Mys i fönstret

Var på Village och köpte dessa underbara värmeljushållare som jag hängde i fönstret idag, visst blev det fint? Trodde dock inte att det skulle bli så tomt utan gardiner men å andra sidan är det kanske bättre än julgardiner, det är ju trots allt snart april!



Otursfågel



Jag vet inte hur jag lyckas, antingen har jag blivit otroligt klumpig de senaste 24 timmarna eller så har jag haft otur. Allt började igår när jag skulle lägga in en sak i badrumsskåpet, klumpig som jag var lyckades jag välta näsoljan så vi hade sesamolja på badrumsgolvet. Oturen fortsatte i morse då jag råkade at sönder mitt första steninge slott glas (hör och häpna) med en gaffel! Ja, det låter konstigt men gaffeln flög i luften och landade raklång på glaset som sprack i 4 bitar, undrar om Johanna hörde mitt "Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeejjjjjjjjjj" i morse? Som grädde på moset brände jag mig när jag skulle lägga in en form i ugnen!

Ja gott folk där har ni det hela! Har jag då blivit klumpig? Själv måste jag säga att de första händelserna säkert hade kunnat förhindrats, eller ja alla tre egentligen. Flyttat sakerna i badrumsskåpet, tagit stadigare i gaffeln (och kanske inte haft frukosten bredvid) och varit lite försiktigare med ugnen...Men vad tusan, nu kommer jag definitivt lära mig av mina misstag eller?


Earth hour

I lördags var det earth hour och eftersom jag varenda år missat detta pga av födelsedagar så var jag fast besluten om att inte en enda lampa skulle få tändas under den timmen. Det blev till och med ljusmys på toaletten, som Mimi sa "Det var riktigt mysigt att sitta där och kissa". Under timmen (både före och efter) spelade vi Disneymonopol, det gick väl sisådär, Johan blev den stora vinnaren men då gav jag honom också en riktigt bra deal. Grattis säger vi dock till Johan för vinsten!

Som sagt earth hour handlar inte bara om vad vi säger, utan vad vi gör. Vas gjorde du?



People, get ready for two

Då var det premiär för min och Johannas blogg! Vi kände att det var dags att dela med oss av vårt vardagsliv som roomies och eftersom folk påtalar vilket yhelvete det är tänkte vi även testa om detta verkligen stämmer...vi får helt enkelt se hur det går...titta gärna in på bloggen waytwofun!

Nu blir det en snabbdusch (jag tycks bara inte komma dit) sen blir det fika för hela slanten med festprinsen, B5 (i bromancen som mina påhittiga killkompisar startat) och stövelbärande barndomskompisen Gustav...

Nej, nu är till och med Johanna klar före mig, nu får jag ta mig samman! Ha en superbra dag här!

Love and shoes

För att skryta lite extra på bloggen är jag ganska övertygad om att min pojkvän ligger i top 10 listan av världens bästa pojkvänner. Inte bara det att han motiverar mig att göra saker, utan han håller också vad han lovar. Kommer ni ihåg skorna som han sa att jag skulle få om jag läste ut boken? Är ganska van att få en "morot" men inte själva belöningen, visst är det en besvikelse men jag är så härdad så bara tanken av att Marcus lovade mig ett par skor var underbar. Att han nu dessutom kom ihåg att han lovat var ännu bättre!

Det bästa av allt är att jag fick två par skor och att Marcus faktiskt valde ut det andar paret. Fast det bästa är att jag faktiskt fick de blommiga skorna som jag önskat trots att Marcus gillar inte blommigt.


Sko från Skopunkten.com


Textilsko från Skopunkten.com


Mini-Mona



Jag har verkligen gått och blivit en liten mini-Mona. Allt började med att skolans café började sälja toblerone. Toblerone är gott men jag har aldrig haft ett sug efter det men just den dagen så framkallade de samma effekt som donuts har på Homer Simpsons "Ohh Toblerone!!". Dock försvann tanken ganska fort och sen var det inget mer med det, tills Ida hade köpt en bit Toblerone från cafét. Ja sedan dess och två tobleronepaket senare (inte på samma gång) så har Toblerone gått och blivit min favochoklad och petat ner marabou premuin dark milk från toppen. Och eftersom Toblerona är Mona (Salins) favo ja ni kan räkna ut det själv! Bra smak den där kvinnan har!

Nu kan jag till och med förstå varför folk lägger 20:a efter 20:a på Lisebergs Tobleronehjul. Förutom att det är stjärnvinst varje gång (och det faktum att man kan ha egentligen fått betala 500 spän för det) så är det ju otroligt gott...Sparar mitt Toblerone tills ikväll (även om en bit nu saknas).

