Earth

Du har nu 8 minuter på dig att släcka lampan gå ut ur denna blogg, stämnga datorn och göra ditt statement för världen. Earth Hour 2012 <3

Tips och ajabajas




Har insett att det finns en massa Do's and Don'ts när det kommer till hudvård. Då och då när man sitter med sitt tjejgäng eller träffar på någon annan tjejgrupp, och hudvård kommer på tal, slutar det ofta med att någon får sig en "Ohh det är inte bra" i huvudet. Men hur ska vi egentligen veta vad som är bra och dåligt om ingen säger det? Oftast blir det bara till att testa sig själv och snappa upp tips på vägens gång. Nu ska jag samla några av mina do's and don'ts när det gäller hudvård.

Ajabaja: Tvätta ALDRIG ansiktet med tvål och absolut INTE ögonen. Tvål torkar ut så det står härliga till och den enda gången du möjligtvis kan använda tvål är när du har en stor finne som ska elimineras men då är det verkligen viktigt att inte smeta ut tvålen i hela ansiktet. Varför inte ögonen? För huden där är ännu tunnare och känsligare. Har du dessutom ingen ögonkräm kommer ögats hud ha svårare att återhämta uttorkningen.

Tips: När du tvättar bort mascaran, smeta inte ut all mascara i ansiktet utan ta på ögonfransarna. På så sätt blir du inte lika svart under ögonen och slipper dilemmat med om du ska ta tvål eller inte (som du inte ska).

Tips: Tvätta ansiktet i ljummet vatten. Varmt vatten torkar ut mer, inte så konstigt att vi är torrare på vintern. D

Ajabaja: Blanda aldrig olika hudvårdsprodukter. I produkterna finns det olika ämnen som kan hämma, motverka och i värsta fall reagera med varandra. Detta kan sluta illa menbehöver absolut inte det. Men för att få optimal effekt på en produkt så ska man heöst använda hela serien. Produkterna i en hudvårdsserie är som sagt framtagna för att användas tillsammans. Och ska du nu blanda, blanda då smart. Använd rengöring och kräm i samma serie åminstonde. Detsamma gäller rengöring som inte nämner att de kan användas till ögat.
 
Tips: Det är skillnad på torr och torr. Det finns en massa olika krämer, för normal till torr och sen bara till torr hy. Så vad ska man då använda om man är torr? En gång konstaterade ett par tjejer att det bästa är att gå till en hudvårdsterapeut för att kolla upp vilken hudton man har men en sak jag lärde mig på Kicks är att om man är ung så är man oftast bara yttorr. Ung hy har oftast fukt under huden och ibland kan det hjälpa att bara peela huden för att hjälpa till på traven. Krämer till torr hy kan ju ge effekten av att man istället blir bland och lite fet i T-zonen. Detta hände även mig och kanske valde jag fel kräm när jag gick efter en för torr hy. Kanske borde jag ha använt en för normal till torr istället, eftersom ung hy som sagt har förutsättningarna. Lite äldre och mer mogen hy som är torr är mer i behov av fetare krämer för att deras hud är mer uttorkad underifrån.

Ajabaja: Använd aldrig body butter, body lotion, kroppkräm eller andra produkter som är till kroppen i ditt ansikte, never, ever, EVER! Dessa krämer är inte (precis så som hudkräm är till ögonen) inte anpassade för att ha i ansiktet. Molekylerna i dessa krämer är för stora för att huden ska kunna ta upp det. Dessutom är krämen för fet för ansiktet. Resultatet blir att krämen bara lägger sig på ansiktet och täpper till porerna, alltså gör den inget för huden på insidan.

Tips: Dra inte i huden runt ögonen utan tvätta varsamt eftersom huden är så skör.

Ajabaja: Använd ALDRIG (och då menar jag verkligen ALDRIG) vanlig hudkräm under ögonen. Huden under ögonen är skör (det kan ni nu) och klarar inte av vanlig hudkräm. Står det inte att det kan användas till ögonen, så går det inte. Ögonhuden klarar inte av för fet kräm (som vanlig hudkärm är för ögonen). Detta man bidra till att man får milier under ögat, ni vet sådana vita kulor under huden. Dessa kan man bara ta bort hos en hudvårdsterapeut och det är inte alltid säkert att de gör det heller.

