Ko och Ko

Jag äter alltid müsli och frukt på morgonen tillsammans med skånemejeriets filmmjölk. För mig är filmjölk likadan var man än äter den men jag kunde inte haft mer fel. I två dagar nu har jag ätit Arlas filmjölk och den är sjukt annorlunda. När jag hällde filen i tallriken trodde jag att den var gammal för att den var så lös, nästan som mjölk, inte alls som skånemejeriets där den inte är lös förrän den är gammal.

Med andra ord, det är skillnad på ko och skånsk ko, deprimerad ko och glad ko! Då ska ni se riktigt glada kor, för ekologiskt filmjölk är lika krämig som vaniljyogurt, och den yogurten är också från skånemejeriet! Så Arla i all ära men det är bara ett företag som kan göra äkta vara: Skånemejerier! Och detta är inte för att låta patriotisk eller så men det år så det är =) Synd att bara att Sydsverige får uppleva detta fenomen av glada kor!
Fast ni ska inte vara ledsna för skånemejeriets ekologiska filmjölk kommer faktiskt från en gård i Hjo, i västergötland. Med andra ord växer frågan, varför kan inte Arla göra filmjölk??

Grattis mamma <3

Jag måste bara få skvallra lite lätt om en hemlighet som jag suttit inne på så sjukt länge nu. Hade en överraskningsfest för min mamma igår, en riktigt lyckad också. Ville så gärna blogga om det men eftersom det ändå fanns en liiiten % att min mamma skulle få för sig att läsa min blogg så fick det bli tystnad. Är lite seg med det där med att lägga upp bilder, men jag kan säga att hon blev såå överraskad att hon började gråta. Min älskade mami <3

På denna dag fick hon 4 uppdrag (fast hon todde det var 6) och hon fick bland annat gå in på OKQ8 och hämta trisslotter och sen åkte hon till icas postkassa och fick en underbar bukett. Slutligen satte vi på henne en ögonbindel och sa att hon skulle lyssna på en låt. Hon var så koncentrerad på det att hon först inte registrerade att det var hela släkten som sjöng. Så där stod min älskade söta mamma och grät över hur många som strömmade in i rummet av nära och kära. Och ögonbindeln tog vi såklart av...sedan fylldes festen av otroligt god mat och myyycket dans. Nästan alla dansade folkdans, det var otroligt lyckat och jag hade dessutom otroligt kul =) Det bästa av allt var att det var för min mamma, det är hon värd på ALLA sätt! För hon är underbar!


Fredag, lördag, söndag =

Kalas, kalas, kalas...om det är någon helg som jag kommer att gå plus på vågen så är det denna helgen. Fast samtidigt så får man ju ta och gotta sig när man verkligen kan passa på. Sen att jag gottar mig ganska ofta är ju en helt annan sak, eller hur? Idag var det kalas för min bror och i morgon är det min mamma som fyller 60 år. Och jag tror jag kan avslöja att det står något eller några väldigt doftande och gott, som bara väntar på att se dagens ljus för att bringa glädje och kärlek. Ohh vad det kommer bli en bra dag i morgon, det känner jag på mig =)

Fantasibrist...

En gång i tiden trodde jag att jag var en fantasifull person. Dock anade jag inte att jag hade fantasibrist när det gäller aktiviteter. Yes ska ledsaga Kicki i morgon, blir tastyhouse, glass, parken och min kamera. Hoppas nu bara att solen inte sviker mig...för jag har ingen plan B.


Otippad kväll

I helgen var jag och firade min älskade Katti, eller mamma som hon numera är åt mig (internskämt). Först var det förfest i kattis lilla studentrum med sagotema. Katti körde en favorit i repris och var Herminie i Harry Potter, fast denna gång med en blomsterpinne som trollstav (förra gången var det en äkta pinne), Julia var spiderman och jag själv var Karlsson på taket. Efter förfesten bestämde vi oss för att gå ut, och eftersom studentleggen var slut fick vi sticka till ett annat ställe. När vi väl skulle betala inträde kom en kvinna i en extremt rosa kjol och nätstrumpebyxor, tänkte att det var en underlig stil. Dock var det inte förrän vi hängde in kläderna i garderoben och såg att tjejen som hängde kläderna var iklädd en korsett á la Dita von Teese (den som hode på eurovision song contest) och insåg att det var hårdrockskväll på stället. Och yes som sagt hårdrock var det och mycket därtill...eller vad sägs om elektro, svartrock, synth, metal osv...

