Mjuka landningar



Såhär ser jag ut när jag kommit från dansen, slänger mig verkligen helt ohämmat på golvet. Tror inte mjuka landningar är min grej...i morgon är jag på det igen, då blir det lyrisk Jazz för hela slanten! Dans i tre dagar, jag är överlycklig...men även tacksam för att det inte var idag. Känner mig överkörd och jag gör inte sjävkänslan eller sommarkänslan en tjänst genom att läsa andras slutuppgifter. Är mer övertygad om att jag har gjort helt fel, eller åtminstonde blickat åt fel håll...fan vad är det jag håller på med, jag tarra greppet. Det är inte det att jag är dum men jisses vad jag känner mig dum! 


Lady Gaga Outfit



Så här kul kan man ha med presentpapper och snöre...inspirationen var Lady Gaga och jag och Steffie är skaparna bakom Neas guldfärgade skapelse...mycke snyggt om jag får säga det själv =)
(Och ja jag är lite galen)



Reestyling av min syrras balkong

Igår fyllde min älskade syster 25 år! Hade hur många olika presentidéer, allt från att köpa 25 presenter till att ge henne en fallskärmnshoppning. Vilket fall som helst bestämde jag mig för att reestyla hennes balkong. Här kommer lite under och efter bilder. Var så nervös att jag glömde knäppa av en "före" bild, så ni har en under. Men notera att det är ogräs i lådan närmast bordet, det säger en hel den om hur det var med tanke på att det var den enda blommlådan där ute...mycke nöje! Och grattis igen min superfina Nina!


Under





Efter



Tänk vad lite blommor kan göra?? I den stora vita krukan fick hon en chokladblomma, som luktar underbart sött (kan ni gissa vad??) sedna fick hon en massa örter som salvia, lavendel, mynta och citrontimjan. Faktiskt första gången jag planterae också. och för att säga det själv så blevb det inte så tokigt. Men som sagt, det är frågan om blommorna tycker samma sak. har gjort en deal med syrran min. Om blommorna dör första veckan är det mitt fel, och om de dör andra veckan är det hennes fel...vi får väl helt enkelt se vad det blir. Jag hade även planer på att måla stolar och bord vita men det var lite svårt med allt regn igår, fick stå och planera under taket vid vår ytterdörr igår, en ganska intressant upplevelse om jag får säga det själv. Det positiva är att blommorna nu fått vatten för en vecka (vilket gör att det inte är fel på min plantering) och min syrra blev så glad så...det var helt klart det bästa med det hela, att göra något för någon annan (som man själv älskar att fixa med) och att hon blev så glad för det =)


Försök aldrig uppnå ideal...

...när det gäller män. har tänkt lite på alla de saker män vill att vi kvinnor ska vara. Vi ska:

Alltid ställa upp men samtidigt vara svårflörtade

Vi ska ha bra självförtroende, men bara om kroppen är lika bra

Vi ska vara smala, men inte för smala, gärna röv och bröst

Vi ska ha egna åsikter, men vi ska hålla dem för oss själva, annars blir vi så kallade "tjatiga"

Vi ska vilja ha alla sorters sex, men vi ska inte vara slampiga

Vi ska vara erfarna med oskulder

Vi ska vara blondiner, men bete oss som brunetter

Okej så här tänker inte alla killar såklart, detta är lite ytlighetsprincipen...men det jag vill få fram är att det är inte lönt att försöka anpassa oss till hur vi ska vara för det är så motsägelsefullt...med andra ord en omöjligt satisfaction! Så alla unga tjejer som nu försöker impa på er kille eller vill gå ner lite i vikt för då kanske han älskar dig mer...dumpa killen om han gör så, skaffa dig ett helt hus med självförtroende och lär dig själv vad det är du tycker om dig själv...


You go girl(s)!


P.s Kom ihåg att samma sak gäller dig som tjej, nrä det handlar om din kille...för let's face it, vi har också omöjloiga ideal...varför tror ni vi fortfarande gör filmroller som är långtidssinglar för att de letar efter mr perfect och så visar det sig att personen de älskar är den söta killen med de sunkiga sockarna som har en tendens att pilla sig i näsan(eller vad det nu kan vara) då och då?

Nått att tänka på!

