Buti yoga

Tjejer, jag har hittat den perfekta träningsformen. Träningsformen heter Buti yoga och det är en kombo av yoga, dans och butishaking där man tränar kardio, strech, muskler och smidighet. Visst ser det lite roligt ut ibland men samtidigt hur många träningsformer gör att man tränar rumpan och strechar samtidigt?
 
Detta är nog en av de träningsformer som jag verkligen skulle vilja prova på. Det tråkiga är bara att buti yoga inte finns i Sverige så i ifall jag inte vill åka till Usa blir det hemmaträning. För er som vill prova kan ni göra det här direkt på min blogg och vill ni läsa mer kan ni göra det på deras hemsida här. Kom ihåg, ingen ser bra ut innan man lärt sig rörelserna och det är inget pinsamt med att skaka på rumpan. 
 
 

Jennifer Aniston

 
 
Vilken kvinna! Visste ni att Jennifer är 44 år? Det är så sjukt. Jag visste att hon var runt 40 men trodde definitivt inte att hon är 44 om man ser till hennes utseende. Marcus frågade mig om jag har någon förebild, vars kropp jag tycker är fint tränad och den första som poppade upp i huvuddet var Jennifer. Att hon sen dessutom är 44 bast och har den kroppen gör saken inte bättre. Förstår verkligen varför uttrycket MILF finns för till och med jag tycker hon är het. 
 
Nu kanske ni undrar varför jag överöser Jennifer Aniston med kommentarer såhär en helt vanlig söndagskväll mitt i mars månad med ett half snölandskap utanför. Jo, det är nämligen så att jag har bestämt mig för att jag ska skaffa ben lika fina som Jennifers. Det är ganska lätt att tänka att man ska träna men frågan är hur många gånger man bestämmer sig. Jag vet inte hur många gånger jag bestämt mig mentalt. Jag vet hur jag ska göra, jag vet vad mitt mål är men så saknas den där sista biten. Den biten man inte riktigt kan svara på, "varför gör jag det inte?". Det sjuka är att man inte vet svaret på det, så därför är det bra att ha en förebild som sporrar en lite lagom utan att ge en dåligt självförtroende eller självk
 
änsla (som när man tittar på Victoria Secrets modellerna). 
 
En grej som jag själv känner att jag måste ha innan jag sätter igång är en extra skjuts som får mig att tänka att nu är det nog. Passande nog står jag inför ett av tre födelsedagsveckor för detta år. Denna veckan väntar tre kalas och som om inte det skulle vara nog står påsken inför dörren. Så denna veckan tänker jag let loose, seriöst... För som jag tänker och känner varje år efter en sådan vecka, så kommer jag vara lite uppblåst och känna mig som en småtjockis efter alla kakor och tårtor (även om jag är långt från det) och det är just det som behövs. Jag behöver känna mig onyttig och i behov av träning.
 
Vill även poängtera för de som kanske känner sig lite provocerade här att det inte handlar om att gå ner i vikt det handlar om att skaffa muskler. Så nu ska jag ta tag i de resurser jag har och göra dem fasta och fina. Tajta till, som det heter på jobbet ;) 
 
 

Vilken ska man ta?

Jag har sedan jag varit liten blivit drillad i att ta hand om mina tänder... Och tro mig! Efter tandställning två gånger om så är jag väl inläst på området och har jag glömt bort det har min kära syster som är tandsköterska varit där och läxat upp mig.

De flesta av oss vet att det är viktigt att sköta sina tänder. Det är ju lite anledningen till varför i princip hela Sveriges befolkning borstar tänderna två gånger om dagen. Även om det är en ganska viktig vana så är det lätt hänt att man inte alltid är så noga, "tänderna ska ju borstas i morgon igen". Även om jag för det mest varit noga så var det inte förrän jag jobbade på ett boende och fick borsta andras tänder som jag insåg hur viktigt det är. Lagningar i olika färger, hål mellan tänder, tandlossning, lösa tänder, missfärgningar; you name it! Ingen vacker syn kan jag lova.

Kan ändå förstå de som slarvar med tänderna och inte blir man gladare av att tandläkaren väljer en dyrare riskgrupp. Men är du duktig så kan du få betala mindre och dessutom är det en investering för framtiden. Alla vill ju ha en fräsch mun och handen på hjärtat, vem vill hångla med någon som aldrig borstar tänderna? Till alla er som slarvar och aldrig får till ett strul, kanske dags att se över munhälsan? Här är tipset hur du tar hand om dina tänder:

* Tandborste. Gnugga lätt. Tänk skrubba, inte skura och tänk på att även borsta på tandköttet. Dock inte för hårt för det kan göra att tandköttet rivs upp istället.