Så där stod vi, Jag, Katti, Julia och Pettsson och Findus, mitt bland emos och svartrockare. Vi snackar män i uniform, svarta kläder, höga hattar, eller bar överkropp och tjejer med svart, blått och rosa hår, hotpants, nätstrumpebyxor eller tröjor, platådojor, ja ni fattar!

Men men vi hade kul ändå, trots det tyska metalbandet och kvinnan som stod och dansade i munnskydd. Jag kanske låter extremt fördomsfull men det var mer av en upplevelse. Det är inte precis så att jag danser bredvid människor i munnskydd varje dag eller headbangar nästan sångaren i huvudet. Det som facsinerade mig var dock att alla verkligen var där för att dansa, och dansade väldigt fritt. Ja det var härligt det, och lite wierd också. Det mest förvånandsvärda var den blonda tjejen med den tajta rosa klänningen som stod och hoppade så att jag trodde brösten skulle flyga ut, att hon skulle vara på det stället, det mina damer och herrar, det var otippat!

Och jag vill bara passa på att gratta Katti på hennes 21-årsdag och tacka henne för den sjukt trevliga och otippade helgen, you rock gumman <3

Emy's loss of fantasy

Det är sjukt vad fantasin kan stå still ibland. Ska på sagofest nu i helgen vilket gör att jag verkligen kan fantisera ut, men tror ni jag gör det?? Nehe då! Funderda epå att ta nån gammal favorti i repris, mimi pigg, mössen i askungen. Sen slog det mig att jag ska ta en gammal favorit och hotta upp den och bli gammelmor pilrot i pocahontas! Men sen sa katti att sagofesten är en förfest vilket innebär att jag inte vill gå ut med värsta kalufsen av tupperat hår och löv. Back to square one! Ja då är det bara att knugg alite i knölarna och kanske leda lite i garderoben...ronja rövardotter kanske?? Ja vi får väl se :P

White Chicks!

Kicki har varit på mig att jag ska se white chicks och för att vara ärlig så tror jag att jag är en av få som faktiskt inte sett den. Men idag var det min tur och den var sjukt rolig. Dock var formatet lite dåligt, ni vet den där verklighetskänslans med kameran?? Men jag måste dock säga att skådespelarna var sjukt roliga! En av de bästa scenerna var ändå när den ena killen gick ut med mannen som köpte honom, då de satt i bilen och han satte på en riktig tjejlåt och killen bara: Skojar du detta är min favoritlåt! Fatta den minen! Det är bra att jag har Kicki! Hon bjöd mig till och med på fika idag =) Nej nu kallar kudden på mig..natti natti




Jag vet att jag kan!

Idag kändes det som om jag hade full koll på läget. Tentan är avslutad, reflektionsmötet gick bra och jag skulle bara hem och skriva reflektionen. Jag lyckades verkligen övertyga mig om att jag hade så full koll på läget att jag faktiskt inte behövde inte ens kolla i min kalender. Men så fel jag hade, när jag kom till skolan glömde jag ta med mig de böcker som jag faktiskt behövde lämna tillbaka, lyckades dock låna om dem. Sen höll jag nästan på at glömma mötet jag skulle på idag. Jag är nog lite beroende av min kalender, men det var en skön känsla av att jag inte var sååå beroende av den. Tror även det är bra att släppa taget lite ibland och tillåta sig att glömma.


Har även sagt att idag är första dagen på min viloperiod innan nästa delkurs, oj vad jag hade fel. Hann inte mer än at sätta på datorn och logga in på skolans hemsida för att inse att jag har ca 230 sidor att läsa och en reflektionsuppgift att göra på ca en vecka. Inte för att vara sådan jag trro jag klarar det men jag är inte den skarpaste kniven i lådan när det kommer till att läsa snabbt. Sen handlar mycket om att man inte koncentrerar sig och kanske att facebook skriker efter mig. Usch facebook alltså, det förstör verkligen ens intellektuella jag. Aja nu har jag i alla fall lagt upp en miniplan (och ja Nina den inkluderar pauser) ska inte plugga på hela lördagen men ska passa på varje gång jag åker med kollektivtrafiken. Måste läsa ca 40 sidor per dag, och skriva de två sista. Det borde gå bra, jag vet att jag kan!


Helgen!

