Inflyttningsfesten

Ja nu sitter man här med en varm kopp te för sin onda mage. Bakfylla är inte det roligaste, även om man lyckats fungera nu i ett antal timmar. Har till och med lyckats åka till pastorsexpeditionen med Kicki för att öva sång "Supa sig full och gå till kyrkan dagen efter" var min pappas kommentar. Förstår precis vad han menade och jag kände mig verkligen hycklig, även om jag faktisk inte stod inne i själva kyrkan utan i en körsal, tillhörande kyrkan dock. Sången lät riktigt bra och kantorn gillade vår nya komposition, vilket gjorde det ännu bättre.

Ska bara ta det lugnt resten av kvällen, känns som om jag har fått nog med stohej för denna helg. Hade verkligen en trevlig kväll igår, kul att träffa alla kusiner igen. Bestämde att vi skulle gå på laserdome och lisseberg, får se om vi lyckas slutföra våra planer. Här kommer lite bilder från kvällen gång, som resulterade i min konstigaste fylla (notera att jag skrev konstig och inte värst, för så full var jag inte!). Kan föresten passa på att förklara att Tereza försökte svinga Nina runt sig, så som de gjorde förr när de dansade (ni har säkert sett det i Grease). Kan även passa på att meddela att det gick sisådär med det hela... 


En helt vanligt lördag

Tråkigt väder idag (fast nu blev det lite sol) men ändå väldigt skönt att få ta det lite lugnt och varva ner efter 2 ganska händelsefulla dagar. Igår var det verkligen high life eftersom jag först hade "lära-känn-varandra-dag" i skolan (Go röda laget!) och direkt efter det, möhippa för min kompis syster. Hade verkligen en supertrevligt kväll även om Kicki gjorde mig till hennes stylistoffer, men roligt var det. Har tyvär inga bilder eftersom alla ligger i Kickis kamera, men jag lovar att visa hennes kreativa jag så fort jag får dem!
Tyvärr blir det inte så lång nervarvning eftersom jag ska på min kusins inflyttningsfest. Det blir mycket fest nu framöver. Bland annat är det en nationsfest och en sittning de närmaste fredagarna framöver, sedan är det inflyttningsfesten idag och bröllopet nästa lördag. Men som sagt, en sak i taget. Först och främst ska jag se till att skaffa mig en kalender så jag kommer ihåg alla dessa saker och kanske se till att komma upp för sångövningen i morgon med Kicki. Jag har fått äran att tillsammans med Kicki, sjunga på hennes systers bröllop. Har fått två låtar, den ena har vi redan gjort om till vår egna grej så det ska bli så spännande. Än så låänge är det bara mina och Kickis föräldrar som fått höra hur det låter...nu hoppas vi bara att kantorn gillar det lika mycket som vi...=)
Vill även passa på att skänka en tanke till Michael Jackson, som idag skulle ha blivit 51 år gammal. Med denna bilden vill jag bara uppmärksamma vilken fantastiskt underhållare och speciellt dansare han var. Vem vill inte kunna dansa som honom!?

Utvärdering - första dagen på universitetet

Intrudoktionsdagen på universitetet kan liknas vid ett plåster, som man måste dra av. I början är man livrädd och man föreställer sig alla möjliga hemska senarion, som kan inträffa. Man känner liksom på sig att det kommer bli ett enda stor lidande och vill inte dra, men innerst inne vet man att man måste få det gjort. När man väl dragit av plåstret så känner man att det var inte så farligt ändå och man känner sig ganska lättad. Dock är universitetet lite som att ha massa plåster som man måste tycka ett och ett. Det positiva i det hela är att man blir van och det gör inte så ont efter hand. Man förväntar inte det värsta men man är ändå lite nervös. 

I alla fall klarade jag det bra utan att snubbla eller liknande. Pratade kanske inte med alla, men så är vi också 80 stycken. Märkte dock att jag var lite nervös för en gång kom jag på mig själv med att inte fråga tillbaka samma fråga som jag fick och så skrattade jag lite smått på saker som inte var roliga. Får hoppas att de inte tyckte jag var helt retarded, annars är det ganska illa. Det går nog bra =) I morgon ska vi ju ha kul med massa uppgifter så det lär bli kalasbra, älskar lekar och uppgifter, man slappnar och och lär känna människor på ett roligare sätt....

