Lite barnförbjudet snack...

Har ni tänkt på att det finns saker man hört talas om, sett på outsiders, eller i själva verket själva googlat fram. Det kan vara videos, ord, bilder, personlig fakta m.m.

Idag satt jag och Selma och hade en ganska intressant diskussion angående sexuella vanor. Vi gick in på allt möjligt bland annat berättade Selma om en ganska vidrig porrfilm innehållande både de ena och de andra (bland annat sådan man bara borde göra på toa). Det värsta med detta är ändå att man vet vad denna sortens sex heter och där satt vi öppet och fikade i korridoren. En tanke som slog mig var vilken bild kollegor som bara passerade förbi måste ha fått från oss. Tänk dig själv att passera två unga tjejer och den ena frågar den andra om hon sett denna sortens sex och den andra tjejen säger nej men jag vet vad det kallas och informerar om att det finns en egen kategori på porrforum. JA, jag skämms lite...men hade de suttit kvar hade de nog hört att vi även ställde frågan "Vad är det för fel med att vara normal och gilla normala saker?".

Hela vår diskussion ledde fram till en berättelse om en kille som endast kan få orgasm om han är iförd en kroppsstrumpa, blir dominerad av en tjej samtidigt som han rullar ett hårdkokt ägg i marken. Ja detta har jag ju då fått höra från Mimi ursprungligen (och jag är ganska säker på att hon inte känner killen)  men tänk ändå de kollegor som satt på sina rum och hörde mig berätta detta för Selma. Frågan är ju om de tänker "vad konstiga människor det finns" eller om det tänker "OMG var har hon fått reda på detta? Hur kan hon veta det?".

Ja det där med att man vet saker kan ju både hjälpa och stjälpa...frågan är om det är bra att veta vad kiss/bajssex heter. Jo det kan ju vara bra för då vet man vad man sak tacka nej till om någon frågar. O andra sidan känns det hemskt att det finns ett samlingsord för det och att just jag vet vad det är...

Samma sak gäller ju fakta om sina vänner. Personligen tycker jag att sexfakta kan vara ganska roligt. Bloopers är ju sådant som var hemskt då men som man kan skratta åt nu. Men sen finns det sådan fakta som bara får hela fester att dö ut...som en fest way back då vi lekte leken jag har aldrig (lägger ett påstående, stämmer det på dig så dricker man) och någon frågade: Jag har aldrig köpt sex, varpå en kille dricker. Har aldrig varit med om att en stämning lagt sig så fort. Tystnaden blev uppenbar och sen vågade någon bryta den och fråga var, när, hur, varför och hur mycket (han var förvånandsvärt öppen, fast i och för sig man dricker inte om man inte är redo för följdfrågor). Tror det hela slutade med att det blev tyst igen sen föreslog någon att vi skulle göra något annat...från sex till singstar..

Bara lite barnförbjudna kvällstankar av mitt och Selmas samtal med conclusion: Det finns många sjuka människor där ute...samt lite girlpower från Sex and the City, när Carrie står upp för sig själv och vägrar kissa på sin pojkvän. Ni ser, det är inte bara vi som har dessa diskussioner...natti natti

Sen om det nu sitter någon där ute som tycker om att rulla hårdkokta ägg vill jag bara säga att alla har sin egen åsikt, och detta är min gräns...sorry dude, men det hör liksom inte till min värld så ta det med en nypa salt.


Ingen bra idé...

Sidär klockan 7 på morgonen tycker inte jag heller att boka tvättid såhär dags var en bra idé. Vid närmare eftertanke skulle man varit en morsgris och tvättat hemma hos mamma...när till och med kroppen säger ifrån med näseblod, ja då vet man att det inte är en bra idé. Ja klockan 7 på morgonen så tolkar man alla händelser som tecken på att det är för tidigt att gå upp...men så är det ju det!


Nej jag är inte helt från vettet :P

Min stora plan denna höst/vinter har varit att hålla mig sysselsatt genom praktik, vänner, dans, familj och jobb. Med tanke på att jag inte bloggat här på me än en vecka så har jag verkligen lyckats. Har ingen aning om var dagarna tagit vägen, känns lite som att jag behöver en att göra lista både på praktiken och hemma.

Blir tyvärr inte något långt inlägg för smart som jag är så har jag tvättid i morogn klockan 7. Ja jag är medveten om att det är lördag i morgon och att det inte låter bra att man frivilligt väljer att tvätta en fri dag. Så kan det vara när den enda lediga tiden är då och underkläderna börjar ta slut (ja för det då då kan behöver tvätta).

Ha en skön sovmorgon alla fina läsare!


För skolan kan faktiskt lära en något!

