Sommar, sommar, sooooommar

Mitt sommarlov kunde inte förstartat bättre än 25 grader, sol, Emily på bakhumör, nystädad lägenhet och en pojkvän som väntar på en i morgon. Känner mig riktigt lyckligt lottad som får ta del av denna UNDERBARA dag! Till råga på allt så kommer Ninita befinna sig i samma stad som mig i sommar woho på det! Sen blir det barndop, jobb, midsommar, hämta balklänning , bröllop, inflyttning, myskvällar, kubbkvällar och mycket mycket mera!

Nej nu ska lilla jag gå och baka lite kakor tills i morgon och om jag är snäll belöna mig med en kaka eller två innan maten =) Tjingeling!


Reflektion om sniglar

Visste ni att sniglar är hermafroditer, vilket innebär att de är tvåkönade. Vad smart egentligen för de kan verkligen välja och vraka utan att bli satta i ett fack. Dessutom förbereder de sin parning genom att skjuta in pilar i varandra, sedan gräver de ner äggen i jorden. Det jag inte får ihop är att om de nu är tvåkönade, borde det inte vara rent biologiskt möjligt för dem att befrukta sig själva? Tanken att vara självbefruktande och inte beroende av varanda för artens överlevnad är lite coolt om detta är möjligt. Men som sagt, detta är bara en liten tanke om sniglar...(Jag och Kicki var på biblan idag, då lär man sig en hel del)

Grattis sis <3

Hela veckan har varit dåligt väder och just på den finaste soldagen av dem alla (om ma ninte räknar med blåsten) så blir jag förkyld. Det är precis som att så fort man kan ta på sommarlovet så bryter förkylningar och diverse muskelont upp, som ett brev på posten. Men nu ska vi inte misströsta för det finns så mycket bra med detta med. Ursäkt att hänga i soffan, te är gott och idag blir det kalas med en massa gott gott eftersom min älskade syster fyller år idag. Bakade bland annat ett bröd till henne, ett av världens godaste faktiskt!

Känns lite pinsamt att jag trodde min syster skulle fylla 25 i år. Men till mitt försvar så hade vi ingen stor 25-årsfest för henne så därför slank den födelsedagen förbi. Får helt enkelt vänta 4 år tills hon blir 30. Nej då kommer hon inte undan! Har i alla fall en superfin present till henne som jag specialinpackat så hon aldrig kan gissa vad det är. Vet i alla fall att det är något hon vill ha och det förtjänar hon, hon är bäst min sis <3


Bedövning

Ja, där var visst ett litet litet hål. Har inte haft hål sen jag gick i årskurs 7, inte för att det hindrade min syster (som jobbar där) att retas. Dock hade jag tandläkaren på min sida som sa att detta hål inte berodde på kost. Nu sitter jag då här med halva ansiktet förlamat och bokat in studiebesök på en praktikplats. Ni kan ju tänka er hur jag fick anstränga mig för att inte läspa eftersom tungan känns dubbelt så stor.

Gick till affären och handlade efter mitt tandläkarebesök och för att undvika personkontakt tog jag snabbkassan. Det funkade inte så bra eftersom jag fick fråga om både scanning av kiwin och melonen. Till råga på allt lyckades jag ta den maskin med kontrollscanning, kul! Mitt ursäkta blev snarare "usssssäkta" med världens läspeffekt. Har lite svårt att kontrollera min mun just nu, så det får bli drickyogurt istället för knäckebröd, bågar liksom inte utmana ödet...


Tandis

Nu kanske ni undrar vad jag gör uppe såhär tidigt om jag berättar att jag inte börjar förrän 12 idag. Jo idag är det dags att besöka den allt för snälla tandläkaren. Jag och min tandläkare är ju såååå tajta. Ungefär som piff och puff säger jag en sak påstår han en annan...hoppas bara jga inte har hål för så kul är det inte att få bakläxa. Vi får helt enkelt se..ska t amig en 10 min och bara borsta, fram/tillbaka, upp/ner på tandkött, på tänder...you name it!


Break it down!