Håller er uppdaterade // Emily

Första dagen i mitt nya liv

Nya och nya, men idag är det i alla fall inskrivning på universitetet. Känns lite som första dagen på gymnasiet fast lite värre dock. När jag började på gymnasiet kände jag åtminstonde någon på mig skola. Dessutom hade vi inga 2:or och 3:or eftersom vi var den första årskullen på skolan. Jag hoppas att det går bra, eller ja det kommer det ju göra, men gärna utan att jag totalt gör bort mig eller snubblar, snacka om att göra entré. Aja I will survive! Innerst inne vet jag att det inte bara är jag som kommer känns mig vilsen, tur det. Här är i alla fall dagens outfit, som min mamma fått rösta fram...

 

Home is not the place to be

Ni anar inte så mycket jag saknar min pojkvän just nu, ändå har det bara gått ett par timmar sen jag klev ur bilen och satte mig på bussen. Hann inte ens komma innanför dörren innan jag kände att jag bara ville åka tillbaka. Ville inte hem alls denna gången. Det känns lite jobbigt, när man vet vilken underbar person som man måste åka ifrån. Jag bara längtar till den dagen då vi flyttar ihop, då vi kan kalla det för VÅRT hem och ingen annans. Jag bara VET att den dagen kommer vara alldeles underbar och kanske lite jobbig med, eftersom man lär bo i kartonger de första dagarna.

Även om denna dagen känns väldigt tung så vet jag innerst inne att jag kan åka tillbaka när jag vill, och för att åka dit måste jag ju först komma hem. För att det ska vara någon tröst fick jag åtminstonde en god frukost på espressohouse och en ny cosmo, men det väger ändå inte upp mot min Marcus. Är det någon som kan slå den frukosten så är det han, min älskling <3

Dagens frukost, varm choklad juice och espressohouse sista scones

Vuxen

Under dessa veckor, jag kunnat förbereda mig inför hela univeristetgrejen, har fått mig att känna mig ganska liten. Inte nog med att det är en helt ny värld, mer högre förväntningar och strängare, finns det ingens om jag känner, som ska gå samma väg som jag. De som dock ska läsa till socionom, ska inte göra det på samma ställe. 

Jag vet att jag inte kommer vara den bästa i klassen eller den lilla tysta tjejen som var utfryst endast för att hon umgicks med "fel" personer. Jag kommer defenitivt inte vara den snyggaste eller den fulaset för den delen. Det spelar egentligen ingen roll vad man blir eller vem man är, reglerna är ändrade. 

Det bästa men gymnasiet var att alla var mogna, det var inga fjantiga kommentarer om "vem som köpte tröjan först" eller "varför umgås du så mycket med dem". Det fanns ingen "ledare" eller ett tjejgäng som fryste ut folk för att de helt enkelt inte "passade in", eller som i mitt fall, bara umgicks med fel personer och var alltid så jävla glad. Nej jag älskade gymnasiet! Hela min syn på människan verkligen ändrades, tänkt att alla kunde vara vän med alla. Klart att et finns undantag i gymnasiet också, tro inte att alla växer upp, de var bara inte lika viktiga längre. 

Jag ser verkligen fram emot universitetet, även om det skrämmer skiten ur mig på samma gång. Jag ska bli vuxen, hur ofta kan man säga det? Något som känns skönt är att jag nästan inte behöver känna mig så ensam. Även om jag inte känner personen så kan jag ändå kanske känna mig lite mindre spänd. Ja nu börjar det...låt det komma!

Alla dessa pluginprogram!

Bra att man väntar med att lägga upp bilder hos sin pojkvän, eftersom han har myycket snabbare bredband, när hans dator hindrar mig från att ladda upp alla samtidigt (p.g.a att han saknar ett pluginprogram, osm inte vill installeras). Det är bara att bita ihop och göra det med 5 i taget. Åtminstonde är det lite snabbare än om jag skulle laddat upp 5 i taget hemma. Men så är det när man tar 1000 bilder på en semester...

kanske var allt lättare när man hade filmrullar med 24 bilder, där man fotade slut 3 stycken. Det var bara att framkalla och lägga i album, inget klydd.



Sane or not, that's the question?

Ibland har jag lite svårt att förstå mig på mig själv, inte nog med att andra har det också. När det handlar om plikter och saker som MÅSTE göras är jag alltid väldigt mån om att få dem gjorda. Är det något till skolan ser jag titta att starta i god till så att jag slipper känna paniken av att jag måste göra allt i sista minuten. Det ironiska i detta är att jag sitter och gör något som jag inte tycker om, och ändå börjar jag i god tid, lite för att jag måste.

Sen kommer vi till min "lata" sida. Som tex vill jag dansa street detta året  med, och ändå har jag inte anmält mig förrän idag, 2 dagar innan kursen börjar!  Duktigt gjort Emily! Får hoppas att det finns plats annars har jag ingen mer än mig själv att skylla. Får dock inte ihop mig själv. När det är något jag vill, väntar jag in i det sista och är det något jag måste, ja då börjar jag i god tid. Förstår ni logiken i det hela?

