Tillägg

Huden är som en krukväxt. Torkar den ut har växten svårare att ta till sig vattnet även om de kommer i stora mängder... Men är växtens jord fuktig så klarar den bättre av att absorbera vattnet. Med andra ord en bättre fuktbalans ;)


Sulfatskolan

Kommer ni ihåg vad jag skrev om sulfater och hur det torkar ut håret? Visste ni att detta även gäller huden? Jajemensan så mysigt är det med sulfater! Har du torr hud som bli värre när du duschar ja då kanske du ska fundera på vad du duschar med och vad du har i dina hudprodukter. Visserligen är vatten i sig uttorkande men det blir inte bättre när du använder sulfater. Då är det nästan bättre att bara använda vatten.
 
Visst är det bra att smörja in sig och som ni säkert hört tidigare är fukt A och O för att huden ska hålla sig ung och fräsch... Men som sagt det kan tendera att bli samma effekt som det blir samma effekt som med håret när man använder sulfater till kroppen och speciellt ansiktet där huden är mer känslig. Effekten blir då att man måste smörja sig för att kunna hålla huden fuktig som den naturligt skulle vara om man inte använde sulfater i rengöringsprodukterna.
 
Så tänk på det mina vänner. Ibland behhöver det inte vara er hudlotion eller ansiktskräm som är dålig. Det behöver inte ens vara att du har en väldigt torr hy. Ibland kan det vara din duschkräm eller dina rengöringsprodukter till ansiktet som är bovarna.
 
Och vi alla vet hur huden kan bli om den torkas ut...
 
 
Fast å andra sidan tycker jag ändå att rynkor är ganska så gulligt... Var sak har sin tid ;)

Hey ho

God morgon på er alla som precis vaknat upp, till er som varit uppe med tuppen och till er som befinner er i bakisstadiet. Sitter på bussen till badhuset. Man kan säga att idag börjar beach 2013 :P sitter och lyssnar på musik och känner mig på riktigt bra humör. Har ni någonsin känt er så glada att ni vill sjunga med i musiken? Lite så är det för mig just nu. Enda nackdelen är att jag inte ringt vet hur resten av bussen skulle reagera om jag sjöng hey ho. Den låten är ju verkligen upplagd för att missförstånd ska uppstå... Not good :P


I give you valentines candy á la H&M

Alla hjärtans dag hälsar jag er alla genom 1,5 minuter av rent ögongodis. När denna reklamen går på vår tv då stannar tiden totalt. Med andra ord den bästa kakan man kan äta en sådan här dag så passa på och njut!
 

Vuxenpoäng

Idag mina vänner har jag tagit ett stort vuxenpoäng, jag har ansökt om medlemsskap i A-kassa och facket. Egentligen borde jag gjort det tidigare men vad tusan det är ju ett vuxenpoäng som tar emot på ett sätt. Det känns som om man officiellt är vuxen när man gått med i facket och ja speciellt A-kassan. Här står man, nyexaminerad socionom i sina bästa år och så ska man behöva tänka på vad som händer när man blir arbetslös, OM man blir arbetslös. Det värsta är att man inte hunnit jobba ihop en tillräcklig "pott" för att kunna ta del av a-kassan om man skulle bli arbetslös. Så med andra ord, en ren ofrivillig kostnad, som tv-liscens typ.
 
Men men, här står jag nu... Eller ja jag har ju officiellt inte blivit medlem än eftersom jag ska bli uppringd av facket men nu är steget taget.
 
Undrar vad nästa vuxenpoäng blir? Inte blir det att dricka kaffe i alla fall!
 
Jo, nu vet jag. En fast anställning kanske?! Det är ju ett vuxenpoäng om något som passar mig! Emily till er tjänst! En tjej som är glad och bakar kakor, ja jag hade inte sagt nej... Eller hade jag sagt nej så hade det varit i rädslan för att bli tjock men det är risker man får ta. Det är ju bättre än att ha gått upp pga något mindre gott ;)
 
 
 
 

Morgonens reflektion

Den första tanken som slog mig när klockan ringde för 10 min sedan var: Vad i hela friden tänkte jag på när jag ställde klockan på 06:00??? Ja egentligen förstår jag fortfarande inte vad jag tänkte på. Ville vara på jobb tidigt och eftersom jag i vanliga fall får upp 06:30 så gör en halvtimme ganska mycke. Men eftersom vi har frukost på jobb på fredagar behöver jag inte äta hemma och därmed går det fortare att fixa sig på morgonen. Med andra ord hade jag nog inte behövt gå upp kl 06:00 för att komma tidigt.