Tips: Använd inte en make-up remover avsedd för vattenfast mascara om inte din mascara är detta. Det är så onödigt att använda en massa kemikalier under ögat om detta inte behövs. Make-up removers innehåller ett ämne som heter disodium edta, som gör att ämnena går djupare ner i huden. Är resterande ämnen i produkten dessutom dåliga har du bidragit till att de går lättare in i huden. Not so good med andra ord.

Tips: Testa ALLTID produkterna innan du köper dem. Be om prover i affären. Provade för att tag sen Kaneboos hudvård osm jag fick i prov. Denna var svindyr (råndyr kanske är mer korrekt) och den skulle vara just "såååå bra" enligt expediten. Efter att ha testat så insåg jag verkligen varför man alltid ska testa produkterna innan. Hela serien var ganska obehaglig att ha på sig och det kändes som om allt bara låg på ytan. Inte bra för mig men kanske någon annan. Även om man ska ge hudvård minst en månad innan man kan se resultat så kan det vara bra att testa för att känna efter hur produkten känns på huden. Känns krämen lite för fet ja då kanske man ska testa den mindre feta, är rengöringsmjölken inte bra? Ja då kanske rengöringsskummet är bättre. Ni fattar vad jag vill få fram här. Prova innan!

Tips och Ajabaja: Och så var det de där med parbener i hudvården. När jag kampanjerar för något så går jag in stenhårt för det och det kanske känns mer jobbigt för vissa än parabenerna i sig. Men jag tycker det är viktigt att alla är medvetna om att parabener finns, vad de gör/kan göra så att man själv kan göra ett aktivt val. Vill man då ha produkter med parabener ja då är det dennes val, så länge den är medveten om parabenernas verkan. Även om Methylparaben inte har någon bevisad effekt och propyl BARA kan framkalla överkänslighetsreaktioner hade jag varit ganska avvaktande i alla fall. Parabener framställdes för första gången 1930 och det var inte förrän 2000 som rapporterna om hormonella och cancerframkallande effekter parabener började dyka upp, 70 år! Eftersom det faktiskt tog forskarna 70 år skulle jag inte riktigt köpa att methylparabenet, som framstås som snällast är så snällt i alla fall. Om 60 år kanske det kommer fram helt andra rapporter. Därför dissar jag parabener men ska du tvunget ha en produkt med paraben, ta då en med Methylparabener (eftersom det är den enda som vi hittills inte hittat något skumt med). Låter allt detta motsägelsefullt? Ja det är precis vad det är. Så aktivt val är mitt tips. Köp inte en produkt för att den ska vara "sååååå bra" utan kolla upp vad produkten innehåller. Att ett märke är bra är kanske just för att det är ett märke. Lite smartare än så kan du vara =)


Jag tror detta var allt. Ja får säkert en ajabaja på mig snart för något jag missat, men kommentera gärna om det är något jag glömt. Och skäms nu inte om du råkar känna dig träffad. Hudvård är en djungel och det är otroligt svårt att veta vad som är vad och varför man ska använda en massa olika produkter. Om ingen informerar så kan man ju inte veta. Ibland behövs lite bumps on the road för att komma på rätt väg igen. Men snälla gör mig en tjänst...gör inte om fler AJABAJA. Det är din hud vi pratar om, du kaninte köpa en ny på Ikea om det skulle bli fel.


I lurarna just nu...

Vår gemensamma favoritlåt just nu är Pernilla Karlssons låt: När jag blundar. Den går verkligen varm och när den spelas så spelas den inte bara 2 gånger på repeat. När den spelas sjunger jag med och blir lite lätt finsk i min sångröst medan jag dansat rumt i vår lägenhet. Är det inte ajg som insisterar att den ska spelas igen så hojtar Marcus från köket att jag ska sätta igång låten igen. Ja, Loreen är ju bara super men jag måste säga att en del av mig hejar verkligen på denna fantastiskt duktiga tjej.