Det värsta är att jag nu blev sugen på dounts. Den onda cirkeln tar visst aldrig slut men till mitt försvar såg jag faktiskt en bild på donuts med rosa glasyr och strössel på, vem kan motstå en sån frestelse?





Coffee or toffee?



Sitter i soffan halft finklädd och halft mjukisklädd...har lovat Johanna att vi ska ut ikväll eftersom jag är hyfsat "ledig" i morgon. Börjar fundera på vad jag gett mig in på, ögonen känns ju alltid lite mer trötta när man verkligen ska ta sig någonstans. Nää får nog rycka upp mig lite nu, kanske ändå ska bli en kaffedrickare trots allt? Det piggar ju upp! Eller nej vid närmare eftertanke är nog en kopp choklad eller te lite bättre och myyyyyyycket godare...inser att det blivit ganska mycket te och choklad på bloggen. Men men men...nu får jag nog skynda mig innan Andrea tycker att jag och Johanna är allt för sega.

Ha en mysig onsdag framför tv:n (ohh tv:n!)


Mamma

 

 

 

Jag har banne mig världens finaste mamma! Hon är snäll, generös som bara den, kan få en på bra humör (och dåligt humör) och hon ser inte ut som om hon är en dag över 50! Vet att hon skämmer bort mig till tusen vilket nä'stan kan få mig att gråta för att hon verkligen vill ge så mycket hon bara kan. Det bästa med min mamma är att hon ställer upp till tusen! Ja, min mamma är banne mig den bästa mamma som kan gå på denna jord!

Jag hoppas att du vet det mamma. Jag älskar dig <3


A really long time ago...


Ja det hade varit väldigt gott just nu...


Johanna Nilsson

Har du gått och blivit inneboende hos Vidar denna vecka? Eftersom det är 3 timmar tills du börjar jobba antar jag att du inte ska åka hem och eftersom du läste nyheterna igår antar jag att du kommer occupera Vidars hem ytterliggare an dag...var är min partyfooki när jag behöver henne????? Halv åtta hos mig är inte detsamma utan Johanna, eller rättare sagt det blir inget halv åtta om inte Johanna är hemma...du vet om att det finns en risk att godisskålen kommer vara tom tills på fredag, vågar du utmana ödet?


Inflyttningsfest

Då var man inflyttad på riktigt. Blev en riktigt bra inflyttningsfest trots att en av mina nya stolar gick i sönder och TT som vaknade upp med ett ögonbryn. För övrigt var det hur bra som helst, inga sura grannar, riktigt härliga diskussioner om vem våra vänner trodde använder diskborste och vem som använder disksvamp (Vem känner Johanna och Emily bäst), en extremt katastrofal lägenhet dagen efter och en bakfylla som heter duga. Nej, lagom är nog bäst (även om jag kan skylla på cheeseburgaren från McDonalds)!

 

Fick inte lägga upp några bildern för Johanna för att hon ville se dem först (vilket hon gjort lite snabbt dagen efter, ska vi kalla det bakfylla?) men var ju tvungen att lägga upp något foto, så det fick bli detta UNDERBARA foto, ja även om Robins finger ville vara med. Så fler foto kommer, så fort Johanna granskat =)

 


Världens coolaste bröder

Systrar i alla ära men idag hade jag faktiskt tänkt att hylla mina bröder lite, för jag har insett hur otroligt coola bröder jag har. Ja cool är nog det första ordet jag skulle använda om jag skulle beskriva dem.

De är ganska lika också mina bröder trots att det faktiskt är så olika att man undrar hur de ens är släkt. Magnus är den jag delar mitt spelintresse med, man kan väl säga att genen för spel gick vägen genom pappa (jag har bara halvsyskon). Tror vi båda kan nörda oss lika mycket om vi bara fick chansen. Sen så har vi det där med humor, det är också en grej som gått samma väg. Lika torra båda två kan man väl säga, även om jag tycker att våra skämt att extremt roliga, vem kan motstå ett skratt??? Med tanke på hur min fina kokosnötsblomma ser ut kan man tro att vi delar samma "magi" på blommor, de liksom bara dör. Men lugn i stormen, för jag är i vanliga fall en hejare på blommor, jodå mina julstjärnor lever fortfarande!