Looking for a movie??

Har sett lite filmer denna veckan så tänkte ge en kort recenssion på två av dem.

Prince of Persia - The sands of time



Handlar om pojken Dastan som blir adopterad av kungen. En ganska klassisk äventyrsfilm, ni vet det blir krig, något värdefullt, skatt eller annat övernaturligt, boy get's girl och of course...den klassiskt passionerade kyssen när helvetet brakar loss.

Måste säga att jag verkigen gillade filmen förutom kyssen för det kändes bara så kliché, inget fel så men ibland skulle det vara kul att se en kyss utan pressure...Men som sagt rikigt bra film och rolig för den delen, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att det är teamet bakom pirates of the caribbean, som gjort filmen. Så som sagt gå och se filmen...hade detta varit tv4 hade den fått 4 solar..kanske 4.5^^

Shutter Island



Kriminalinspektör teddy åker ut till den mentalinstitution för att lösa ett fall av en kvinna som mystiskt rymt från sin cell. Alla på institutionen verkar motvilligt vilja ge ut information och det lämnat allt till Teddy och hans egna slutsatser. Samtidigt tampas han med svåra minnen från andra världskriget och sin frus död. Teddy upplever mardrömmar och visioner och han blir ständigt varnad för att inte låta sig luras av intitutionen.

Måste säga att filmen var väldigt välgjord och trots att Leo varit lite off the record så är han en sjuhelsikes bra skådespelare! Det sjukaste är att man kommer ändå in i filmen vilket gör att när twisten kommer (för det kommer en twist) så är man själv inte säker på om man ska låta sig själv luras. Publiken blir liksom en del av det misstänksamma och subjektiva Teddy är med om. Kanske inte den bästa film jag sett, lite jobbig musik, vilket får en att själv go nuts och ett väldigt knasigt slut. Man vet inte vad som var vad till slut...som sagt, avgör själva...men väldigt välgjord i alla fall...eftersom jag nu satte betyg på den första filmen så får jag nog sätta på denna med...så det får bli...hmm 3, eller 4?? 3.5 får det bli!



Barnslig vs Barn

Fortsätter på det där med åldern...Nina kommenterade mitt förra inlägg och sa att det är mer läskigt att inte växa upp än att faktiskt inse att man gör det. Måste säga att hon har en poäng, men jag har en liten annan teori. Jag tror definitivt att vi måste bli vuxna (även om jag så gärna hade velat hålla kvar i mina leksaker och vara peter pan i neverland) men vi måste även hålla kvar vid att kunna vara just barnsliga. För skillnaden mellan att vara barn och barnslig är stor. Barnsliga kan alla vara men när vi är barns (Men befinner oss i en ålder på 20+), ja då har vi BIG ISSUES! (Speciellt om du är 40+)

Ja det gäller att välja sina stunder, något jag inte tror att man kan om man är ett vuset barn. Men hur vet man?? Här är några situationer då det INTE är okej att vara barn...

Gnälla om varför man inte kan köpa hem godis i affären
Dra bellman-historier på middagen med svärföräldrar
Fråga vem som fisit och sedan neka att det är en själv
Ursäkta röran i rummet med förklaringen "mamma har inte hunnit"

Och här kommer några situationer det är OKEJ att vara barnslig...

Titta på disneychannel (vem gillar inte tecknat?)
Köpa kinderägg (det är ju bara så gott)
Fortfarande hoppas på prins charming och en rosa god värld
Tycka det är roligt att hoppa i hopptorn och leka pjätt (du behöver inte skylla på syskonbarnen, men det är en bra täckmantel)


Ålderstest

För alla er som läste det tidigare inlägget nämde jag att vi gjorde ett ålderstest i skolan så tänker för er som nu i panik står framför spegeln och letar rynkor och annat skit så tänkte jag göra det lite enklare för er...så bara testa på, A= 1 p och B= 0p...resultatet finns längst ner...mycke nöje!


