an. Vi var bäst i Vellinge och hade alltid fina luciauppträdanden i hele Vellinge. På senare år blev den sämre i kvalitén och jag måste erkänna att herrestorps luciatåg kanske var bättre än musikklassen. Jag vet dock inte hur de låter idag, så jag ska försöka näsla mig in på nån luciauppvisning. Men måste få säga att jag tyckte Linnea var jätte duktigt och jag är stolt över henne. Stör mig på att jag kom för sent....



Från ett Luciatåg till ett annat. Fortsatte till ängslättskolan och lyssnade på min brorsdotter Stefanies luciatåg. Det var kanske inte av samma kvalité i sång, men det var defenitivt supersött. Dom var jätteduktiga och jag gillade att de tog vara på att barnen spelade instrument. Gillade även pepperkaksgubbarna, vem kan motstå en pepparkaka?? Stefanie var verkligen en söt tärna...



Slutligen måste jag bara säga att jag älskar mina syskonbarn för att de är så duktiga. Ser verkligen teaterapor och musiknördar i båda två. Är glad att jag hann med båda luciatågen. De gav mig verkligen en stor dos av julstämming och mys. Ett extra plus för dagen var att det snöade i natt^^

Sing, sing

På julafton, alltså den 24 december, ska jag och Kicki sjunga i Vellinge kyrka. Igår var vi och provsjöng tre olika låtar för att se vilken som lät bäst. Istället, för att välja en låt, beslöt kantorn att vi skulle få sjunga alla tre. Tur var nog det, för alla tre lät jättebra, hade varit jobbigt att välja. Jag och Kicki  har länge velat sjunga i kyrkan och nu fick vi äntligen chansen, så om ni är nyfikna, kan ni komma till Vellinge kyrka klockan 12  på julafton och lyssna på oss. 



Mamma Mia!

Jag måste erkänna en sak. Jag är en riktigt dålig bloggare, känner jag i all fall. Här lovar jag ett inlägg om mamma mia och så tar det år och dar innan ni får ett. Men nu är det äntligen här, min uppfattnig om musikalen mamma mia!



Som ni vet var jag, mamsen och min älskade syster Nina och såg Mamma mia på Malmös nya arena. Musikalen var internationell och alla pratade engelska. Trots att vi satt så långt upp så hördes det bra och tydligt. Man förstod det mesta även om det var på engelska vilket beror på att skådespelarna pratade väldigt tydligt. Dock tyckte jag att musiken var lite väl hög på sina ställen. 

Det var dock en sak til som jag störde mig på. Efter att ha sett filmen hade man lite "tankar" om hur skådespelarna såg ut. Därför störde det mig att mamman var brunett och kortklippt. Det tog lite tid att vänja sig. Jag hade även en hel del förväntningar på låten "Does your mother know", den kändes alldeles för stel. Där finns så många möjligheter i den låten. Musiken är helt fantastisk att dansa till den är bara sååå kul. Men den scenen blev bara för stel för min smak. Jag väntade mig mer dans och lite roligare reaktioner och rörelser av skådespelerskan. Hon spelar ju ändå en roll som är rolig och med mycket överspelsförmåga. I detta fallet funkar inte "less is more".  Där finns en sak till som inte gick hem hos mig. Scenens bakgrund. Blå/vit. Ni vet sådär blå/vit, som man hittar i photoshopblandningar eller i powerpoint. Visst kanske man ville få en känsla av grekland eller himlen. Men är det inte bättre med en klar ljusblå himmel? 



För övrigt var showen jättebra. Skådespelarna var jätteduktiga och talade högt och tydligt. Deras sätt att röra sig och uttrycka sig nådde verkligen till den sista bänken. Musiken var förstås underbar, vem kan motstå Abba? Jag satt med och sjöng hela tiden vilket jag inte var ensam om...Det jag tror vi alla väntade på, "Waterloo" verkligen blev vad vi förväntade oss. Helt sprakande show med fin ljussättning och skådespelare i Abba kläder och ljuv musik..kan det bli bättre??