Känns som om denna låten kommer vara det självklara valet den dagen vi gifter oss, och som Marcus sa så ska vi ju förena finsk, svensk och kroatiskt på något sätt. Vi får helt enkelt ha finska låtar, dansa folkdans och så får Marcus klippa pappas slips (tydligen en gammal svensk tradition). Är ganska övertygad om att det kommer bli en salig blandning av både det ena och det andra. Oavsett vad det blir så är ju låten fixad, gäller bara att komma ihåg detta dagen Marcus friar (om han friar). Kommer säkert bli så att om han går ner romantiskt på knä och frågar kommer jag istället för att säga ja säga: "Oh älskling jag vet precis vilken låt vi ska ha!". Men så är det en underbar låt, lyssna själva =)



Här kommer en annan feelgoodlåt som man bara inte kan sitta stil till:



Våffeldagen

Idag inleddes den så kallade tjockisveckan, som infaller tre gånger om året. Det är nämligen så att släkt och familj har en tendens att födas efter varandra. Idag var det min ena bror Magnus, på tisdag är det mami och på onsdag är det min brorsdotter Steffie. Anledningen till att jag kallar den tjockisveckan är för att i slutet av veckan är man så trött på kakor och annat sött för det är det enda man fått i sig under veckan.

Startdagen var som sagt inget att leka med eftersom min bror fyller år på självaste våffeldagen. Så först våfflor i härliga lass och sen kakor och tårta. Dock så var jag så mätt efter våfflorna så det blev ovanligt nog inga kakor (annars brukar jag vara först att ha provat allt). Eftersom jag bara drack vatten tror väl halva familjen att jag börjat banta också...men det kan jag säga är en fullkomlig myt!

I morgon blir det eventuellt frukostvåfflor med smeten som blev över. Det beror lite på hur sugen jag är, är fortfarande ganska mätt. Nej, VÄLDIGT mätt! Men är det våffeldagen så är det =)

 


Paraben

Många av oss har säkert hört att apotek och många hudvårdsprodukter börjat fasa ut paraben i sina produkter. Detta är något jag blivit mer och mer medveten om och jag tycker det är viktigt att jag delar med mig av denna filosofi. Det finns olika parabener, så bara för att dte inte specifikt står paraben i innehållsförteckningen så betyder inte det att produkten är godkänd. Nej paraben är lite som E-nummer är i maten, ibland stå det med nummer och ibland med text.

Detta hittade jag på Sveriges konsumenters hemsida, som berättar vad parben kan heta i våra produkter:

Metylparaben
är inte akut giftig vid förtäring och är inte farlig för vattenorganismer. Har ingen bevisad hormonell effekt. Butylparaben är den paraben som först bevisade hormonell effekt i djurförsök. Den är också giftig för vattenorganismer.

Etylparaben är inte cancerogent, inte akut giftig vid förtäring och inte farlig för vattenorganismer. Har en bevisad hormonell effekt i djurförsök.

Propylparaben används bland annat i godis och torkade köttvaror. Personer som inte tål acetylsalicylsyra, men även andra, kan få överkänslighetsreaktioner.

Isobutylparaben är mindre vanlig att använda, men anses lika farlig.  I Danmark har man gått ut med varningar till gravida och småbarnsföräldrar att inte välja produkter som innehåller isobutyl- och butylparaben.


Nu har jag tjatat lite paraben, men vad är då paraben? Paraben är ett konserveringsmedel som är väldigt vanligt i skönhetsprodukter. Bland annat ansiktsvård, bodylotion, smink, schampoo m.m och används för att minska mögel i produkterna. Paraben har visat sig vara hormonstörande och även cancerframkallande. Parabenet går in genom huden och in i vårt blod, så gör dig själv en tjänst och gå in på länken och läs (klicka på ordet hemsida efter Sveriges konsumenters).

Det finns en anledning till varför allt fler marknadsför produkter som är fria från just det och jag tror att det är viktigt att vara medveten om vad vi sätter på vår hud, inte bara vad vi äter. Det kanske kan tyckas som att vissa skapar en moralpanik och att man idag inte kan äta något men det skadar inte att vara just medveten. Det finns en anlending varför Danmark varit så hård med att produkter för barn och gravida ska vara parabenfria, borde inte detta vara viktigt efter att vi vuxit upp eller fått barn?

Danmark har även gjort en lista på märken som fasar ut de farligaste parabenerna, här kan du läsa mer om detta.

Jag är ganska glad att jag tidigt blev medveten om vad jag hade på huden. Vet faktiskt inte hur det uppkom men det kan ha något i samband med att natuvive lanserades på apoteket och marknadsförde sig med att de använde sig av ämnen från naturen. Jag tror verkligen på att naturligt är bäst, mamma scans köttbullar kan absolut inte stå sig mot min egen mammas, made from scratch. Ja så är det för mig och hudvård med.