1. Har du spelat bingolotto det senaste året?

  A) Ja   B) Nej


2. Brukar du storhandla?

    A) Ja  B) Nej

 

3. Har du skällt ut någon för att dom cyklat på trottoaren?

    A) Ja   B) Nej

 

4. Köper du vetelängd till fikat?

    A) Ja  B) Nej

 

5. Tycker du att det var bättre förr?

    A) Ja  B) Nej

 

6. Har du kontanter liggandes hemma?

    A) Ja  B) Nej

 

7. Lyssnar du på P1?

    A) Ja  B) Nej

 
8. Matar du änder i parken?
A) Ja   B) Nej








Resultat!

0-2p Du tror troligen på jultomten fortfarande

 

2-4p Snart hittar du ditt första gråa hårstrå

 

4-7p Du hör hemma på långvården


När blir man tant?




Godmorgon på er alla ja vilka ni nu är. Har mina misstankar att de flesta av er sitter i pyjamas och gick in på min länk, via facebook för att ni inte har något bättre för er och sen har ju Johanna såklart hehe...har du vaknat?

Måste säga att det här känns så deprimerande. I fredags öppnade lundakarnevalen, och vad gjorde jag?? Pluggade till 19 och hängde upp tvätt! Jag vet, I do got ISSUES! Om det är någon som undrar varför jag pluggade så länge var det för att Marcus inte kom hem förrän sent och jag har lite svårt för att veta när jag ska stänga av. Dock är jag superduktigt på att ta pauser...jodå, hann både vinna och förlora ett parti hjärter mot datorn.

Det är ganska sjukt ändå att så fort man fyller 20 så märker man att man börjar bli gammal. Ta gårdagen till exempel: Krilles födelsedagsfest, parmiddag och vi diskuterade ord om man utalar kex som det låter eller med det lite finare "scheeex", vi drog roliga historier och sist vi sågs spelade vi bingolotto. Dessutom var vi alla överens om att klockan var mycket vid halv 12...måste säga att kvällan var sjukt rolig men som sagt, lite vuxenvarning på det!

Fast samtidigt så går allt att förklara: Middag måste man äta, alla råkar vara CD (som jag kallar det), flera skulle upp tidigt idag, historier ÄR kul, kex och sheex har varit en omdiskuterad debatt och någon måste stoppa pensionärerna från att bli miljönärer! (Okej ingen av oss blev miljönärer men jag vann faktiskt 100 kr!)

Nej jag säger såhär: Tant är man inte förrän man ser ut som en! (och då syftar jag inte på rynkor för de kan vi inte stoppa)

Hade ett ålderstest i skolan under vår redovining, som visade att de flesta faktiskt matade änderna i parken, hade spelat bingolotto, köpt vetelängd till fikat m.m. Kanske att den äldre generationen gör precis tvärtom..för det verkar inte längre vara förknippat att mata änder och spara pengar i hemmet som en sak gamla gör..frågan är då, när blir man tant?


Reklam - Kattmjao

Eftersom min kära kompis Johanna inte hittar och jag antar att ingen tittar ner i mina länkar vill jag bara säga att jag lagt en länk till Johannas blogg. Så går gärna in och läs det, är faktiskt riktigt rolig. Johanna är en skönt tjej sm skämtar otroligt om säg själv, ni som känner henne kanske vet...mycke nöje =)


Och Johanna, don't hate me for the pic :P Jag vet att du älskar den =)

Alla barn ha lite överseende med detta inlägg

Fick precis reda på att jag inte klarade andre delen på min tenta. Känner mig helt tom på insidan. Jag är dock inte speciellt förvånad, kände på mig att om jag någon gång ska få omtenta så är det nu men det känns så jävla surt eftersom jag verkligen bara såg fram emot att ha sommarlov. Det sista jag vill är att plugga parallellt med min slutreflektion. Känner mig inte så taggad på att sitta och skriva den idag. Hur fan kunde jag glömma att redogöra tydligt alla begrepp?? Jag vet ju att det är nyckeln, bla...fan denna dag började inte bra! Det lustiga är att jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, det var ju ändå så jävla väntat! Fan! Hade ingen pluggmotivation i förrgår, sket i o plugga igår och hur ska det då gå idag!

Okej vet att det inte är bra att tänka så negativt men asså peppad är jag ju verkliogen inte. Oche speciellt inte när det känns som om jag kommer få komplettera på sista uppgiften också, trots att den inte är skriven än, jag fattar bara inte vad det är jag ska göra egentligen...känns som jag bara gissar mig fram, lite som att trycka på en massa olika knappar utan att veta om det är rätt, planet kanske störtar, eller inte who knows?