Så sjukt härligt! Har precis (eller precis och precis??) kommit hem från en sjukt nice breakingklass. Trodde aldrig i mina vildaste, ja vad det nu än var, att jag skulle sätta min fot på en breakingklass. Nu när jag gjort det ett par gånger ja vad ska jag säga, det är så coolt att jag inte kan sluta. Jag vill ju bara bli bättre och bättre! Det ironiska är att ibland tänker jag "nej men vad ska jag dit och göra" men när jag kommer dit så är det så sjukt härlig stämning och trots att jag ser ut som en vankande pinne bland alla rörliga savanndjur så skäms jag inte, det är bara kul. Ja, jag blir så driven. Det bästa är att alla har sin grej så det blir liksom ingen prestige. Någon är bra på six step, andra på top rocks och vissa äger på freezes. Ska banne mig lära mig! Det är ju sjukt coolt! Dans är en av de bästa saker jag vet =)


Motivation

Tanken var att skriva på min examinationsuppgift och helt plötsligt försvann motivationen, what to do? Ska jag:

a) Ta tjuren i hornen och få det gjort, så är onsdagen fri (i bästa fall)

b) Är motivationen borta så är den, slappna av och starta i morgon bitti!

c) Ta ett äpple, eftersom du uppenbart inte kan plugga utan någon form av socker i kroppen, och gör ett försök senare.


Slussen är öppen det är bara att rösta på ditt favoalternativ...rösten är kostnadsfri och är öve rpå ett klick. Allt du behöver göra är att klicka på kommentarer i detta inlägg längst ner där datum för detta inlägg finns, scrolla ner och börja skriva! Gotta make the right decision...

 


It's a beautiful day!

Världen står kvar, sommarjobbet är mitt, praktiken kan bara motbevisa alla mina fördomar, snart flyttar älsklingen in, jag har blommor på min balkong (visserligen inte i balkonglådorna för där står Johannas fotbollsskor), jag VILL för en gångs skull skriva min examinationsuppgift, ekologisk hudvård är beställd, den här bilden är helt osminkad, bröllop stundar, sommarn är väl ändå här nu (?) och livet känns riktigt bra. Som gräddde på moset står Johanna i köket och gör efterrätt...hoppas det kommer med diskservice också ^^



Önskar dig en riktigt mysigt lördagskväll...


Skorna jag vill ha!



De hade suttit väldigt bra i min kollektion för trots att jag har ganska många skor (inte mer än en vanlig kvinna) så har jag upptäckt att jag borde ha två sneakers, ett till att gå med och ett till att dansa i...man kan ju aldrig ha för många skor! Hemligheten att ha många skor ligger ju faktiskt i att använda varierat. På så sätt har man inte slitit ut dem och behöver inte slänga lika ofta. Min pojkvän (och många andras pojkvänner, pappor, bröder, kusiner etc) har bara inte riktigt förstått detta fenomen än =)


1920-tal




1920-talet är mitt nya favodecenuim. Är det något decenium som varit en revanch för ALLA kvinnor så var det på 1920-talet! Klänningar och kjolarna blev kortare och 1925 såg knäna dagens ljus under kjollängden för första gången. Byxan introducerades och kvinnor fick både rösta och ägna sig åt idrott. Inte nog med detta kom sminket för att stanna, sminket som tidigare förknippats med lösaktiga flickor på bordeller syntes nu på alla läppar, ögon och kinder.Rött var den stora färgen på läpparna, som inspirerades från skådespelarna på biografen. Kvinnor tilläts att synas ute på offentliga platser och var inte sena med att röka. Jazzen gjorde succe och dansen charleston blev ett måste!

Spritförbud rådde under denna tid vilket gjorde att kokain som ännu inte var drogklassat introducerades. Radion introducerades och de första tv-bilderna visades i Storbrittanien. För kvinnor introducerades nya plagg som bh:n och silkesstrumporna, rutiga var tillämpade för sport. Den korta bobfrisyren blev superpoppis och kvinnor började mer och mer närma sig männens värld. Stora modehus för kvinnligt mode öppnade vilket innebar öppnande av en kvinnlig yrkeskarriär. Kvinnor tilläts under denna tid även att studera vid de stora universiteten.

1920-talets ideal var en smal och slank kvinna som för första gången skulle se hälsosam ut, solbränna blev ett bevis på detta. Nya material introducerades och klänningarna gjordes av sköra tyger med fullt av stenar och paljetter. Med de sköra klänningarna öppnades även de första kemtvätterierna. Klänningarna skulle vara raka med en låg ickemarkerad midja. Det är just på grund av denna trend som 1920-talets mode kallades för mode utan midja. Hattar var ett måste på dagen medan det på kvällen var pannbandet som stod i centrum. Inte nog med allt detta så fick kvinnan hushålla över sina egna pengar, detta i och med sina egna arbeten.