Denna veckan har jag kommit i kontakt med två olika sekter, på en vecka! Ja det är nog inte ens en vecka när jag tänker efter snarare 4-5 dagar...det är värst vad de börjat bli aktiva vid denna årstid. Var påväg hem från dansen när två glada och trevliga (ja är de inte alla de) damer hojtade på mig. I all hast vände jag mig och och innan jag visste ordet av det hade jag en flyer/broshyr i handen om sex och samlevnad. Förstod ganska snabbt att detta inte var från rfsu så vände på bladet och där stod det klart och tydligt Jehovas vittne. Jippie, they are out to get me tänkte jag och slängde lappen ganska fort.

Innan idag hörde jag att jag fått något i brevlådan (ja har fått post säkert 7 gånger idag). Gick dit och hittade en liten, liten, liiiten pappersbok. Hmm, vad är nu detta då? Sektvibbarna tändes genast men jag såg inget namn. Tack och lov har jag gjort ett arbete om scientologerna i gymnasiet så är ganska medveten om vad deras grundare heter. På baksidan stod det detta är den första icke moralpredikande...skriven av L Ron H. Så onödig skövling av regnskogen för denna lilla bok...

Så vad är det då med alla dessa sekter? Känner de att de inte har tillräckligt många för jul? Är det så att rekryterare från julbonusar? Ja, man kan ju börja undra. Skulle inte bli förvånad om mormonerna ringer på nästa vecka och frågar om jag vill ta en fika...


Stamkund



Det är helt sjukt vad bara en månad ska gå långsamt och då är det 2 månader kvar! Ja jag vet att jag klagar mycket, för oss som haft långdistans i 5 år är 1 månad egentligen en piece of cake, men då finns det något som heter telefon. Marcus överraskade mig på min födelsedag genom att ringa, men nu vill jag bara ha MER! Jag är som ett barn i en godisaffär får jag en vill jag bara ha mer och mer och MER!

Känner mig lite klänning och ihärdig gällande allt och alla. Skriver långa romaner till Marcus bara för att berätta vad jag gjort och frågar en massa vad han har sett, stör Johanna precis när hon ska lägga sig och inte nog med det verkar jag ha blivit stammis hos vaktmästarn för huset. Har ringt honom 3 gånger på 7 dagar. För att klargöra saker och ting ringer jag inte vaktmästren för att småprata, utan har upptäckt att mitt handfat snart ramlar ner från väggen (jupp lika illa som det låter).

Så i morse precis när telefontiden öppnade ringde jag vaktmästaren och började spä ut min oro om mitt badrum. Stackars vaktmästare var nog påväg att gå i taket av att höra min röst (igen), en måndag morgon, samtidigt som han stod och fixade en vattenläcka i någon annans lägenhet. Hade jag varit vaktmästaren hade jag nog tagit ledig resten av veckan...om du kära vaktmästare läser min blogg så vill jag bara säga att jag hittar inte på min badrumsproblematik och att du är värd lite semester.


Från oldschool till smartphone...




Jag har länge varit i behov av en ny telefon. Dock har jag inte riktigt kommit till skott men nu har jag bestämt mig för att ta tjuren vid hornen. Frågan är bara vilken telefon jag ska ha? Ihopne är en riktigt bra telefon och jag vet ju faktiskt vad jag får. Problemet är bara att det är lite tråkigt att alla har en Iphone.

Har även tittat på en Sony experia ray. Jag gillar sony, de har riktigt snygg design samtidigt så vet jag inte vad jag får eftersom de inte så många har den. Har hört att kameran inte är så bra som sony gör reklam för. Dock är den lite billigare, vilket är ett plus.

Sen har vi då samsung som tydligen gått och blivit bättre än Iphone, men alltså jag vet inte. Har aldrig varit ett  fan av samsung och deras touch diggar jag inte. Sen är den så stor!!!

Är det bara jag som tycker att mobilerna blir större och större? Ja om Iphone var stor när den kom så är det ingenting mot vad konkurrenterna lanserar idag. Snart är vi tillbaka till tegelstenarna vi hade på 80-talet, skillnaden är bara att telefonerna är sladdlösa. Undrar om det har med egot att göra. När Iphone kom var det verkligen en statusgrej, en stor telefon med pekskärm. Ja, sedan dess har det bara blivit popis med en stor telefon. Men seriöst, vem har så stor byxor? Det är smartphones hit och smartphones dit, allt görs ju från mobilen. Ja, det känns lite som att ha en mobiltelefon är lite som att visa sin manlighet. Ja lite som att män idag är matcho genom sin telefon istället för att dra sitt svärd mot varje man som uppvaktar deras fruar. Problemet är ju bara att det handlar mer om att vara matcho den bemärkelsen att man visar sig bättre än andra män än att beskydda sin kvinna.