Jävla dag!

Aaaaa jag får krupp! Blir helt galen för den här dagen är inte den bästa alls! För det första åker pojkvännen till Oslo på kurs och ska vara borta i två veckor. Går upp kvart i 6 för att prata med honom ovh hålla honom sällskap på bussen till göteborg. Såklart har han musik i öronen och hör inte sin telefon. Lägger mig igen och eftersom jag inte kunnat somna så lyser fortfarande min adventsljustake...vaknar vid 10 men går upp vid halv 12, ögonen är fortfarande helt svullna efter att jag gråtit. Helt varm ch äcklig känenr jga mig på insidan av kroppen. Börjar göra mig i ordning, äter frukost, så jag hinner med allt innan Kicki ringer. Hon skulle till läkaren vid 11 men sen skulle hon ringa när hon är hemma. Såklart ringer hon inte alls!Iställer får jag ringa hem, mobil och till och med till hennes mamma, men ingen svarar. Pratar med Katti som har en lika pain in the ass day...Vid 2 ringer Kicki som äntligen kommit hem efter att ha shoppat och ätit lunch med sin mamma. Sedan verkar dagen gå uppåt och jag hittar till och med lite julklappar till de mindre barnen. 

När jag kommer hem och då går allt utför...Pappa sätter sig vid datorn, som fungerade perfekt i morse, fram tills det att han tände den igen. Då funkar inte dataskärmen! För att testa att inget är galet försöker jag testa med en annan skärm. Jag stänger av strömmen och kopplar in den andra skärmen. När jag sätter tillbsaka strömmen, ja då låter datorn helt konstigt, och helt plötsligt vill inte den gå igång. Kopplar tillbaka till gamla skärmen och försöker igen. Efter några minuters klickande på strömknappen börjar datorn småsurra och lamporna börjar blinka, precis som om den kommer gå igång. Dock verkar idet inte funka. Ringer brossan som konstaterar att anmtingen är det dataskärmen, eller så är det grafikkortet som är sönder. Jag testar igen med den gamla skärmen men då är datan helt fucking knäpp i huvudet. Har stått på i 5 min och det verkar som om den inte kan komma igång. Den funkade perfekt när pappa tände den första gången, då skärmen inte fungerade. 

Det värsta är att jag har ingen dator med varken the sims 2 eller msn och skype på, ingen Marcus att ringa om kvällarna, INGENTING!!! Och om nu grafikkortet pajat, som det verkar ha gjort kommer jag inte få någon ny dator, eftersom pappa är så snål och då kommer vi få ett gammal grafikkort från en av våra gamla datorer, och hur kul är det?! och är det skrämen ja då komerm jag få en gammal tjock dataskärm som man inte kan sitta lika långt ifrån. Det kanske låter som jag är bortskämd men seriöst, Ingen data, ingen pojkvän och inget vettigt jobb? När datorn inte fungerar så funkar inte jag så är det bara. Och denna datan är så trög i internet att det också ger mig krupp. KUL! Morgonen förutspådde verkligen hur resten av dagen skulle bli, och det är jul så ingen kommer ha tid att hjälpa mig. JAg kommer verkligen att kunna tv-tablån efter detta. Det borde bli lätt eftersom vi bara har 1,2,4,6 och så några lokala som man aldrig tittar på...så tacksamt!

Sköna dagar

Idag har jag lekt med Katti, som kom hem till mig igår. Igår hade vi en mycket trevligt spelkväll med Nina och Sara. Katti vann på cluedo och jag vann på rappakalja, trots att jag låg sist väldigt länge. Måste få tacka er tjejer för en mysig och rolig kväll. Måste ge alla en eloge för att ha skrivit nått på ryska. 