Min andra bror (som jag delar samma mamma med) är den som fixar. Han fixar och tar tag i saker och får dem gjort. Jag vill tro att jag är likadan även om det kanske bara tar lite längre tid för mig. Vill man ha hjälp med något så är Branko definitivt den man ska fråga, och gäller det data är det inget snack om saken. Även om jag ändå anser mig ha ett ganska bra humm om datorer så önskar jag att jag låg i samma liga som Branko. Men som sagt, jag har ett par år på mig!

Ja, jag har två riktigt coola bröder! Även om jag är väldigt nöjd med min årgång så hade det varit kul att få ha upplevt hur det är att bo under samma tak som dem. Att få känna på den där jobbiga storebrorskänslan också! Fast å andra sidan är det kanske därför som jag tycker de är så coola, för jag har aldrig blivit plågad av varken den ene eller den andre. Nää det är nog tur trots allt, hur många kan säga så om sina bröder =)




Johannas lilla påhitt

Igår gick Johanna in på min facebook och skrev 8för att skoja lite för att jag skojat på hennes facebook):

"Jag har funderat ett tag nu, velat fram och tillbaka och vägt nackdelar mot fördelar. Åren går, jag är snart 22 år och varit tillsammans med Marcus i ca fem år. När är det dags att skaffa barn? Min kropp skriker "gör mig gravid". Hjärnan är inne på samma spår, men tvekar. Hur vet man när det är dags? Ska jag bara låta det komma som det går och överväga beslutet när det väl är "försent"? Äh, jag bara sitter här och grubblar en torsdagskväll, måste vara tentan som gör mig yr!"

Självklart skapade detta en viss moralpanik bland mina vänner som trodde att jag gick i barnatankar. Men nej sorry guys det är bara ett litet skämt från Johannas sida.

Barn är verkligen jättesöta och jobbar man på dagis då och då blir det väldigt mycket prat om barn. Dock är barn inget jag tänker på just nu, jag vet att det kommer en dag pch det känns bra for now...dessutom vill jag gärna ha gjort lite mer i livet än pluggat och varit roomie med Johanna innan jag skaffar barn. Framförhåll kan ju vara en bra sak, ekonomiskt, boende, erfarenhet men framförallt att man själv känner sig redo. Klart att det är en period man ser fram emot men jag vill inte bara leva i det som komma skall, jag vill leva lite i nuet, älska Marcus, älska livet, göra dåliga köp, göra investeringar, byta jobb, skaffa ett jobb (efter examen då), resa...

Visset hade det varit mysigt med en bebis, ja någon annans bebis...det hade ju inte suttit fel att bli moster eller faster. Ja det hade varit bra! (Som om det inte skulle vara nog med 4 stycken redan hehe). Fast med denna babymania (som jag tjatat om i all evighet nu) kan jag nog nöja mig med andra barn, kusinbarn till exempel...

Sen om man nu tänker ungar i framtiden så kan det vara ganska bra om jag bor ihop med min man...ja jag vet inte om det är så smart att ha barn i et långdistans.

Dock kan jag berätta om ett par som min spansklärare känner. De bodde på varsin sida i Spanien och gifte sig, skaffade barn ja rubbet och hade ett långdistans under hela tiden. Det ironiska är att när de blev pensionärar bestämde de sig för att det var dags att ta det stora "låt-oss-flytta-ihop-steget". Efter att ha insett att det inte fungerade skiljde de sig och flyttade isär igen...jag vet faktiskt inte hur det gick sen (om de blev tillsammans igen alltså)...

Undrar var barnen bodde, i Madrid mån tro?


Tillägg

För att göra ett tillägg till babaymaniainlägget så väntar 3 till barn och två som fått ett barn! I denna takten skulle det inte ens förvåna mig om min ena bror skulle berätta att han träffat en kvinna i smyg och att de nu väntar barn...ingenting är omöjligt säger de ju!

Jag bara längtar tills i morgon

Social rapport 2010
Röj
Mat vid datorn
Sallad på kakfatet
Sallad på golvet
"Äsch strunt samma"
"Ohh inte en rapport tiiilll"
Vad var nu evidens???

I morgon är en bra dag, frihet is the name!

(är så otroligt trött på att plugga)


Abstinens?



För varje dag som går och som minskar avståndet till tentadags så tycks min tentamotivation slängas genom fönstret. Jag vet att jag borde men jag känner också doften av den söta friheten från böcker och allt vad plugg heter att jag bara går runt på moln och pysslar istället. Sen på tentadagen slår paniken och ångesten in, har jag verkligen pluggat ordentlig och tillräckligt?? Mycket suspekt detta fenomen, blir inte riktigt klok på det. Eller jo kanske lite...kan det vara abstinens må tro?

 


RSS 2.0