* Tandtråd eller placker. Fila dig ner och gå fram och tillbaka på tanden fram och sen den bakom och fila dig upp. Att bara ta råden upp och ner gör ingen nytta. Det är när du polerar som bakterierna går av.

* Munskölj. Ja, vilken ska man då välja? Det finns en hel sjö med olika munskölj, alla med olika färg, smak och egenskaper. Vissa gör ont och andra känns så lite att man inte tror det hjälper. Ett tips är att kolla flourhalten. Det ska vara minst 0,2 % för att det ska vara till hjälp. De flesta tänker nog på Lysterin när man pratar munskölj men sanningen är den att den innehåller endast 0.02 % flour vilket är för lite. Dessutom innehåller Lysterin alkohol (det är det som gör den så stark). Alkohol är väldigt bra när det gäller att döda bakterier men den väljer dock inte vilka bakterier som ska försvinna vilket gör att även de goda bakterierna dör. Kanske inte så jättebra om det sitter mat mellan tänderna vars bakterier får ett försprång på dina tänder. Fast å andra sidan... Använder man aldrig någonting så är det bättre att skölja med Lysterin än inget annat...

There you go! Nu kan du knappt misslyckas. Kan inte lova att du får hångla med det kommer definitivt vara en bit på vägen. Good luck!



Skämsmusik

Spotify måste ju bara vara en av de bästa uppfinningarna vårt årtionde har sett. Inte nog med att i princip allt finns där i musikväg så finns det till och med spellistor där diverse folk kan lägga in sin favomusik så att fler upptäcker "ny" musik. 
 
Nu har jag ingen statistik men jag kan tänka mig att nedladdningen av musik har minskat avsevärt genom spotifys entré samtidigt som fler och fler skaffar abonnemang på sina telefoner med internet (varför kalla det smartphone när det i grund och botten är en telefon? Telefoner som inte klassas som smarta kommer säkerligen snart ändå inte finnas kvar). Så, minskat fusk (spar vi pengar på) samtidigt som vi betalar för internet (tjänar andra mer på). Ja en ganska så fantastisk uppfinning med andra ord. 
 
Idag har jag lyssnat på lite vad jag skulle vilja kalla för "skämsmusik". Skämsmusik är sådan musik som du egentligen tycker är hur bra som helst men som i de flesta fall endast spelas för att vara nostalgisk eller skämta på en fest, inte seriöst lyssnande en söndag eftermiddag. Skulle jag förklara för min vän Alice att jag lyssnat på Mariah Carey, Enrique Iglesias och soundtracket till Jungle George skulle hon ju lätt ge mig ett "skäms-på-dig" tal. Fast skulle hon göra det är det ingen fara. Jag vet att även den fröken har skämsmusik på sin dator ;)
 

I will if you will

Mars månad betyder inte bara födelsedagsvecka och stadig viktuppgång för min del. För mig är mars månad en månad där ljuset kommer tillbaka och där man engageras och blir mer medveten om den sköra värld vi lever i. I mars månad är det månaden vi släcker våra ljus i förmån till vår värld. Det handlar om så mycket mer än att spara energi för en timme. Det handlar om att stanna upp, tänka till och göra ett val. Det är ett statement inte bara för dig själv, dina nära utan för hela din värld.Vi lever i den tillsammans och det är tillsammans vi gör som mest skillnad.
 
Ikväll uppmanar jag er inte bara att tänka på Earth Hour utan även att fundera på hur du kan göra skillnad. För i grund och botten handlar det om så små och enkla val som exempelvis tv:n på standby eller stänga av strömmen, lägga några extra kronor för det ekologiska alternativet, ta bussen eller cykeln till jobbet istället för bilen eller att välja grönsaker i lösvikt än plastförpackat.
 
WWF har en kampanj som heter I will if you will där du kan anta andras utmaningar eller skapa en egen utmaning som uppmuntrar andra att bli mer miljömedvetna. Jag har redan skapat min utmaning, gör du det med. Utmaningen hittar ni här.
 

1-1

Scenario 1.

Jag plockar fram dammsugaren och Marcus påpekar att det blivit så smutsigt.

Marcus: Det är ditt hår som samlar upp allt, Så stora dammråttor har jag inte sett tidigare.

Jag: Joho då älskling tro mig du hade sånna stora dammråttor när du bodde själv. Enda skillnaden är att du inte såg dem då.