Har fortfarande inte klivit ur sängen, utanför är det liksom kallt och inte alla lika trevligt. Så nu sitter jag här, lagom vaken men fortfarande trött och vet inte om jag ska somna om eller hålla mig vaken... Fast å andra sidan lär jag inte bli piggare av 15-30 min extra sömn. Känner jag mig själv rätt så kommer det sluta i att jag glömt ställa klockan och vakna 10 min innan jag ska gå. Seriöst, jag förstår inte hur all föräldrar orkar gå med tuppen för att först fixa sig själv sen sina barn. Jag klarar för tusan knappt att vara på jobb klockan 8 när jag går upp en och en halv timme innan. Nej, hatten av för alla föräldrar!

Det är sånt här som står mig varje morgon så ni kan förstå vilken sömntuta jag är. Med de orden ska jag nu ta mig hur sängen... Om jag inte somnar om...


Hårresande fakta... Och så var det en sak till...

Kom på att jag glömde tillägga en ganska viktig sak. Om ni ska börja använda sulfatfritt schampo, då måste ni först "avsluta" och tvätta bort de sista silikonerna som finns i håret genom att tvätta håret en sista gång med sulfatschampo (använd inte balsam med silikon denna gång). Efter det är det bara att tuta och köra. Håret kan kännas lite torrt i början men det är för att håret inte hunnit återhämta sig.

Sen vad det de där med stylingprodukter... Det är ju inte det lättaste att hitta eftervårdsprodukter och stylingprodukter utan silikon i denna värld men tro mig det finns. Kolla ekohyllan och läs innehållsförteckningen. Såg att Kicks nyligen fått in en kollektion stylingprodukter som hårspray, mousse, leave in, hårserum etc utan paraben och silikon, bravo Kicks! Sen finns det som jag sa ekologiska alternativ. Det är bara att utforska! Jag tror att desto fler som ställer krav och ökar efterfrågan så kommer detta även att märkas bland utbudet på marknaden. De var nog det hela! Lycka till!


Hårresande fakta del 2 (tips)

Min mamma frågade mig för någon timme sedan vad jag ska tvätta håret med om jag varken vill använda silikon eller sulfater och då slog det mig. Allt prat om vad som finns i maten har gjort att citatet "vad ska man då äta?" uppkommit allt oftare, så när jag drog igång världens utlägg om parabener, silikon och sulfater så vad det säkert någon av er som även tänkte: "Jaha och nu kan man inte tvätta sig heller!". Meeeen mina vänner, världen är inte bara full av dåliga skönhetsprodukter med en massa fula kemikalier, så här kommer lite tips.
 
På The Body Shop kan du bland annat köpa sulfatfritt schampo. Det som heter Rainforest för torrt hår, OMG vad det doftar gott. Håret doftar honung och blommor, ja helt fantastiskt helt enkelt.
 
Sen kommer vi till min nya favoritserie, Naked! Naked innehåller 97 procent naturliga produkter och såklart helt fri från parabener, petrokemiska kemikalier och sulfater. Naked finns för en massa olika "åkommor", torrt hår, för den som önskar volym, för känslig hårbotten, färgat, lockigt m.m. Tråkigt nog finns inte alla nakeds produkter i affären men de som finns hittar ni på Apotek hjärtat från 69 kr/ st. Är verkligen helt frälst i detta märket. Deras balsam sugs in i håret och efter lite lätt knuggande jobbas det upp ett skum som är WONDERFUL... Och deras hårimpackning, fantastiskt! Har använt det idag och håret doftar nästan som en mintpastill.
 
Nu kanske ni undrar om håret verkligen blir rent eftersom vi använder sulfater för att få bort det feta i håret och alla andra silikoner och ämnen och svaret är: JA! Jag själv var orolig över detta eftersom mitt hår inte blir rent av alla schampon men mitt hår blir verkligen rent och riktigt mjukt när det är nyduschat. Och efter att ha flätat håret varje kväll så har jag nu även börjat märka att håret växer vilket tidigare känts som en omöjlighet.
 
Det som jag ville få fram igår och som är bra med sulfatfritt schampo är att det inte torkar ut hårbotten så som andra schampo med sulfater gör. En hårbotten som är uttorkad kan fjälla, så även om det ser ut som mjäll så blir man inte av med mjället med mjällschampo. Har man dessutom känslig hårbotten kan dessa starka avfettande sulfaterna göra att det kliar i håret och att man tappar mer hår. Så för er som testat alla mjällschampo där finns rekomenderar jag er till att prova. Marcus och Kicki har provat och även om de inte blivit helt mjällfria så har de blivit mycket bättre i håret.
 