Sjukt trevligt helg måste jag säga, första balettlektionen och sittning på torsdagen (ja min helg började lite tidigare), trevligt fest hos Nina på fredagen, Anna går och vinner melodifestivalen, utan att jag behövde spendera en krona (mitt sms gick inte att skicka), ja sen avslutades den visserligen med en pluggdag men det var ändå trevligt. Hade min älskade syrra här =) Nu väntar jag mig bara en toppenvecka också...känns som om den kommer bli bra, optimism heter den stora framgången! Måste bara åka och hämta bilderna från fredages fest. Jag kan ju lova er att Johan som hade på sig sin tajta turkosa tröjan aldrig fått stå ut så mycket på en kväll. Det var sexualundervisning från Sophia och nakenchock av Ola. Och allt detta hände på Johan...yes en stilförändring för Johan kanske???

Propellerpojken

Igår var det fest hos Nina med temat: det konstigaste du har i garderoben. Kom på att det skulle vara tema ca 1 timme innan jag skulle gå så jag säger då det, att det är tur att jag inte rensar min garderob så ofta. Det första jag hittade var Gustavs lucialinne som jag fick när jag fyllde 19, tror jag?? Vilket fall så lyckades jag rota fram ett par otroligt färgglada, mönstade tajts i storlek 140 från linus och lotta. Tror jag hade dem när jag var ca 6-8 år?? Det är ett under att jag lyckades komma i dem. Lyckades även klämma på mig en röd kjol och en otroligt glansig jacka...men toppen över i:et var ändå klämman, ni vet en sådan man hade på 80-talet som är som två kammar som knäpper ihop. Jag hoppas ni fattar vad jag menar, ni som haft en vet säkert...har tyvärr inga bilder än eftersom de fortfarande ligger i Nina och i Daniels kameror, så ni får försöka tänka er mentalt hur jag spg ut. Det var lite som att vara tillbaka till bad-tast sittningen fast värre. Ni kan ju bara tänka er människors reaktioner när jag och Daniel gick in på BK för att handla mat. Jag med mina tajts och Daniel med sin propellerhatt. Han kommer nu för evig vara Daniel a.k.a propellerpojken.

And so I'm back, from outer space!

Hej alla mina älskade bloggläsare! Det är egentligen helt sjukt att så många varit inne varje dag trots att jag inte bloggat på en vecka...själv trodde jag att det skulle ligga på 0 nu. Har varit liite mycket med med tentan som vi hade igår. Det är sjukt vad 3 veckors konstant pluggande kan göra med en, om någon tar upp en kursbok nu så vet jag inte vad jag gör! Har saknat att blogga men samtidigt var det enda som fanns i mitt huvud Erving Goffman och andra gubbar så kände att det var inte värt att tråka ut er med det...

Nu är jag vilket fall som helst lite mer tillgänglig, ska verkligen inte göra något vettigt idag. Har lite läösning inför mpåndag men jag känner bara att fredagen ska få vara helig idag! Borde städa mitt rum så det blir levbart igen och sen ska jag nog se efter mina älskade simmar, har inte kunnat spela the sims på sjukt länge...och jaja jag är lite nördig men jag säger då det, något kul måste man ju ha!

Igår var det efter-tenta-sittning (tre rättersmiddag) på göteborgs nation, mycket trevligt. Kan ju erkänna att jag hade lite fördomar om att alla skulle vara snobbar, aja baja säger jag bara till mig. Nej det var en trevlig klubb, skulle gärna gå dit igen. Gillar hela studentgrejen av billigt inträde, billig sprit och att hela stättel drivs av studenter. det är liksom inte som nr man går ut på vanlig klubb och måste ha ögono i nacken för att man inte ska bli lejonmat. Har konstaterat att vara ute är som att titta på animal planet. Men det är inte samma på nation...ja det finns ju det med men inte på samma sätt. Alla är där verkligen bara för att ha kul!

Jisses vad mycket ord som kommer ur mig, känns som om det aldrig ska ta slut! Jag måste bara säga en sak till innan ni kan andas ut. Öronproppar är min nya bästa vän! Ljuder blir lagom högt och man behöver inte somna med världens dån i öronen. Jag måste ju somna med pipet ändå, eftersom jag antagligen fått tinitus men det bli inte lika jobbigt som utan. Så alla tjejer och killar, gå och köp ett par proppar och sätt i dem innan ni gå ut, det är en räddning och ni kommer somna så mycket lättare!

Woooo andas ut! 

RSS 2.0