Aja fan, fan, fan! Så nu ska jag fantamej skriva den där jävla uppgiften så jag kan plugga på den där pain in the ass bajstentan! Jag ska skriva den bästa jävla reflektionsuppgiften ever! (så ironiskt att jag inte tror på det jag själv just nu skriver) Sånt är livet, man kan inte lägga fram en politisk handlingsplan och tro att allt ska gå bra! Jävla folk (inte ni!). Nej men som sagt, bästa reflektionsplugget idag, ska gå som en dröm! Och jag kan lika bra pasa på att varna mig själv om att JA, jag kommer at facebookpauser och JA, jag kommer spela spel på datorn och JAAAAA, jag kommer sitta som en apatisk unge och bara stirra men JO, jag kommer att få åtminstonde liite gjort! NU gläds vi åt det...frukost kanske?? Marcus muffins? Ja tack!


Smygstädar

Det är ganska knas, det där med killar. Hur vi tjejer än säger att nej, jag ska inte städa efter eller åt min pojkvän, sluta det ÄNDÅ med att man gör det. Vad jag vet brukar killar lyssna när vi tjejer har något att säga, men kan inte påstå att finlir är deras starkaste sida (när det gäller städning).
 
Marcus brukar (för det mesta) säga att han ska städa innan jag kommer, men jobbar alltid så han hinner, vilket är förståeligt eftersom han alltid jobbar. Vad jag vill säga är att även om han brukar skoja och säga "nej men du får byta rent på sängen när jag kommer" och jag alltid säger nej och skrattar, så slutar det oftast med att inget blir gjort. Och vad tror ni händer då?? Jo då är det lilla jag som går runt och smygstädar när Marcus inte ser...lägger tvätt i tvättkorgen, dammar lite med en strumpa (som han givetvis inte har på sig sen, jag lovar! Han vet nog om att jag gör det).

Men visst är det knas?? Lider vi tjejer (det brukar för det mesta vara vi tjejer) av en Brie-syndrom, ni vet pendantfian i desperate housewives?? Njaa skulle kanske inte störa mig på en knapp som hänger från en kavaj om Marcus sa att jag hade seriösa problem och sa att han ville lämna mig. Min reaktion hade snarare varit i stil med att jag ligger på golvet och klämmer fast mig kring hans ben som ett trotsigt barn och skriker "lämna mig inte!". Fast jag måste säga, jag vet inte om det lät bättre haha...

Aja, (trots att jag nu kommer klanka ner på mitt eget kön måste jag säga det) tjejer alltså! Eller bara jag?? Jaja, det är ju bra för Marcus, så länge han inte märker att alla hans strumpor ligger i tvätten...sån säg inget!

Motionstvång

Ringer min pappa från busshållsplatsen:

Jag: Hej pappa är du hemma?

Pappa: Nej, du kan börja gå...

Jag: Men jag har inte hoppat på bussen än så jag ringer dig sen när det är 10 min kvar.

Pappa: Ja men det är så j*drans fint väder idag, du vill inte gå?

Jag: Nej du kan komma och hämta mig, jag ringer som sagt sen

Lite senare ringer jag pappa:

Jag: Hej är du hemma nu?

Pappa: Ja, men du kan gå..

Jag: Nej men pappa jag vill inte gå, är så hungrig så du får hämta mig

Pappa: Ja okej jag är hungrig med, jag kommer...ska vi köpa pizza, har du pengar?

Jag: Nej, men du kan ta med din plånbok. Aja om 10 min.

Pappa: Ja jag kommer men du kan börja gå så länge...

Ska jag kalla det för ett typexempel på föräldrar som vill tvinga på sina barn motion??


Haklapp för vuxna?

Andrea ville inte spilla på sin tröja, så jag och Krisina gav henne en egendesignad haklapp, sjukt snyggt ändå! Vem har sagt att mn inte kan vara kreativ med papper!


Tågfjäsk

För att han är världens underbaraste och för att den resan var den bästa!
(och för att jag försöker fjäska mig till att han ska komma o hämta mig)


Citat: Min kusin Tereza

"På vår/min tid ja då såg barn ut som barn, tonåringar som tonåringar, vuxna som vuxna och gamla som gamla...Men idag ser man ingen skillnad alls!"