Nej, helt sane är jag nog inte, men vem är det?



I'm not a shopaholic

Idag var jag i stan med älsklingen och tro det eller ej, men jag köpte ingenting. Nu är jag inte den som alltid kommer hem med minst 10 påsar med kläder men Marcus har fått den uppfattningen. Detta endast för att jag köper skor trots att jag inte behöver dem utan endast för att jag gillar dem. Idag blev det dock skor till Marcus, som hade så svårt att bestämma sig. Till slut köpte han ett par Puma otroligt fina, enligt mig. Enligt Marcus köpte han dem för att jag tvingade honom och beklagade varför de inte gör skor som de han har på sig. Det ironiska är att han inte gillade dem skorna heller, när han köpte dem. anledningen till att han köpte dem då var för att hans kompis tjatade på honom att bestämma sig, något jag inte gjorde. Det var faktiskt han själv som sa "nej nu får jag tusan köpa ett par skor". Jag bara lejde honom till affären och försökte vara ett gott omdöme. Aja skor blev det i alla fall och jag kunde åtminstode hinna se att JC och MQ har fått in fina kläder. Kanske att det blir ett köp nästa runda.

Tjingeling!

Bajs på SJ

Nej det är inte som det låter. Alla er som varit inne på facebook vet ju vad det gäller. Åkte hem till min älskling idag och hade en sista minuten på SJ. När man köper sin biljett så kan man välja vilken åldersgrupp och jag som är 19 väljer ju såklart ungdom 16-19 men tydligen är det så att från och med det året jag fyller 20 räknas jag som 20. Blev så fint informerad om detta när tågvärden sa att jag var tvungen att uppgradera min biljett. Tack och lov slapp jag det eftersom jag inte visste om det. Det sjuka är att när jag jämnförde biljettpriset mellan de två åldersgruppena (16-19 och 20-25, båda heter ungdom) så gjorde det ingen skillnad i biljettpris. Så om det nu inte gör någon skillnad, varför måste det vara så noga med vilken man fyller i? Om nu SJ vill ha det så, måste de informare det på dersas hemsida, vilket det INTE gör. Så med andra ord är det bara ett sätt att tjäna pengar. Gör det någon skillnad om jag är 19 o åker på 19 eller 19 och åker på 20?  Palla!

Informera eller lägg ner!

Lite rapport om vad som pågår i mitt huvud just nu...



Kurslitteratur
Sångövning inför bröllop
Marcus
Kattifika
Kropp och själ
Måste köpa kalender!
Möte
Baka kaka till snälla fröknar
Inte missa INSKRIVNINGEN
Lära mig låtarna
Hmm vad var där mer?



Äntligen är den här

Gick in och kollade på min dansskolas hemsida och såg till min förtjusning att man kan beställa DVD:n från föreställningen "Colours" som jag medverkade i. Eftersom många sagt att vi var det bästa numret är jag så sjukt suger på att se hur föreställningen blev och framför allt om de filmade den sista, för den blev bäst. Tack och lov kan ingen mer än vi som medverkade veta vem som är vem eftersom alla ser likadana ut. Har precis skickat iväg en beställning. Väntar med spänning på att den ska landa i brevlådan!

Jag vet bildern är verkligen suddig :P

Veronica Maggio

Som alla vet gick malmöfestivalen av stapeln i fredags och i skrivande stund pågår både koncerer som matköer att bildas. Även om festivalen i sin helhet mest består av mat och trängsel på gatorna, för att inte tala om alla "olagliga" försäljningar med otroligt störiga pipor, så är det så nostalgiskt att uppleva det år efter år. 

I år firar malmöfestivalen dessutom 25 år och något säger mig att de satsat lite mer än vanligt. Fyra saker som jag ser fram emot i år är Hiphop i Raul Wallenberg parken, konsten på djäknegatan, ljusinstallationen på stortorget och sist men inte minst Veronica Maggio. Detta svenska under har blivit en av mina stora favoriter och även om jag inte hört något, visste att hon skulle sjunga på festivalen. Det otroliga misstaget i denna berättelse är att Miss Maggio sjöng i LÖRDAGS! Bajs är ett ganska välformulerat ord känner jag. Det värsta är nog att jag satt och spelade the sims under den tiden hon sjöng, good work Emily, där fick du för ditt nördiga jag :P Aja jag får hoppas att hon gör en hel konsert nästa år med ännu bättre musik. Lyssna gärna på hennes skiva "och vinnaren är", rent ut sagt skitbra!