Och ännu en lång utläggning men jag önskar att alla inser hur bra dessa produkterna är. Nu har jag själv endast testat deras hårimpackning och Naked rescue men skulle bli sjukt förvånad om de andra produkterna inte var minst lika bra. För er som är nyfikna på vad Naked är för något kan kika in på deras hemsida här. Därinne hittar nu även stylingprodukter, utan silikon!
 
Och så var det en sak till... Naked testar inte sina produkter på Bambi, Lassy, Skippy eller några andra djur, bra va?
 

Hårresande fakta del 1

Har du någonsin undrat varför vissa produkter gör mirakel för håret? Just nu är de ganska poppis med arganolja och andra hårprodukter. Sanningen är den att även om det känns bra på utsidan betyder inte det att håret verkligen mår bättre.

När jag gick igenom mina skönhetsprodukter i jakten på paraben började jag intressera mig för vad som fanns i mina hårvårdsprodukter. De flesta av dessa hårvårdkrämer/oljor innehåller silikon. Silikon fungerar ungefär som en plastfilm som plastar in håret och gör att det känns mjukt och lent. Visst fungerar detta i sig som ett skydd för håret men samtidigt har silikon egenskapen att den täpper till. Detta gör att håret inte andas, inget kommer in och inget kommer ut. Med andra ord får håret svårt att ta till sig de näringsämnen som finns i produkten så som vitamin E etc. Även en hel del balsam innehåller silikon.

Sen var det en sak till. För att kunna tvätta bort silikon krävs starka avfettningsmedel dvs sulfater som finns schampo. Sulfater torkar dessutom ut håret. Så resultatet blir då följande: torrt hår--> plastar in med silikon--> ingen näring in, ingen luft ut--> sulfater för att tvätta bort = fortfarande torrt hår om inte mer slitet.

Så nästa gång ni tycker en produkt är super, tänk efter vad det är som gör den så bra. Hjälper den verkligen eller döljer den bara problemet?


Grannar när de är som bäst

Jag måste erkänna att jag varit ganska lat de senaste veckorna, veckorna efter examen. Som en följd av detta har vi haft en naken, torr och jäkligt ledsen julgran ståendes i vardagsrummet. Ja, det är till och med så att de andra blommorna blivit deprimerade bara av att ha tittat på julgranen. Men igår mina damer och herrar, den 2:e februari 2013, då åkte granen ut.
 
När det gäller att ta ut sin gran finns den en massa tekniker. Första året, då jag och Johanna var roomies, släpade vi ut granen genom trappuppgången. Lagom tills vi kom ner till soptunnan för att klippa sönder granen kom Johanna på att hon skulle till jobbet vilket resulterade i att jag stod där och svor med en sax i handen. Som grädde på moset fick jag även städa trapphuset. Självklart slog det inte mig att vi kunde kastat granen över balkongen förrän mamma sa det. Mamma sa även att jag inte hade behövt klippa sönder granen utan bara ställa den bredvid. Med andra ord var det väääldigt mycket mer jobb för mig än vad som hade behövts.
 
När det gäller att kasta granen över balkongen är det lite svårt att kasta den själv. Eftersom det är mig vi pratar om skulle det inte förvåna mig om jag skulle träffa granen om jag skulle göra det. Detta gör ju att man måste vara två för att ta ut granen och eftersom Marcus varje år för en kampanj kring varför vi ska ha plastgran och att han inte tänker hjälpa till är det inte det lättaste att få ner granen.
 
Men som sagt igår samlade vi krafttag och fick ner granen. Det värsta med att ta ner en gran den 2:e februari är att grannarna säkert lär kommentera och självklart hade jag turen att träffa på en granne, den äldsta av dem alla dessutom! Damen skrattade lite och påpekade lite fint att julen varit slut länge och att hon var förvånad att min gran fortfarande hade barr på sig. Lite smått generad avledde jag henne med att vara så snäll och behjälplig som möjligt med att få in rullatorn genom porten (förhoppningsvis minns hon detta bättre än granen).
 
Lite lättad över att pinsamheten inte varit allt för stor öppnade min andra grannen dörren och kastade ut en såg och bad mig såga granen. Ni förstår att jag har ganska nyfikna grannar va? Och som om det inte skulle vara nog kom grannen ut för att hjälpa mig att såga.
 
Jag vet inte men det känns liksom som om jag från och med nu kommer vara känd som tjejen som tar ner sin julgran lagom tills vården börjar kicka igång. Aja, det kunde varit värre. Det finns ju de som är kända för mycket värre saker ;) Undrar vad min roomie Johana var känd för?
 

RSS 2.0