När jag började med det svenska ekologiska märket Wise kände jag mig sjukt stolt. Nu har jag dock valt att testa något annat och även se vad det finns för alternativ på marknaden. Det visade sig vara ett ganska litet spann med produkter utan konserveringsmedel. Slutligen stod det mellan the body shop, wise (en gång till) eller bare minerals. När Ninita sedan berättade att hon hade hittat paraben i sina produkter från The body shop var valet ganska lätt och jag är sjukt nöjd. Nu har det inte gått en månad men rent konserveringsaktigt så är hudprodukterna från bare minerals fria från parabener, parfym och som de skriver själv artificiella oljor. Hade inte tänkt göra reklam för min hudvård men jag vill flagga för att alla ska bli mer medvetna om vad ni har på huden, glöm inte bort att smink gäller det med.

Måste säga att jag är lite besviken på mode och skönhetsbloggar som inte tar upp ämnet trots att det är så många tjejer som inspireras av dessa dagligen. Det är dessutom inte bara priset som styr för du kan hitta parabenfria produkter på apoteket med. Ett tips är i alla fall att grilla era försäljare innan ni tar ett beslut. Eller göra som jag gorde och gick in i två olika Kicks och fick en hel del motsägande info.

Vet inte om jag gjort er mer förvirrade eller inte. Ni får gärna kommentera om ni har frågor, tankar eller funderingar kring det här med parabener. Jag fördjupar mig gärna i detta mer för jag tror verkligen att det är viktigt. Kom på att jag kanske borde kolla min deo när jag ändå är i farten....

Det är många produkter som bevisar att man faktiskt kan framställa produkter som håller utan paraben.  Tror att det många för fel är att de stoppar fingrarna i burken efter att de tagit sig i ansiktet eller var de nu haft sina händer. Tack och lov har utvecklingen tagit fram pumpflaskan för att minska detta. Så vad behöver vi egentligen paraben till? Nu ska jag gå och kolla min rouge och mascara med...you never know..

Här är lite mer länkar ni kan kolla in:

http://www.radron.se/upload/Pdf%20tidningen/090325_03_hudlotion.pdf

http://en.wikipedia.org/wiki/Paraben (här står det även att methylparaben i reaktion med UVB-strålning ökar åldrandet. Kanske något alla med en antiage-kräm borde tänka en gång extra på.)

http://paraben.se/index.html

http://www.shenet.se/ravaror/parabener.html


Dopklänning

Idag kom mami över och höll mig sällskap innan skolan. Eftersom hon ska på dop i helgen hjälptes vi åt att göra ett helt unikt dopkort till lillflickan. Efter lite inspiration från nätet, ett scrapbookkit och lite fantasi resulterade det i detta supersöta kort. Jag hoppas verkligen att andra gillar det lika mycket som min mamma och jag.



Tulpaner

Nu är våren här och det säkraste vårtecknet på det är alla tulpaner som affärerna säljer (ja förutom alla natuliga blommor i rabatterna såklart). Köpte mig ett par lila i lördags och bytte ut de vita som vissnat. Säg vad ni vill men snittblommor skapar verkligen en stämning som är helt underbar!

  
                 


Vet inte vad Marcus tycker om tulpanerna, han verkade vara mer intresserad av sin årsrapport än tulpanerna. Dock kommer han nog aldrig erkänna det om han tycker det. Lite som att jag inte erkänner att jag förmodligen är mer av en katastrof på matlagning än vad jag är en mästerkock, i alla fall när jag har många järn i luften.




Note to myself

Imorgon ska jag förklara krig mot lössen som invaderat min fina djungelblomma. När Marcus och jag köpte den och en annan lovade jag att sköta dem så att de inte skulle dö, annars kommer Marcus att inför plastblommor i vårt hus och det är den största inredningsmissen som finns i hem (små fungerar men stora BIG NO NO!)

Den ena av våra blommor mådde inte så bra ett taga, antingen gillade den inte sin placering eller så råkade någon (ja det var ju då jag) glömma ge dem vatten. Kan väl säga att Marcus var snabb på att påpeka charmen med plastblommor så det är därför det är viktigt att åtminstonde en växt överlever.