För att summera det hela med några få ord: 1920-talet var KVINNANS decenium! Min upplevelse är att männen inte hade så mycket att säga till om, vi bara tog och tog! Vi kom, vi såg och vi erövrade! Det var verkligen det glada 1920-talet!




För er som tvivlar på att troll finns..

God morgon på er...



...som sagt. Det var ingen som sa att man var vacker på morgonen eller att håret alltid är perfekt. Själv är jag mer som ett litet trott eller yrväder, sisådär lagom vaken. Men det är så här man ser ut klockan sex på morgonen...


(Och för er som minns mig med långt hår, jag har fortfarande långt hår. Don't you worry)


Andas dans

Ja just nu är det bara dans som gäller för min del. På kvällarna är det repetition och på dagarna dagdrömmer jag om dans. Tankarna går i allt från att jag själv dansar till de vita vantarna och svarta kroppsstrumporna en grupp kommer ha. Jag fullkomligt älskar dans just nu! Eller ja det gör jag i och för sig alltid annars med, men inför en dansföreställning blir allt sådär extra pirrigt och mysigt...dans är helt underbart!


Tankar av en bra dag



Har insett att jag för varje dag blir mer och mer av den person jag vill vara. Det är inte längre något jag brukade vara, någon jag skulle vilja vara, det är någon jag ÄR. Idag handlar bloggen om att vara ego. Ego på ett stärkande sätt. Alla borde få känna sig bra varje dag. Ingen är misslyckad och värdelös. De orden borde inte finnas för de har ingen innebörd. Det är bara ord, meningslösa ord. Ingen annan än du själv kan avgöra hur du vill vara, vad du vill stå för och hur du upplever dig själv. Det är det som kallas identitet och det är bara du som kan skapa den för dig själv, ingen annan!

Du är inte misslyckad


More is less

Jag har precis upptäckt att det farligaste med sommarn kommer att bli glassen! På sommaren kan man sitta utomhus, grilla i parken, sola på stranden eller bara spela kubb på innegården. Dock känns det som att det finns ett glasstånd var man än vänder sig. Nu är det heller inte bara en ekonomisk fråga utan även en viktfråga.

Som några av er vet så ska min bror gifta sig i slutet av sommarn. Grejen är den att tärneklänningarna sys nu efter den kropp man har nu och hämtas ut i juni. Men vad gör man om klänningen inte passar då? Nu hade jag inte planerat att ändra kroppsform men är det något jag är övertygad om så är det att när man MÅSTE hålla sin form, desto mer medveten blir man om den vilket i sin tur gör att den ändras BARA för att man går och tänker på det. Alltså, inte träna för mycket och inte öta för mycket glass...tror dock att glassen är det största hotet.

Var nyss och spelade minigolf med gänget och vad väntade efter det om inte en hel glassbar á la Ben & Jerry! "Hmm ska man ta en eller ska man ta två?? det skiljer ju faktiskt bara tio hela kronor!" tänkte jag som den lilla gottegrisen jag verkligen är. Den där tärneklänningen alltså! För mitt eget bästa borde jag bli temporärt laktosintolerant så jag varken kan äta glass eller choklad...men å andra sidan, hur mycket effekt har en liiiiten extra kula glass? Nej precis, som HM sa i sin kampanj för nått år sedan more is less!

Sen kommer de omtalade sambokilona också!


Jag hoppas att Johanna, Nina och Challe har fel!


Klippor

Mitt liv består av klippor:

Marcus, som så underbar han är stannar en extra dag för att han vet att jag vill det, eller alla gånger han hållt om mig och berättat hur fin jag är de tillfällen jag verkligen behövt höra det.

Mimi, som så snällt ställde upp för mig idag genom att vänta på mig, hjälpa mig leta och lät mig kopiera från hennes konto.

Mamma, som alltid ställer upp, handlar, kör, hämtar, klipper, fixar...den kvinnan ställer upp till tusen.

Sis Nina, som försöker lyssna på mig även då jag är tjatig och ställer upp. Hon uppskattar en i alla lägen, vilket hennes varma ögon visar.

Ola, som trots att han har andra planer låter sig övertalas av mig i många stunder (bakfyllor räknas inte) och ställer upp.

Ninita, som nog alltid varit där. Utan denna tjej hade många kvällar varit riktigt tråkiga, skratta är underbart.

Johan, som alltid hör av sig och kommer där han sagt. Positiv är han också alltid och spelar kort med oss trots att han tycker det är pest och pina.

