Julen so far i bilder...


O granen den ska barra

Oj vad jag har mycket att få ur mig...Denna veckan har verkligen varit händelserik på alla sätt och vis. I måndags var det heldagsplugg til tentan, i tisdags var det 7 timmar tenta och planer för min sånggrupp Sometimes, i onsdags sattes ett nytt grupparbete igång vilket avslutades med att hjälpa syrran flytta kartonger, torsdags ledde till ett effektivt gruppmöte, och när man nu slutade tidigt kunde jag och Johanna passa på att köpa gran (berättar om detta längre ner), vilket tar oss fram till fredagen som kan summeras med ett ord: GRUPPARBETE, eller jo städade också.

Men det känns bara så sjukt bra nu! Har precis avslutat ett arbete med härliga Kristina...visserligen hade det blivit klart fortare om vi struntat i att koka te, äta pizza och snacka skit men vad för fredagkväll skulle det vara? Nu är i alla fall granen på plats, endast ett grupparete kvar, Marcus kommer om 3 dagar och Johanna ska snarka i min säng inatt och det verkar som om jag faktiskt kommer att hinna fixa julklappar.

Nu ska ni få höra den ljuva historien om mitt och Johannas granköp. In på Bauhaus för att köpa kungsgran för 199 kr...självklart är det nästan slut och kvar fanns några korta klena grenar på en smal stamm, med andra ord ingen gran för oss. Ut från Bauhaus, in på plantagen! Genom halva butiken "Jaha granarna står på utsidan", på med mössa och upp med luvan (eftersom det var snöstorm ute).

Ute i kylan står jag och Johanna och lyfter på alla möjliga granar, kollar form, topp, prisklass ja allt! Till slut står det mellan två granar varav det blir den med 3 alternativa toppar. Ironiskt nog vill ingen personal arbeta i snöstorm så jag och Johanna fick själv såga av stubben och lägga nät om granen. Självklart fastnar granen i närtunnan och där står vi som två fån som försöker få granen innätad.

Lyckan är komplett när vi baxar med oss granen genom hela butiken bort till kassan. Betala för granen. Sen kommer nästa dilemma, hur ska vi få in granen i en bil med bara två dörrar?? Det var bara att öppna dörren, baxa in granen i baksätet och fälla ned rutan så att den skulle få plats. Sen kom finess nr 2. Johannas bil kan man låsa från förardörren men inte öppna...det var alltså bara att lägga sig över granen (mosrisken var ett faktum) i hopp om att nå låset på dörren. Johanna fick alltså putta in mig i bilen så jag ligger raklång genom sätena. Inte nog med detta hade två killar från personalen tittat på och skrattat när vi genomfört hela proceduren med att få in granen.

Sen far vi hem, i mitt knä har jag granen som ligger halvvägs utanför fönstret. Ut ur bilen, upp med granen (högst upp)...men som sagt nu är den på plats, glittret och barren är damsugade och vi ar till och med godis i vår gran...det är lycka på hög nivå!

Nu blir det nog nannedags innan Johanna ockuperar min sida av sängen, mitt täcke och favokudden...nu kanske ni undrar varför hon inte sover i sin egen säng och detta beror på att Stina och Ankan ockuperat dessa...vad gör man inte för laget liksom =)

Ska försöka ta ett foto på vår fina gran så ni får uppleva denna magiska stolthet :P

Den där shoppingen



Jag vet inte vad det är, men jag tycks aldrig komma till varken en möbel- eller klädaffär. Förra helgen var det snöstorm och idag var det herr baselusk som var på besök hos min mamma. Egentligen är det kanske bra eftersom jag måste sitta med plugget, men så roligt är det inte att dejta diverse sociallagar...nej varken LVM, LPT eller HSL är så trevliga om man nu egentligen skulle spenderat dagen i stan. När ska nu julklappshandlingen ske...? Jag vet, borde egentligen fråga mig när pluggandet ska ske såhär endast ett par (inte ens det) innan tentan. Har dock använt min kreativa sida idag och börjat snickra på en julklapp, nu hoppas jag bara att det blir så bra som jag hoppas!