Med andra ord, barn ser äldre ut vilket kanske inte är bra men o andra sidan behöver vi inte oroa oss för att vi blir gamla eftersom vi kan klassas som ungdomar en längre tid...det är ju bra för oss födda i rätt generation, eller?


Sovmorgon



Första sovmorgonen på mer än en månad and it feels goooooood! Synd bara att jag inte vaknade upp någon annanstans i värdlen med liiite finare väder. Seriöst det är maj och jag fryser! Var visst bara jag som trodde att det kunde bli en fin sommar i kompensation mot en lång kall vinter...someone's messing with me! Har dock hört att det ska vara regnigt i två dagar sen ska värmen komma...så passa på ni som vill ha en ursäkt att stanna inne för sen blir det svårare att skylla på vädret!

Ser fram emot tisdag då jag ska till min älskling! Han har lovat att behandla mig som en prinsessa! Vet inte om det var ett misstag från hans sida att säga så, förväntar mig en hel del HAHA...misstänker att jag kommer skämmas bort med choklad...så gott men inte bra!

Nej nu är det frukost för min del!


Nypa salt

Insåg precis att mitt förra inlägg kan verka lite...ehh ja jag vet inte hissa och dissa på samma gång...man får lov att tycka att man är söt tänkte mer bara informera om att jag inte är en egolisa som dyrkar mitt utseende hela dagarna långa! Som sagt, det som skrivs i min blogg kan ibland behöva tas med en nypa salt =) Det var allt!

Och så var det de där med att prata...

Jag vet inte vad det är med mig idag, jag har ingen talförmåga alls! Bara svamlar en massa ord som inte är sammanhängande. Fikade precis med Sophie och när hon väntade på mjölken svamlade jag en massa om att hon vänta på té, saft och gick fram o tillbaka....killen som stod bredvid måste trott att jag var rent ut sagt dum i huvet! Men så är det väl med mig som person, ibland får man nog känslan av att jag inte har alla hemma...hur ont det än är att säga det så är det nog så...eller att jag är lite småkorkad, vilket jag VET att mina kompisar säkert tänker....men de tänker nog mer i termer som: "Ohh Stackars Emy hon är så korkad, vad sött"....

Som sagt, det är inte helt fel när jag säger att första intrycket man får av mig är en söt och tyst tjej, sen öppnar jag munnen (med eller utan talförmåga) och man får liksom HELA Emily över sig...typ som när du är sugen på glass men du får lite för mycket än du kan hantera...har en tjej kompis till mig som sagt att jag ser så snäll och oskyldigut tills det att jag öppnar munnen, vet inte om hon syftade på mina snuskiga skämt/kommentarer eller rent allmänt... Jag vet i alla fall en som kan hålla med på dessa punkter och det är ingen hemlighet att det är min pojkvän, men som sagt, han vet hur man hanterar det...


Sååååå söt och oskyldig, eller??


Kläder för väder!

Johanna är tjejen men en lösning för allt! Har man inga regnkläder en regnig valborg i parken, ja då plockar man fram de kära icapåsarna!


Bounce!

Nu har jag äntligen tömt min kamera och mon mobil på bilder...så tänkte att jag skulle dela med mig i diverse inlägg...tänkte att jag kan ju börja med Bounce, här spar vi inte det bästa till sist!








Min dag

Upp halv 8, på en söndag...plåga för vilken människa som helst!
Duscha, äta frukost, plugga..
Skriva ut i hela 2 timmar! Har bläck i huvet och på händer och dåligt smvete efter att ha slösat på regnskogen!
Fixa sig!
Plugga på utskrivna papper...nu när jag tagit mig tid att skriva ut dem...
Fixa Neas hår och va på hennes konfirmation...mat, dans och presentöppning
Smygplugga under middagen, syrran kommer säkert konfiskera mina papper..känner det på mig!
Dansa lite kroatisk dans och försöka få den svenska släkten att hänga på, det är lätt!
Plugga i bilen hem - om jag får tillbaka mina papper...
Börja panikplugga och mystiskt rabbla välfärdspolitik och korporatism i sömnen...
Jag vet inte men dagen känns ganska förutseddbar...ha de fint!

