Problem med acne och pormaskar?

 
Visste ni att ämnet Isopropyl myristatesom (syntetiskt fett som ett komplement/istället för vegetabliska oljor) finns i en del hudvårdprodukter absorberas av huden och gör att smink fäster bättre. Låter bra eller hur? Men visste ni att ämnet torkar ut huden och ger tendens till sprickor i huden som ökar bakterieväxten i huden.
 
Talg som gör huden oljig och där överproduktionen ger upphov till finnar, acne och pormaskar innehåller triglycerider. En annan mysig egenskap som Isopropyl myristatesom och även butylstearate har är att de är mer drivkraftiga än våra naturliga triglycerider som vi har i huden och ökar därmed produktionen av pormaskar och acne. 
 
Så om du har problem med acne och pormaskar kanske du ska undersöka vad dina hudvprdsprodukter innehåller. Glöm inte bort att om din produkt innehåller alkohol så torkar det ut och då måste huden överkompensera vilket även påverkar att din hud kan kännas oljig. Och innehåller den silikon på det, ja då rekomnederar jag dig verkligen att byta!
 
Som en liten parantes till mitt lilla dilemma med solvård. Googlade och hittade till min stora lycka ekologiska hudvårdsprodukter, Eco heter serien. Tack och lov!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0