Önskelista till tomten

Har lovat mina nära och kära att lägga ut en önskelista på bloggen så here it is:

  • Sex and the city 2 på dvd
  • Lakan till dubbelsäng
  • Sovkuddar till sängen (sådana puffiga och fasta som inte sjunker ner till botten och blir superplatta när man lägger huvudet på dem...kuddar med lite motstånd utan att vara i tempurhård kvalité, kan man säga så? Är det ens någon som fattar? En riktigt bra kudde helt enkelt, som man kan gosa in sig i)
  • Påslakanset som är vitrandigt där varannan är blank och varannan är matt (finns på hemtex)
  • Massage
  • Kläder
  • Söta små frukostskålar, gärna i olika glada fina färger med grafiska mönster på (jag bara älskar grafiska eller blommiga mönster)
  • Rivjärn (Tack vare min kära bror insåg jag att jag saknar detta, en liten har jag men det blir svårt till morötter)
  • Liten skärbräda (känns så onödigt att använda en stor till en liten kiwi)

Ohh en sådan här vill jag också ha...ska nog försöka göra en själv =)


Pssst.....kommer nog uppdatera denna lista så om du nu tillhör en av de som ska fira jul med mig kan det vara bra att kika in här lite då och då...på detta inlägg =)


Sambolivet

Ja vad är ett äkta samboliv om man inte har meningsskiljaktigheter om vilken ketchup som är bäst, när båda tittar med hundögon på varandra när soporna ska slängas?

Nu sitter min lilla potatis i soffan iklädd en Sverigetröja och hejar för fullt på Sverige, detta samtidigt som hon lagar mat...de ni! Och som om inte det var nog sitter hon på facebook och bloggar säkert också...det är min Johanna det...undrar vad hon tycker om mig?

För er som fortfarande inte glömt föreläsningen om Erving Goffmans "Maskerna" och alla gruppmöten om "Vilken roll man har i gruppen" så är det jag som tagit på mig mammarollen...jag vet inte hur jag lyckas. Skyller på Ola, det är han som väcker för mycket moderskänslor i mig att jag automatiskt svarar "hej min son" när han säger "hej mamma"...för utomstående som undrar kan jag bekräfta att JA jag och mina vänner är helt normala i denna onormala värld :P Lite knas måste man vara...

I morgon kommer Johnis-Donis hit och fikar...Johanna har redan börjat träna på repliker på hur man begär någon att baka, vi får väl se om Johan faller för frestelsen :P




Håll i hatten!



Igår lagade jag Emily Pernilla Lundquist (själv) min första middag i lägenheten. Det blev tacobiffar, potatismos, brocoli och jag hade till och med (Mamma och Marcus håll er i hatten) sallad till det hela! Allting var självklart hemmalagat, här kör vi inte med pulvermos inte...det är ganska sjukt att ett TV-program som Bert Karlssons Matakuten kan påverka en, men å andra sidan är det bara väldigt motbjudande vad vi egentligen hittar i vår mat...

Tillbaka till mitt matlagande. Oavsett om jag nu fick ringa syrran för att kolla hur man fixar biffar så känner jag mig ändå riktigt duktig. Det finns med andra ord hopp för tjejen som lyckades få tacon att kännas som grus i munnen (skyller allt på Marcus och min datamus som hängde sig). Nu har syrran beställt det till middag hemma hos mig en dag, känn ingen press där inte!

Måste säga att tiden går ofantligt långsamt när man är ensam hemma och egentligen måste plugga. Jag vet inte vad det är med mig och stanna inne för länge, blir helt sjukt rastlös. Det är tur att Johanna och jag ska ta oss till affären idag...(om jag nu kommer ihåg hur man tar sig dit).

