Vit chokladparfait med mangosås
Grundrecept parfait
Ingredienser: 6 portioner
3 äggulor
4-5 msk florsocker
2,5 dl vispgrädde
Ditt smakämne (vit choklad)
1. Vispa äggulor med florsocker, hårt, det ska "gå att skriva i den".
2. Vispa grädden, tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistens.
3. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda ditt smakämne i de vispade äggulorna, blanda grädden i din äggblandning. Chokladen kan ha tendens att stelna lite.
4. Frys 5-6 timmar i lämplig form, ta ut parfaiten och låt den tina i kylskåp i ca 15 minuter innan servering.
Mangosås
En mogen mango
Florsocker
Vaniljsocker
(har säkert glömt något)
1. Skär mangon i små bitar.
2. Lägg mangobitarna och florsockret i en bunke.
3. Mixa med en stavmixer tills den blir en slät kräm.
Voila!
Förbered er för en smaksensation beyond borders! (jag lovar)