Mimmi Mus

Igår var jag på "60" årskalas med tema Disney, som jag tidigare nämnt. Hittade till slut en karaktär att vara, mycket tack vare min mammas gamla klänning. Hittade även en rosett till håret, även om det egentligen var ett hårband. Det blev dock gansak sött, någon kanske finner inspiration i det hela. Vem vet...här är i alla fall jag som Mimmi mus!

Före

Efter



Kroatien

Nu har jag äntligen fått tummen ur (ja nu vet vad) så här kommer lite bilder. Tänkte börja med resan ner sådär lite snabbt. Såklart var jag den som packade med mig mest kläder. Det brukar vara min syster men inte i år. Tro mig när jag säger att min väska var proppfull. OBS! Jag hade 2 stora handdukar i botten!


Vi tog nattbåten över till tyskland och för att verkligen inte alls gilla stora båtar, speciellt sova på dem (Titaniceffekten) så gick det otroligt bra och jag lyckades sova hela natten. Som ni ser är vi många, sammanlagt var vi ett sällskap på 12 pers.

Första stoppet på resan, Slovenien. 

Efter 2 dagar i sloveninen med god mat, söta bebisar och underbar natur körde vi vidare till vårt egentlige semestermål Preko i kroatien. Här ser ni Kevin på båten mot den lilla ön.

Stranden

Klättrning i bergen

Fest

Hade väldigt gärna visat er alla bilder men eftersom det togs 1047 bilder under denna semester valde jag bara ut några stycken...Kram


Frågor

En klump i magen, fy fan vad det gör ont! Vad mer kan man säga? Varför denna högfärdighet och envishet som du hela tiden upprätthåller? Varför inte göra saker bättre när man har möjligheten till det? Istället blir det förtvivlande tårar och frustrerande tillbakahugg. När ska vägen röjas och blir klar att gå på? Den som ska leda mig fram till ett bättre jag. När ska en frågan sluta få dumma svar, som tyder på ens okunskap? Jag mår illa. Innerst inne vill jag nog bara sprängas i tusen bitar och sedan pussla ihop mig till ett lugn. Då kanske den där klumpen försvinner. Den som alltid skriker när det går snett, när du inte lyssnar på dess rop. Usch och py och blä för det! Vill jag nu bli stor? Vad är det för väg att gå? Ni bara skriker och gråter och skriker, det gör ont. Jag valde inte att bli länken som förenar, samtidigt som jag är länken som förstör. Den som hindrar er från enskilld lycka. Och vad var det jag gjorde...frågade en fråga.

Hemma bäst!

Då var man tillbaka i Sverige igen vilket kanns lite knasigt. Helt plötsligt ska man börja använda långbyxor och koftor, och skriva med ett svenskt tangentbord (som jag fortfarande inte vant mig vid). Dock var det helt uinderbart att få komma hem till sin egna säng. Efter 2 dagar i den bilen, som vi bokstavligen sov i medan pappa körde ville jag inget annat än att få komma hem, duscha, borsta tänderna, lägga sig i en ren säng och ringa Marcus. 

Känns dock så knasigt att vara hemma. Har upptäckt att jag seriöst behöver skaffa mig en kalender. Fick även en påminnelse om att min kompis 60 års fest (de är 3 som fyller 20) är i morgon. Temat är disney och jag har varken någon idé, vad jag ska klä mig till, eller en present! Aja, det ska nog gå bra...får vi hoppas. Lovade er lite bilder från min underbara paradisö som vi altid åker till. Bilerna lägger jag upp i ett separat inlägg, ja ni lär ju inte missa det. Tjingeling... 

I'm going home

I morgon bar det av hemat igen efter en 3 veckor lang semester. Det kanns lite trakigt men samtidigt skont att komma hem. Saknar min alklsing och min sang sa det ska bara bli underbart. Vann aldrig tavlingen men det gor inget...vi gjorde vart basta o vi var anda bara 2 kanoter som tavlade :P det blir allt for denna gangen...vi ses i sverige, da ska ni aven fa lite bilder fran resan =) Tjingeling


Kanottavling

Idag ar det dags for den stora kanottavlingen. Nastan bara jag och mina kusiner som ska tavla sa far bli lite internt hehe. En hel pizza star i alla fall pa spel sa ma baste man eller kvinna vinna! Min syster och jg ar i sama lag och aven om jag tror det kommer ga bra sa ar jag ganska overtygad om att vi kommer sist. Men som sagt kommer vi bara i mal sa ar jag glad hehe....berattar i morgon hur det har gatt =)