Så i denna djungel av mobiltelefoner, vad ska man veta vad som är bra? Ska man falla för Iphonefrestelsen och ha sig en riktig leksak eller ska man satsa på något som nästan ingen har?? Älskar ju min lilla omoderna telefon som nästan ingen annan har...ska jag då bli toppmodern? Hmm ja vi får helt enkelt se...


11-11-11, 11+11=22 år, sid 22.

När man är liten så är födelsedagar allt. Du kan inte sova, ddet pirrar i magne och i tankarna snurrar vad dagen kommer medföra, vilka paket som man sak få osv. När man blir äldre skapar det mer ångest att fylla år. Många väljer att stanna i åldern 25 (hmm undrar vad som är så speciellt med 25??). Ïgår var första dagen på ett par år som jag verkligen kände mig entusiastisk inför min födelsedag. Marcus hade pratat om en överraskning, jag skulle vara med i tidningen och jag hade kastat mig in i en bakverkstad av cupcakes. Jo, det var lite svårt att somna.

Dagen kom fortare än jag tänkt mig, ja det blev morgon ganska snabbt och det kändes väl inte som en höjdare att kliva upp klockan 6.00 på min födelsedag för att duscha och göra sig i ordning. Men, men...blev överraskad av Johanna som lagat varm choklad och dukat fram världens frukost så de där känslorna av morgontrötthet försvann ganska fort.

Resten av dagen blev också riktigt mysig. Fick presenter av min handladre och min kompis när vi kom till skolan och senare på dagen blev jag även bjuden på lunch. Självklart var jag och min handledare tvungen att gå förbi pressbyrån för att köpa en kvällsposten. Bilden i tidningen blev supernice (tack fotograf Sara för ditt genifotografi) och jag kunde nästan känna av det man kallar för 5 minutes of fame. Det var underbart!



Väl hemma fick jag massa presenter och blommor av hela familjen. Dock kände jag hur trött jag var, vilket snabbt gick över till något mindre trevligt. Tråkigt nog fick jag avlägsna mig från mitt eget kalas ganska tidigt och mådde både illa och hade feberfrossa. Kanske är det inte så bra att vara för entusiastisk trots allt?

Vet inte hur jag lyckas men min kropp (ja för det är inte jag) tycks alltid stänga ner varje gång det är något speciellt. Natten till min och Marcus 1-årsdag spydde jag, vår sista helg innan han åkte till asien spydde jag, på min födelsedag (den lite speciella 11-11-11) spydde jag. De värsta är att det finns mer av denna varan det kan jag lova. Tack och lov har jag förträngt detta.

Fick precis en preview av mitt bröllop, Oh nej! Tack och lov finns det brudtärnor (om jag nu då någon gång blir gift). Det får helt enkelt bli ett knytbröllop, eller mat från en korvis. Originellt om inget annat :P


Du värmer varje hand du tar



Denna dag är speciell. Samtidigt som det är någons födelsedag så är det även en dag med konstig känsla i luften. Det är någon som saknas, något är inte riktigt som förr. Jag önskar att jag hade kunnat göra något annorlunda. Jag önskar att jag faktiskt hade kunnat påverka något. Att se på är fruktansvärt, att vara en del av det måste vara värre.

Vi alla såg dig sakta tyna bort. Du förtjänade inte detta någonstans. Du inspirerade mig på så många vis, jag tror du berörde alla. Det tär i mitt hjärta för du var verkligen one of a kind. Vilka ord hade jag att säg mot slutet...vad kunde vi alla säga.

Jag hoppas att du var där, då vi var där. Varenda människa var där för att hylla dig. Nåson någonstans kunde jag ana att varenda person sträckte lite extra på sig av stolthet över att en gång fått lära känna dig. Ta del av dig, din glädje, din värme, din inspiration, din mat, dina sånger, ditt skratt och ditt sätt att visa närvaro. Du lyste verkligen upp rummet oavsett om du själv var medveten om det. Folk lyssnade när du pratade. Du gjorde skillnad...

Hur många människor kan beröra så som du gjorde? Du ä Unik, det finns ingen som du...

Jag hoppas du förstår vilket avstamp du gjort här på jorden, Patrik.

 


Tanke..

I morgon är det ett år sedan. Ett år. Det låter så lång tid och ändå ingen tid alls. Vad hände? Jag hann knappt blinka så var du borta, varför försvann du?

Baka liten kaka....

Det känns som om jag gått in i en vägg idag, bokstavligen. Vet inte om det är jag som inte vant mig vid vädret eller genomgår ett bakteriekrig i kroppen men jag är nog fortfarande inte helt vaken. Ja har nog gått igenom de flesta känslotillstånden idag, jag har gråtit, har jag skrattat?, jag har somnat, varit hungrig, uttråkad, glad, arg...ja allt! Har varit lite som att köra ett 200-meterslopp i känslor. Känner att måndagen får agera lite mellanlandning inför tisdagen.