Vet inte om ni minns min kokosnötsväxt som verkligen självdog. Ja, den bokstavligt talat bara la sig ner och dog. Det är ju lite av min värsta mardröm just nu men till mitt försvar så var kokosnöten en svårskött växt (dessutom var vad den varit mden från Ikea så vem kan garantera med om). Min djungelväxt är ju inte påväg att självdö den är ju bara lite sjukdomsdrabbad såhär i influensatider. Har hört att såpa ska vara bra så jag hoppas det funkar, nu ska jag bara ta mig i kragen och göra det. Annars finns det ju en risk för att en stor plastblomma entrar vårt vardagsrum och DÅ kan vi börja diskutera relationsproblem...


Kokosnötsväxten, oh why did you die on me...


Torn



What to be? Where to start? Should I teach you a lesson or should I just fall apart?
Is this better to be torn or should I bless you on your throne?
Where to walk? where to stand? Everywhere I turn there is sand
Falling deep, where's the end? What to do with you my friend?

I'm torn

// Emily Lundquist


Dagens ironi

Dessa två kostar lika mycket, vet inte vad de säger om vår affär i närheten eller om dagens priser på hygienartiklar. I vilket fall som helst känner jag mig alltid hur lycklig som helst när jag kommer ur affären med en hel matpåse för endast 100 kronor. Det är kanske inte precis samma känsla jag fick när jag klev ut från apoteket idag, och då var det ändå med 20 % rabatt...

108 kronor


105 kronor


En speciell glimt av dagen...

Idag var jag på kinabox för att köpa med mig lite mat. Efter lite väntan på att bli upptäckt kom hem ung tjej fram och to gmin beställning. När hon fyllt boxarna frågade hon om jag skulle äta där, njaa inte så troligt att jag trycker i mig två stycken boxar sådär. Under tiden jag betalade tog hon fram sitt läppstift och smetade på lite på läpparna, sedan tog hon fram en påse och bad mig öppna den till henne. Så istället för att hon skulle fixa min mat medan jag la ner min plånbok fick hon vänta mig på istället.

Som om dett ainte var nog hade nog fyllt boxen så hon inte ens hade tänk stänga den utan bara lägga ner den i påsen öppen. Dock så vad jag noga med att påpeka att hon får stänga den innan hon sa ner den i påsen. Efter detta la hon ner boxarna lite snett i påsen så det gick inte att lyfta den utan att boxarna skulle ramla så istället knöt hon ihop påsen och gav den till mig. Ja, kalla det vad ni vill men det var nog den mest speciella service jag någonsin fått. Kul att hon kan sminka sig men inte öppna en påse på grund av att hon har handskar. Det känns ju både mer hygieniskt och visst lite gloss är väl inte fel men det känns lite försent att sätta på det när kunderna redan sett en utan...

Hudvårdsdjungeln - en hel vetenskap




För ett tag sedan bestämde jag mig för att mina hudvårdprodukter inte gav min hud den fukt den behöver och bestämde mig för att testa något nytt. Problemet är bara att det finns en hel djungel av hudvård! Var ute på jakt med Ninita och fick då smisk på fingrarna för att jag varken peelade huden, hade ögonkräm eller ansiktsvatten. Gick in på två olika Kicks för att "testa" dem lite. På den ena Kick var det bara Kanebo som gällde (självklart det dyraste i affären dessutom). Kände mig lite skeptisk till detta dels för att det var dyrt men även för att hon inte kunde rekomendera något annat.

I den andra Kicks var expediten inte lika inriktad på ett märke men hon ville inte heller rekomendera något eftersom hon menade att hon inte vet vad som passar mig. Skönt att hon inte försökte sälja något men samtidigt kom vi ingenvart. Dessutom sa hon att jag kunde blanda alla produkter vilket är lite av en varningsklocka för mig eftersom man helst ska hålla sig till produkter ur sama serie. Detta för att produkterna ska funge optimalt och sen finns det risk att produkterna motverkar varandra. Lärde mig dock inne på Kicks att ungdomlig hy oftast är torr i de övre hudlagren och att de har fukt undertill, alltså behöver man ingen som är väldigt på djupet fuktgivande. Stämmer detta?? (får ju vara lite kritisk)

Inne på The Body Shop var de riktigt tillmötesgående men sen har de också bara en produkt att sälja vilket gör att jag bara behövde berätta vilken hudtyp jag har. Är ju egentligen inte riktigt säker på det heller men fet är jag inte och torr är jag absolut, normal till torr måste det vara.