Jag har dock kommit på olika faktorer som gör att tiden känns så längsam:

Jag är ensam hemma
Jag MÅSTE plugga till tentan
Marcus kommer om två veckor (och självklart känns tiden dit oändlig)
Det är dåligt väder (ja det påverkar faktiskt)
Jag har varit uppe sedan 7
Den mesta ev den tiden har jag spenderat sittandes eller liggandes i soffan

Okej, för att inte fastna i allt negativt så ska jag komma på en massa roliga saker som får tiden att bli lite snabbare:

Johanna kom precis hem
Snart åker vi till affären
Ledsagning med Kicki till helgen? (hon vet inte om det än)
Jag måste handla julklappar
Lägenheten behöver fortfarande inredning
Julsittning nästa vecka
Spex i helgen
Julemys hos kusinerna
Klipptid
Det är ju BARA 13 dagar kvar tills Marcus kommer
Lucia är snart här
Hem till brossan och passa brorsdottern
Sångövning med Sometimes till jul
Julgranen måste ha pynt

Ja det var väl det...det ska jag nog kunna fixa ;) Eller??


Mellan två hem...

Sitter just nu i min egna lägenhet. Tittar på Evan den allsmäktige och har kursböcker i soffan och datorn i knät. För att sammanfatta det så tror jag detta blir riktigt bra, speciellt i morgon då Johanna anländer med sin nya säng. Dock måste jag erkänna att det också känns lite konstigt och väldigt vuxet. Dock så är jag inte helt utflyttad då jag fortfarande har majoriteten av kläderna och mina saker hemma, mellan två hem är väl en bättre definition. Lite svårt är det dock att förklara i vilket hem jag befinner mig i när jag säger att jag är hemma...vad är hemma hemma och vad är hemma?? Jo, jag anar att förvirringen är stor...

Sitter just nu pch pendlar mellan facebook och bloggen. På facebook har en bekant bytat sin profilbild till Justin Bieber och kom då på ett otroligt kul citat som min systerdotter klämmde ut en gång när hennes lillebror slog sig och var otroligt sur på henne. Mitt i allt detta då Linneaa försöker försvara sig och trösta sin bror säger hon:

"Ohh vilken perfekt Justin Bieber frisyr!"...direkt över till "ohh men naaw lilla gubben slog du dig hårt?"

Nej nu blir det sängen och en sur pojkvän (för att han förlorade i fifa) som väntar...tjingeling!


En tyst minut för Patrik Lindskog


Jag sjunger för dig


Boosta upp dig!



Ni känner säkert igen er när jag säger att bakslag är det tråkigtaste som finns, speciellt när man själv trott och börjat se ljuset i tunneln. Även om jag vet att jag kanske inte lyckas så finns det ändå ett hopp i mig som säger att det går ändå. Även om jag inte lyckas helt så är varje framsteg något att hurra för...

Ja varför blev det såhär då? Är det jag som varit lat? Är det jag som varit för snäll? Eller är det bara så att omständigheterne inte är de bästa just nu?

ja vem vet egentligen...det är ganska knas när jag tänker på att jag kommer bli besviken och få 100-tals bakslag på mitt framtida jobb. Så är det ju att jobba med människor. Jag hoppas att jag alltid kommer ha drivkraften att lyckas. Det är nog därför jag valt att bli socionom. Någonstans där inne sitter det en envis liten bitch som ALDRIG kommer ge upp, hon brinner. För vad det är värt så tror jag känslan av att kunna hjälpa en men misslyckas med 100 st är helt underbar. Det är just den där 1 % som ger en nytt hopp. Det kan vara allt från ett ord, en handling, en förbättring, ett knytnävslag mindre (ja förhoppningsvis inga alls)...

Det är inte något helgon jag försöker vara eller bli, bara en bra människa som helhjärtat vill hjälpa. En del av mig tror faktiskt på att yrket att hjälpa människor är lite av en egogrej. Ni vet kicken av att hjälpa någon annan, att kunna inspirera och påverka. Tänk vad underbart att se att ens egen handling hindrat någon från att totalt ge upp. Jo lite ego är det allt, även om vi inte vill erkänna det.

