Lär av andras misstag

Förra veckan vaknade jag upp med ett svullet öga som fick mig att känna mig som Godzilla. Ja, tajmingen kunde ju inte varit mer fantastisk med tanke på klassåterträffen som ägde rum 4 dagar senare. Det är inte det att man inte kan gå på klassfest med ett svullet öga men i ärlighetens namn, vem vill gå till sin reunion såhär?
 
 
 
Tack och lov så la sig svullnaden sådär 2 dagar senare. Hade dock panik att jag skulle se ut som Peter Jihde gjorde när han tryckte sin finne på näsan. 4 dagar senare såg han ut som en helt annan person, läskligt värre! Googla så ska ni se. Doktor Google kan ju vara bra men ibland ska man helt enkelt bara låta bli. Efter panik om att även jag skulle möta samma öde som Jihde tog jag mig i kragen och bokade tid på Vårdcentralen. Lite pencillin på det och äntligen är jag mig själv igen. 
 
Även om det är en ganska skämmig historia, så att man vill gräva ner huvudet i en grop och låtsas som kroppen inte syns ovanför, så kan ju andra lära av detta. Så, vad ska man då tänka på för att inte hamna i samma situation som jag?
 
1. TRYCK INTE finnar. Är den inte mogen, är den inte mogen. LÅT BLI! 
2. RENGÖR! En ren hy är a och o.
3. Triangelområdet mellan ögonbryn och näsa är AJABAJA.
 
Att man inte ska trycka känns ganska självklart. Hur många gånger har man inte hört sin egen mamma säga "tryck inte!" och hur många gåger har man egentligen lyssnat? Tydligen, enligt min läkare, så går blodkärlen runt triangelområdet bakåt mot andra kärl (tror han sa lymfkörtlarna) och grejer i kroppen där slaggprodukter töms. Trycker man på en finne i triangelområdet som blir inflammerat så kan de små bakterierna åka med kärlen och ge en inflammation i huden som kan göra att man får hjärnhinneinflammation. Så med andra ord, är det ganska farligt att trycka finnar. Nu vet jag inte hur det är med pormaskar, antar att det är lite annorlunda men blir en pormask inflammerad så låt bli! 
 
Visst kan det vara svårt att låta bli och trycka, om jag får erkänna det själv så är det ganska underhållande. Men, jag har lärt mig min läxa så gör ni det också för att inte svullna upp. Så om ni inte vill bli snackisen i vårdcentralens fikarum vet ni vad ni ska göra, som bonus får man ju en extra fin hy, tryckfri i alla fall ;)

När tajmingen inte kunde bli sämre...

I morse när jag vaknade fick jag mig en smärra chock när jag såg mig själv i spegeln. Mitt ena ögonlock har svullnat upp så jag ser nästan ut som Godzilla. Ja okej, så farligt är det kanske inte och det är definitivt inte som när Peter Jihde klämde en finne på näsan där hela ansiktet svullnade upp (omg bara det inte händer!?!?!?). Ja, tänk vad en inflammerad hårsäck kan göra.

Tajmingen är ju också underbar. Tre dagar innan klassåterträffen och Marcus kompisar som kommer och hälsar på under helgen. Som om det inte är nog så har jag anmält mig till en dansworkshop under hela veckan. I och med att det har blivit rött under dagen har Marcus gått och blivit orolig för att folk ska tro att jag har blivit misshandlad.

Nåja, det räcker med en dags svullnad. I morgon tänker jag se ut precis som jag brukar om jag så ska göra slut på en hel gurka, förbruka ett helt paket med tepåsar eller ha is tätt kring ögat.

RSS 2.0