Nu har jag börjat ta mig igenom alla de prover jag fick med mig från de olika affärerna och börjat gallra ut lite. Kanebo föll mig verkligen inte i smaken (tack och lov för det var råndyrt). Rengöringen kändes och luktade som tvål (och tvål i ansiktet är det värsta man kan göra mot huden, även om detta säkert inte var tvål tvål) och sen kändes det som om jag hade krämen på huden istället för i. Kladdigt och konstigt helt enkelt. Med detta har jag lyckats gallra bort lite och bestämt mig för att några av dessa ska det bli:

Wise
Märket jag hade tidigare. I och emd att jag varken hade serum, ansiktsvatten eller ögonkräm kanske jag inte låtit wise visa helt vad det går för. Dessutom är det svensk och ekologiskt och det gillar jag. Har insett att när man väl börjat gå ifrån paraben, mineraloljor och annat läskigt blir man mer medveten och det tar emot att desta något med konserveringsmedel i. Gillar ju ändå detta märket och sen är det lite speciellt att inte alla har det, då kan man liksom bli lite av en marknadsförare.

The Body Shop-Aloe
Ninita och Mimi använder det och tycker det är toppen. Dessutom fick Mimis hud en smärre fuktchock när hon testade serumet (på dett bra sätt då eftersom hon märkte att det hände något). Gillar dessutom att det finns en dagkräm med spf 15. Allt med solskydd är ett extra plus i mina ögon eftersom solbränna = rynkor = för tidigt åldrande. Det väger ju tungt nu fram mot vårsolen. Sen står ju The Body Shop för otroligt bra saker. 

Bare Minerals hudvård
Detta är jag otroligt nyfiken på. Ingen paraben, mineraloljor och om det va parfym. Mycket, mycket bra. Id Bare har ju dessutom en helt unik serie eftersom deras hudvård är utvunnen ur mineraler från naturen och det är ju extra spännande. Vi alla har ju lärt oss att mineralsmink är mycket bättre än vanligt smink så det borde ju vara detsamma för hudvård. Detta är ju lite dyrare och först var jag lite negativ eftersom det inte fanns något serum men upptäckte den att det finns det visst. Har testat hudvården och jag känner mig varken torr eller kladdig (huden suger åt sig med andra ord). Dock luktar den lite skumt men det kan ju bero på att det inte är parfymerat och det är juy ara när man lägger krämen så det kan vara värt det.

Ohh detta är så sjukt svårt. Funderade även på att testa Mary Kay för det blir man så himla mjuk och fin av men så var det det där med om man ska gå till något som man inte vet med innehållet. Dessutom är produkterna lite dyrare än vad jag räknat med. Ja, hudvård är en djungel och man blir inte klokare desto med man testar. Känns som att det bara är att välja en i högen. Solskydd eller ej? Mineraler eller ej? Ge wise en ny chans eller ej? Ska man lämna något man egentligen gillar men som man ser inte riktigt funkade? Kan ett serum vara lösningen då? Det är minsann enklare att vara kille. Inga beskymmer och de flesta åldras riktigt fint utan att ha en massa produkter till höger och vänster. Dock tvättar inte alla killar ansiktet med vatten morgon och kväll så det är kanske därför de inte torkar lite mycket??

Snart är det i alla fall dags att bestämma sig eftersom testerna snart är slut. What to do? Ja, bara längden på detta inlägg säger en hel del om hudvård i sig. Har till och med öppnat ett worddokument för att jämföra priset, så ni förstår hur mycket jag gått in för detta. Men jag tror ändå det är viktigt att vara noga och att man ska vara medveten om vad man lägger på huden. Det är ju trots allt det största organet vi har.


These are a few of my favorite things...

De senaste dagarna har jag fixat min fina walkin closet, som jag delade med Johanna. Tanken var först att Marcus skulle flytta in sina kläder så att hans garderob kunde bli städförvaring men till min stora lycka gav Marcus mig hela utrymmet. Mrcus menade att detta kanske är enda gången jag får chansen att ha en så st
or garderob för mig själv och det är ju lite sant, vem vet vad nästa bostad har för garderobsutrymme.

Det är lite som när Johannas hyresvärd visade det bästa med Johannas lägenhet: Garderoben. Där stod vi båda och försökte få fram ett wow men det var riktigt svårt. Det enda jag kunde se framför mig var denna underbara walkin closet.

Nu är denna härlighet bara min och såhär gick förvandlingen till:


Före







Efter



RSS 2.0