Börjar planera lite smått vad jag ska baka till min födelsedag. Har gått och blivit helt insnöad på cupcakes så ska bege mig ut i morgon och se vad jag kan hitta för något smått och gott. Måste nog även tänka på att variation är trevligt och att alla nog inte gillar choklad (även om jag gör det)...aja vi får se vad det blir helt enkelt!

Stardust



Igår var det halloweenfest igen och eftersom jag var uteliggare förra veckan kände jag att det var dags att byta upp sig lite. Det hela resulterade i en massa glitter i ansiktet och ett par hemmagjorda änglavingar. Blev riktigt nöjd med min outfit och det var kul att för en gångs skull få vara lite oskyldig. Fick rollen som det goda samvete denna fest med djävulen (Tina) som min konkurrent. Idag har jag fortfarande kvar en massa glitter i huvudet, känner mig lite som lightversionen av en diskokula. Får helt enkelt se hur länge jag kommer att ha glitter kvar i ansiktet, man glömmer liksom bort vad glitter i ansiktet kan innebära en vecka (eller mer?) framåt i tiden. Fast å andra sidan är glitter ganska bra för alla kunde följa vart jag gick hela kvällen, om jag sovit i soffan eller kramat Mimi (som kramade alla)...Alla barnflräldrar kanske borde ta vara på detta och glittra in sina ungar lagom till halloween för att kunna ha bättre koll...det är ju mycket effektivt metod!

Illa men inte omöjlig



Idag är en sån dag man undrar hur man i hela friden lyckades skaffa sig en pojkvän, ja vänner över huvud taget. Håret är som en enda stor trollskog och ordet djungel är en underskattning av hårväxten på benen. Inte nog med det inser jag att ögonbrynen nog snart växer igen och att huden skriker efter vatten. Sen när jag tagit mig in i badrummet inser jag att jag inte kan känna skillnaden på om det är jag eller avloppet som luktar. I ett tappert försök att känna sig oberörd börjar jag skriva på min uppgift som jag tror jag ska lämna in på fredag. Efter ett tag inser jag att jag har 2 hela veckor på mig...det är nu plugghästkänslan kickar in.

Sammanfattning: Illa men inte omöjlig (jag har ju fortfarande snygga naglar)!

Nu sisådär 3 timmar senare luktar jag som en sommaräng, nytvättat hår (med reservation för eventuella tovor), en ren skjorta och lite smink. Skulle väl inte kalla mig en riktigt sexbomb precis men lite bättre än mitt sunkiga jag. Helt plötlsigt inser jag att det är okej att vara i god tid med skoluppgifter (man gör ju dem när man har tid), hår på benen är mer bekvämt än ett par långkalsonger under jeansen och nej det är avloppet som stinker.

Vilket nytt perspektiv man ändå kan få över en dusch...helt fantastiskt! Nu ska jag ta reda på vad en macka kan ge för perspektiv!


A little bowl of thoughts...

Arg, det är känslan just nu
Vad är det jag känner
Vad vill mina känslor säga mig
Det känns så orättvisst, vill straffa dig hela ditt liv
Oacceptabelt att straffa
Är det frustration?
Är det brist på motivation?
Vad försöker de säga?

Vad gör jag här?
Borde jag vara där?
Varför fick jag inte vara med?
Ville jag följa med?
Är det av principen?
Svartsjuka?
Avundsjuka?
Vad är skillnaden?
Jag fattar ingenting just nu...
Blir bara arg av att läsa...
Orkar inte bära, låna, läsa eller titta på dig!

Jävla skoluppgift.



Nu känns det genast lite bättre...tack!


Årets bröstkämpare 2011

Tillåt mig att stolt presentera årets bröstkämpare: min bigsis Monika!!!



Ja här har ni alltså tjejen som legat mest i denna månad när det gäller rosa produkter. Kan hälsa att hela hennes hem just nu är inne i en rosa period. Detta ska självklart uppmärksammas extra efter som hon bidragit med hela 14 produkter!!! Ni som nu sitter framför er dator och svär att ni var sååå nära eller något liknande kan jag lova att det kommer en nästa år med.

Tycker det där med bröst och cancer är en riktigt viktig sak att kämpa för. Barncancerfonden och Prostatacancerfonden i all ära men bröstcancer är vanligt bland kvinnor och det är tyvärr den form som jag stött på mest och det är även något som kan gå i arv. Ja, alla former av cancer är läskiga så därför tycker jag att det är viktigt att oktober månad är en månad i cancerfondens tecken.

Vill även passa på att lyfta fram alla ni andra som bidragt och köpt produkter för att visa ert stöd. Ni ska absolut vara stolta. Ser alla er som små, små änglar här på jorden, som kämpar för en lite bättre värld.

Så tack till alla och ett extra grattis till Monika! Ta fram din kalender sis och så bokar vi en fika <3


RSS 2.0