1-0 till mig

Scenario nr 2.

Jag fixar våfflor och börjar äta.

Marcus: Älskling hur går det med dieten?

Jag: Men man får ju faktiskt ha en ätardag.

Marcus: Och vi hade inte det igår när vi åt chips och pizza?

Ställning: 1-1


Just happiness in a glas

Alltså, smoothie kan göra vilken människa till världens snällaste och gladaste på en halv sekund. Glass i all ära men jag undrar inte om smoothie är snäppet bättre (förlåt kära glass). Det är lätt att göra, det är nyttigt och ett riktigt bra sätt att få i sig frukt och bär. Tänk om man kunde ha en personlig butler som serverade smoothies varje dag! Hmm, blir jag en riktigt rik tjej när jag blir rik så är det en av de första saker jag ska inrätta. Vem behöver en snygg bil när man kan få smoothies? Oftast vågar man inte köra sin dyra, snygga bil för att man är rädd för att den:
 
1. Ska bli repad
2. Ska bli stulen
3. Ska bli smutsig
 
Ja, nu vet jag inte alls ur man tänker när man har köpt en dyr bil eller hur man tänker när man har köpt en bil över huvud taget. Bil ingår för det mesta inte i en students värld... Och även om jag nu inte längre är student så har jag inte kommit ur "studentbudgeten" riktigt än. Det tar fortfarande emot att handla på ica när notan överstiger 300. Bra? Joo ganska. Kul? Inte alltid.

Något att tänka på


Farväl messenger

Igår fick jag reda på att msn messenger ska läggas ner. Även om det var flera år sedan jag loggade in på msn så känns det ändå lite konstigt. Det var på msn som jag och Marcus lärde känna varandra och det var då och där som jag en dag fick hopp om att det kanske kunde bli han och jag en dag. Utan msn (och klotterplanket på lunarstorm) hade jag nog inte träffat Marcus. Just därför känns det väldigt konstigt att msn ska försvinna.
 
Tänk ändå så många konversationer man haft på msn, och den där webbcamen ska vi inte ens talá om. Jag och min kompis Ninita brukade klä ut i olika stilar och lura folk att vi var syskon på msn. Det funkade sjukt bra för även om vi är så olika trodde folk att vi var tvillingar.
 
Det mest intressanta är ändå att medan jag hade msn så hade vi till en början modemet.  Detta tröga uppkopplingsljud som tog hundra år att koppla in på nätet med och sen tog det nästan 5 min att komma in på en hemsida. Jag må låta gammal nu men det var tider det.
 
Så nu när messenger ska försvinna vill jag tacka dem lite. För utan deal, ingen Marcus, inga långa samtal och ingen kärlek, ingen första kyss, inget pirr i magen... Inte med Marcus i alla fall.
 
 
Emily och Marcus 15 år, 2006.

Lite mer vuxen

Idag är en historisk dag, för mig i alla fall. För idag ´har jag nämnligen kommit ett steg närmre att bli DINK:are (Double income no kids). Idag fick jag besked att jag fått tillvidareanställning vilket känns helt sjukt! Okej Marcus pluggar ju fortfarande så DINK är väl lite fel att säga med SINK:are däremoot. Single income no kids, ohh sweet life!
 
Man kan väl nästan säga att jag blivit en vuxen flicka nu. Inga mer studiebidragsinkomster att leva på, inga mer dagar av att inte kunna köpa en fin tröja om jag vill. Med andra ord jag kan vara ekonomisk men behöver ej tänka på att snåla. Jag kan spara pengar! Äntligen kan vi få lånelöfte hur vi vill och köpa en lägenhet OM vi vill.
 
Jag måste säga att första mars 2013 är en av de bästa dagarna hittills i år. Först och främst vaknade jag upp med solsken utanför fönstret, även om jag trodde att jag ställt klockan fel på morgonen (i tron om att det var lördag) så var jag ändå relativt pigg. Blev klappad på kinden av Marcus i morse (vilket är det mest underbara med tanke på att han sov). Efter detta blev det mycket skratt på jobbet, bästa beskedet om anställning, mitt efterlängtade headset anlände och jag lyckades få en person att le och känna sig motiverad. Som om det inte skulle vara nog blev det after work följt av en lite salongsberusad Emily på Ica, en pizza framför James Bond och lite chips och choklad på det.
 
Helnöjd tjej med andra ord! Tänk om varje dag var som denna dag!
 

RSS 2.0