Katti, som envist försöker få till parkpluggning trots att jag varit seg. Hon brukar alltid kolla hur läget är och trots att hon alltid skojar så har hon en rikgit varm och mjuk sida som lyssnar.

Nada, som säger hej på facebook och sprider sin glada energi även i de mest mörka stunder.

Johanna, som för det mesta kommer hem med stora kramar och ett glatt humor. Hon vädrar min mikro och så sött glömde stänga av spisen i morse, my cocnut <3

Chica Sophie, som alltid är glad inspirerar mig att återta min spanska bara genom att kalla mig chica och som delar min passion för smoothies.

Kicki, som den härliga tjej hon är kan hon vända en tråkig dag till en helt färgrik och fantastisk dag med alla hennes galna ideér.

Robin och Kevin, som alltid räknas som ett par så dyker de alltid upp och kompletterar varandra. När Kevin säger buu säger Robin bää, hur kan man inte digga det?

Andrea, som alltid har de sötaste kommentarerna om precis allt. Hon säger vad hon tänker och tycker vilket inte kan bli roligare än när hon gör det.

Kristina, som alltid behöver ett par nya skor men aldrig tycks så slag i saken. Hon bryr sig alltid och är mån om att alla runt omkring henne mår bra. Hon inspirerar...

Joanna, som alltid vinglar runt på sitt skadade knä och ser till att dansen blir liite roligare än vad den brukar vara.

Alice, som alltid genuint litar på mig. Bara av att känna vilket förtroende hon har för mig gör att jag känner mig extra stolt över att få ha henne som min vän.

Challe, som alltid håller kontakten genom att skicka ett sms då och då. Med Challe känns det ibland som att tiden står stilla och vi fortfarande går i gymnasiet. Hennes söta kommentarer gör det bara ännu bättre.

Mina underbara kusiner, som egentligen är nästkusiner. Jag känner mig stolt över vilka sköna människor jag har i min släkt och det faktum att vi kan vara lika sammansvetsade varje semester trots att vi inte alltid ses så ofta hemma.

Mina bröder, som ibland får mig att känna mig som att jag var eran bror mer än syster. Båda två får mig alltid att önska att jag kunde lika mycket som er, ser verkligen upp till er.

Bigsis Monika, som alltid har så mysiga minnen att dela med sig om farmor och farfar och som är precis lika pratglad som jag är, underbart!

Pappa, som trots att han inte vet om det inspirerar en till att vilja vara lika händig. Jag försöker men har insett att det tar nog några år att kunna reparera bilar, ha företag, kunna reparera allt, renovera, engagera sig i bolagstämmor osv. En dag säger jag bara!

Mina syskonbarn, som lik väl skulle kunna vara mina syskon. Alla med sina egna personligheter som alltid får en att vilja plåga er lite som om ni var mina småsyskon, speciellt gnugga näven i huvudet.




Som sagt, mitt liv består av klippor: Inspirerande, glädjegivande, coola etc. Det är helt underbart att ha er nära och jag lovar att det finns 20.000 till men det är dessa som får stå här idag. Ni ska veta att jag uppskattar er alla på flera olika sätt...ni får mig att vilja vara en bättre människa.

The life with two



Jag måste berätta något helt underbart, har hållt på det så länge att jag vet inte om man kan kalla det för en överraskningsnyhet eller så eftersom det känns nästan som att hela Sverige vet om detta, meeeeeen nu är dey så att jag ska bli sambo!!!

"Men är hon inte redan det?" Kanske några av er tänker nu och visst kommer Johanna så nära en fruga man kan komma men i sommar kommer the real deal då min fina älskling och jag flyttar ihop!

Men borde jag då vara orolig eftersom jag aldrig varit sambo innan (om man inte räknar med Johanna)? Jag menar, skräckhistorierna är ganska många...vi snackar högst avancerade städlistor, bråk om sena kvällar, slagsmål över tv-pinnen och veckans diskhögar! Vet att diskmedel kommer vara min och Marcus stora pers här i livet, stannar det vid diskmedel känner jag mig ganska nöjd =)

Det mest intressanta kommer ändå bli hur Johanna och Marcus tacklar att leva under samma tak i sommar, då vårt internet verkar sluta fungera varje gång Marcus är här och Johanna tänder sin dator. Ni som inte förstår så stänger Johanna aldrig ner sin webbläsare eller stänger av sin dator, allt detta för att kunna uppdatera sig på mindre än 1 min...


RSS 2.0