Paddla kanot

Jag horde det for nagra dagar sedan och idag fick jag det bekraftat. Det ar ganska sjukt eftersom det ar verkligen en sadan sak som hander andra och oftast ingen man sjalv kanner, en bekants bekant typ. Vilket fall som helst, det jag fick veta var att min farbror gatt och blivit miljonar pa triss! Helt sjukt att nagon man kanner fatt sta i tv och skrapa fram en maffig vinst! Unnar verkligen min farbror det med allt som han har fatt ga igenom detta aret. De som fortjanar de mest ar de som tycker de fortjanar det minst och gatt igenom svara saker de inte ar varda att utsattas for.

Ska stanna har nere ett par dagar till, woho! Kul och jobbigt pa samma gang men ska passa pa att bara njuta och forsoka paxa volleyboll planen som hela tiden occuperas av ett gang killar. Och foresten hor och happna, jag och min syster ska vara med och tavla i kanot! Kan ni se mig paddla?? Var var kusin som drog med oss, ska tavla pa sondag sa far se hur det slutar...kan ju inte mer an komma sist, blir den kul grej...haller er uppdaterade om det!

Tjingeling


Postcard for Croatia

Mycket har hant de senaste dagarna. Bla sa har arets varmastedag intraffat, aven den dag da vi bestamde oss for att utforrska andra byar pa on, som vi befinner oss pa. Termometern i bilen visade 42 grader nar vi kom ner till hamnen i en stad, helt ofattbart! Det har varit ganska kvavt ocksa, sa ingen av oss blev forvanade nar de varnade for ett ovader haromdagen. Detta var aven dagen viplanerat fest uppe i bergen, sjalvklart fick vi stalla in den for att vara fast med 50 pers uppe i bergen nar det ar beckmorkt och blixtar och oska ar ingen hojdare. Istallet samlades vi alla kusiner och satt pa ballkongen, klistrade mot vaggen och sjong disneysanger. Helt plotsligt blev himlen helt lila och allt ljus slogs ner. Hela on inklusive staden pa fastelandet slocknade. Nu kanske ni tanke att det ar precis som hemma men tro mig, allt ar lite varre dessto varmare klimat det ar. Eftre regnet blev luften helt ren och sval, precis som nar luften gar ur en, en valdrig skon kansla. Dagen efter ar havet lika svalt, ja nastan kallt...

Dagen eftre var det ocksa lite muligt, perfekt for att klattra lite i bergen. Jisses, vad min mamma kan klattra! Man skulle aldrig kunna tro det men det var hon som tog taten hela tiden. Hon vaxte lite mer i mina ogon. Sen ar det val ingen forvaning att min mamma kanner till varenda trad och kotte har nere, det ar ju trots allt har hon vaxte upp. Langtar tills jag far visa er lite bilder, har val tagit ca 500 eller sa...

Ikvall ska vi gora ett nytt forsok till fest och det badar gott eftersom solen skiner som den brukar gora. Sjalv ska jag snart satt amig ute och sola lite till, eller kanske lagga mig och sova. det kravs om jag ska vara uppe hela natten. Har nere ar man otroligt slut redan vid 10 pa kvallen och det ar da hela festen borjar...

Horde att det var daligt vader i Sverige. Kan inte pasta att jag ar ledsen, mojligtvis lite skadeglad, men vem ar inte det nar man ar pa semester?? Aja lite synd ard et dock,men jag lovar att forsoka ta med mig solen hem. Blite dock lite fordrojning eftersom vi kanske stannar nagaon dag extra, vi far se...

Ha det bra och Ola, ta det lugnt med spriten...antar att det ar hemma hos dig alla hanger nar vadret inte vill!

Kramar // Emily


knastrumpor

ja tro det eller ej men jag har faktiskt kvar mina knastrumpor. Detta till trots att jag sitter i solen varje dag i 30 graders varme. Vet inte hur jag lyckas...men har ju bestamt mig for att sola smart. antar att det innear att jag ska fa leva med mina strumpor hela vintern med....kommer vara Alice lilla mobboffer. I morgon ska det bli arets varmaste dag sa lar inte bli att man steker sig i solen precis...

fick veta att mamma kopt ett telefonkort sa jag kune ringa Marcus. Blev sa glad at jag borjade grata, har verkligen blivit en otroligt sentimental person, undrar var det kom ifran? Men saknar honom sa otroligt mycket sa det ar klart att det blir lite tarar...

Nej nu far det racka for idag. Horde att det var varmt i sverige..good for you :P Ha de fint

puss puss

RSS 2.0