Måste tacka Katti för den mysiga fikan i Västra hamnen idag. Köpte med oss två stora,varma choklader och så gick vi längs strandkanten och njöt av den mysiga miljön. Visserligen blev det en väldigt kort fika men supermysigt. Solen var underbar som den speglade sig i vattnet. Det bästa av allt var att det var min idé för en gångs skull. Hoppas att min nyfunna spontanitet inte är tillfällig.

Hejsvej // Emiii


Uppdatering...

Det var ett tag sedan jag uppdaterade er om vad som händer och har hänt...Detta kan bero på att jag har haft full rulle nu i flera dagar. Älsklingen åkte hem efter att ha varit här i en månad vilket var väldigt jobbigt, men jag känner att jag har klarat det bättre än vad jag trott. I onsdags var jag och såg musikalen mamma mia, på engelska. Den var bra och jag lovar att den gav abba abstinens. Tänkte berätta mer om detta i ett eget inlägg senare. Torsdag och fredag har bara beståt av jobb i princip. 

Började torsdagen med att jobba på postföretaget för att komma hem, åka snabbt till banken och sedan plocka upp Kicki. Som jag tidigare berättat så började vi vår första dag med att åka till stallet och sköta om lite hästar. Har verkligen glömt bort hur mysiga hästar kan vara. Men jag håller dock fast vid att de är sötast från marken! Fotade lite bilder, men med Kickis kamera så alla ni hästgalna får vänta tills jag fått bilderna. Blev kär i en jämngammal Shannon, som var mjuk och långhårig och ja jag pratar fortfarande om en häst. Fick åka hem efter lite hästryktning för att hämta mamma och åka iväg till dansen...Blev superstolt! Eftersom att det var avslutning så dansade vi igenom alla danser. Under en av de näst sista danserna bad vår lärare Anders att alla skulle sitta ner och titt apå när jag och en annan tjej dansade med honom. Kändes sjukt skönt att vara en av de som dansade det bra. Fick även beröm av en av tjejena som dansar i min grupp. It maked my day kan jag säga. Hämtade upp Katti, och när man är med Katti slutar det ofta med tv, chips och läsk (farlig kombo). Spelade även lite the sims2, gjorde oss själva. Katti hade lite svårt att bli nöjd, "Men jag ska bara" lät det från henne. Mycket mer än så hann vi inte innan det var dags att nanna...

Morgondagen började med ett samtal från IMS, det var bara att göra sig i ordning och åka och jobba. Från IMS jobbet ringde Kicki och frågade om jag kunde komma en timme tidigare för att läraren behövde intyg. Det var inget annat än att snabbjobba och sedan sätta sig i bilen. Så från IMS-jobbet bar det iväg till jobbet med Kicki. Med andra ord, lite julshopping....fixade julklappen till mamma och Marcus. Var även en snäll gudmor och köpte världens sötaste julklapp till min gudson/systerson Vilhelm. Tyvärr kan jag inte säga vad det är i fall min syster skulle smygläsa, men jag kan avslöja att till och med butiksbiträdet ljublade i stor förtjusning. "aaaww vad sött", sa hon. Efter 7 timmar i stan och några 100 lappar senare åkte vi hem och tittade på idol. Toppen med Alice och Kevin i final, hoppas nu bara att det blir en bra vinnarlåt. 

Två hektiska men händelsefulla dagar. Det var kul på alla sätt, hoppas bara att IMS inte känner sig försummade. Ska dedikera dagar till dem om de ringer mig i veckan, jag lovar det! I morgon har jag lovat mamma och städa, vilket jag ska, men jag ska även ta det lugnt. Man måste ju även tänka på knopp och kropp! Det tycker jag att jag förtjänar, eller?? Ska störa Marcus en stund nu och berätta hur saknad han är, sen är det nanna som står på schemat.. Ha de så bra allihopa, glöm inte att fråga om det är något ni undrar...