Klagostund har guld i mun

Förlåt men jag måste få flippa ur lite! J*vla globaliserings, individualiserings,, b*js! Och fy den som började kategorisera! Varför ska vi hela tiden nischa och definiera oss, är det inte bara okej att få göra lite som man själv vill och önskar. Och FY den som kom på dumma dumma jämförelser, som ger en prestationsångest vilket gör att inget blir kul längre. Och DUMMA DUMMA den som anväder press för att få sin vilja igenom....varför ska allt handla om att uppnå något på en lista, vi ska ta studenten, skaffa pojkvän, hund, villa, barn ja ni fattar...vi ska hela tiden stå på egna ben och misslyckas vi o hamnar på botten ja då är det inet bra...men asså inget av det blir speciellt! Det känns som vi hela tiden tittar på vad alla andra har en glömmer bort att se vad vi själva har. Har du ens reflekterat över vad du har? >Det hjälper inte att skaffa en finare bil, om du inte vet att det är lösningen...för man kan inte vakna upp när det är försent och inse att du trivdes  med din gamla men att du aldrig uppskatade det....förstår ni vart jag vill komma?? Jag måste få flippa lite...är lite trött på att bara sitta och läsa och läsa och läsa...känns som jag möglar bort...var är mitt heta jag??


Be sure to update

Jag måste nog vara världens sämsta mångsysslare...i alla fall om skolan räknas med som sysselsättning. Drömmer om måndag klockan 12.00 då hela tentan är avklarad (godkänd eller ej) på måndag är jag FRI! Seriöst har drömt om att få baka hallongrotor, spela the sims, titta på Ghost whisperer, inreda min syrras rum, måla en tavla, fika med alla möjliga, shoppa....ja helt enkelt allt utan att läsa!

Vet att jag lovat bilde från Bounce o har bilder från valborg, ja jag har en massa smaskens att berätta...vill även visa er hur det är att vakna upp en helt vanlig fredag efter ett pass streetdance...om ni bara kunde se mitt knä! Tror det längtar efter semester hehe...ska försöka få Stina att filma in vår dans så jag kan visa den för er...diggar den så sjukt mycket. Men så har jag en rikgti bra lärare, som för övrigt gick vidare i talang idag med 3 gröna! om ni undrar vilka så var det gänget som sjöng på skånska med tre dansanta tjejer i samma kläder och killar i vita skjortor...fick verkligen en tänkomare när det gäller sökande i tv...tänk vad pinsamt det ör om det bli fel...skulle aldrig våga sjunga eller dansa inför en tv-jury, tänk om de dissar en på ett fult sätt så står man där med byxorna nere, uthängd som världens sämsta...jag säger bara självinsikt! Men hur blir den om vissa säger ja ich andra nej??? Tänk på de ni!

Plugga??



Dagens plugg har ju verkligen gått bra:


Pluggade i sängen: Höll på att somna

Pluggade i soffan: Höll på att somna

Pluggade vid bordet: Drack med smoothie och te än pluggade

När jag äntligen fick fokus och faktiskt förstod det jag läste: Då fick jag hjälpa pappa

När jag äntligen blev klar med det: Då var det dags att rusa till dansen


Sammanfattning:

Det har inte gått så bra att plugga idag!


MFF

Idag var jag på min allre första fotbollsmatch någonsin! Även om jag inte kan förstå hysterin kring två lag och en boll så måste jag säga att det var riktigt roligt. Killar (för det var fler killar) kan verkligen vara musikkreativa om de vill, kul! Sen måste jag säga att ljudeffekterna när det är nära mål men inte bli mål var helt underbart underhållande. Eller när domaren dömde knasigt, vilket retade upp hejarklacken...måste dock säga att domaren dömde katastrofalt! Aja Ingen skada skedd, Malmö vann matchen...vet inte om detta ska räknas som otrohet eftersom min pojkvän håller mer på IFK...men samtidigt är ingen av oss några större fotbollsfan så tror inte det är någon smärre katastrof...möjligtvis för de som läser denna bloggen och verkligen hatar MFF...förlåt mig i så fall...

RSS 2.0