Så varför boostar inte alla människor upp sig genom att hjäpa andra? Vad är det som ger en kick av att trampa på folk? Kasta bomber på oskyldiga? Seriöst, hur mycket fel har man gjort för att man föddes i ett visst folkslag, en viss religion, med ett visst funktionshinder? Ni fattar vart jag vill komma? Kan man verkligen få en boost av att påpeka hur fula, man tycker att någon annans kläder är? Jag hoppas inte det...

Har aldrig förstått ad vi människor vinner på att säga vår mening om någonting när det bara är negativt. Har människor inte vett att hålla sådant för sig själv? Visst får alla ha en åsikt och visst får alla (med vår yttrandefrihet i ryggen) utala vår åsikt, men seriöst vad hände med formuleringen? Man kan fortfarande påpeka någons kläder, men varför fokusera på att man tycker något är fult om man sedan tänker (men inte säger) att skorna är fina?

Nu går jag på ganska yttliga saker, men jag hoppas ni förstår att det kan vara just en sådan yttepytte liten sak som kan göra så mycket skada för någon om man aldrig fått bekräftelse på att skorna är snygga (eller vad det nu kan vara)...

Du som nu tillhör den personkretsen som bara inte kan låta bli att tala fritt (och glömmer förmuleringen), mår du bättre av att ha sagt något negativt? Hur mycket boost av lycka känner du i kroppen? Känns det bra att ha framkallat sådana känslor i någon annans kropp?

Vill även påpeka att det är inte fel att uttrycka sin åsikt. Jag tycker verkligen det är fantastiskt med människor som öppet kan säga saker. De människro som jag beundrar för detta är också väldigt bra på att formulera sig och är inte enbart negativa. det är skillnad på negativa kommentarer och åsikter, eftersom åsikter inte endast färgas av något negativt och inte heller uttrycks på ett nedervärderande sätt.

Och sen när jag ändå är igång måste jag bara ta upp en annan sak som jag upplevt lever hos många. Varför är vi människor så bra på att uttrycka oss negativ, men kan inte ta upp att vi är arga eller besvikna på någon? Varför sitter vi och trycker och sen när bägaren är full bara totalt exploderar ut alls som en stor syndaflod på någon? Det är ju inte att uttrycka sig negativt. Det är okej att vara arg och ledsen, besviken, ja vad det nu kan vara. Men håll inte det inom er i 6 månader, 1 år, 20 år (eller hur kångt det kan gå) och säg att ni inte gillar pesronen för den är si eller så. Ta upp det, lös det, gråt, skratta och lägg det sedan bakom er. Sitt inte och dra upp gammalt skit för att straffa en person gång på gång för att det inte togs upp för 20 år sedan.

Jag påstår inte att jag inte hållt på saker jag med. Jag tror att man verkligen måste påminna sig själv och träna på att inte vara så, som vi så gärna vill påstå att vi aldrig kommer bli.

Jag lovar er, det finns säkert någon liten person ute i den stora världen som fortfarande vill straffa hela Tyskland för att Hitler regerade där...eller som blåsvädret nu med Silvias far. Seriöst, lägg inte ansvaret för henne...vem vet hon kanske inte har någon aning om vad hennes far egentligen gjorde/var/tillhörde m.m. 

Inte konstigt att vi fick ett andra världskrig, folk är så långsinta och samlar bara på sig att andra världskriget var ett faktum för de som upplevde det förra kriget som "trampande på tårna"...

Det är sååå mycket enklare med barn. Så många gånger som jag och Kicki bråkade när vi var små och även om man fortfarande var lite orolig så ville man inget annat än att lägga det bakom sig. Seriöst, jag förstår nu varför vissa barn är lite mer långsinta än andra...det är en vuxengrej helt enkelt, och från vem lär sig barn av? Ja precis...så kanske ska vi tänka en gång till innan vi anklagar våra nära och kära för att ha snott stekpannan, råkat förnedra en på bästa vännens bröllop m.m.

Nej dagens stora tips: Booosta upp dig! Positiv är bra motiv! Det man inte vet lider man inte av, således kanske man ska tänka en gång extra innan man bara måste kläcka ur sig den negativa kommentaren bara för att få den sagt.


RSS 2.0