Kram // Emily



Julkalendern

Jag satte mig ner idag för att titrta på årets julkalender. Visserligen en dag försenad men desto tidigare man börjar desto mindre missar man. Kom dock fram till att detta måste vara en av de sämsta julkalendrarna någonsin! Ska ge det fler chanser men det jag såg var inte lovande. Massa rapar och tråkiga vuxna karaktärer som är menade att vara roliga. Det går verkligen inte hem hos mig. Och speciellt inte de onda krafterna i form av "kycklingfolk", Usch! 

Men som sagt, det kan ju altid bli bättre så upp till bevis Svt!

Grattis Nina!!

I lördags fyllde min kompis Nina 19 år. Detta firade jag och Marcus med att överaska Nina i sitt hem med ett singstar summer hits som present, en present som hon blev väldigt glad över. Själv stod jag i flera timmar och funderade på om jag skulle köpa the sims 2 istället. Ni kanske undrar varför jag skriver om detta nu 2 dagar efteråt men saken är den, att jag skrev världens sämsta hälsning i hennes gästbok... 


Den trädstammen bär med sig många minnen...

Det jag egentligen ville skriva var att du är toppen på alla sätt! Du är söt, stark och underbar. Du är en en klippa som genomgår allt. Även om något är jobbigt så tar du dig igenom det och du står kvar. När ingen tröstar så tröstar du dig själv och det beundrara jag dig för. Du reser dig alltid och får saker gjorda med bravur.


Skatestilen; kommer du ihåg skate 360?

Även om du gillar lila och jag rosa kommer du alltid vara min tvilling. Vi delar så många roliga minnen att jag skulle kunna skriva om dem i timmtal. Bara för att vi är ett steg närmare vuxenvärlden kommer vi aldrig sluta göra sådant, som vi alltid gör. Det vill säga skvallra, terrorsminka våra killkompisar och prova nya stilar.


Badgirl/rock

Så grattis på födelsedagen din (i efterskott)! Det bästa med att bli 19 är att man är ett steg närmre självständighet och att man alltid kan försöka slå sina gamla år, genom att göra detta året till sitt bästa. Så slå nu klackarna i taket, och visa 19 hur livet ska levas! För jag vet att du kommer göra det bättre än någon annan! Du är ju trots allt min Ninita...


Ninita & Emilita 



P.s Vill även passa på att gratta Stoffe som fyllde 20 år samma dag. D.s





Ledsagare/Jobb

Jodå tror det eller ej men jag har fått en anställning! Visserligen är det bara 20 timmar i månaden men det gör ingenting. Det bästa med detta är att jag får betalt för att vara med en av mina bästa kompisar. Kicki och jag har varit bästisar (som man sa när man va liten) sedan dagis. Hon är verkligen en underbar människa och en go kompis. Det var hon som gav mig möjligheten att bli hennes ledsagare. 

För er som inte vet, vad en ledsagare är, kan jag berätta en ledsagare hjälper personer att komma ut i det sociala livet. Detta innebär att man hittar på saker offentlig/ socialt, som tex gå på bio, träna eller fika. Det enda krav som finns är att man inte får sitta hemma och uggla. Sen har vi även en begränsad budget på 500 kr i månaden. Detta gör dock inget för alla har vi våra gratisknep. Att gå på filmkvällar hos andra är väldig gratis och även en stor källa till att träffa andra människor. Sedan finns det möjlighet att gå in gratis på vissa allmäna platser.

Ser fram emot att börja och på torsdag är det vår "premiärdag". Det blir en lugn hästdag. På fredag blir det dock  julklappshandling som gäller. Ska försöka fixa julklapparn så att mamsen inte behöver stressa så mycket med det. Denna månaden har jag och Kicki 159 timmar till vårt förfogande. Så om du undrar vad jag ska göra i december, så vet du att jag är med Kicki och handlar julklappar^^ 



RSS 2.0